Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

«Ίση απόσταση με όλους του δημότες» υπόσχεται ο δήμαρχος Ιάσμου Καδή Ισμέτ


Είναι η πρώτη δήλωση που έκανε στα ελληνικά μετά την εκλογή του ο νέος δήμαρχος του Καλλικρατικού Ιάσμου Καδή Ισμέτ, ο οποίος αν και προσκλήθηκε επανειλημμένα να μιλήσει για το έργο και την υποψηφιότητά του το απέφυγε επιμελώς. Με την εκλογή του όμως που έγινε χθες περιορίστηκε στο να πει στο «Χ»: «Είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα, ο λαός μας προτίμησε, θα είμαστε στην διοίκηση του νέου Καλλικρατικού δήμου Ιάσμου, το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό για εμάς. Έχουμε μια διαφορά 850 ψήφων από τον αντίπαλο μας. Τώρα από την αρχή της νέας χρονιάς θ’ ανοίξουμε καινούργια σελίδα για τον δήμο Ιάσμου. Γνωρίζουμε την περιοχή πολύ καλά. Ήδη έχουμε ξεκινήσει από την μεριά του Σώστη να προσφέρουμε στον τόπο, θα συνεχίσουμε και στην ευρύτερη περιοχή του νέου δήμου Ιάσμου. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα είμαστε σε ίση απόσταση με όλους τους δημότες του νέου δήμου. Γνωρίζουμε ότι έχουμε δημότες που είναι χριστιανοί και μουσουλμάνοι, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχεί κανείς δημότης του δήμου. Θα τους αγκαλιάσουμε όλους και θα προσπαθήσουμε να πάμε μπροστά».

Ευχόμαστε να ισχύσουν αυτά που λέει ο νέος δήμαρχος γιατί με την μέχρι τώρα πορεία του δεν διασφάλισε τίποτα απ’ όλα αυτά. Περιχαρακώθηκε στον αμιγή πυρήνα της μειονότητας, επικοινωνούσε μόνο με τουρκόφωνα ΈΝΤΥΠΑ κι επιλεγμένο βδομαδιάτικο φύλλο, λειτουργούσε τον δήμο συγκεντρωτικά και απόλυτα χωρίς να έχει κάνει βήματα προόδου που θα αναπτύξουν την περιοχή, όπως ανάδειξη Παπικίου όρους, της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας του ορεινού όγκου, της πανεπιστημιούπολης που έχει στα όριά του με άνοιγμα προς το πανεπιστήμιο και χίλιες δυο άλλες ιδέες.

Τώρα που η εμβέλεια του δήμου επεκτείνεται μέχρι την Βιστωνίδα και τα όρια της γειτονικής Ξάνθης, θα πρέπει ο δήμαρχος να δει δίχως παραμορφωτικούς φακούς την υπόθεση της ανάπτυξης, να συνεργαστεί με την απερχόμενη αρχή για τις προτεραιότητες που είχε βάλει και τα δρομολογημένα έργα, ώστε να μην χάσει η περιοχή το τρένο της ανάπτυξης.

Τα κηρύγματα εθνικισμού που έγιναν στα τζαμιά θα πρέπει να καταλαγιάσουν, ο δήμαρχος που είναι μορφωμένος άνθρωπος, ως γιατρός κι επιστήμονας οφείλει να χαράξει πλέον στο δήμο των αυξημένων αρμοδιοτήτων μια νέα πορεία πλεύσης, απαλλαγμένος από τις αγκυλώσεις και τα τεχνάσματα του παρελθόντος. Εμείς ως Μέσο γνώμης θα παρακολουθήσουμε άγρυπνα αυτή την πορεία και την διαδρομή του δήμου Ιάσμου μόνο και μόνο για να περιφρουρήσουμε όλα όσα διασφαλίζει ο Καλλικράτης για όσα δικαιούται να ζήσει η περιοχή μέσα από κοινή συμπόρευση, δίχως μπάρες και διαχωριστικές γραμμές. Ο κ. Καδή Ισμέτ οφείλει τώρα να δείξει ένα άλλο πρόσωπο τηρώντας ισορροπίες και εμπεδώνοντας αυτό ακριβώς το οποίο είπε, ότι θα είναι δήμαρχος Ελλήνων χριστιανών και μουσουλμάνων.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP