Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Την ανακήρυξη του ψευδοκράτους καταδίκασαν οι Κύπριοι φοιτητές της Κομοτηνής


Την ανακήρυξη του ψευδοκράτους καταδίκασαν οι Κύπριοι φοιτητές της Κομοτηνής με πορεία που πραγματοποίησαν τη Δευτέρα (15/11) με αφορμή τη συμπλήρωση 27 ετών από την ίδρυση της αυτοαποκαλούμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου».

Η πορεία των Κυπρίων φοιτητών ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας από την παλιά Νομική, συνεχίστηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και αφού σταμάτησε για λίγο στην κεντρική πλατεία κατέληξε στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, το οποίο όμως δεν μπόρεσε να προσεγγίσει σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων καθώς την πρόσβαση σε αυτό είχε φροντίσει να αποκλείσει η Αστυνομία με μια διμοιρία των ΜΑΤ.

Τελικά, αντιπροσωπεία των Κυπρίων φοιτητών πήγε στην είσοδο του Τουρκικού Προξενείου όπου και τοιχοκόλλησε το ψήφισμα που εκδόθηκε σε ειδικό πίνακα που τοποθέτησαν οι υπάλληλοι του Προξενείου καθώς ως γνωστό η Τουρκία επίσημα αρνείται να παραλάβει το σχετικό ψήφισμα.

Μετά την τοιχοκόλληση του ψηφίσματος, η Μαρία Πελαγία, πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων Κομοτηνής (ΦΕΚΚΟΜ) μιλώντας στα ΜΜΕ σημείωσε πως «Μαζευτήκαμε εδώ ως Κύπριοι φοιτητές της Κομοτηνής γιατί νοιώθουμε την ανάγκη να καταδικάσουμε την ανακήρυξη του «ψευδοκράτους» που σήμερα συμπληρώνονται 27 χρόνια από την ίδρυση της αυτοαποκαλούμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου».

Θεωρούμε απαράδεκτη αυτήν την ίδρυση, μίας ανύπαρκτης οντότητας, που καταπατά τους διεθνής οργανισμούς και τη ψηφίσματα του ΟΗΕ. Ως Κύπριοι φοιτητές της ΦΕΚ Κομοτηνής ξέρουμε και νοιώθουμε ότι το θέμα της Κύπρου είναι θέμα εισβολής και κατοχής και θέλουμε να φύγουνε όλοι οι έποικοι από το νησί, τα στρατεύματα, δεν χρειαζόμαστε εγγυήτριες δυνάμεις, απλά θέλουμε μία ελεύθερη Κύπρο και να μπορέσουμε να ζήσουμε ειρηνικά και αρμονικά με τους Τουρκοκύπριους όπως και πριν το 1974.

Τα περισσότερα παιδιά που είμαστε σήμερα εδώ κατάγονται από μέρη της κατεχόμενης Κύπρου, οι γονείς τους είναι πρόσφυγες, έχουνε γνωρίσει την προσφυγιά, θέλουν να γυρίσουν στα σπίτια τους και στις περιουσίες τους. Στην κατεχόμενη Κύπρο ζούνε πλέον ελάχιστοι ελληνοκύπριοι και κάτω από δύσκολες συνθήκες, χωρίς να έχουν ίση μεταχείριση και δικαιώματα με τους Τουρκοκύπριους».

Στη συνέχεια, οι Κύπριοι φοιτητές τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο και αποχώρησαν ειρηνικά χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό. Στην πορεία συμμετείχαν και Κύπριοι φοιτητές, μέλη της Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων Ξάνθης.

Στέφανος Κούκλαρης

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP