Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Εκσυγχρονισμός των αρματαγωγών του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού


Εκτός της ναυπήγησης νέων σκαφών για την αντικατάσταση των δύο υπέργηρων κλάσης ΤERREBONE PARISH, το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό (TDK) προσανατολίζεται στην αναβάθμιση του αντιαεροπορικού οπλισμού των υπολοίπων αρματαγωγών (LST). Συγκεκριμένα, τα SARUCABEY (NL-123) και OSMAN GAZİ (NL-125) θα αποκτήσουν συστήματα εγγύς προστασίας (CIWS) τύπου Plallanx αντί των πρυμναίων πυροβόλων Οerlikon 35mm/90, τα οποία θα προέλθουν πιθανότατα από παροπλισμένες φρεγάτες κλάσης KNOX, ενώ στη θέση των χειροκίνητων διδύμων Βofors 40mm/70 θα τοποθετηθούν τηλεχειριζόμενα δίδυμα πυροβόλα 35mm. Επιπλέον, σχεδιάζεται η εγκατάσταση δορυφορικού συστήματος επικοινωνίας. Στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού δεν αποκλείεται να συμπεριληφθεί και το τρίτο αρματαγωγό της κλάσης, KARAMÜRSELBEY (NL-124).

strategyreport

Read more...

Εκσυγχρονισμός αισθητήρων επιφανείας-ναυτιλίας δύο τουρκικών υποβρυχίων


H Εμπορική και Μηχανολογική Αμυντικής Τεχνολογίας (STM) της Τουρκίας ανακοίνωσε πως στις 30 Μαρτίου 2011 υπέγραψε σύμβαση με το Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) για τον εκσυγχρονισμό συστημάτων και εξαρτημάτων των υποβρυχίων DOĞANAY (S351) και DOLUNAY (S352). Ηλικίας 28 και 22 ετών από την καθέλκυση αντίστοιχα, πρόκειται για τα δύο νεότερα από τα 6 υποβρύχια Τύπου 209/1200 κλάσης ATILAY του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού (TDK). Στα δύο υποβρύχια θα εγκατασταθούν Σύστημα Αδρανειακής Ναυτιλίας (INS) της Raytheon, περισκόπια της Zeiss και σύστημα Μέτρων Ηλεκτρονικής Υποστήριξης (ESM) της τουρκικής Aselsan.

Τα συγκεκριμένα υποβρύχια διαθέτουν δύο περισκόπια –παρατήρησης και επίθεσης– Model 76 της Kollmorgen και σύστημα ESM τύπου AR-700-S5 της άλλοτε ArgoSystems, νυν EDO. Τα συστήματα προς εγκατάσταση της Zeiss θα είναι πιθανότατα ο ηλεκτροπτικός ιστός OMS 100EO και το περισκόπιο επίθεσης SERO 400EO. Το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού θα ολοκληρωθεί κατά την επόμενη τετραετία.
Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται οτιδήποτε για τον εξοπλισμό σόναρ και το σύστημα διοίκησης και ελέγχου βολής. Στους τομείς αυτούς, τα 4 τελευταία υποβρύχια Τύπου 209/1200 του TDK είναι πανομοιότυπα με τα 3 μη εκσυγχρονισμένα σκάφη κλάσης ΠΟΣΕΙΔΩΝ του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, διαθέτοντας Συνδυασμένο Σόναρ Υποβρυχίου (CSU) 3-2 της ATLAS Elektronik και Ολοκληρωμένο Σύστημα Μάχης και Δεδομένων Υποβρυχίου (SINBADS) της Thales Nederland, άλλοτε Signaal. Για τον εκσυγχρονισμό των υποβρυχίων κλάσης ATILAY η Διοίκηση Κέντρου Ερευνών (ArMerKom) του TDK ανέλαβε το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Πρωτότυπου Συστήματος του Εθνικού Παθητικού Σόναρ (MilPaS). Δεν είναι σαφές εάν το πρόγραμμα αυτό ολοκληρώθηκε με επιτυχία και εάν το MilPaS τέθηκε σε παραγωγή.
Η αρχική έγκριση για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των δύο υποβρυχίων δόθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή Αμυντικής Βιομηχανίας (SSIΚ) της Τουρκίας στις 9 Απριλίου 2008.

hellenicdefence

Read more...

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ


Άρχισε στο Τούντζελι στρατιωτική επιχείρηση με αεροπορική στήριξη, με σκοπό την εξουδετέρωση των τρομοκρατών του ΠΚΚ που φέρεται να ετοιμάζονται για δράσεις. Πληροφορίες των δυνάμεων ασφαλείας, ανέφεραν πως μετά τον σκοτωμό 7 ΠΚΚδων στο Χατάι, η τρομοκρατική οργάνωση θα έκανε αντίποινα στο Τούντζελι και στην Μπίνγκιολ.Σήμερα το πρωί άρχισε μια άλλη επιχείρηση με αεροπορική στήριξη στην αγροτική περιοχή του Χοζάτ. Μονάδες της μηχανοκίνητης 51ης Ταξιαρχίας που ήταν στην περιοχή επικεντρώθηκαν περισσότερο στην κοιλάδα Αλημπογαζί.

Η επιχείρηση άρχισε ιδιαίτερα για να εξουδετερωθούνε οι δραστηριοποιούμενοι στις περιοχές Πουλουμούρ, Ναζιμίγιε και σε αγροτικές περιοχές κοντά στο Τούντζελι. Στα πλαίσια της επιχείρησης στην οποία μετέχουν πολλοί επαγγελματίες κομμάντο της 4ης ταξιαρχίας ειδικών δυνάμεων του Τούντζελι, οι οποίοι κατέβηκαν από τα Σικόρσκι στις κοιλάδες Κουτούντερεσί, Πουλουμούρ και Ντοκούζκαγιά. Χώροι όπου μπορεί να βρισκόταν οι τρομοκράτες βομβαρδίστηκαν από τα ελικόπτερα Κόμπρα.

tourkikanea

Read more...

Συμπαραγωγή Γερμανίας-Τουρκίας στα Leopard


Τα πληρώσαμε “χρυσά” τα άρματα μάχης Leopard,στους Γερμανούς, αλλά κανείς απ΄ όσους ενεπλάκησαν στη συμφωνία δεν σκέφτηκε να θέσει όρο ώστε οι Γερμανοί να μην μπορούν πουλήσουν και στους Τούρκους. Έτσι μετα τα υποβρυχια ”τυπου 214” και τα τα βελτιωμενα F-16 ( αναβαθμισμενα Block 50 Plus +) που η Αγκυρα ακολουθησε την Αθηνα, ηρθε η ωρα και των τεθωρακισμενων αρματων.

Η τουρκικη εφημεριδα Vatan στις εσωτερικές σελίδες και με τον τίτλο «H Τουρκία μαζί με την Γερμανία θα παράγει άρματα Leopard» γράφει ότι στην κατασκευή των οπλικών συστημάτων των αρμάτων Leopard -που είναι από τα πιο εξελιγμένα άρματα του κόσμου -θα λαμβάνουν μέρος στο εξής και Τούρκοι μηχανικοί. Η συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας πέρασε την περασμένη εβδομάδα από την Βουλή.


gdailynews

Read more...

Ετοιμάζονται για Τουρκικό Πανεπιστήμιο στη Θράκη!


Έκλεισε και η Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία της Θεσσαλονίκης, η οποία διοχέτευε με εκπαιδευτικό προσωπικό τα μειονοτικά μουσουλμανικά σχολεία της Θράκης. Βέβαια, το κλείσιμο της Ακαδημίας ήταν θεμιτό, αφού η ύπαρξή της δημιουργούσε μείζον θέμα για την ίδια την Παιδεία και την ισότητα στην παροχή της προς τα Ελληνόπουλα.

Όμως, το κλείσιμο της ΕΠΑΘ επιζητούσε διακαώς και η Άγκυρα μέσω της φερεφώνων της στην Θράκη. Και οι τουρκοτσολιάδες υποπρακτορίσκοι δεν επεδίωκαν το κλείσιμο της ΕΠΑΘ για να απαιτήσουν την εκπαίδευση των μειονοτικών εκπαιδευτικών μέσα από τα Παιδαγωγικά ΑΕΙ της χώρας. Απλά ζητούσαν (χωρίς να προβάλουν κάποια πρόταση) να κλείσει η ΕΠΑΘ! Και η κυβέρνηση Παπανδρέου, που δεν χαλάει χατήρια στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και στα μίσθαρνά του, έκλεισε την σχολή...

Τώρα, όμως, οι άκρως προβλεπόμενοι υποπρακτορίσκοι αρχίζουν να ψελλίζουν... διάφορα. Εμείς, είχαμε καταδείξει - αποκαλύψει τον σκοπό που επιδιώκει η Άγκυρα, όταν γράψαμε προ έτους, για την αναζήτηση χώρου στην Κομοτηνή που θα μπορεί φιλοξενήσει Τουρκικό Πανεπιστήμιο!!! Και σε αυτό ακριβώς σκοπεύουν και οι διάσπαρτες μισόλογες δηλώσεις των ανθρώπων της Άγκυρας. Αυτό προσπαθούν να προωθήσουν μεθοδικά (βλέπετε, πάντα υπάρχει και ο φόβος να έρθουν τα πάνω-κάτω με λάθος χειρισμούς) στην κοινωνία της Θράκης, την ανάγκη δημιουργίας Τουρκικού Πανεπιστημίου.

Επειδή είναι θέμα λίγου -πλέον- χρόνου να τεθεί το ζήτημα στην κυβέρνηση, μέσω αίτησης των μουσουλμάνων της Θράκης, εμείς σήμερα θα τολμήσουμε να αποκαλύψουμε το "επόμενο βήμα" της Άγκυρας, η οποία θα ζητήσει την δημιουργία Τουρκικού Πανεπιστημίου Θράκης ως επένδυση τούρκων επιχειρηματιών (αν και το προσδοκώμενο για την παρέα του Νταβούτογλου είναι να γίνει τουρκικό πανεπιστήμιο με Ελληνικά χρήματα...). Και την επιχειρηματική αυτή πρόταση δεν θα μπορεί να την αρνηθεί η κυβέρνηση Παπανδρέου, εάν οι τούρκοι "επιχειρηματίες" εμφανίσουν και ιδιόκτητο χώρο όπου θα γίνουν οι εγκαταστάσεις...

Στο δρόμο προς την Κοσοβοποήση της Θράκης, λοιπόν, διαβάζουμε στην εφημερίδα "Χρόνος" της Κομοτηνής, την ομιλία του Αχμέτ Χατζηοσμάν στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων:
Ο βουλευτής Ροδόπης στη συζήτηση νομοσχεδίου, που περιελάμβανε διάταξη για κατάργηση της ακαδημίας, ζήτησε να μάθει τι μέλλει γενέσθαι, αφού, όπως τόνισε: «όσο σημαντική είναι η κατάργησή της, άλλο τόσο σημαντικό είναι το καθεστώς που θα ακολουθήσει».

Υπεύθυνη για πολλά αρνητικά στο χώρο της μειονοτικής εκπαίδευσης ήταν η Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν. Την πεποίθησή του αυτή ο κ. Χατζηοσμάν την εξέφρασε κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας στη διαρκή επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων με θέμα την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων «Θεσμικό πλαίσιο των πρότυπων πειραματικών σχολείων, ίδρυση ινστιτούτου εκπαιδευτικής πολιτικής, οργάνωση του ινστιτούτου τεχνολογίας υπολογιστών και εκδόσεων «Διόφαντος» και λοιπές διατάξεις».

Αν και ο βουλευτής δεν είναι μέλος της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων, μίλησε ως μέλος της μειονότητας και βουλευτής Ροδόπης, εξηγώντας ότι ο λόγος που παρέστη στην επιτροπή αφορά μία διάταξη του νομοσχεδίου και συγκεκριμένα, την παράγραφο 9 του άρθρου 59 για την κατάργηση της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης. Ο κ. Χατζηοσμάν στην ομιλία του έκανε λόγο: «για μία διάταξη με μέγιστη σπουδαιότητα για εμάς, τα μέλη της μειονότητας στη Θράκη. Ενδεχομένως από την Αθήνα να μην μπορεί κάποιος να βιώσει στις πραγματικές του διαστάσεις το μέγεθος ενός προβλήματος, αλλά εμείς στη Θράκη είμαστε πεπεισμένοι ότι η Ε.Π.Α.Θ. ευθυνόταν για πολλά αρνητικά στο χώρο της μειονοτικής εκπαίδευσης, όπως το ιδιαίτερα χαμηλό μορφωτικό επίπεδο του μειονοτικού πληθυσμού.
Εμείς, τα μέλη της μειονότητας, ζητούσαμε την κατάργηση της ακαδημίας από την πρώτη κιόλας μέρα της λειτουργίας της, τα τελευταία 43 χρόνια δηλαδή. Το σκεπτικό για την ίδρυση της Ε.Π.Α.Θ. ήταν τελείως λανθασμένο, στηριζόταν σε πολιτικές διάκρισης και ελέγχου, πολιτικές που ανήκουν στο παρελθόν. Η λειτουργία της δημιούργησε περισσότερα προβλήματα από αυτά που έλυσε, προκάλεσε ανεπανόρθωτα πλήγματα στη μειονοτική εκπαίδευση, η προσφορά της ήταν μηδαμινή, η κατάργησή της η μόνη λύση και λύτρωση, πρωτίστως για τους μαθητές, για την ποιότητα της εκπαίδευσης, για τους δασκάλους και τους γονείς.

Πρόκειται για ένα χουντικό κατασκεύασμα, ένα κατάλοιπο της επταετίας, που έπρεπε να εξαλειφθεί. Με αυτή τη λογική ιδρύθηκε η Ε.Π.Α.Θ. επί Χούντας και δυστυχώς, ήταν μία πολιτική που κληρονομήσαμε από ένα απολυταρχικό και αντιδημοκρατικό καθεστώς.
Αυτό λοιπόν που δεν κατάφερε να κάνει καμία κυβέρνηση τα τελευταία 42 χρόνια, το πέτυχε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και επιτρέψτε μου να αναφερθώ προσωπικά στον πρωθυπουργό γιατί ο ίδιος το εξήγγειλε και το υλοποίησε. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι όλες οι θετικές για τη μειονότητα πολιτικές συνδέονται με κάποιο τρόπο με το όνομα του Γιώργου Παπανδρέου. Δε θέλω να μειώσω το ρόλο του υπουργείου. Φυσικά, αυτή η διάταξη φέρει την υπογραφή της κυρίας υπουργού και της το αναγνωρίζουμε.

Ο λόγος της παρέμβασής μου είναι να στρέψω τα βλέμματα όλων στο επόμενο βήμα. Τι μέλλει γενέσθαι μετά την κατάργηση της Ε.Π.Α.Θ.; Όσο σημαντική είναι η κατάργησή της, άλλο τόσο σημαντικό είναι το καθεστώς που θα ακολουθήσει. Για αυτό παρακαλώ να είμαστε πολύ προσεκτικοί ως προς τον σχεδιασμό της σχολής που θα αντικαταστήσει την Ε.Π.Α.Θ., να γίνει η απαραίτητη διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς, να τοποθετηθούν τα μέλη της μειονότητας γιατί εμάς αφορά και να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

Κι εσείς κύριοι και κυρίες συνάδελφοι, θέλω να είστε ευαισθητοποιημένοι σε αυτό το ζήτημα. Όλοι όσοι βρισκόμαστε σήμερα εδώ συμμεριζόμαστε την άποψη ότι η εκπαίδευση είναι δικαίωμα και μάλιστα, δικαίωμα που πρέπει να παρέχουμε στον κάθε πολίτη του κόσμου και να το προστατεύουμε. Έχουμε όλοι ευθύνη γι’ αυτό. Κι επειδή όπως ανέφερα κατά το παρελθόν εφαρμοζόταν πολιτικές διάκρισης εις βάρος των μελών της μειονότητας, ας προσπαθήσουμε να διορθώσουμε αυτές τις πληγές του παρελθόντος και να παρέχουμε ίση πρόσβαση σε μία ποιοτική εκπαίδευση, τόσο στους μικρούς μαθητές, όσο και στους αποφοίτους της μειονότητας.
Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης θα ανοίξουν μία νέα σελίδα στη μειονοτική εκπαίδευση και πραγματικά, ας είναι αυτή τη φορά προς όφελος της Παιδείας, προς όφελος των μαθητών», κατέληξε στην ομιλία του ο Αχμέτ Χατζηοσμάν.

Αυτά δεν τα λέει όμως μόνο ο κύριος Χατζηοσμάν. Αυτά και άλλα πολλά έχουν αρχίσει να λέγονται από την επόμενη ημέρα κλεισίματος της ΕΠΑΘ. Και η κυβέρνηση κωφεύει...

Αλήθεια, κύριε Πεταλωτή, δεν έχετε επιβάλει ακόμη καμία διοικητική τιμωρία στο ΑΠΕ σε εκείνους που αναφέρθηκαν προ 10ημέρου (περίπου) στην Κομοτηνή, γράφοντάς την "Γκιουμουλτζίνα"; Και αν δεν το ξέρετε, κύριε Πεταλωτή, η αναφορά αυτή είναι στην τουρκική γλώσσα!!! Αλήθεια, έχετε δώσει τέτοια εντολή στο ΑΠΕ, στο οποίο είστε πολιτικός προϊστάμενος; Αναγνωρίζετε κι εσείς την πόλη σας με το τουρκικό της όνομα;

http://kostasxan.blogspot.com/2011/04/blog-post_8252.html

Read more...

Γ. Ανατολάκης: «Να μην γίνει Κόσοβο η Θράκη!»


Για προμελετημένο πρόγραμμα επέκτασης της Τουρκίας στην Θράκη έκανε λόγο, με δηλώσεις του στo Onsports, ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Ανατολάκης. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού κατέθεσε, για όσους δεν γνωρίζουν, ερώτημα στη Βουλή προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμό και στον αντίστοιχο Εξωτερικών με θέμα: «Σε Τούρκους επιχειρηματίες πωλείται ο Πανθρακικός, σύμφωνα με φημολογίες». Για τα όσα γράφθηκαν και ακούστηκαν περί εμπλοκής Τούρκων επιχειρηματιών στην ακριτική ΠΑΕ, ζητήσαμε από τον βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργο Ανατολάκη, να μας καταθέσει τις απόψεις του για το θέμα.

-Ποιες θα είναι, κατά τη γνώμη σας, οι επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης, αν τελικά το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Πανθρακικός πουληθεί σε εταιρίες τουρκικών συμφερόντων;
«Κατ’ αρχάς χαίρομαι που η Διοίκηση της ΠΑΕ Πανθρακικός διαψεύδει την προσέγγιση της από Τούρκους επιχειρηματίες.
Όλοι γνωρίζουμε πως η Θράκη είναι μία ευαίσθητη περιοχή, όπου η Τουρκία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τους Έλληνες Μουσουλμάνους για δικό της όφελος. Νομίζω πως το τυχόν ενδιαφέρον Τούρκων επιχειρηματιών δεν θα αποσκοπούσε στο ποδόσφαιρο μόνο, αλλά στην βαθύτερη εδραίωση τους στην περιοχή.
Δεν μπορούμε όμως να αφήσουμε την Θράκη να γίνει Κόσοβο και να χωριστούμε σε ελληνικές και δήθεν «τουρκικές» ομάδες… Αυτό θα ήταν καταστροφικό…»
-Γιατί πιστεύετε ότι οι Τούρκοι επιχειρηματίες ενδιαφέρθηκαν μόνο για τις μετοχές της ομάδας της Κομοτηνής και όχι κάποιας άλλης, ενδεχομένως ακόμα πιο κοντά στα σύνορα, ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία;
«Εάν υπήρξε τουρκικό ενδιαφέρον, τότε σκόπιμα θα επέλεγαν την Κομοτηνή. Δεν τους ενδιαφέρει η απόσταση από τα σύνορα… Στον Έβρο άλλωστε είναι ελάχιστοι οι μουσουλμάνοι. Στην Κομοτηνή είναι και η έδρα του Τουρκικού Προξενείου, που συνεχώς ανακατεύει την κατάσταση».
-Ενδέχεται ν΄ αποβλέπουν σε κάποια άλλα σχέδια οι Τούρκοι επιχειρηματίες με την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Πανθρακικός;
«Θεωρώ ότι η Τουρκία έχει ένα μελετημένο πρόγραμμα επέκτασης στην Θράκη. Ακούσαμε ότι θέλουν να φτιάξουν σχολεία, πανεπιστήμια , κλινικές… Προσπαθούν να εξαπατήσουν τους Έλληνες μουσουλμάνους και να τους έχουν εξαρτημένους από την Αγκυρα. Σίγουρα μια μεγάλη ποδοσφαιρική ομάδα της περιοχής, θα ήταν ένα εύκολο «όχημα» για να πετύχουν τα σχέδια τους..
Και πάλι δηλώνω πως χαίρομαι που οι άνθρωποι του Πανθρακικού αποκλείουν τέτοιο ενδεχόμενο.. Εγώ έκανα την Ερώτηση για να προλάβουμε. Πρέπει να ενισχύσουμε με κάθε τρόπο τις ομάδες της Θράκης, γιατί αν δεν το κάνουμε εμείς, κινδυνεύουμε να το κάνει η Τουρκία».

onsports.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Βλέπουμε το έργο να έχει συνέχειες.

Read more...

ΩΡΑΙΑ Η ΠΛΑΚΕΤΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΤΕ


Πριν λίγες μέρες αναδημοσιεύσαμε την παρακάτω φωτογραφία που είχαμε πάρει από την ιστοσελίδα του ψευδομουφτή Αχμέτ Μέτε από την Ξάνθη. Καθώς όμως την παρατηρούσαμε ξανά και εν όψει μάλιστα της ¨έμμεσης επιλογής¨ που μας ετοιμάζουν οι Αθηναίοι, εντοπίσαμε την εξής λεπτομέρεια. Αν προσέξετε σε μια από τις πλακέτες που έχει ο Μέτε στο γραφείο του πίσω, περιλαμβάνεται και η σημαία της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ! Τι να προσθέσουμε άλλο ; Αντε βρε Αχμέτ, να σε δούμε και βαλή !

tourkikanea.gr

Read more...

Δεν έδωσαν βίζα στην κόρη Ερντογάν για τις ΗΠΑ


Η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα αρνήθηκε να δώσει βίζα στην κόρη του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρει η αγγλική έκδοση της εφημερίδας Hurriyet Daily News.
Η Πρεσβεία των ΗΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση χθες σε απάντηση της αντίδρασης του Τούρκου πρωθυπουργού σχετικά με την απόρριψη της αίτησης για τη θεώρηση. «Η αμερικανική πρεσβεία τηρεί κανόνες σχετικά με τις φωτογραφίες των αιτούντων θεωρήσεις. Βάσει αυτών οι αρχές υποχρεούνται να βλέπουν ολόκληρο το πρόσωπο του υποψήφιου» γράφει η ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας. Διευκρινίζεται ότι η κόρη του Τούρκου πρωθυπουργού φορούσε μαντίλα.

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/04/blog-post_9084.html#more

Read more...

Η οικονομική εξέγερση των Τουρκοκυπρίων


Με τον Σάββα Πέτρου

Πάρα πολλοί Ελληνοκύπριοι, κυρίως αυτοί που υποστήριξαν το ρατσιστικό σχέδιο Ανάν, το οποίο ο ελληνοκυπριακός λαός το απέριψε στις 24 Απριλίου το 2004, αγωνίζονται για την επαναφορά αυτού το κατάπτυστου σχεδίου με τη μορφή της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, που όπως υποστηρίζουν θα φέρει τη λεγόμενη επανένωση, που δεν θα είναι τίποτε άλλο από τη διχοτόμηση, όπως ακριβώς ήταν o στόχος της Τουρκίας και της Αγγλίας από το 1959.

Οι ίδιοι αυτοί κύκλοι, οι οποίοι κρύβονται πίσω από χρηματοδοτημένες επαναπροσεγγιστικές οργανώσεις, πανηγυρίζουν για τη δήθεν εξέγερση των αδελφών τους Τουρκοκυπρίων εναντίον της Τουρκίας. Η λεγόμενη επανάσταση των Τουρκοκυπρίων είναι για οικονομικούς λόγους και όσο για τα αντιτουρκικά συνθήματα και πανό, τα έχουν καταδικάσει όλα τα τουρκοκυπριακά πολιτικά κόμματα.

Από αυτήν όλη την ιστορία και την προσωρινή ρήξη Τουρκοκυπρίων και Τουρκίας αποκαλύφθηκε μέσα από τις δηλώσεις του Eρντογάν ότι το ψευδοκράτος είναι ο 83ος νόμος της Τουρκίας με τον οποίο θα επανενωθούμε με λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας και την οποία λύση, δυστυχώς, υποστηρίζουν τα πλείστα ε/κ κόμματα και την έκαναν σημαία τους, εξυπηρετώντας τους στρατηγικούς στόχους της Τουρκίας.

Οι δήθεν κινητοποιήσεις των Τουρκοκυπρίων, που στην πραγματικότητα είναι για τη βελτίωση των οικονομικών τους, έδωσαν τροφή στην προπαγάνδα των επαναπροσεγγιστών και οπαδών της λύσης της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, ότι δήθεν οι Τουρκοκύπριοι, που από το 1974 λυμαίνονται τις ελληνοκυπριακές περιουσίες, αγωνίζονται για αποτίναξη της τουρκικής κατοχής και μάλιστα η εφημερίδα «Πολίτης» έγραψε ότι οι κινητοποιήσεις των Τ/κ είναι ο μόνος αντικατοχικός αγώνας που διεξάγεται στην Κύπρο σήμερα.

Πρέπει να τονισθεί ότι οι Τ/κύπριοι που αντιτίθενται στην Τουρκία δεν υπερβαίνουν το 1% του πληθυσμού των κατεχομένων και όπως δήλωσε ο Έρογλου στην τελευταία διαδήλωση έξω από την ψευδοβουλή, αυτό το 1% δεν αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία των Τ/κυπρίων.

Κανένας Τουρκοκύπριος δεν ζήτησε, άμεσα ή έμμεσα, την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελληνοκυπρίων, που παραβιάζονται για 36 χρόνια.

Αυτό που ζητούν, είναι διχοτόμηση υπό μορφή Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

ΣΑΒΒΑΣ ΠΕΤΡΟΥ

Ταγματάρχης εν αποστρατεία
http://www.sigmalive.com

Read more...

Τουρκία: Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τις ρατσιστικές εκδηλώσεις στο συνέδριο του φλαμανδικού κόμματος


Τις "ρατσιστικές" και "ξενοφοβικές" εκδηλώσεις που σημειώθηκαν στο Βέλγιο με αφορμή το συνέδριο του φλαμανδικού κόμματος της άκρας δεξιάς Vlaams Belang καταδίκασε το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. «Οι πινακίδες που εμφανίστηκαν στο συνέδριο και εξωθούσαν για την απομάκρυνση των Τούρκων από την Ευρώπη έχουν καθαρά ρατσιστικό χαρακτήρα», αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο στην Αγκυρα. Οι εκδηλώσεις αυτές που καταδικάζονται απερίφραστα από την Αγκυρα δεν δε βοηθούν την ένταξη της τουρκικής κοινότητας στη βελγική κοινωνία και συνιστούν κατάφωρη αδικία σε βάρος της, γιατί παραβλέπουν τη σημαντική συμβολή της στην οικονομική ανάπτυξη και την σταθερότητα της χώρας.

«Αυτό το είδος της ρατσιστικής ξενοφοβικής συμπεριφοράς δεν θα πρέπει να επιτραπεί στη σημερινή Ευρώπη», αναφέρει ανακοίνωση και υπενθυμίζει την «πικρή ιστορική εμπειρία της Ευρώπης στα θέματα αυτά». «Αυτού του είδους η ρατσιστική προπαγάνδα συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» προσθέτει η ανακοίνωση και καλεί τις βελγικές αρχές «να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα». «Οι πολιτικοί και τα μέσα ενημέρωσης πρέπει να κρατήσουν υπεύθυνη στάση στο θέμα αυτό», αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει ότι ο βελγικός λαός θα δώσει την καλύτερη απάντηση σε όσους --για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους-- παραβλέπουν τη σοβαρότητα των ξενοφοβικών προπαγανδιστικών δραστηριοτήτων.

http://www.express.gr

Read more...

Η Τουρκία του Ερντογάν:100 φοιτητές-διαδηλωτές απειλούνται με 10 χρόνια φυλακή


Περισσότεροι από 100 φοιτητές από κορυφαία πανεπιστήμια της Τουρκίας αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης από ένα έως 10 χρόνια για παράνομη διαμαρτυρία και αντίσταση κατά τη σύλληψή τους! Οι 117 φοιτητές, κατηγορούνται ότι “έχουν προκαλέσει υλικές καταστροφές” συμμετέχοντας σε “συγκέντρωση παράνομα και αντιστάθηκαν στην αστυνομία που προσπάθησε να εμποδίσει την πορεία”. Η διαδήλωση είχε γίνει από 400 φοιτητές που συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Middle East Technical University, ή ODTÜ, στις 5 του Γενάρη του 2011, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα δικαιώματα των φοιτητών. Το “έγκλημα” των φοιτητητών ήταν σύμφωνα με την κατηγορία,ότι πετούσαν πέτρες εναντίον των ασστυνομικών δυνάμεων.

onalert.gr

Read more...

Kύπρος: Δείπνο εργασίας, για τους Δ. Χριστόφια και Ντ. Έρογλου, χωρίς δηλώσεις


Χωρίς να προβούν σε δηλώσεις αναχώρησαν μετά το αποψινό δείπνο εργασίας ο πρόεδρος Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου. Στη διάρκεια του δείπνου έγινε ανασκόπηση της μέχρι τώρα πορείας των απευθείας διαπραγματεύσεων για το κυπριακό. Ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια του δείπνου οι δύο ηγέτες επικεντρώθηκαν ιδιαίτερα πάνω στη συζήτηση για εξεύρεση τρόπων να προχωρήσει η διαδικασία τους επόμενους μήνες.

Επίσης, είπε, συζήτησε με τους ηγέτες την συνάντησή τους με τον ΓΓ του ΟΗΕ τον ερχόμενο Ιούνιο, μετά τις εκλογές στην Τουρκία. Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Ντάουνερ είπε ότι οι ηγέτες είχαν μια καλή συζήτηση για το θέμα των διεθνών συμβάσεων, ενώ έγιναν καλά βήματα στο θέμα της εσωτερικής ασφάλειας.

Για το θέμα της απογραφής πληθυσμού, ο κ. Ντάουνερ είπε ότι οι δύο πλευρές έχουν δεσμευθεί να προχωρήσουν σε απογραφή, ωστόσο, σημείωσε, η ελληνοκυπριακή πλευρά επιθυμεί ταυτόχρονη απογραφή σε ολόκληρη την Κύπρο, ενώ η τουρκοκυπριακή πλευρά επιθυμεί χωριστή απογραφή. Τέλος, ο κ. Ντάουνερ ανέφερε ότι οι συνομιλίες δεν πρόκειται να διακοπούν λόγω των εκλογών στην Κύπρο ή στην Τουρκία.

http://nationalpride.wordpress.com

Read more...

Επίδειξη ισχύος από τον άξονα Σκοπίων – Άγκυρας


Της Αγγελικής Σπανού

Σε επίδειξη ισχύος του άξονα Άγκυρας – Σκοπίων προχωρά η ηγεσία της ΠΓΔΜ, παραμονές της επίσημης ανακοίνωσης ημερομηνίας πρόωρων εκλογών. Ο πρόεδρος της χώρας, Γκ. Ιβανόφ, συναντήθηκε στην Ουγγαρία με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Α. Νταβούτογλου, για να εκπέμψουν μηνύματα αμοιβαίας αλληλεγγύης και στήριξης. Στη συνέχεια μετέβη στην Κωνσταντινούπολη για τη 14η Ευρασιατική Οικονομική Διάσκεψη Κορυφής, από το βήμα της οποίας επισημάνθηκε η αύξηση των τουρκικών επενδύσεων στα Σκόπια.

Χθες τοποθετήθηκε επικεφαλής της κρατικής εκλογικής επιτροπής ο Μπορίς Κοντάρκο, ο οποίος προτάθηκε (κατά τον νόμο), αλλά δεν ψηφίστηκε από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, που απέχουν μέχρι την τελευταία στιγμή από την κοινοβουλευτική διαδικασία.
Το SDSM (αξιωματική αντιπολίτευση) κατήγγειλε ότι πρόκειται για μία ακόμη απόδειξη ότι οι εκλογές προκηρύσσονται χωρίς πολιτική συναίνεση για τους όρους διεξαγωγής τους.
Το γεγονός ότι αμφισβητούνται ήδη έντονα οι εκλογικοί κατάλογοι και σημεία του εκλογικού νόμου προδικάζει αμφισβήτηση του ίδιου του εκλογικού αποτελέσματος την επόμενη μέρα.
Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, μετράει αρνήσεις σε προτάσεις του προς στελέχη για την ανάληψη της θέσης του επικεφαλής του κόμματος, ο οποίος θα αναμετρηθεί με τον πρωθυπουργό, Ν. Γκρούεφσκι.
Η «ανεξέλεγκτη άνοδος» των τιμών του πετρελαίου βρίσκει θέση στα πρωτοσέλιδα των αντιπολιτευόμενων “Vreme” και “Utr. Vesnik”, ενώ οι αντιπολιτευόμενοι τηλεοπτικοί σταθμοί “Α1″ και “Alfa tv” προβάλλουν ιδιαίτερα τη θλιβερή δεύτερη θέση μεταξύ των χωρών της περιοχής, που λαμβάνει η ΠΓΔΜ στο ποσοστό ανεργίας (32%) και στο ύψος του πληθωρισμού (5,2%).
Το ζήτημα του ονόματος ως «μείζον εθνικό» συνεχίζει να προβάλλει ο πληθωρικός στις προεκλογικές εμφανίσεις του Λ. Γκεοργκίεφσκι (VMRO-Λαϊκό).
Σε νεότερη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό “Α1″ ανανεώνει τη θέση του ότι η ΠΓΔΜ έχει επειγόντως ανάγκη από έναν «ρεαλιστικό και έλλογο πατριωτισμό» ενάντια στον «ρομαντικό πατριωτισμό» του VMRO-DPMNE και του Ν. Γκρούεφσκι, που καθήλωσε τη χώρα στoν προθάλαμο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ εξαιτίας του ζητήματος της ονομασίας.
Στον Λ. Γκεοργκίεφσκι απαντά ο «ομογενής» πολιτικός του αντίπαλος, Λ. Μπόσκοσκι (προέρχεται επίσης από το VMRO-DPMNE), κατηγορώντας τον (συνέντευξη στην εφημερίδα “Kapital”) ότι αποτελεί υποχείριο του εξίσου «προδότη» ως προς το ζήτημα του ονόματος Ν. Γκρούεφσκι (ο υπαινιγμός αφορά την παραδοχή Γκρούεφσκι ότι αποδέχθηκε σύνθετη ονομασία πριν από τη σύνοδο του Βουκουρεστίου).

makthes.gr

Read more...

Τούρκικες φανφάρες-Μεγάλα στόματα μεγάλες υποχωρήσεις-από τους 135.000 νεκρούς, μέχρι την… καλύτερη αεροπορία


ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Ο Αρχηγός της Τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, εμφανίστηκε προκλητικός πριν δυο ημέρες, όταν έλεγε με στόμφο ότι η αεροπορία της χώρας του είναι η “καλύτερη αεροπορία στην ευρύτερη περιοχή και είμαστε σαν Τούρκοι, υπερήφανοι για αυτό”.

Θα μπορούσαμε να πούμε “εντάξει, περί ορέξεως …κολοκυθόπιτα” ο καθένας μπορεί να έχει τις απόψεις του , ο καθένας μπορεί να ζει το δικό του παραμύθι επάνω στο ροζ συννεφάκι του. Το θέμα είναι να έχει κάποιος επαφή με την πραγματικότητα.

Θα θυμάστε ακόμη και τον Τούρκο ΥΠΕΞ που πριν ένα μήνα, μιλούσε για Καστελόριζο, Μεσόγειο και ΑΟΖ αλλά την επόμενη ημέρα σαν το παιδάκι που έκανε αταξία, τα μάζευε και έλεγε ότι ποτέ δεν αμφισβήτησε την Ελληνικότητα του καστελορίζου.
Ψάξαμε στα αρχεία του onalert και βρήκαμε και άλλη δήλωση που μπορεί να ανάψει τα αίματα και να φουντώσει τα πάθη και σας την παρουσιάζουμε.
Η δήλωση έγινε πριν από κάποια χρόνια από έναν Ακαδημαϊκό αυτή τη φορά και συγκεκριμένα από τον Πρύτανη του πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης τον Κεμάλ Αλεμντάρογλου.
Τι είχε πει ο εν λόγω κύριος; Ότι σε ένα πόλεμο Ελλάδας – Τουρκίας δεν τον ενδιαφέρει ακόμη και εάν οι Τούρκοι θρηνήσουν 135.000 νεκρούς, αρκεί να ισοπεδώσουν την Ελλάδα…
Ο Κεμάλ Αλεμντάρογλου όταν ήταν πρύτανης του πανεπιστημίου της Κων/πολης είχε γίνει γνωστός με τις δηλώσεις που είχε κάνει εναντίον της χώρας μας. ” Αν χρειαστεί θα έχουμε 135.000 νεκρούς και θα πάρουμε και την Ελλάδα. Μη τυχόν και δώσουμε έδαφος της Κύπρου.
Μη τυχόν και πάρετε απόφαση κατά του τουρκικού λαού. Μαζί με τους 35.000 νεκρούς που έχουμε στη Νοτιοανατολική Τουρκία , μπορούμε να έχουμε και 135.000 νεκρούς και να καταλάβουμε και την Κύπρο και την Ελλάδα”. Αλλά όπως λέει ο λαός, “μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλα λόγια μη λες”

Ο κ. Αλεμντάρογλου σήμερα είναι κατηγορούμενος και δικάζεται ως μέλος της παρακρατικής οργάνωσης Εργκενεκόν. Η συγκεκριμένη οργάνωση είχε ως στόχο την δολοφόνία ακόμη και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, την πρόκληση επεισοδίων με τελικό στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν. Σε λίγο θα βλέπει τον κόσμο διαφορετικά. Θα τον βλέπει με… ρίγες μέσα από τα σίδερα της φυλακής.

onalert.gr

Read more...

Στο φως εγκλήματα του τουρκικού Κράτους


Η ανεύρεση ομαδικών τάφων στην Τουρκία έχει μετατραπεί σε ένα σχεδόν καθημερινό γεγονός το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η ανεύρεση των εκατοντάδων πτωμάτων των Κούρδων μαχητών του PKK καθώς και Τούρκων που αντιδρούσαν ή δεν συνεργάζονταν με τις αρχές ασφαλείας αποτελεί μία τραυματική εμπειρία που δοκιμάζει την τουρκική κοινωνία. Πρόσφατα ανακαλύφτηκε ομαδικός τάφος στο χωριό Ντοκμετάς στο Τσατάκ, πλησίον της πόλης Βάν, όπου πριν από 12 χρόνια ενταφιάστηκαν 41 Κούρδοι μαχητές.

Όπως αποκαλύφτηκε αργότερα μετά από έρευνα στα αρχεία του PKK μεταξύ των 41 νεκρών πρέπει να είναι και η γερμανίδα σοσιαλίστρια και υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αντρέα Βολφ. Η γερμανίδα κοινωνιολόγος είχε ενταχθεί στο ΠΚΚ για να γράψει ένα βιβλίο. Κατά τη διάρκεια εκκαθαριστικών επιχειρήσεων του τουρκικού Στρατού στην περιοχή Τσατάκ της πόλης Βαν στα τέλη Οκτωβρίου του 1998, συνελήφθη σώα και σύμφωνα με πληροφορίες με κουρδικές πηγές, εκτελέστηκε από τον τουρκικό Στρατό μαζί με άλλους οκτώ μαχητές του PKK.

Συνολικά τέσσερις αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαιώνουν ότι η γερμανίδα ουσιαστικά δολοφονήθηκε αφού πριν σκοτωθεί είχε διάλογο με τους Τούρκους στρατιωτικούς. Πιο συγκεκριμένα η Αντρέα Βολφ δήλωσε την ταυτότητα της στους Τούρκους στρατιωτικούς οι οποίοι αντιλήφθησαν ότι δεν ήταν κουρδικής καταγωγής αφού είχε βορειοευρωπαικά χαρακτηριστικά και είχε ξανθά μαλλιά.

Όπως αποκαλύφτηκε μετά την εκτέλεση της το πτώμα της γερμανίδας κοινωνιολόγου κείτονταν το γυμνό στο έδαφος και την είχαν πυροβολήσει στο κεφάλι και στα γεννητικά της όργανα.

Το τουρκικό κράτος ισχυρίστηκε ότι δεν διαθέτει κάποιας πληροφορία για την Αντρέα Βόλφ και αρνείται την παρουσία της Βόλφ στις συγκρούσεις που έλαβαν χώρα στη συγκεκριμένη περιοχή στα τέλη του 1998. Ο μαζικός τάφος όμως που αποκαλύφτηκε πρόσφατα μπορεί να ρίξει φως σε αυτή τραγική ιστορία.

Δυστυχώς παρά το γεγονός ότι τα γεγονότα αυτά συνέβησαν σε γειτονική μας χώρα το περιστατικό αυτό είναι εντελώς άγνωστο στην Ελλάδα αφού οι κατά τα άλλα ευαίσθητες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εδρεύουν και λειτουργούν στη χώρα μας έχουν να ασχοληθούν με άλλα πιο σπουδαία θέματα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more...

Σε διαπραγματεύσεις η Τουρκία για το άνοιγμα γραφείων διπλωματικής αντιπροσώπευσης των Ταλιμπαν


Η Τουρκία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για το άνοιγμα γραφείου εκπροσώπησης των Ταλιμπάν στην Κωνσταντινούπολη. Αυτό δήλωσε στενός συνεργάτης του Τούρκου πρωθυπουργού Tayyip Erdogan. «Βρισκόμαστε στις διαπραγματεύσεις αυτό το διάστημα», δήλωσε ο Ibrahim Kalin στην εφημερίδα Hurriyet προσθέτοντας πως το γραφείο θα ανοίξει στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας την Κωνσταντινούπολη.

Η Τουρκία η οποία στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει συνομιλίες μεταξύ Πακιστάν και Αφγανιστάν, είχε δηλώσει παλαιότερα πως είναι θετικά διακείμενη στην εγκατάσταση μιας διπλωματικής αποστολής των Ταλιμπάν στην Τουρκία έτσι ώστε να βοηθήσει περαιτέρω στις συνομιλίες ειρήνευσης στο Αφγανιστάν. Ο πρόεδρος του Πακιστάν Asif Ali Zardari κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του στην Άγκυρα είχε δηλώσει πως βλέπει θετικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more...

Τουρκικές παραβιάσεις και σήμερα στο Αιγαίο


Ένας σχηματισμός της τουρκικής Αεροπορίας αποτελούμενος από 8 αεροσκάφη εκ των οποίων τα 4 έφεραν οπλισμό, πραγματοποίησε 1 παράβαση των κανόνων του FIR Αθηνών και 4 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ). Η τουρκική δραστηριότητα εξελίχθηκε στο κεντρικό Αιγαίο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more...

ΟΜΙΛΙΑ ΑΧΜΕΤ ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Την Ε.Π.Α.Θ. θεωρούν υπεύθυνη για πολλά αρνητικά της μειονοτικής εκπαίδευσης


Ο βουλευτής Ροδόπης στη συζήτηση νομοσχεδίου, που περιελάμβανε διάταξη για κατάργηση της ακαδημίας, ζήτησε να μάθει τι μέλλει γενέσθαι, αφού, όπως τόνισε: «όσο σημαντική είναι η κατάργησή της, άλλο τόσο σημαντικό είναι το καθεστώς που θα ακολουθήσει».

Υπεύθυνη για πολλά αρνητικά στο χώρο της μειονοτικής εκπαίδευσης ήταν η Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν. Την πεποίθησή του αυτή ο κ. Χατζηοσμάν την εξέφρασε κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας στη διαρκή επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων με θέμα την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων «Θεσμικό πλαίσιο των πρότυπων πειραματικών σχολείων, ίδρυση ινστιτούτου εκπαιδευτικής πολιτικής, οργάνωση του ινστιτούτου τεχνολογίας υπολογιστών και εκδόσεων «Διόφαντος» και λοιπές διατάξεις».

Αν και ο βουλευτής δεν είναι μέλος της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων, μίλησε ως μέλος της μειονότητας και βουλευτής Ροδόπης, εξηγώντας ότι ο λόγος που παρέστη στην επιτροπή αφορά μία διάταξη του νομοσχεδίου και συγκεκριμένα, την παράγραφο 9 του άρθρου 59 για την κατάργηση της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης. Ο κ. Χατζηοσμάν στην ομιλία του έκανε λόγο: «για μία διάταξη με μέγιστη σπουδαιότητα για εμάς, τα μέλη της μειονότητας στη Θράκη. Ενδεχομένως από την Αθήνα να μην μπορεί κάποιος να βιώσει στις πραγματικές του διαστάσεις το μέγεθος ενός προβλήματος, αλλά εμείς στη Θράκη είμαστε πεπεισμένοι ότι η Ε.Π.Α.Θ. ευθυνόταν για πολλά αρνητικά στο χώρο της μειονοτικής εκπαίδευσης, όπως το ιδιαίτερα χαμηλό μορφωτικό επίπεδο του μειονοτικού πληθυσμού.

Εμείς, τα μέλη της μειονότητας, ζητούσαμε την κατάργηση της ακαδημίας από την πρώτη κιόλας μέρα της λειτουργίας της, τα τελευταία 43 χρόνια δηλαδή. Το σκεπτικό για την ίδρυση της Ε.Π.Α.Θ. ήταν τελείως λανθασμένο, στηριζόταν σε πολιτικές διάκρισης και ελέγχου, πολιτικές που ανήκουν στο παρελθόν. Η λειτουργία της δημιούργησε περισσότερα προβλήματα από αυτά που έλυσε, προκάλεσε ανεπανόρθωτα πλήγματα στη μειονοτική εκπαίδευση, η προσφορά της ήταν μηδαμινή, η κατάργησή της η μόνη λύση και λύτρωση, πρωτίστως για τους μαθητές, για την ποιότητα της εκπαίδευσης, για τους δασκάλους και τους γονείς.

Πρόκειται για ένα χουντικό κατασκεύασμα, ένα κατάλοιπο της επταετίας, που έπρεπε να εξαλειφθεί. Με αυτή τη λογική ιδρύθηκε η Ε.Π.Α.Θ. επί Χούντας και δυστυχώς, ήταν μία πολιτική που κληρονομήσαμε από ένα απολυταρχικό και αντιδημοκρατικό καθεστώς.

Αυτό λοιπόν που δεν κατάφερε να κάνει καμία κυβέρνηση τα τελευταία 42 χρόνια, το πέτυχε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και επιτρέψτε μου να αναφερθώ προσωπικά στον πρωθυπουργό γιατί ο ίδιος το εξήγγειλε και το υλοποίησε. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι όλες οι θετικές για τη μειονότητα πολιτικές συνδέονται με κάποιο τρόπο με το όνομα του Γιώργου Παπανδρέου. Δε θέλω να μειώσω το ρόλο του υπουργείου. Φυσικά, αυτή η διάταξη φέρει την υπογραφή της κυρίας υπουργού και της το αναγνωρίζουμε.

Ο λόγος της παρέμβασής μου είναι να στρέψω τα βλέμματα όλων στο επόμενο βήμα. Τι μέλλει γενέσθαι μετά την κατάργηση της Ε.Π.Α.Θ.; Όσο σημαντική είναι η κατάργησή της, άλλο τόσο σημαντικό είναι το καθεστώς που θα ακολουθήσει. Για αυτό παρακαλώ να είμαστε πολύ προσεκτικοί ως προς τον σχεδιασμό της σχολής που θα αντικαταστήσει την Ε.Π.Α.Θ., να γίνει η απαραίτητη διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς, να τοποθετηθούν τα μέλη της μειονότητας γιατί εμάς αφορά και να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

Κι εσείς κύριοι και κυρίες συνάδελφοι, θέλω να είστε ευαισθητοποιημένοι σε αυτό το ζήτημα. Όλοι όσοι βρισκόμαστε σήμερα εδώ συμμεριζόμαστε την άποψη ότι η εκπαίδευση είναι δικαίωμα και μάλιστα, δικαίωμα που πρέπει να παρέχουμε στον κάθε πολίτη του κόσμου και να το προστατεύουμε. Έχουμε όλοι ευθύνη γι’ αυτό. Κι επειδή όπως ανέφερα κατά το παρελθόν εφαρμοζόταν πολιτικές διάκρισης εις βάρος των μελών της μειονότητας, ας προσπαθήσουμε να διορθώσουμε αυτές τις πληγές του παρελθόντος και να παρέχουμε ίση πρόσβαση σε μία ποιοτική εκπαίδευση, τόσο στους μικρούς μαθητές, όσο και στους αποφοίτους της μειονότητας.

Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης θα ανοίξουν μία νέα σελίδα στη μειονοτική εκπαίδευση και πραγματικά, ας είναι αυτή τη φορά προς όφελος της Παιδείας, προς όφελος των μαθητών», κατέληξε στην ομιλία του ο Αχμέτ Χατζηοσμάν.

http://www.xronos.gr/detail.php?ID=67253

Read more...

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ


Από τον περασμένο Οκτώβριο ο Σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης προειδοποιούσε για τα όσα αποκάλυψε ευθύς μετά η ”ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ” και επιβεβαίωσε χθες σε ομιλία του στην Αθήνα, με νέα στοιχεία, ο εκδότης της ”ΕΝΔΟΧΩΡΑΣ” (Αλεξανδρούπολη) Γιάννης Κουρριανίδης: Πως οι Τούρκοι έχουν ανοικτό δρόμο στην ελληνική Θράκη και δρουν ως κράτος εν κράτει. Πολλοί, και επώνυμοι, που βρέθηκαν τον Οκτώβριο στην παρουσίαση του βιβλίου του Μαρκεζίνη για την εξωτερική πολιτική της χώρας, ίσως να βρήκαν τις επισημάνσεις του υπερβολικές. Σήμερα τι έχουν να πουν;

Τότε, δεν είχε περάσει ασχολίαστο το κομμάτι του βιβλίου όπου ο γνωστός καθηγητής εκτιμούσε ότι είναι πιθανό ένα “τεχνητά δημιουργημένο επεισόδιο στις περιοχές τουρκογενών πληθυσμών της Ροδόπης”.
Στη συνέχεια, αναλύοντας το σενάριο αυτό, ο Βασίλειος Μαρκεζίνης περιγράφει, πως θα μπορούσαν οι τουρκικές δυνάμεις να κυκλώσουν τις ελληνικές, επιχειρώντας “ισχυρή επίθεση ενισχυμένης θωρακισμένης ταξιαρχίας στο ελληνικό έδαφος στο ύψος του χωριού Λάβαρα, με σκοπό να δημιουργήσουν ρήγμα για διείσδυση κατά μήκος του οδικού άξονα Λάβαρα-Πρωτοκλήσσι-Κυριάκι-Περιστεράκι”.
Ο Μαρκεζίνης συνεχίζει την περιγραφή της δυνητικής τουρκικής επίθεσης, κάνοντας λόγο για ταυτόχρονη ρίψη αλεξιπτωτιστών κατά τον άξονα και ”διείσδυση δεύτερης θωρακισμένης τουρκικής ταξιαρχίας βορείως του Άρδα”.
Είναι αλήθεια ότι εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετοί ισχυροί παράγοντες, που, όπως όλα δείχνουν, βλέπουν στον “Σερ” το πρόσωπο που θα μπορεί να αναλάβει κάποιον πολιτικό ρόλο, ενδεχομένως στην ηγεσία της ελληνικής διπλωματίας, εφόσον υπάρξει ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού, σχηματισμός οικουμενικής κυβέρνησης και πρόσκληση υπερκομματικών προσωπικοτήτων.
Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης έχει ένθερμους οπαδούς και σε πρόσωπα που αυτοπροσδιορίζονται ως ανήκοντα στο χώρο της κεντροαριστεράς. Φυσικά τα ερείσματά του είναι πολύ ισχυρότερα στο χώρο της Δεξιάς.
Οι ανησυχίες πάντως που εκφράζονται σχετικά με την έκνομη δραστηριότητα του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής και την πρωτοφανή ανάμειξη της Τουρκίας στην δυτική Θράκη, δικαιώνονται.
Τόσο αυτές του Βασίλειου Μαρκεζίνη όσο και άλλων. Το ζήτημα είναι πότε επιτέλους (και αν…) θα αντιδράσει η υπό τον Δημήτρη Δρούτσα αναιμική ελληνική διπλωματία.

elkeda.gr

Read more...

Τέλος στα σενάρια …πώλησης του Πανθρακικού


Τέλος στα σενάρια πώλησης του Πανθρακικού σε τουρκική εταιρεία έβαλε η ΠΑΕ με χθεσινή επίσημη ανακοίνωσή της. Οι φήμες οργίαζαν ακόμη από την 1η Απριλίου. Τότε κάποιοι είχαν κάνει λόγο για πρωταπριλιάτικο αστείο. Όσο όμως οι μέρες περνούσαν αντί οι φήμες να κατευνάζονται, φούντωναν όλο και περισσότερο, με αποτέλεσμα το θέμα να φτάσει μέχρι και τη Βουλή. Αυτό ήταν και το αποκορύφωμα στο όργιο φημών, που ανάγκασαν τους ανθρώπους της διοίκησης της ομάδας να εκδώσουν ανακοίνωση κλείνοντας πολλά στόματα. Είναι χαρακτηριστικό πάντως όλτι δεν απαντούσαν σε οχλήσεις, ότι κρατούσαν στόματα σφραγισμένα απέφευγαν οποιαδήποτε τοποθέτηση γεγονός που διόγκωνε όλη αυτή τη φιλολογία και τα όχι και τόσο κολακευτικά σχόλια που ταξίδευαν σε μπλογκ στον αθλητικό Τύπο και σε διάφορες ιστοσελίδες.

Κοινοβουλευτική ερώτηση για την πώληση των «πρασίνων» σε Τούρκους

Η ερώτηση κατατέθηκε μόλις χθες στο υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού από τον βουλευτή του ΛΑΟΣ και παλιό ποδοσφαιριστή Γιώργο Ανατολάκη που φιλοξενήθηκε στο ράδιο Χρόνος και την εκπομπή «πολιτικό ταγκό» του Δήμου Μπακιρτζάκη. Σε αυτή ο βουλευτής εξέφρασε την έντονη ανησυχία που είχαν προκαλέσει το τελευταίο διάστημα οι φήμες που κυκλοφορούν στην τοπική κοινωνία της Κομοτηνής περί αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Πανθρακικού και πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών σε εταιρείες τουρκικών συμφερόντων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, οι τουρκικές εταιρίες «Ulker» και «Ziraat Bank», φέρονται ως υποψήφιες αγοραστές του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ομάδας της Ροδόπης. Ο κ. Ανατολάκης στην αναφορά έκανε λόγο ότι σε μία εθνικά ευαίσθητη περιοχή, όπως αυτή της Θράκης, τέτοιες κινήσεις προκαλούν εύλογα ερωτηματικά για τον απώτερο σκοπό που αποσκοπούν και ο οποίος σαφώς δεν αφορά μόνο το επενδυτικό ενδιαφέρον.

ΠΑΕ Πανθρακικός έσπασε την σιωπή της: «Πολύς θόρυβος για το τίποτα»

Η επίσημη θέση της ΠΑΕ Πανθρακικός στις φήμες ήρθε χθες το μεσημέρι, οπότε οι άνθρωποι της διοίκησης, δεχόμενοι πίεση από πολλές πλευρές, εξέδωσαν ανακοίνωση.



«Σε απάντηση των διαφόρων δημοσιευμάτων που υπάρχουν στα Μέσα μαζικής ενημέρωσης και λαμβάνοντας υπόψη το έργο του Σαίξπηρ, «Πολύς θόρυβος για το τίποτα», η ΠΑΕ Πανθρακικός έχει να δηλώσει τα κάτωθι: Είναι αλήθεια ότι το τελευταίο διάστημα άνθρωποι του Πανθρακικού συναντήθηκαν με επιχειρηματίες της γειτονικής χώρας σε στεριά, θάλασσα, αέρα, αλλά και στο διάστημα. Είναι αλήθεια πως οι συζητήσεις διήρκησαν πολλές ώρες και μέρες με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να επισκεφτούμε τα διάφορα καφενεία όπου αναπαράγονται όλες αυτές οι θεωρίες συνομωσίας. Θέλοντας ή μη, έπεσε στην αντίληψή μας η επερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής, Γιώργος Ανατολάκης, όπου εκφράζει την ανησυχία του για τη φημολογία περί πώλησης της ομάδας μας, σε εταιρίες τουρκικών συμφερόντων. Αποτελεί χαρά και τιμή για εμάς ο βουλευτής, Γιώργος Ανατολάκης να αφιερώνει χρόνο και να ασχολείται μαζί της. Οι άνθρωποι που διοικούν τον Πανθρακικό επί σειρά ετών, έχουν καταφέρει να φτάσουν την ομάδα της Κομοτηνής από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα στις επαγγελματικές κατηγορίες της Ελλάδας.

Κυρίαρχο στοιχείο σε όλη αυτή την προσπάθεια, ήταν η αγάπη για την ομάδα της πόλης τους, θυσιάζοντας πολύτιμο προσωπικό χρόνο και χρήμα, επενδύοντας μεταξύ άλλων στη δημιουργία ιδιόκτητου αθλητικού κέντρου που λίγες ομάδες στην Ελλάδα διαθέτουν. Η αγάπη τους μετά από τόσα χρόνια παραμένει αμετάβλητη κι αυτό έχει καταστήσει τον Πανθρακικό στη συνείδηση των Ελλήνων ως μια ομάδα με ισχυρό κύρος, έχοντας αποσπάσει σχόλια από το ευρύ κοινό, τόσο για τη συνέπεια απέναντι στις υποχρεώσεις της, όσο και για την υποδειγματική συμπεριφορά των ανθρώπων και φιλάθλων που περικλείουν την ΠΑΕ.

Μεταξύ των μετόχων και του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ Πανθρακικός ποτέ δεν συζητήθηκε το ενδεχόμενο πώλησης της ομάδας και ως εκ τούτου το μετοχικό και διοικητικό σχήμα παραμένουν και θα παραμείνουν ως έχουν.

Υ.Γ. Ζώντας εκ των έσω την ομάδα, συνειδητοποιούμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν, αντιμετωπίσαμε και βρισκόμαστε ακόμη αντιμέτωποι, με σοβαρότερα προβλήματα από αυτό που απασχολεί το σύνολο των ΜΜΕ της χώρας τις τελευταίες ημέρες, αλλά σχεδόν ουδείς δεν ασχολήθηκε με τις επιπτώσεις που αυτά θα δημιουργούσαν στην ακριτική περιοχή της Θράκης, και αυτό γεννά εύλογα ερωτήματα».



Ultras Panthrax: Ο Πανθρακικός ήταν και θα είναι ελληνική ομάδα!

Απαντήσεις, όμως για τις φήμες, που ήθελαν την αγαπημένη τους ομάδα να πωλείται, ζήτησαν και οι ένθερμοι υποστηρικτές της ομάδας Ultras Panthrax.

Στην ανακοίνωσή τους εξέφρασαν την απορία τους για τα τελευταία δημοσιεύματα που αφορούν στην πώληση των μετόχων του Πανθρακικού σε εταιρείες τούρκικων συμφερόντων.

Αναλυτικά: «Μαθαίνουμε ότι ήδη εκπρόσωποι τουρκικών εταιρειών επισκέφτηκαν την πόλη μας για περαιτέρω συζητήσεις με τους ανθρώπους της διοίκησης καθώς και για να εξετάσουν τις υποδομές της ομάδας. Νοιώθουμε τη σωματική, ψυχική και οικονομική κυρίως κούραση που μπορεί να έχει καταβάλει τους μεγαλομετόχους μας.

Όμως η πώληση της ομάδας ειδικότερα σε τουρκικά χέρια δεν αποτελεί μόνο οικονομικοαθλητική επένδυση, από την στιγμή που ζούμε σε μια ευαίσθητη περιοχή, από τη στιγμή που υπάρχει τουρκικό προξενείο στην πόλη μας.

Είναι λογικό λοιπόν να είμαστε καχύποπτοι, γι’ αυτό απαιτούμε από την ΠΑΕ Πανθρακικός μια επίσημη τοποθέτηση για το όλο θέμα. Επίσης, ευχαριστούμε και πάλι τον κ. Σαββάκη για όλες τις χαρές που μας προσέφερε, που ανέδειξε την ομάδα μας, αλλά και την πόλη μας, όμως σε περίπτωση που σκέφτεται να αποχωρήσει, θεωρούμε πως είναι ηθικό χρέος του να αφήσει την τύχη της στα κατάλληλα χέρια.

Σε καμία περίπτωση δεν το παίζουμε εθνοπατέρες και δε θέλουμε να δώσουμε στο ζήτημα πολιτικό τόνο. Όμως δε θα αφήσουμε κανέναν βουλευτή του ΛΑ.ΟΣ να καπηλευτεί το θέμα με την ομάδα μας για κομματικό του όφελος. Γιατί στο τέλος θα ξεχάσουμε και τα αυτονόητα....Ο ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΠΡΟΣΩΠΟ. Σε περίπτωση που πουληθεί σε Τούρκους, θα πρέπει να υπογραφούν ρήτρες, για ελληνικό στοιχείο παιχτών, απαράμιλλο το όνομα Πανθρακικός, χωρίς κάποια λεζάντα δίπλα, απείραχτα τα χρώματα και το σήμα της ομάδας μας.

Όποιος δοκιμάσει να “παίξει” με την ομάδα μας, έχουμε τη δύναμη να “παίξουμε” μαζί του».


http://www.xronos.gr/detail.php?ID=67271

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αν εξαιρέσουμε την πρόθεση τουρκικών εταιρειών για περαιτέρω οικονομική εισβολή στην Θράκη, δεν θα πρέπει να μας ξενίζει το γεγονός ότι ελκύονται ξένα επενδυτικά κεφάλαια στην περιοχή. Αλήθεια αν αντί των Τούρκων της ULKER ερχόταν Ρώσοι ή Άραβες (καλή ώρα όπως στον ΠΑΟΚ), θα αντιδρούσαμε το ίδιο και θα μιλάγαμε για ξεπούλημα???

Και οι ανακοινώσεις των οργανωμένων θα έλεγαν πάλι για ξεπούλημα κλπ κλπ????.....όπως πολύ σωστά έχει επισημανθεί, το χρήμα χώρες δεν κοιτάζει.....σκεφτήτε αυτά που γράψαμε με την πιο βαθειά τους έννοια και όχι επιφανειακά.

Τα παραπάνω αποτελούν την άλλη άποψη για την πώληση της ομάδας της Κομοτηνής, την οποία δεν συμμεριζόμαστε, όσο κι αν αυτή ευσταθεί στους κανόνες της αγοράς.

Read more...

Ο οικονομικός στρατός της Τουρκίας κατακτά την Θράκη – Αγοράζουν και τον Πανθρακικό εν μέσω έντονων αντιδράσεων


Οργιάζουν οι φήμες στην Ροδόπη ότι «ψήνεται» η πώληση του Πανθρακικού σε τουρκικό επενδυτικό όμιλο. Τι απ’ όλα είναι αλήθεια; Τι απαντάει η ΠΑΕ; Πως αντιδρούν οι κάτοικοι και οι οπαδοί της ομάδας; Τι ζητάει ο Πρόεδρος της ομάδας; Πόσα δίνουν οι Τούρκοι; Πότε θα πέσουν οι υπογραφές για την παραχώρηση των μετοχών.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα γνωστά ο μεγαλομέτοχος του Πανθρακικού, Θεόδωρος Σαββάκης, εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ομάδα.
Φέρεται δε αρκετά προβληματισμένος για τον τρόπο που θα το ανακοινώσει περί τα τέλη Μαΐου, όπου και θα έχει ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Όπως ήταν φυσικό να συμβεί η κοινωνία της Ροδόπης έχει αναστατωθεί καθώς είναι θέμα τιμής ο Πανθρακικός, η μεγαλύτερη ομάδα της Ροδόπης να μην πέσει στα χέρια των Τούρκων.

Συγκεκριμένα, για την εξαγορά του Πανθρακικού, προσφέροντας πολύ δελεαστικά σχεδόν τα διπλάσια απ’ όσο θα αποτιμηθεί η ΠΑΕ, φέρονται ότι προσφέρουν από κοινού η γνωστή για την διείσδυση της στην Θράκη, Ziraat Bank και η μεγαλοσπόνσορας της Φενρεμπαχτσέ, τουρκική εταιρία Ulker. Υπενθυμίζεται ότι η Ulker δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη Ροδόπη, έχοντας αγοράσει σημαντικές εκτάσεις και ακίνητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη των δύο εταιρειών βρέθηκαν προ ημερών στην πόλη της Θράκης για να επιθεωρήσουν το καινούργιο προπονητικό κέντρο της ομάδας αλλά και το Δημοτικό Στάδιο, όπου και αγωνίζεται ο Πανθρακικός.
Για την ουσία της υπόθεσης, αν και η ΠΑΕ Πανθρακικός δεν έχει απαντήσει ακόμα [και αυτό γεννά εύλογα ερωτήματα...] έδωσε εχθές μόλις μια ανακοίνωση στην δημοσιότητα.
Με την οποία διαψεύδει τα σενάρια πώλησης της ομάδας και τις συναντήσεις παραγόντων της ομάδας με στελέχη του τουρκικού επενδυτικού ομίλου, αποδίδοντας τα σε θεωρίες συνομωσίας που κατασκευάζονται στα καφενεία της περιοχής.
Εδώ αξίζει ίσως να σημειωθεί ότι τα καφενεία της Ροδόπης ήξεραν πολύ καιρό πριν ότι η Zirrat Bank ετοιμάζεται να ιδρύσει υποκαταστήματα της στην περιοχή της Θράκης…
Όπως γνώριζαν και για την πώληση της ΣΕΚΑΠ. Για σήμερα μάλιστα Πέμπτη (14/4) έχει προγραμματισθεί και η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΣΕΚΑΠ και αναμένεται να εμφανισθούν και οι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι σύμφωνα με τις «θεωρίες συνομωσίας» των καφενείων της περιοχής είναι μια τουρκική τράπεζα (ποια να είναι άραγε;…) καθώς και φορείς μουσουλμανικών οργανώσεων μέσω εκπροσώπων τους.
Αντιδράσεις και το μεγάλο… παζάρι
Οι αντιδράσεις από πλευράς των κατοίκων έχουν καταγραφεί από έντονες μέχρι πολύ έντονες από την πρώτη στιγμή που έσκασε η είδηση – βόμβα. Ενώ αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ανάλογα έντονες να είναι και οι αντιδράσεις των οργανωμένων (και συνήθως πολύ καλά ενημερωμένων…) φιλάθλων της ομάδας.
Ότι η ΠΑΕ Πανθρακικός αντιμετωπίζει ποικίλα προβλήματα, όπως σημειώνεται και στην ανακοίνωση της, είναι δεδομένο. Μια ΠΑΕ όμως δεν μπορεί να παίζει με τα εθνικά θέματα προκειμένου να εξασφαλίσει την στήριξη του επίσημου κράτους.
Αν ο πρόεδρος του ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΥ δεν μπορεί ή δεν επιθυμεί πλέον να συμμετάσχει στο διοικητικό σχήμα της ομάδας να το δηλώσει εγκαίρως πριν η ομάδα πέσει σε ξένα χέρια… Στο ενδεχόμενο πώλησης της ομάδας ασφαλώς και αντιδρούν κυρίως οι ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Μάνος Μεϊμαράκης

http://nationalpride.wordpress.com

Read more...

Στο εδώλιο οδηγούνται οι «ψευδομουφτήδες» Κομοτηνής και Ξάνθης


Για αντιποίηση αρχής αλλά και για παράνομη ροή χρήματος στο εξωτερικό. Την καταγγελία κατέθεσε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών ο Κομοτηναίος Κωνσταντίνος Δώδος Άρχισαν οι προανακρίσεις την προηγούμενη εβδομάδα κατόπιν εντολής της Εισαγγελέως. Την Πολιτεία και το επίσημο Κράτος αποφάσισε να αντικαταστήσει ο γνωστός Κομοτηναίος, Κωνσταντίνος Δώδος, με την κίνηση του να καταθέσει την προηγούμενη εβδομάδα καταγγελία στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης εναντίον των «ψευδομουφτήδων» Κομοτηνής και Ξάνθης, Ιμπράμ Σερήφ και Αχμέτ Μετέ, αντίστοιχα.

Στην καταγγελία του κ. Δώδου γίνεται αναφορά για «παράνομη δράση» και «αντιποίηση αρχής» των δύο «ψευδομουφτήδων» ενώ παράλληλα, σημειώνεται και προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης παράνομη ροή χρήματος στο εξωτερικό με αποτέλεσμα να ζημιωθεί και οικονομικά το ελληνικό κράτος...» Για την καταγγελία αυτή μίλησε στη «Φωνή» ο κ. Δώδος, ο οποίος ερωτηθείς για ποιο λόγο προέβη σε αυτή την κίνηση, εξέφρασε την απογοήτευση του από την ανοχή του ελληνικού κράτους αλλά και την ατολμία των δύο βουλευτών του νομού μας, των κ.κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη και Γιώργου Πεταλωτή.
«Η αδιαφορία και η έλλειψη ενδιαφέροντος εκ μέρους του βουλευτή της ΝΔ, Ευριπίδη Στυλιανίδη, ως Υπουργού Παιδείας, και του νυν κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιώργου Πεταλωτή, για την εξυγίανση της Θράκης μας από τους δύο κακεντρεχείς, ανθέλληνες, πανούργους, κάλπικους και παράνομους «ψευδομουφτήδες» Κομοτηνής και Ξάνθης ήταν ένας από τους λόγους» θα πει για να προσθέσει «προ της ατολμίας αυτής, αποφάσισα με την περηφάνεια μου ως Θρακιώτης να καταθέσω καταγγελία στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών όπως κινήσει τη διαδικασία κατά των εν λόγω ψευδομουφτήδων αλλά και τον παράνομο έρανο που διενήργησαν».
Μάλιστα, ο κ. Κωνσταντίνος Δώδος προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα σημειώνει ότι «η αδιαφορία αυτή των δύο βουλευτών προέρχεται από καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους. Επιθυμούν τη ψήφο των μουσουλμάνων συντοπιτών μας προκειμένου να εκλέγονται».
Όσον αφορά την καταγγελία για την παράνομη ροή χρήματος προς το εξωτερικό, αυτή αφορά έναν έρανο που είχαν πραγματοποιήσει πρόσφατα οι δύο «ψευδομουφτήδες». Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, σύμφωνα με τον κ. Δώδο, κατατέθηκαν με επιταγή στο υποκατάστημα της Ziraat Bank, παρουσία και του Τούρκου Προξένου, Μουσταφά Σαρνίτς, και εστάλησαν στον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος στη συνέχεια τα απέστειλε στο Πακιστάν προς ανακούφιση των κατοίκων από φυσικές καταστροφές.
«Το χρήμα, το οποίο είναι χρήμα Ελλήνων υπηκόων και συγκεκριμένα των μουσουλμάνων της Θράκης, δεν ακολούθησε τη νόμιμη οδό. Αφού πρόκειται για έρανο, το ποσό αυτό θα έπρεπε να κατατεθεί στην ελληνική κυβέρνηση. Από αυτή την υπόθεση βγαίνει ζημιωμένο το ελληνικό δημόσιο» τόνισε ο κ. Δώδος στη «Φωνή».
Ο Κωνσταντίνος Δώδος καταλήγοντας θέλησε να στείλει το μήνυμα ότι «η Θράκη έγινε πλέον ξέφραγο αμπέλι, όπου το τουρκικό προξενείο αγωνίζεται για τον αφελληνισμό της με την ανοχή του επίσημου κράτους» ενώ αναφερόμενος στους βουλευτές Αχμέτ Χατζηοσμάν και Τσετίν Μάντατζη τόνισε πως «θα έπρεπε η Πολιτεία να ερευνήσει κατά πόσο είναι νόμιμη η συμμετοχή τους στην άτυπη συμβουλευτική επιτροπή της μειονότητας ή πρόκειται για παρέκκλιση από τον κανονισμό λειτουργίας του ελληνικού κοινοβουλίου».

Read more...

Σύλληψη μουσουλμάνων της Θράκης για φωτογράφηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων


ύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Χρόνος, δύο νεαροί μουσουλμάνοι από την Οργάνη Ροδόπης συνελήφθησαν και παραπέπονται για παράνομη φωτογράφηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν μετά από αστυνομικό έλεγχο του Σώματος Δίωξης Ναρκωτικών όπου κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι στα κινητά τους τηλέφωνα υπήρχε φωτογραφικό υλικό από εγκαταστάσεις στρατοπέδων που είχαν υπηρετήσει στη Χαλκιδική και στην Αλεξανδρούπολη, ενώ βρέθηκαν φωτογραφίες με το σήμα των Γκρίζων Λύκων και της σημαίας της αυτοαποκαλούμενης “Δημοκρατίας Δυτικής Θράκης”.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η αρμόδια αστυνομική διεύθυνση, στην οποία απευθύνθηκε η εφημερίδα, δεν εξέδωσε μέχρι στιγμής σχετικό δελτίο Τύπου. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς ασφαλείας του ΓΕΣ απαγορεύεται στους στρατευμένους η κατοχή και χρήση κινητών τηλεφώνων με φωτογραφική μηχανή και δυνατότητα βιντεοσκόπησης.

strategyreport.gr

Read more...

Εγκεφαλική λειτουργία μηδέν…


Μόνο αυτός ο τίτλος μπορεί να συμπεριλάβει το μέγεθος της ανοησίας και το βάθος της ποταπότητας που κάποιοι μπορούν να προσεγγίζουν χωρίς να καταβάλουν ιδιαίτερη προσπάθεια… Ναι, είμαι θυμωμένος. Και είμαι θυμωμένος, επειδή στην περιήγησή μου στο διαδίκτυο βρήκα το απάνθισμα της εργασίας ενός νεκρού εγκεφάλου, που προτρέπει τον ιδιοκτήτη μίας Ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας να… πουλήσει σε τούρκους επιχειρηματίες την ομάδα!

Πού συνέβη αυτό; Ίσως να φαντάζεστε πως το έγραψε κάποια τουρκική εφημερίδα…! Δυστυχώς, όχι! Ούτε τουρκικό ιστολόγιο το έχει γράψει! Δυστυχώς, αυτό το ξέβρασμα ανθελληνισμού γράφτηκε από Ελληνικό ιστολόγιο… της Θράκης και ιδιαίτερα, της Κομοτηνής, όπου τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν έντονα φήμες πώλησης της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας (Πανθρακικός) σε τούρκους επιχειρηματίες! Και τι γράφει ο… ιστολόγος (που έχει και διαφήμιση της Aegean!);

Διαμάχη υπήρχε στο παρελθόν ανάμεσα στον Θόδωρο Σαββάκη και το ιστολόγιο μας. Διαμάχη σε κάποιες θέσεις και φιλοσοφίες που είχε στο παρελθόν ο μεγαλομέτοχος του Πανθρακικού. Τώρα όμως είναι η ευκαιρία του!!!
Κανείς δεν γνωρίζει αν υπάρχει όντως ενδιαφέρον από τους Τούρκους επιχειρηματίες της ULKER και της ZIRAAT BANK για την αγορά του Πανθρακικού. Η ΠΑΕ Πανθρακικός αποφεύγει να τοποθετηθεί και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Θόδωρος Σαββάκης δεν έχει επιβεβαιώσει ή διαψεύσει τα σχετικά δημοσιεύματα.
Αν αληθεύουν πάντως οι φήμες ... καλό είναι ο Θόδωρος Σαββάκης να κάνει το μεγάλο βήμα. Να πουλήσει. Έξυπνος είναι, καλός μπίζνεσμαν, μάγκας! Δεν μπορεί μια ρομαντική ομάδα ανθρώπων να «συντηρεί» για πολύ ακόμα τον Πανθρακικό. Οι άνθρωποι έχουν ξοδέψει χρήμα, προσωπικό χρόνο, αντοχές!

Ποιες διαμάχες και… αηδίες! Τώρα είναι η… ευκαιρία του προέδρου, να πουλήσει, να ξεπουλήσει (και να σταματήσει την διαμάχη του με το ιστολόγιο;) για να κερδίσει χρήμα… Είναι γνωστό πως το χρήμα δεν έχει πατρίδα. Επίσης, γνωστό είναι πως το χρήμα αποτελεί το μέγιστο δέλεαρ που μπορεί να οδηγήσει σε ακραίες σκέψεις και πράξεις αρκετούς ανθρώπους. Αλλά από τα… γραφόμενα του γνωστού Θρακικού ιστολογίου, αποδεικνύεται πως και η βλακεία δεν έχει πατρίδα. Αν βλακεία και χρήμα έχουν σχέση, δεν γνωρίζω, θα σας γελάσω.

Κι επειδή το ιστολόγιο της Κομοτηνής δεν θέλει να μείνει σε… πεζότητες που αφορούν το χρήμα, στη συνέχεια «χοντραίνει» το… παιχνίδι και προσφέρει απλόχερα διάφορα όνειρα και σκέψεις, που καμία σχέση δεν έχουν με την ομάδα και τους φιλάθλους της. Το αντίθετο μάλιστα! Βάζει σε πολλές σκέψεις που δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα και τον Ελληνισμό της Θράκης.

Και στην τελική, αν θέλουμε να δούμε τον Πανθρακικό όχι μόνο στην Σούπερ Λίγκ, αλλά και στην Ευρώπη... πρέπει να δούμε τον Πανθρακικό ως προϊόν! Αλλάξανε τα χρόνια.

Προϊόν, λοιπόν ο Πανθρακικός. Προϊόν προς πώληση και φυσικά, εκμετάλλευση από τούρκους επιχειρηματίες, που θα διαφημίσουν τον τουρκικό Πανθρακικό σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο στην Ελλάδα!!!

Δεν διστάζει, μάλιστα, ο ιστολόγος, να προτρέψει με το επιχείρημα «αλλάξανε τα χρόνια»!!!
Δηλαδή, μία Ελληνική περιοχή, επειδή άλλαξαν τα χρόνια, μπορεί να διαφημίζεται στην… Ευρώπη μέσω μιάς Ελληνικής ομάδας που έγινε τουρκική!!!
Και ποια περιοχή θα διαφημίζεται έμμεσα ως τουρκική;
Μα, φυσικά η Θράκη!
Και γιατί θα γίνει αυτό; Για να κερδίσει ο… πρόεδρος, αλλά κι επειδή «αλλάξανε οι καιροί»!

Δεν θα ήθελα να σχολιάσω περαιτέρω το κατάπτυστο κείμενο. Εξάλλου, ο καθένας όσο σκέφτεται, τόσο γράφει. Απλά, τέτοιες στιγμές είναι που θυμάμαι τα λόγια ενός καλού φίλου: «Αν ο αυνανισμός ήταν εργόχειρο, κάποιοι θα είχαν κάνει βαριά βιομηχανία»… Και φυσικά δεν είναι κακό ένας χειράναξ να γίνει βιομήχανος… Μήπως, όμως (αναρωτιέμαι) είναι κακό ένας άναξ να γίνεται (πολυμή)χανος;

Κωνσταντίνος

ΥΓ: Δεν αναφέρω το όνομα του ιστολογίου, επειδή θέλω να πιστεύω πως θα «κατεβάσει», θα ανασκευάσει ή θα ανακαλέσει το κείμενό του

Διαμάχη υπήρχε στο παρελθόν ανάμεσα στον Θόδωρο Σαββάκη και το ιστολόγιο μας. Διαμάχη σε κάποιες θέσεις και φιλοσοφίες που είχε στο παρελθόν ο μεγαλομέτοχος του Πανθρακικού. Τώρα όμως είναι η ευκαιρία του!!!
Κανείς δεν γνωρίζει αν υπάρχει όντως ενδιαφέρον από τους Τούρκους επιχειρηματίες της ULKER και της ZIRAAT BANK για την αγορά του Πανθρακικού. Η ΠΑΕ Πανθρακικός αποφεύγει να τοποθετηθεί και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Θόδωρος Σαββάκης δεν έχει επιβεβαιώσει ή διαψεύσει τα σχετικά δημοσιεύματα.
Αν αληθεύουν πάντως οι φήμες ... καλό είναι ο Θόδωρος Σαββάκης να κάνει το μεγάλο βήμα. Να πουλήσει. Έξυπνος είναι, καλός μπίζνεσμαν, μάγκας! Δεν μπορεί μια ρομαντική ομάδα ανθρώπων να «συντηρεί» για πολύ ακόμα τον Πανθρακικό. Οι άνθρωποι έχουν ξοδέψει χρήμα, προσωπικό χρόνο, αντοχές!

Ποιες διαμάχες και… αηδίες! Τώρα είναι η… ευκαιρία του προέδρου, να πουλήσει, να ξεπουλήσει (και να σταματήσει την διαμάχη του με το ιστολόγιο;) για να κερδίσει χρήμα… Είναι γνωστό πως το χρήμα δεν έχει πατρίδα. Επίσης, γνωστό είναι πως το χρήμα αποτελεί το μέγιστο δέλεαρ που μπορεί να οδηγήσει σε ακραίες σκέψεις και πράξεις αρκετούς ανθρώπους. Αλλά από τα… γραφόμενα του γνωστού Θρακικού ιστολογίου, αποδεικνύεται πως και η βλακεία δεν έχει πατρίδα. Αν βλακεία και χρήμα έχουν σχέση, δεν γνωρίζω, θα σας γελάσω.

Κι επειδή το ιστολόγιο της Κομοτηνής δεν θέλει να μείνει σε… πεζότητες που αφορούν το χρήμα, στη συνέχεια «χοντραίνει» το… παιχνίδι και προσφέρει απλόχερα διάφορα όνειρα και σκέψεις, που καμία σχέση δεν έχουν με την ομάδα και τους φιλάθλους της. Το αντίθετο μάλιστα! Βάζει σε πολλές σκέψεις που δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα και τον Ελληνισμό της Θράκης.

Και στην τελική, αν θέλουμε να δούμε τον Πανθρακικό όχι μόνο στην Σούπερ Λίγκ, αλλά και στην Ευρώπη... πρέπει να δούμε τον Πανθρακικό ως προϊόν! Αλλάξανε τα χρόνια.

Προϊόν, λοιπόν ο Πανθρακικός. Προϊόν προς πώληση και φυσικά, εκμετάλλευση από τούρκους επιχειρηματίες, που θα διαφημίσουν τον τουρκικό Πανθρακικό σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο στην Ελλάδα!!!

Δεν διστάζει, μάλιστα, ο ιστολόγος, να προτρέψει με το επιχείρημα «αλλάξανε τα χρόνια»!!!
Δηλαδή, μία Ελληνική περιοχή, επειδή άλλαξαν τα χρόνια, μπορεί να διαφημίζεται στην… Ευρώπη μέσω μιάς Ελληνικής ομάδας που έγινε τουρκική!!!
Και ποια περιοχή θα διαφημίζεται έμμεσα ως τουρκική;
Μα, φυσικά η Θράκη!
Και γιατί θα γίνει αυτό; Για να κερδίσει ο… πρόεδρος, αλλά κι επειδή «αλλάξανε οι καιροί»!

Δεν θα ήθελα να σχολιάσω περαιτέρω το κατάπτυστο κείμενο. Εξάλλου, ο καθένας όσο σκέφτεται, τόσο γράφει. Απλά, τέτοιες στιγμές είναι που θυμάμαι τα λόγια ενός καλού φίλου: «Αν ο αυνανισμός ήταν εργόχειρο, κάποιοι θα είχαν κάνει βαριά βιομηχανία»… Και φυσικά δεν είναι κακό ένας χειράναξ να γίνει βιομήχανος… Μήπως, όμως (αναρωτιέμαι) είναι κακό ένας άναξ να γίνεται (πολυμή)χανος;

Κωνσταντίνος

ΥΓ: Δεν αναφέρω το όνομα του ιστολογίου, επειδή θέλω να πιστεύω πως θα «κατεβάσει», θα ανασκευάσει ή θα ανακαλέσει το κείμενό του

Read more...

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP