Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Την ανακήρυξη του ψευδοκράτους καταδίκασαν οι Κύπριοι φοιτητές της Κομοτηνής


Την ανακήρυξη του ψευδοκράτους καταδίκασαν οι Κύπριοι φοιτητές της Κομοτηνής με πορεία που πραγματοποίησαν τη Δευτέρα (15/11) με αφορμή τη συμπλήρωση 27 ετών από την ίδρυση της αυτοαποκαλούμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου».

Η πορεία των Κυπρίων φοιτητών ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας από την παλιά Νομική, συνεχίστηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και αφού σταμάτησε για λίγο στην κεντρική πλατεία κατέληξε στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, το οποίο όμως δεν μπόρεσε να προσεγγίσει σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων καθώς την πρόσβαση σε αυτό είχε φροντίσει να αποκλείσει η Αστυνομία με μια διμοιρία των ΜΑΤ.

Τελικά, αντιπροσωπεία των Κυπρίων φοιτητών πήγε στην είσοδο του Τουρκικού Προξενείου όπου και τοιχοκόλλησε το ψήφισμα που εκδόθηκε σε ειδικό πίνακα που τοποθέτησαν οι υπάλληλοι του Προξενείου καθώς ως γνωστό η Τουρκία επίσημα αρνείται να παραλάβει το σχετικό ψήφισμα.

Μετά την τοιχοκόλληση του ψηφίσματος, η Μαρία Πελαγία, πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων Κομοτηνής (ΦΕΚΚΟΜ) μιλώντας στα ΜΜΕ σημείωσε πως «Μαζευτήκαμε εδώ ως Κύπριοι φοιτητές της Κομοτηνής γιατί νοιώθουμε την ανάγκη να καταδικάσουμε την ανακήρυξη του «ψευδοκράτους» που σήμερα συμπληρώνονται 27 χρόνια από την ίδρυση της αυτοαποκαλούμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου».

Θεωρούμε απαράδεκτη αυτήν την ίδρυση, μίας ανύπαρκτης οντότητας, που καταπατά τους διεθνής οργανισμούς και τη ψηφίσματα του ΟΗΕ. Ως Κύπριοι φοιτητές της ΦΕΚ Κομοτηνής ξέρουμε και νοιώθουμε ότι το θέμα της Κύπρου είναι θέμα εισβολής και κατοχής και θέλουμε να φύγουνε όλοι οι έποικοι από το νησί, τα στρατεύματα, δεν χρειαζόμαστε εγγυήτριες δυνάμεις, απλά θέλουμε μία ελεύθερη Κύπρο και να μπορέσουμε να ζήσουμε ειρηνικά και αρμονικά με τους Τουρκοκύπριους όπως και πριν το 1974.

Τα περισσότερα παιδιά που είμαστε σήμερα εδώ κατάγονται από μέρη της κατεχόμενης Κύπρου, οι γονείς τους είναι πρόσφυγες, έχουνε γνωρίσει την προσφυγιά, θέλουν να γυρίσουν στα σπίτια τους και στις περιουσίες τους. Στην κατεχόμενη Κύπρο ζούνε πλέον ελάχιστοι ελληνοκύπριοι και κάτω από δύσκολες συνθήκες, χωρίς να έχουν ίση μεταχείριση και δικαιώματα με τους Τουρκοκύπριους».

Στη συνέχεια, οι Κύπριοι φοιτητές τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο και αποχώρησαν ειρηνικά χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό. Στην πορεία συμμετείχαν και Κύπριοι φοιτητές, μέλη της Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων Ξάνθης.

Στέφανος Κούκλαρης

Read more...

Πάλευε μόνος του ο Κυριάκος Αμούτζας στο Δήμο Ιάσμου και τελικά έχασε


Πριν ακόμα ψηφιστεί ο «Καλλικράτης» γράφαμε ότι με τη διαμόρφωση του νέου Δήμου Ιάσμου, οι υπεύθυνοι ουσιαστικά παραδίνουν το Δήμο στη μειονότητα. Ο νυν Δήμαρχος Ιάσμου, Κυριάκος Αμούτζας, έκανε έναν αξιοπρεπή αγώνα, κυριολεκτικά μόνος του και χωρίς τη στήριξη του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ, και κατόρθωσε να περάσει στο δεύτερο γύρο.

Όμως, στις επαναληπτικές εκλογές οι μειονοτικοί ψηφοφόροι συσπειρώθηκαν, ο συσχετισμός των δυνάμεων και της αναλογίας του πληθυσμού ήταν 65% – 35% υπέρ της μειονότητας, κάτι και το οποίο καθιστούσε αδύνατη την επανεκλογή του Κυριάκου Αμούτζα.

Τελικά, νέος Δήμαρχος Ιάσμου εκλέχθηκε ο νυν Δήμαρχος Σώστη, Καδή Ισμέτ, ο οποίος συγκέντρωσε 5.839 ψήφους και ποσοστό 53,86% έναντι 5.002 ψήφων και ποσοστό 46,14% του Κυριάκου Αμούτζα ενώ το ποσοστό της αποχής ανήρθε στο 43,02%.

Read more...

«Ίση απόσταση με όλους του δημότες» υπόσχεται ο δήμαρχος Ιάσμου Καδή Ισμέτ


Είναι η πρώτη δήλωση που έκανε στα ελληνικά μετά την εκλογή του ο νέος δήμαρχος του Καλλικρατικού Ιάσμου Καδή Ισμέτ, ο οποίος αν και προσκλήθηκε επανειλημμένα να μιλήσει για το έργο και την υποψηφιότητά του το απέφυγε επιμελώς. Με την εκλογή του όμως που έγινε χθες περιορίστηκε στο να πει στο «Χ»: «Είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα, ο λαός μας προτίμησε, θα είμαστε στην διοίκηση του νέου Καλλικρατικού δήμου Ιάσμου, το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό για εμάς. Έχουμε μια διαφορά 850 ψήφων από τον αντίπαλο μας. Τώρα από την αρχή της νέας χρονιάς θ’ ανοίξουμε καινούργια σελίδα για τον δήμο Ιάσμου. Γνωρίζουμε την περιοχή πολύ καλά. Ήδη έχουμε ξεκινήσει από την μεριά του Σώστη να προσφέρουμε στον τόπο, θα συνεχίσουμε και στην ευρύτερη περιοχή του νέου δήμου Ιάσμου. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα είμαστε σε ίση απόσταση με όλους τους δημότες του νέου δήμου. Γνωρίζουμε ότι έχουμε δημότες που είναι χριστιανοί και μουσουλμάνοι, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχεί κανείς δημότης του δήμου. Θα τους αγκαλιάσουμε όλους και θα προσπαθήσουμε να πάμε μπροστά».

Ευχόμαστε να ισχύσουν αυτά που λέει ο νέος δήμαρχος γιατί με την μέχρι τώρα πορεία του δεν διασφάλισε τίποτα απ’ όλα αυτά. Περιχαρακώθηκε στον αμιγή πυρήνα της μειονότητας, επικοινωνούσε μόνο με τουρκόφωνα ΈΝΤΥΠΑ κι επιλεγμένο βδομαδιάτικο φύλλο, λειτουργούσε τον δήμο συγκεντρωτικά και απόλυτα χωρίς να έχει κάνει βήματα προόδου που θα αναπτύξουν την περιοχή, όπως ανάδειξη Παπικίου όρους, της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας του ορεινού όγκου, της πανεπιστημιούπολης που έχει στα όριά του με άνοιγμα προς το πανεπιστήμιο και χίλιες δυο άλλες ιδέες.

Τώρα που η εμβέλεια του δήμου επεκτείνεται μέχρι την Βιστωνίδα και τα όρια της γειτονικής Ξάνθης, θα πρέπει ο δήμαρχος να δει δίχως παραμορφωτικούς φακούς την υπόθεση της ανάπτυξης, να συνεργαστεί με την απερχόμενη αρχή για τις προτεραιότητες που είχε βάλει και τα δρομολογημένα έργα, ώστε να μην χάσει η περιοχή το τρένο της ανάπτυξης.

Τα κηρύγματα εθνικισμού που έγιναν στα τζαμιά θα πρέπει να καταλαγιάσουν, ο δήμαρχος που είναι μορφωμένος άνθρωπος, ως γιατρός κι επιστήμονας οφείλει να χαράξει πλέον στο δήμο των αυξημένων αρμοδιοτήτων μια νέα πορεία πλεύσης, απαλλαγμένος από τις αγκυλώσεις και τα τεχνάσματα του παρελθόντος. Εμείς ως Μέσο γνώμης θα παρακολουθήσουμε άγρυπνα αυτή την πορεία και την διαδρομή του δήμου Ιάσμου μόνο και μόνο για να περιφρουρήσουμε όλα όσα διασφαλίζει ο Καλλικράτης για όσα δικαιούται να ζήσει η περιοχή μέσα από κοινή συμπόρευση, δίχως μπάρες και διαχωριστικές γραμμές. Ο κ. Καδή Ισμέτ οφείλει τώρα να δείξει ένα άλλο πρόσωπο τηρώντας ισορροπίες και εμπεδώνοντας αυτό ακριβώς το οποίο είπε, ότι θα είναι δήμαρχος Ελλήνων χριστιανών και μουσουλμάνων.

Read more...

Σιμπέλ Μουσταφάογλου : Η πλέον ευνοούμενη γυναίκα της μειονότητας και οι δικαιολογίες της


Η, κατά δήλωση της, Τουρκάλα κ. Σιμπέλ Μουσταφάογλου ήταν κατά γενική ομολογία η πλέον ευνοούμενη γυναίκα από το χώρο της μειονότητας. Εκλεγμένη στο νομαρχιακό συμβούλιο Ροδόπης είχε την απόλυτη στήριξη των στελεχών του συμβουλίου την οποία επέλεγαν για την θέση της αντινομάρχου για θέματα προβολής και επικοινωνίας και φυσικά κατά καιρούς κατείχε και άλλες θέσεις σε κοινωνικούς φορείς.

Την υπέρτατη τιμή βέβαια έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου όταν την επέλεξε για μια θέση στο ψηφοδέλτιο των τελευταίων Ευρωεκλογών. Η αξιόλογη συμπολίτισσα κ. Σιμπέλ ξαφνικά θεώρησε ότι δεν μπορούσε να είναι εκτός πολιτικού παιχνιδιού μετά την κατάργηση των νομαρχιών και έβαλε πλώρη για την διεκδίκηση του Δήμου Ιάσμου οπότε ξεκίνησε αρκετά νωρίς την προσπάθεια για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου της.

Όμως πολύ γρήγορα κάποιοι της έδωσαν να καταλάβει ότι την θέση του Δημάρχου Ιάσμου προόριζαν για άλλον εκλεκτό τους τον οποίο προετοίμαζαν με αρκετές πιέσεις προς τους άλλους φιλόδοξους. Τα ίδια κέντρα εξουσίας επέβαλαν την κ. Μουσταφάογλου για μια θέση στις δημοτικές εκλογές. Έτσι δημιουργήθηκε η δημοτική παράταξη της και άρχισε η έντονη προεκλογική δραστηριότητα, μόνο που η εκστρατεία αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από το περιεχόμενο των ομιλιών.

Ξέχασε την προηγούμενη πολιτική της συμπεριφορά και ανακάλυψε την… αδικία και την καταπίεση των ομοθρήσκων της και με πύρινους λόγους καταγγέλλοντας την ελληνική πολιτεία υπόσχονταν στους συγκεντρωμένους και καταπιεσμένους οπαδούς της… ψωμί, παιδεία, ελευθερία τα οποία θα έδινε απλόχερα η μητέρα πατρίδα.

Έτσι προσπαθούσε να παρασύρει τους οπαδούς της ώστε να υπερψηφίσουν τον εκλογικό της συνδυασμό. Χωρίς να μας εξηγήσει πότε κατάλαβε την καταπίεση και την απαξίωση των μουσουλμάνων και τη διαφορετική μεταχείριση που αυτοί υφίστανται σε αντίθεση με τους έχοντες και κατέχοντες χριστιανούς άνεργους και επίσης αδικημένους από την οικονομική κρίση. Δυο πράγματα επομένως μπορεί να συνέβησαν.

Όντας αντινομάρχης επί τόσα χρόνια δεν καταλάβαινε την κατάσταση που υπήρχε ή τα γνώριζε και δεν μιλούσε ικανοποιημένη από την εκμετάλλευση της εξουσίας. Σε πρόσφατη συνέντευξη της στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η αγαπητή μας Σιμπέλ φυσικά δηλώνει ότι είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ και ότι αγωνίστηκε για τις αρχές και τις θέσεις του κινήματος όμως δεν μπαίνει στο κόπο να δικαιολογήσει γιατί αυτές οι αρχές και οι αξίες δεν ήταν αρκετές ώστε να φανεί συνεπής στις αποφάσεις του αρχηγού της Γιώργου Παπανδρέου που πολλές φορές κατηγορήθηκε από την αντιπολίτευση για θέσεις που πήρε προκειμένου να βοηθηθούν παιδιά της μειονότητας.

Ισχυρίζεται στη συνέντευξη της ότι ζει σε μια δημοκρατική χωρά κι όμως την ίδια στιγμή αφήνει αιχμές για παρεμβάσεις που αφαίρεσαν ψήφους από τον συνδυασμό της αφού δηλώνει χωρίς να σκεφτεί ότι το πρωί ο συνδυασμός της είχε ποσοστό εκλογιμότητας 15% και το βράδυ συρρικνώθηκε στο 8%, ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι θα ζητηθεί και η παρουσία ευρωπαίων παρατηρητών για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την αντιδημοκρατική λειτουργία των θεσμών τους κράτους.

Η κ. Σιμπέλ δεν απαντάει με σαφήνεια αν θα μετεξελιχθεί ο δημοτικός συνδυασμός σε πολιτική κίνηση ενόψει κάποιων εθνικών εκλογών αφήνοντας όμως έντεχνα να εννοηθεί ότι ενδεχομένως να υπάρξει στο άμεσο μέλλον σχετική απόφαση.

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Read more...

Ο Μουσταφά εγκατέλειψε τελευταία στιγμή τον Μαρούδα για χάρη της Σιμπέλ


Σύξυλος έμεινε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής, Σταμάτης Μαρούδας, λίγες μέρες πριν την πρώτη Κυριακή των εκλογών καθώς τα μειονοτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στήριζε τον συνδυασμό του Σταμάτη Μαρούδα, και με επικεφαλής τον πρώην βουλευτή Μουσταφά Μουσταφά εγκατέλειψαν τον συνδυασμό «Κοινωνία Ισότητας και Αλληλεγγύης» για τα μάτια της Σιμπέλ.

Έτσι, προεκλογικά σε συγκέντρωση που πραγματοποίησε η κ. Μουσταφάογλου στο Δουκάτο παρουσία περίπου 500 συγκεντρωμένων, το λόγο πήρε εξαρχής ο Μουσταφά Μουσταφά ο οποίος προλογίζοντας την υποψήφια Δήμαρχο Κομοτηνής εξέφρασε την στήριξη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Φωνής» η Σιμπέλ Μουσταφάογλου αναμένεται στις επόμενες βουλευτικές εκλογές να είναι υποψήφια βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Μουσταφά Μουσταφά.

Μάλιστα, μειονοτικοί κύκλοι που πρόσκεινται στη Σιμπέλ Μουσταφάογλου, μιλώντας στη «Φωνή», εκτός της αποκάλυψης της ένταξης της υποψήφιας Δημάρχου Κομοτηνής στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ μας τόνισαν και την ημερομηνία των εκλογών, την οποία προσδιόρισαν στις 3 Απριλίου 2011.

Οι ίδιοι κύκλοι εκτός των παραπάνω τονίζουν ότι η μειονότητα από εδώ και πέρα θα δώσει βάρος σε δύο πολιτικούς χώρους. Ο ένας θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο άλλος το νέο κόμμα που ετοιμάζει η Ντόρα Μπακογιάννη.

Read more...

Ώθηση στον Γιώργο Πετρίδη έδωσε η μειονότητα που τον προτίμησε μαζικά στο δεύτερο γύρο


Τη διαφορά του Γιώργου Πετρίδη με τον Δημήτρη Κοτσάκη εκτόξευσε στο δεύτερο γύρο των εκλογών η μειονότητα του Δήμου Κομοτηνής. Οι δημότες που στον πρώτο γύρο προτίμησαν το συνδυασμό «Πρώτο Βήμα για την Ισότητα» και την Σιμπέλ Μουσταφάογλου, στο δεύτερο γύρο προτίμησαν τον Γιώργο Πετρίδη και την «Κοινωνία Πολιτών».

Κάτι τέτοιο αποδεικνύεται και από τους πίνακες με τα αποτελέσματα των μειονοτικών εκλογικών τμημάτων, όπου κάνοντας σύγκριση με τα αποτελέσματα της Κυριακής μπορείτε να διαπιστώσετε ότι σε πολλά από αυτά ο Γιώργος Πετρίδης είχε θεαματική αύξηση ποσοστών έναντι του κ. Κοτσάκη, ο οποίος κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα.

Να σημειώσουμε πάντως ότι η κ. Μουσταφάογλου καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας κράτησε διακριτική στάση και ίσες αποστάσεις από τους δύο υποψηφίους δημάρχους καλώντας τους ψηφοφόρους της να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Read more...

Από τη Frontex στην «αγκαλιά» του ψευτομουφτή


Ο αυτοδιορισθείς θρησκευτικός «ηγέτης» των εν Ελλάδι (όχι μόνο στη Θράκη) μουσουλμάνων, Αχμέτ Μέτε, παίζει διπλωματικά παιχνίδια με την εξαθλίωση των ομοθρήσκων του, που φτάνουν στη χώρα

Η πρόσφατη άφιξη στην χώρα μας περίπου δύο εκατοντάδων στελεχών της Frontex, με σκοπό την ανακοπή του ρεύματος των λαθρομεταναστών που προωθεί συστηματικώς η Τουρκία, δημιούργησε μία άνευ προηγουμένου αισιοδοξία ότι, επιτέλους, η Ευρώπη είναι στο πλευρό μας στην αντιμετώπιση του τεράστιου αυτού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Για μία χώρα της οποίας η πολιτική ηγεσία των τελευταίων αρκετών ετών αντιμετωπίζει το θέμα αυτό από... ανθρωπιστικής και μόνο πλευράς -και προσφάτως από κοινωνικής απόψεως και εγκληματικότητας σε συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας, και όχι μόνο- και ουδέποτε από απόψεως εθνικής ασφαλείας, η αισιοδοξία αυτή δεν προκαλεί έκπληξη.


Πριν πάμε σε μία τόσο σοβαρή θεώρηση των πραγμάτων, ας δούμε τι ακριβώς κάνει η Frontex στη χώρα μας από απόψεως αποτελεσμάτων και τίνος ακριβώς τα συμφέροντα εξυπηρετεί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ., την πρώτη εβδομάδα από την ανάπτυξη της δυνάμεως της Frontex στον Έβρο, η ροή των λαθρομεταναστών μειώθηκε κατά 25%.

Τούτο πρακτικά σημαίνει ότι, αντί των 300-350 λαθρομεταναστών που εισέρχονταν κάθε ημέρα στην Ελλάδα από την Τουρκία, τώρα εισέρχονται περίπου καμιά εκατοστή λιγότεροι κάθε μέρα, άρα η κατάσταση... βελτιώθηκε (αντί 110.00 χιλιάδων λαθρομεταναστών τον χρόνο θα δεχόμαστε μόνο 75.000-80.000!). Η «βελτίωση» αυτή, κατά την άποψη μας, σύντομα θα αποδειχθεί προσωρινή, γιατί οι δουλέμποροι της Τουρκίας δεν θα αργήσουν να βρουν άλλη οδό εισόδου στην Ελλάδα (π.χ., μέσω Βουλγαρίας).

Αρμοδιότητες

Το τι ακριβώς, ή μάλλον στην ουσία, κάνει η Frontex είναι κάτι άλλο. Η δύναμη αυτή δεν έχει κανένα μέσο απαγορεύσεως εισόδου των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, ούτε και λαμβάνει κανένα μέτρο αποτροπής, όπως για παράδειγμα (ας μην τρομάξουν οι ευαίσθητοι) κάποιους πυροβολισμούς στον αέρα. Απλώς τους εντοπίζει, έχουν μάλιστα και τις πολυδιαφημισμένες θερμικές κάμερες για να τους βλέπουν τη νύχτα, άχρηστες βέβαια, γιατί τις περισσότερες φορές οι λαθρομετανάστες παρουσιάζονται μόνοι τους στους Έλληνες και ξένους συνοριοφύλακες, περιμένοντας απλώς να κάνουν αυτό που τους έχουν δασκαλέψει οι Τούρκοι δουλέμποροι: να τους προωθήσουν στην Αθήνα με λεωφορεία της Αστυνομίας. Γιατί με βάση την επίσημη ελληνική πολιτική, ή την έλλειψη οδηγιών περί του αντιθέτου, αυτό κάνει η ελληνική πλευρά.

Το άλλο που κάνει η Frontex είναι ακόμη χειρότερο. Γιατί κατά βάση τα στελέχη της δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά ένα λεπτομερές «screening», δηλαδή καταγράφουν ονόματα, συλλέγουν βιομετρικά στοιχεία και αποτυπώματα, συνάγουν από τη διάλεκτο ή την προφορά των ξένων από ποια ακριβώς χώρα προέρχονται κ.λπ. Τούτο σημαίνει ότι όσοι από αυτούς διαφύγουν εκτός Ελλάδος για άλλες χώρες της Ε.Ε. και συλληφθούν εκεί, θα τους επιστρέψουν στην Ελλάδα (ως χώρα αρχικής εισόδου τους στην Ε.Ε.), πράγμα που διευκολύνεται τα μέγιστα από τα στοιχεία ταυτοποιήσεως που συνέλεξε εδώ η Frontex.

Με άλλα λόγια, η Ελλάδα, από χώρα εισόδου και ενδιάμεσου προορισμού, μετατρέπεται σε χώρα τελικού προορισμού, επειδή κάποιοι ανεγκέφαλοι εδώ υπέγραψαν τη γνωστή συμφωνία του Δουβλίνου, με την οποία οι παράνομοι μετανάστες επιστρέφονται στη χώρα αρχικής εισόδου. Φυσικά, θέμα αναθεωρήσεως αυτής της κατάπτυστης συμφωνίας, με την οποία έχουν βολευτεί οι «πολιτισμένοι» λαοί της Ευρώπης, όπως οι Σουηδοί, Ολλανδοί, Γερμανοί κ.ά., που επιπλέον μας κατηγορούν για τις άθλιες συνθήκες υπό τις οποίες αντιμετωπίζονται εδώ οι λαθρομετανάστες από μια χώρα υπό χρεοκοπία, ουδέποτε ηγέρθη τόσο από την παρούσα όσο και από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Το αποτέλεσμα αυτής της χρόνιας ανεπάρκειας της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας είναι η συσσώρευση στην Ελλάδα ενός συνεχώς αυξανόμενου αριθμού λαθρομεταναστών. Ο ακριβής αριθμός τους είναι πρακτικώς άγνωστος για όλους (κάτι μεταξύ 1.000.000 και 1.500.000), ιδίως δε για την κυβέρνηση, η οποία μέχρι προ μηνών αγνοούσε τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που απασχολούσε. Μεγάλο μέρος του αριθμού αυτού είναι μουσουλμάνοι (μόνο οι Πακιστανοί είναι άνω των 100.000) και, όπως συνέβη σε κάθε χώρα, τέτοιοι πληθυσμοί οργανώνονται σε ενώσεις και συλλόγους, οι οποίοι διεκδικούν -μεταξύ άλλων-και πρόνοια για την άσκηση των θρησκευτικών τους καθηκόντων (βλ. αιτήματα για τόπους λατρείας κ.λπ., που μας θύμισε ακόμη και πρόσφατα ο φίλος Τούρκος πρωθυπουργός).

Πολυπράγμων

Και στο σημείο αυτό, μας έσκασε πρόσφατα και ο περίφημος και αυτοδιορισθείς (ελέω τουρκικού προξενείου Κομοτηνής) «τουρκομουφτής» Αχμέτ Μέτε, που είναι συνάμα και πρόεδρος της άτυπης «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δ. Θράκης», συγκεντρώνει δηλαδή, δίκην «εθνάρχη», θρησκευτικές και πολιτικές αρμοδιότητες (σ.σ.: αλήθεια, εξετάστηκε ποτέ αυτή η διάσταση;). Ο Μέτε είναι πασίγνωστος στη Θράκη, και όχι μόνο, τόσο για το μένος του κατά των Ελλήνων όσο και για τις αντεθνικές του ενέργειες, μία απλή αναφορά στις οποίες θα χρειάζονταν τις σελίδες ολόκληρης της εφημερίδας. Να θυμίσουμε μόνο τα γνωστό, «γκιαούρ», με τα οποία αναφέρεται στους Έλληνες, τους πύρινους λόγους του στα τζαμιά, με σαφώς πολιτικό περιεχόμενο και μίσος εναντίον των Ελλήνων από έναν υποτιθέμενο «άνθρωπο του θεού» ή τη δήλωση του τον Απρίλιο του 2008, όταν, εορτάζοντας με τους ομοϊδεάτες του την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το θέμα της ονομασίας της ΤΕΞ (Τουρκική Ένωση Ξάνθης), ανάμεσα στα συνθήματα του τύπου «πατρίδα μας είναι η Τουρκία», είπε «τα χρώματα της σημαίας μας είναι το πράσινο, το μαύρο και το άσπρο», παραπέμποντας έτσι στη σημαία του βραχύβιου κράτους της Θράκης το 1913.

Το τι επιδιώκει τώρα ο Μέτε, ενθαρρυμένος από την απόλυτη έλλειψη αντιδράσεως των τελευταίων κυβερνήσεων απέναντι σε όλες αυτές τις προκλήσεις, βγήκε πρόσφατα στην επιφάνεια από τη συνέντευξη που έδωσε στον «Τύπο της Κυριακής» της 31ης Οκτωβρίου. Θέλει να γίνει μουφτής όλων των μουσουλμάνων που ζουν στην Ελλάδα, τους οποίους εκτιμά σε 700.000, να είναι δηλαδή ο θρησκευτικός αρχηγός των μουσουλμάνων όλης της χώρας, σαν αρχιμουφτής, κατά τον ίδιο τρόπο που οι χριστιανοί έχουν τον αρχιεπίσκοπο τους, όπως δήλωσε ο ίδιος.

Μία τέτοια περίπτωση ακούγεται βέβαια απίστευτη, γιατί ο καθείς μπορεί να φαντασθεί τι μπορεί να κάνει το άτομο αυτό από μία τέτοια θέση, αλλά κάπως έτσι -απίστευτα στην αρχή- δεν εμφανίστηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα από την Τουρκία;

Και προφανώς οι πληροφορίες της στήλης ότι μουσουλμάνοι από τη Θράκη, που είναι ήδη σε επαφή με τη Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας, άρχισαν να προσεγγίζουν και τζαμιά (6-7 αναφέρουν οι πληροφορίες μας από κύκλους μουσουλμάνων) εκτός του κύκλου επιρροής του Ναΐμ Ελγκαντούρ, προέδρου της παραπάνω ενώσεως, δεν είναι άσχετες με τις επιδιώξεις του Μέτε και αυτών που κρύβονται πίσω του.

Η παραπάνω περίπτωση είναι μία μόνο από τις πολλές απειλές που μπορεί να προκύψουν για την εθνική ασφάλεια της χώρας από την ανεξέλεγκτη στην ουσία είσοδο λαθρομεταναστών. Σε άλλες χώρες τέτοια προβλήματα αποτελούν αντικείμενο σοβαρού προβληματισμού, με ουσιαστική συμμετοχή σε αυτόν των Αρχών ασφαλείας και πληροφοριών κάθε χώρας. Εδώ, το αντικείμενο αυτό έχει αφεθεί σε μία υφυπουργό Εργασίας, η οποία μάλλον δεν θα έχει καμία ιδέα για τις πληροφορίες που συλλέγουν στον τομέα αυτό η ΕΛ.ΑΣ. (ΔΙΚΑ), η ΔΑΕΕΒ, η ΕΥΠ. Θα επανέλθουμε...

Read more...

Από την άρση του Casus belli στην τοποστρατηγική της ΑΟΖ


Αφού η άρση του Casus belli δεν είναι πια μια θεωρητική ουτοπία είναι απαραίτητο να εξετάσουμε και τις προοπτικές αυτής της αλλαγής φάσης ακόμα κι αν για να γίνει υπαρκτή θα πρέπει να περιμένουμε την τελική απόφαση της τουρκικής εθνοσυνέλευσης. Σε κάθε περίπτωση η προετοιμασία είναι εύλογη στη στρατηγική. Η άρση του Casus Belli επιτρέπει την εφαρμογή μέσω της επικύρωσης της Συνθήκης Montego Bay για τα 12 ναυτικά μίλια. Επιπλέον, ανοίγει πρακτικά και το θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, η οποία καλύπτει τις ανάγκες μας στο χώρο του Αιγαίου.

Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να σημειώσουμε και τον εξής προβληματισμό. Όταν μιλούμε για τα 12 ΝΜ και μετά για το 200 ΝΜ, δηλαδή όταν περνάμε από τα χωρικά ύδατα στην ΑΟΖ, έχουμε την εντύπωση ότι δεν μπορούμε παρά μόνο να κερδίσουμε χώρο. Αυτό ισχύει μόνο στη φάση, όπου υπάρχουν τουλάχιστον 3 παίκτες για να χρησιμοποιήσουμε την ορολογία της θεωρίας παιγνίων, αφού η θεωρία αποφάσεων δεν επαρκεί για αυτόν τον προβληματισμό. Διότι το κέρδος για τις δύο χώρες προέρχεται από το χώρο που χάνουν στα διεθνή ύδατα.

Έχουμε, λοιπόν, για τους δύο παίκτες, ένα παίγνιο μη μηδενικού αθροίσματος, όταν βρισκόμαστε σε ελεύθερο πλαίσιο. Όμως η μελέτη της τοποστρατηγικής της ΑΟΖ δείχνει ότι η απόλυτη εφαρμογή της έρχεται σε σύγκρουση σε τοπικά σημεία. Για να είμαστε συγκεκριμένοι, ας εξετάσουμε την περιοχή του Καστελόριζου.

Το σύμπλεγμά του σε σχέση με τη Ρόδο λειτουργεί ως ένα γραμμικό σύστημα που βασίζεται αποκλειστικά στην απλοποίηση των δεδομένων της Συνθήκης Παρισίου του 1947. Αν εφαρμόσουμε την ΑΟΖ δίχως να προσέξουμε τα δεδομένα που ισχύουν από τότε θα έχουμε μία επικάλυψη της περιοχής από τη θεωρητική τουρκική ΑΟΖ.

Στην πραγματικότητα, και από την άλλη πλευρά, δηλαδή μεταξύ Καστελόριζου και Κύπρου, γίνεται το ανάλογο φαινόμενο, μόνο που παρουσιάζεται εκτός συνόρων ακόμα κι αν εμπλέκεται με το F.I.R. Τι σημαίνει λοιπόν αυτό το παράδειγμα; Η αναζήτηση της εφαρμογής της ΑΟΖ θα δημιουργήσει μια διαπραγμάτευση κι αυτή θα πρέπει να βασίζεται σε ορθολογικούς κανόνες που εξασφαλίζει η τοποστρατηγική μέσω των διαγραμμάτων Voronoi και της τριγωνοποίησης Delaunay. Αλλιώς, αναπόφευκτα θα αντιμετωπίσουμε τοπικές εξαιρέσεις που θα έχουν κόστος.

Είναι, λοιπόν, σημαντικό να αποφασίσουμε μια ολική στρατηγική, για να λύσουμε το πρόβλημα της ΑΟΖ και να αποφύγουμε με τέτοιο τρόπο διακρατικές τριβές, οι οποίες δεν θα έχουν νόημα στο διεθνές επίπεδο. Επιπλέον, η στρατηγική μας πρέπει να ενταχθεί σε ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο, για να ενισχυθεί από τους εταίρους μας έτσι ώστε να είναι ανθεκτική κι επομένως αποτελεσματική. Τώρα είναι η ώρα να μελετηθεί με ακρίβεια το όλο θέμα για να γνωρίζουμε εξ αρχής τις πρέπουσες κινήσεις από τις δύο πλευρές.

Read more...

Αναβάθμιση της τουρκικής απειλής στη Θράκη


Υπάρχουν κάποια "μηνύματα" που πρέπει να προβληματίσουν και να μας ξυπνήσουν, ως προς την τουρκική Στρατιά έναντι του Έβρου. Πρόσφατα είχαμε παραθέσει δημοσιεύσεις από το διαδίκτυο, που αναφέρονταν σε εξοπλισμούς και δραστηριότητες των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Έβρου. Σήμερα παραθέτουμε πληροφορίες για μετακινήσεις τουρκικών Μονάδων, οι οποίες δηλώνουν τις σαφείς επιθετικές προθέσεις των Τούρκων στον Έβρο.

Η ανάγκη υλοποίησης αυτών των μετακινήσεων και η λήψη της συγκεκριμένης διάταξης των τουρκικών στρατευμάτων, υποδηλώνουν την σκέψη για αιφνιδιαστική επίθεση των Τούρκων στον Έβρο, με αφορμή πιθανά επεισόδια εις βάρος της μουσουλμανικής μειονότητος στη Θράκη, σε συνδυασμό με εκτεταμένες εσωτερικές αναταραχές στην Ελλάδα.

Παλαιότερα είχαμε δημοσιεύσει τα περί του σχεδίου «Βαριά», εκ του οποίου φαίνεται ότι οι Τούρκοι διαπίστωσαν την αναγκαιότητα αλλαγής διάταξης των στρατευμάτων τους για την επίτευξη μιας αποτελεσματικής αιφνιδιαστικής επίθεσης. Σχετικά άρθρα: ''Η ελληνική αντίδραση στο σχέδιο «BALYOZ» («Βαριά»)'' και ''Εισβολή στον Έβρο προέβλεπαν τα επί μέρους πλάνα του «Σχεδίου Βαριοπούλα»''.

Ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητος περίεργες επιθέσεις σε μουσουλμανικά νεκροταφεία, στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης, και σε τζαμί. Σε όλα αυτά να προσθέσουμε τις συνεχείς αμφισβητήσεις, παραβάσεις και παραβιάσεις στο Αιγαίο, το casus belli και τις έρευνες για πετρέλαιο εκ μέρους των Τούρκων. Να αναμένουμε λοιπόν την υποκίνηση των εσωτερικών αναταραχών, λόγω δολοφονίας ενός αλλοδαπού π.χ. όπως πρόσφατα δήλωσε η Άφρα Αλ Σαλέχ; Θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, το οποίο εύκολα μπορούν να στήσουν οι Τούρκοι στρατηγοί, οι οποίοι μετά το πρόσφατο δημοψήφισμα στην Τουρκία βλέπουν την επιρροή τους στα τεκταινόμενα της Τουρκίας να μειώνεται, με ταυτόχρονες προβοκάτσιες σε μουσουλμανικές περιοχές;

Συγκεκριμένες τουρκικές ενέργειες αναβάθμισης της απειλής στη Θράκη:
1. Το 102 ΣΠ/2ου ΣΣ μετακινήθηκε πριν 1 χρόνο από ΚΕΣΑΝΗ προς ΟΥΖΟΥΝΚΙΟΠΡΟΥ (πιθανός χώρος τελικού προορισμού). Αυτό δίνει την δυνατότητα ( ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ) να έχει τα 2/3 του βεληνεκούς μέσα στην φίλια παράταξη αλλά και να μπορεί να προσβάλει το σύνολο της ελληνικής παράταξης.
2. Η 2η ΤΘΤ/52ης ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ μετακινήθηκε πριν ένα χρόνο από ΜΑΛΤΕΠΕ (ασιατική τουρκία) προς ΚΑΡΤΑΛΤΕΠΕ ΒΔ της ΚΩΝ/ΠΟΛΗΣ. Αποτελεί προώθηση κατά 52 χλμ.
3. Δημιουργήθηκε η 23η ΜΠ (καινούργια μονάδα) στην ΚΩΝ/ΠΟΛΗ για να αναλάβει την εσωτερική ασφάλεια.
4. Αυτό το χρόνο άλλαξε διοικητική υπαγωγή η 1η ΤΘΤ/52ης ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ και έγινε 1η ΤΘΤ/5ου ΣΣ και μετακινήθηκε κατά 250 χλμ από ΚΩΝ/ΠΟΛΗ προς ΜΠΑΜΠΑΕΣΚΙ 40 χλμ από ορεστιάδα. Επίσης μετακινήθηκε το ΣΜΧ ΑΠΌ ΜΠΑΜΠΑΕΣΚΙ ΠΡΟΣ ΠΙΝΑΧΙΣΑΡ.
5. Η 3η ΤΘΤ/5ου ΣΣ άλλαξε διοικητική υπαγωγή και έγινε 3η ΤΘΤ/52 ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΈΝΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ. Ουσιαστικά αποτελεί προώθηση της 52 τεθωρακισμένης μεραρχίας κατά 50 χλμ.
6. Η 3η ΤΘΤ ασκήθηκε τον ΑΠΡΙΛΙΟ 2010 στην περιοχή της ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΒΙΑΙΗ ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΟΤΑΜΟΥ.
7. Η 52η ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗ ΜΕΡΑΡΧΙΑ είχε αποστολή μέχρι τώρα την εσωτερική ασφάλεια. Δημιουργήθηκε η 23η ΜΠ για αυτήν την αποστολή και η 52η ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΈΝΗ ΜΕΡΑΡΧΙΑ αποτελεί καθαρή στρατηγική εφεδρεία της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ η οποία έχει προωθηθεί 2 φορές κατά 50 χλμ προς τα δυτικά.

Read more...

Συζητάνε το μοίρασμα του Αιγαίου!!!


Την ύπαρξη μυστικού ελληνοτουρκικού διαλόγου για τον επιχειρησιακό διαμοιρασμό στο Αιγαίο αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ με την δημοσιοποίηση του περιεχομένου ενός τηλεγραφήματος όπου εμφανίζεται η ελληνική πλευρά να παραιτείται από τις αναχαιτίσεις "μακριά από τις ελληνικές ακτές" και "να αποφεύγει να εμπλέκεται σε αερομαχίες όταν τα τουρκικά μαχητικά παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μεταξύ 6 και 10 μιλίων". Πρόκεται για την πρώτη επιβεβαίωση αυτού που πρώτο είχε γράψει το defencenet.gr, ότι τα ελληνικά μαχητικά πλέον - και σίγουρα κατόπιν εντολών - δεν εμπλέκονται σε αερομαχία με τους εισβολείς!
Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι συνομλίες διακόπηκαν ότι η Άγκυρα έβγαλε σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο τα ερευνητικά σκάφη "Τσεσμέ" και "Πϊρι Ρέϊς" και προχώρησε σε έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, παραβιάζοντας το πρωτόκολλο Γιλμάζ-Παπούλια και αυτό της Βέρνης του 1976. Η όλη διαπραγμάτευση προήλθε από πρόταση της Τουρκίας που αποδέχθηκε η Αθήνα και αφορά τις δέσμη προτάσεων και μέτρων που έχει υποβάλει η Αγκυρα στην Αθήνα για τα αεροναυτιλιακά θέµατα στο Αιγαίο τόσο το 2006 όσο και το 2009 αλλά είχαν απορριφθεί από την τότε κυβέρνηση. αυτή την φροά η κυβέρνηση Παπανδρέου δέχθηκε να τις συζητήσει μέχρι που διαπιστώθηκε ότι η Άγκυρα απλώς κέρδιζε χρόνο να για προωθήσει τις γενικότερες επιδιώξεις της.

Ο Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσηµη επίσκεψή του στην Αθήνα τον Μάιο πρότεινε στον Γιώργο Παπανδρέου να υπάρξει "παράλληλος δίαυλος διαλόγου για τη µείωση της έντασης και του κινδύνου πρόκλησης ατυχηµάτων στο Αιγαίο" - ουσιαστικά συζήτησης για την εκχώρηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο! Η πρόταση έγινε δεκτή από την ελληνική πλευρά και όπως προκύπτει από το σχετικό απόρρητο τηλεγράφηµα του ΥΠΕΞ στις 18 Ιουνίου, έναν µήνα µετά την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, ο γενικός γραµµατέας του ΥΠΕΞ Ι. Αλέξιος Ζέππος και ο Τούρκος ΥΦΥΠΕΞ και επικεφαλής των διερευνητών επαφών από την τουρκική πλευρά Φεριντούν Σινιρλίογλου, συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην Κωνσταντινούπολη µε ατζέντα τα αεροναυτιλιακά θέµατα στο Αιγαίο.
Η τουρκική πλευρά ζήτησε αντικείµενο των συζητήσεων να αποτελέσει η δέσµη µέτρων που είχε προτείνει τον Αύγουστο του 2009, ο «κώδικας συµπεριφοράς» που είχε προτείνει το 2006, καθώς και µέτρα πτητικής συµπεριφοράς που είχε αντιπροτείνει η ελληνική πλευρά το 2006 και για τα οποία ουδέποτε έλαβε απάντηση. Σε αυτά προστέθηκαν οι δύο προτάσεις που απηύθυνε δηµοσίως στην Αθήνα ο τούρκος Πρωθυπουργός και αφορούν στις άοπλες πτήσεις πάνω από το Αιγαίο και στην ανταλλαγή «daily flight schedules» (ηµερησίων σχεδίων πτήσης). Μάλιστα ο Φ. Σινιρλίογλου διευκρίνισε ότι στόχος πρέπει να είναι να βρεθούν πρακτικοί τρόποι να µειωθεί η ένταση στο Αιγαίο και όχι να αντιµετωπισθεί η ουσία των προβληµάτων.
Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, σύµφωνα µε το τηλεγράφηµα, «to turn the basketball into a volleyball game by putting a saftey net in the middle» («να µετατραπεί ο αγώνας µπάσκετ σε αγώνα βόλεϊ, βάζοντας ένα δίχτυ ασφαλείας στη µέση»). Εµµέσως πλην σαφώς δηλαδή, σηµειώνουν διπλωµατικές πηγές, όποια και να είναι η τελική συµφωνία, να µη θίγει τις πάγιες θέσεις των δύο πλευρών.
Τα τρία βασικά σηµεία της τουρκικής πρότασης είναι τα εξής:
α) να υπάρξει µυστική «συµφωνία κυρίων» για να εφαρµοστεί «κώδικας συµπεριφοράς» πέραν των 10 ναυτικών µιλίων,
β) να αποφευχθούν οι τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά, εφόσον οι ελληνικές αναχαιτίσεις γίνονται µε λιγότερο επιθετικό τρόπο (!) και
γ) να µειωθούν οι τουρκικές παραβιάσεις εντός των 6-10 ναυτικών µιλίων, εφόσον µειωθούν και οι ελληνικές αναχαιτίσεις στον διεθνή εναέριο χώρο µακριά από τις ελληνικές ακτές. Πρότειναν ακόµη να υπάρξει νέα συνάντηση η οποία και έγινε στις 29 Ιουνίου στην Αθήνα– προκειµένου να συγκεντρωθούν οι προτάσεις που έχουν διατυπώσει και οι δύο πλευρές κατά καιρούς και να διαµορφωθεί µια κοινή βάση συζήτησης.
Με το πρόσχηµα ότι τα εν λόγω ζητήµατα πρέπει να αντιµετωπισθούν άµεσα, ο Τούρκος ΥΦΥΠΕΞ πρότεινε να προχωρήσουν οι συνοµιλίες ανεξάρτητα από την πορεία των διερευνητικών επαφών και µάλιστα έθεσε ως πρόταση να ολοκληρωθούν στα τέλη του Σεπτεµβρίου. Ωστόσο, οι συνοµιλίες «πάγωσαν», με εντολή του πρωθυπουργικού γραφείου, γράφουν ΤΑ ΝΕΑ, πρακτικά γιατί "εκτιµήθηκε ότι οι τουρκικές προτάσεις θίγουν κυριαρχικά δικαιώµατα και επιχειρούν να επιβάλουν καθεστώς συνδιαχείρισης στο Αιγαίο". Ως εκ τούτου, σύµφωνα µε πληροφορίες, τα αεροναυτιλιακά τελούν αυτήν τη στιγµή υπό καθεστώς ιδιότυπης εξαίρεσης από τις διερευνητικές επαφές.
Η παραπάνω αποκάλυψη κάποτε θα αρκούσε για να στείλει στο εδώλιο του κατηγορουμένου τους εμπνευστές της επί "εσχάτη προδοσία". Υπό τις σημερινές συνθήκες, μάλλον πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι από το γεγονός ότι κάποιοι, στο ΥΠΕΞ ή στο πρωθυπουργικό γραφείο θεώρησαν ότι και ο ενδοτισμός έχει κάποια όρια. Αλλά για το θέμα θα επανέλθουμε.

Read more...

Ψεύτικη νίκη των φιλομειονοτικών έδινε το ΥΠΕΣ στην Ξάνθη


Μάχη ψήφο με ψήφο με το υπουργείο Εσωτερικών να δίνει αρχικά νικητή τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ που υποστηρίχθηκε κυρίως από τους μειονοτικούς, είχαμε στον Δήμο Ξάνθης για επτά ψήφους. Το θέμα προκάλεσε αναταραχή προσωρινά, αφού το υπουργείο Εσωτερικών έκανε λάθος. Η Νομαρχία Ξάνθης έδινε την πρωτοπορία στο Μιχάλη Στυλιανίδη (ΝΔ), το Υπουργείο Εσωτερικών με διαφορά 7 ψήφων υπέρ του Χρήστου Πούλιου.

Όπως έγινε γνωστό από το τμήμα Καταχώρησης της Νομαρχίας, το λάθοςν προέκυψε ότι εξαιτίας του γεγονότος ότι η μετάδοση των αποτελεσμάτων προς το Υπουργείο Εσωτερικών γίνεται τηλεφωνικά, έγινε κάποιος λάθος στην εκφώνηση. Πιο ειδικά, επειδή αρκετοί δικαστικοί αντιπρόσωποι συμπληρώνουν στο τηλεγράφημά τους σειρά διαφορετική από αυτή της ανακήρυξης του Πρωτοδικείου, έκει πιθανόν να έγιναν λάθη.

Μετά βέβαια έδωσε άλλο αποτέλεσμα η Singular Logic με τον Στυλιανίδη 87 ψήφους πάνω από τον Πούλιο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more...

Ερώτηση στον υπουργό Ι. Ραγκούση για τις δραστηριότητες του Ε. Μπαγίς στην Αθήνα υπέβαλε το ΛΑΟΣ


Ερώτηση απευθυνόμενη στον υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλ. Διακυβέρνησης κατέθεσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος με αφορμή το δημοσίευμα του defencenet.gr στις 15 Νοεμβρίου σχετικά με την ομιλία του Τούρκου υπουργού Επικρατείας Εγκεμόν Μπαγίς σε συνέδριο νέων επιχειρηματιών που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος υπουργός που μετά επιτάσεως όποτε επισκέπτεται την Ελλάδα προτείνει την αμοιβαία μείωση των αμυντικών δαπανών Ελλάδας Τουρκίας παρευρέθη σε επιχειρηματικό συνέδριο στο κτίριο Μελά στο οποίο δεν είχαν προσκληθεί δημοσιογράφοι.

Με βάση αυτά τα δεδομένα ο βουλευτής του ΛΑΟΣ ερωτά τον υπουργό για το αν είναι εις γνώση του υπουργείου οι δραστηριότητες του Τούρκου υπουργού στην Αθήνα, οι «κλειστού τύπου» συναντήσεις του, ενώ ερωτά για το ποια είναι η τοποθέτηση της κυβέρνησης επί αυτού του θέματος. Τέλος ο βουλευτής του ΛΑΟΣ ερωτά για το πώς έχει αυτήν την «ευχέρεια» ο Τούρκος υπουργός.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more...

Eμφανίστηκαν Firtina στην Κύπρο και μιλάνε για δύο ξεχωριστά κράτη…


Αυτοκινούμενα πυροβόλα τουρκικής κατασκευής Firtina επιδείχθηκαν για πρώτη φορά στην στρατιωτική παρέλαση στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας και η παρουσία τους δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τις δυνάμεις της Εθνοφρουράς η οποία ήδη στερείται σωλήνων πυροβολικού στο νησί.

Η παρέλαση έγινε για την 27η επέτειο της ανακήρυξης του παράνομου τουρκοκυπριακού κρατιδίου, παρουσία του τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου και του Τούρκου αναπληρωτή πρωθυπουργού Τσεμίλ Τσιτσέκ.

Η παρουσία σύγχρονων αυτοκινούμενων πυροβόλων των 155 χλστ. στη Μεγαλόνησο μπορεί να αποβεί καθοριστική ακόμα και ως “πολιτικό εργαλείο” πίεσης: Λόγω και των μικρών αποστάσεων, μπορούν να μεταφέρουν τεράστιο όγκο πυρός αποκλείοντας περάσματα, “απαγορεύοντας” περιοχές και μάλιστα ανενόχλητα από την ανύπαρκτη πολεμική Αεροπορία. Η μη προμήθεια των αντίστοιχων κινέζικων πυροβόλων από την Εθνοφρουρά τώρα αποδεικνύεται πόσο μεγάλο λάθος ήταν…

Ο Τσιτσέκ δήλωσε ότι η λύση του Κυπριακού πρέπει να στηρίζεται σε «δύο χωριστούς λαούς και δύο κράτη». Το παράθυρο λύσης, πρόσθεσε, δεν θα παραμείνει για πολύ ανοικτό. Σε «δύο λαούς και δύο δημοκρατίες» στην Κύπρο αναφέρθηκε και ο Ντερβίς Έρογλου, ο οποίος δήλωσε ότι «δεν πρόκειται να επανέλθει η προ του 1974 κατάσταση».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more...

ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ Επίθεση σε Τούρκο υπουργό


«Τουρκία, τράβα το χέρι σου από τα εδάφη μας», είναι το κεντρικό σύνθημα στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που οργανώνονται αυτές τις μέρες στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου από τους Τουρκοκύπριους, με αφορμή του «εορτασμούς» για την 27η επέτειο από την ίδρυση του ψευδοκράτους.

Πιεσμένοι από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό της Τουρκίας και το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας που η Άγκυρα θέλει να επιβάλει στα Κατεχόμενα, οι Τουρκοκύπριοι αντιδρούν πλέον με κάθε ευκαιρία και οι «εορτασμοί» για την δημιουργία του παράνομου κράτους στο οποίο έδωσαν το όνομα «Βόρεια Τουρκοκυπριακή Δημοκρατία» προκαλούν την αποστροφή του πληθυσμού.

Οι Τουρκοκύπριοι δεν δίστασαν να επιτεθούν στον Τούρκο υπουργό Προεδρίας, αρμόδιο για θέματα Κύπρου Τζεμίλ Τσιτσέκ που έφθασε στα κατεχόμενα με ιδιωτικό αεροσκάφος για να εκπροσωπήσει την Άγκυρα στις εκδηλώσεις.

Την ώρα που ο Τσιτσέκ έβγαινε από το αεροδρόμιο, ομάδα Τουρκοκυπρίων προκάλεσαν την παρέμβαση της αστυνομίας, όταν σταμάτησαν το αυτοκίνητο του υπουργού φωνάζοντας συνθήματα: «Τουρκία τράβα το χέρι σου από τα εδάφη μας», «Αυτή η χώρα είναι δική μας». «Η πατρίδα δεν πωλείται».

Στη Λευκωσία, η κυπριακή κυβέρνηση και τα κόμματα καταδίκασαν την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι τα όπλα της ελληνοκυπριακής πλευράς κατά της αναβάθμισης του ψευδοκράτους είναι το δίκαιο και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, τα οποία καταγγέλλουν την αποσχιστική ενέργεια της Τουρκίας και υποδεικνύουν την ανάγκη επίλυσης του κυπριακού στο πλαίσιο της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Read more...

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP