Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ


Από τον περασμένο Οκτώβριο ο Σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης προειδοποιούσε για τα όσα αποκάλυψε ευθύς μετά η ”ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ” και επιβεβαίωσε χθες σε ομιλία του στην Αθήνα, με νέα στοιχεία, ο εκδότης της ”ΕΝΔΟΧΩΡΑΣ” (Αλεξανδρούπολη) Γιάννης Κουρριανίδης: Πως οι Τούρκοι έχουν ανοικτό δρόμο στην ελληνική Θράκη και δρουν ως κράτος εν κράτει. Πολλοί, και επώνυμοι, που βρέθηκαν τον Οκτώβριο στην παρουσίαση του βιβλίου του Μαρκεζίνη για την εξωτερική πολιτική της χώρας, ίσως να βρήκαν τις επισημάνσεις του υπερβολικές. Σήμερα τι έχουν να πουν;

Τότε, δεν είχε περάσει ασχολίαστο το κομμάτι του βιβλίου όπου ο γνωστός καθηγητής εκτιμούσε ότι είναι πιθανό ένα “τεχνητά δημιουργημένο επεισόδιο στις περιοχές τουρκογενών πληθυσμών της Ροδόπης”.
Στη συνέχεια, αναλύοντας το σενάριο αυτό, ο Βασίλειος Μαρκεζίνης περιγράφει, πως θα μπορούσαν οι τουρκικές δυνάμεις να κυκλώσουν τις ελληνικές, επιχειρώντας “ισχυρή επίθεση ενισχυμένης θωρακισμένης ταξιαρχίας στο ελληνικό έδαφος στο ύψος του χωριού Λάβαρα, με σκοπό να δημιουργήσουν ρήγμα για διείσδυση κατά μήκος του οδικού άξονα Λάβαρα-Πρωτοκλήσσι-Κυριάκι-Περιστεράκι”.
Ο Μαρκεζίνης συνεχίζει την περιγραφή της δυνητικής τουρκικής επίθεσης, κάνοντας λόγο για ταυτόχρονη ρίψη αλεξιπτωτιστών κατά τον άξονα και ”διείσδυση δεύτερης θωρακισμένης τουρκικής ταξιαρχίας βορείως του Άρδα”.
Είναι αλήθεια ότι εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετοί ισχυροί παράγοντες, που, όπως όλα δείχνουν, βλέπουν στον “Σερ” το πρόσωπο που θα μπορεί να αναλάβει κάποιον πολιτικό ρόλο, ενδεχομένως στην ηγεσία της ελληνικής διπλωματίας, εφόσον υπάρξει ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού, σχηματισμός οικουμενικής κυβέρνησης και πρόσκληση υπερκομματικών προσωπικοτήτων.
Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης έχει ένθερμους οπαδούς και σε πρόσωπα που αυτοπροσδιορίζονται ως ανήκοντα στο χώρο της κεντροαριστεράς. Φυσικά τα ερείσματά του είναι πολύ ισχυρότερα στο χώρο της Δεξιάς.
Οι ανησυχίες πάντως που εκφράζονται σχετικά με την έκνομη δραστηριότητα του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής και την πρωτοφανή ανάμειξη της Τουρκίας στην δυτική Θράκη, δικαιώνονται.
Τόσο αυτές του Βασίλειου Μαρκεζίνη όσο και άλλων. Το ζήτημα είναι πότε επιτέλους (και αν…) θα αντιδράσει η υπό τον Δημήτρη Δρούτσα αναιμική ελληνική διπλωματία.

elkeda.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP