Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Eμφανίστηκαν Firtina στην Κύπρο και μιλάνε για δύο ξεχωριστά κράτη…


Αυτοκινούμενα πυροβόλα τουρκικής κατασκευής Firtina επιδείχθηκαν για πρώτη φορά στην στρατιωτική παρέλαση στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας και η παρουσία τους δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τις δυνάμεις της Εθνοφρουράς η οποία ήδη στερείται σωλήνων πυροβολικού στο νησί.

Η παρέλαση έγινε για την 27η επέτειο της ανακήρυξης του παράνομου τουρκοκυπριακού κρατιδίου, παρουσία του τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου και του Τούρκου αναπληρωτή πρωθυπουργού Τσεμίλ Τσιτσέκ.

Η παρουσία σύγχρονων αυτοκινούμενων πυροβόλων των 155 χλστ. στη Μεγαλόνησο μπορεί να αποβεί καθοριστική ακόμα και ως “πολιτικό εργαλείο” πίεσης: Λόγω και των μικρών αποστάσεων, μπορούν να μεταφέρουν τεράστιο όγκο πυρός αποκλείοντας περάσματα, “απαγορεύοντας” περιοχές και μάλιστα ανενόχλητα από την ανύπαρκτη πολεμική Αεροπορία. Η μη προμήθεια των αντίστοιχων κινέζικων πυροβόλων από την Εθνοφρουρά τώρα αποδεικνύεται πόσο μεγάλο λάθος ήταν…

Ο Τσιτσέκ δήλωσε ότι η λύση του Κυπριακού πρέπει να στηρίζεται σε «δύο χωριστούς λαούς και δύο κράτη». Το παράθυρο λύσης, πρόσθεσε, δεν θα παραμείνει για πολύ ανοικτό. Σε «δύο λαούς και δύο δημοκρατίες» στην Κύπρο αναφέρθηκε και ο Ντερβίς Έρογλου, ο οποίος δήλωσε ότι «δεν πρόκειται να επανέλθει η προ του 1974 κατάσταση».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP