Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Kύπρος: Δείπνο εργασίας, για τους Δ. Χριστόφια και Ντ. Έρογλου, χωρίς δηλώσεις


Χωρίς να προβούν σε δηλώσεις αναχώρησαν μετά το αποψινό δείπνο εργασίας ο πρόεδρος Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου. Στη διάρκεια του δείπνου έγινε ανασκόπηση της μέχρι τώρα πορείας των απευθείας διαπραγματεύσεων για το κυπριακό. Ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια του δείπνου οι δύο ηγέτες επικεντρώθηκαν ιδιαίτερα πάνω στη συζήτηση για εξεύρεση τρόπων να προχωρήσει η διαδικασία τους επόμενους μήνες.

Επίσης, είπε, συζήτησε με τους ηγέτες την συνάντησή τους με τον ΓΓ του ΟΗΕ τον ερχόμενο Ιούνιο, μετά τις εκλογές στην Τουρκία. Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Ντάουνερ είπε ότι οι ηγέτες είχαν μια καλή συζήτηση για το θέμα των διεθνών συμβάσεων, ενώ έγιναν καλά βήματα στο θέμα της εσωτερικής ασφάλειας.

Για το θέμα της απογραφής πληθυσμού, ο κ. Ντάουνερ είπε ότι οι δύο πλευρές έχουν δεσμευθεί να προχωρήσουν σε απογραφή, ωστόσο, σημείωσε, η ελληνοκυπριακή πλευρά επιθυμεί ταυτόχρονη απογραφή σε ολόκληρη την Κύπρο, ενώ η τουρκοκυπριακή πλευρά επιθυμεί χωριστή απογραφή. Τέλος, ο κ. Ντάουνερ ανέφερε ότι οι συνομιλίες δεν πρόκειται να διακοπούν λόγω των εκλογών στην Κύπρο ή στην Τουρκία.

http://nationalpride.wordpress.com

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP