Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Τέλος στα σενάρια …πώλησης του Πανθρακικού


Τέλος στα σενάρια πώλησης του Πανθρακικού σε τουρκική εταιρεία έβαλε η ΠΑΕ με χθεσινή επίσημη ανακοίνωσή της. Οι φήμες οργίαζαν ακόμη από την 1η Απριλίου. Τότε κάποιοι είχαν κάνει λόγο για πρωταπριλιάτικο αστείο. Όσο όμως οι μέρες περνούσαν αντί οι φήμες να κατευνάζονται, φούντωναν όλο και περισσότερο, με αποτέλεσμα το θέμα να φτάσει μέχρι και τη Βουλή. Αυτό ήταν και το αποκορύφωμα στο όργιο φημών, που ανάγκασαν τους ανθρώπους της διοίκησης της ομάδας να εκδώσουν ανακοίνωση κλείνοντας πολλά στόματα. Είναι χαρακτηριστικό πάντως όλτι δεν απαντούσαν σε οχλήσεις, ότι κρατούσαν στόματα σφραγισμένα απέφευγαν οποιαδήποτε τοποθέτηση γεγονός που διόγκωνε όλη αυτή τη φιλολογία και τα όχι και τόσο κολακευτικά σχόλια που ταξίδευαν σε μπλογκ στον αθλητικό Τύπο και σε διάφορες ιστοσελίδες.

Κοινοβουλευτική ερώτηση για την πώληση των «πρασίνων» σε Τούρκους

Η ερώτηση κατατέθηκε μόλις χθες στο υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού από τον βουλευτή του ΛΑΟΣ και παλιό ποδοσφαιριστή Γιώργο Ανατολάκη που φιλοξενήθηκε στο ράδιο Χρόνος και την εκπομπή «πολιτικό ταγκό» του Δήμου Μπακιρτζάκη. Σε αυτή ο βουλευτής εξέφρασε την έντονη ανησυχία που είχαν προκαλέσει το τελευταίο διάστημα οι φήμες που κυκλοφορούν στην τοπική κοινωνία της Κομοτηνής περί αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Πανθρακικού και πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών σε εταιρείες τουρκικών συμφερόντων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, οι τουρκικές εταιρίες «Ulker» και «Ziraat Bank», φέρονται ως υποψήφιες αγοραστές του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ομάδας της Ροδόπης. Ο κ. Ανατολάκης στην αναφορά έκανε λόγο ότι σε μία εθνικά ευαίσθητη περιοχή, όπως αυτή της Θράκης, τέτοιες κινήσεις προκαλούν εύλογα ερωτηματικά για τον απώτερο σκοπό που αποσκοπούν και ο οποίος σαφώς δεν αφορά μόνο το επενδυτικό ενδιαφέρον.

ΠΑΕ Πανθρακικός έσπασε την σιωπή της: «Πολύς θόρυβος για το τίποτα»

Η επίσημη θέση της ΠΑΕ Πανθρακικός στις φήμες ήρθε χθες το μεσημέρι, οπότε οι άνθρωποι της διοίκησης, δεχόμενοι πίεση από πολλές πλευρές, εξέδωσαν ανακοίνωση.



«Σε απάντηση των διαφόρων δημοσιευμάτων που υπάρχουν στα Μέσα μαζικής ενημέρωσης και λαμβάνοντας υπόψη το έργο του Σαίξπηρ, «Πολύς θόρυβος για το τίποτα», η ΠΑΕ Πανθρακικός έχει να δηλώσει τα κάτωθι: Είναι αλήθεια ότι το τελευταίο διάστημα άνθρωποι του Πανθρακικού συναντήθηκαν με επιχειρηματίες της γειτονικής χώρας σε στεριά, θάλασσα, αέρα, αλλά και στο διάστημα. Είναι αλήθεια πως οι συζητήσεις διήρκησαν πολλές ώρες και μέρες με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να επισκεφτούμε τα διάφορα καφενεία όπου αναπαράγονται όλες αυτές οι θεωρίες συνομωσίας. Θέλοντας ή μη, έπεσε στην αντίληψή μας η επερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής, Γιώργος Ανατολάκης, όπου εκφράζει την ανησυχία του για τη φημολογία περί πώλησης της ομάδας μας, σε εταιρίες τουρκικών συμφερόντων. Αποτελεί χαρά και τιμή για εμάς ο βουλευτής, Γιώργος Ανατολάκης να αφιερώνει χρόνο και να ασχολείται μαζί της. Οι άνθρωποι που διοικούν τον Πανθρακικό επί σειρά ετών, έχουν καταφέρει να φτάσουν την ομάδα της Κομοτηνής από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα στις επαγγελματικές κατηγορίες της Ελλάδας.

Κυρίαρχο στοιχείο σε όλη αυτή την προσπάθεια, ήταν η αγάπη για την ομάδα της πόλης τους, θυσιάζοντας πολύτιμο προσωπικό χρόνο και χρήμα, επενδύοντας μεταξύ άλλων στη δημιουργία ιδιόκτητου αθλητικού κέντρου που λίγες ομάδες στην Ελλάδα διαθέτουν. Η αγάπη τους μετά από τόσα χρόνια παραμένει αμετάβλητη κι αυτό έχει καταστήσει τον Πανθρακικό στη συνείδηση των Ελλήνων ως μια ομάδα με ισχυρό κύρος, έχοντας αποσπάσει σχόλια από το ευρύ κοινό, τόσο για τη συνέπεια απέναντι στις υποχρεώσεις της, όσο και για την υποδειγματική συμπεριφορά των ανθρώπων και φιλάθλων που περικλείουν την ΠΑΕ.

Μεταξύ των μετόχων και του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ Πανθρακικός ποτέ δεν συζητήθηκε το ενδεχόμενο πώλησης της ομάδας και ως εκ τούτου το μετοχικό και διοικητικό σχήμα παραμένουν και θα παραμείνουν ως έχουν.

Υ.Γ. Ζώντας εκ των έσω την ομάδα, συνειδητοποιούμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν, αντιμετωπίσαμε και βρισκόμαστε ακόμη αντιμέτωποι, με σοβαρότερα προβλήματα από αυτό που απασχολεί το σύνολο των ΜΜΕ της χώρας τις τελευταίες ημέρες, αλλά σχεδόν ουδείς δεν ασχολήθηκε με τις επιπτώσεις που αυτά θα δημιουργούσαν στην ακριτική περιοχή της Θράκης, και αυτό γεννά εύλογα ερωτήματα».



Ultras Panthrax: Ο Πανθρακικός ήταν και θα είναι ελληνική ομάδα!

Απαντήσεις, όμως για τις φήμες, που ήθελαν την αγαπημένη τους ομάδα να πωλείται, ζήτησαν και οι ένθερμοι υποστηρικτές της ομάδας Ultras Panthrax.

Στην ανακοίνωσή τους εξέφρασαν την απορία τους για τα τελευταία δημοσιεύματα που αφορούν στην πώληση των μετόχων του Πανθρακικού σε εταιρείες τούρκικων συμφερόντων.

Αναλυτικά: «Μαθαίνουμε ότι ήδη εκπρόσωποι τουρκικών εταιρειών επισκέφτηκαν την πόλη μας για περαιτέρω συζητήσεις με τους ανθρώπους της διοίκησης καθώς και για να εξετάσουν τις υποδομές της ομάδας. Νοιώθουμε τη σωματική, ψυχική και οικονομική κυρίως κούραση που μπορεί να έχει καταβάλει τους μεγαλομετόχους μας.

Όμως η πώληση της ομάδας ειδικότερα σε τουρκικά χέρια δεν αποτελεί μόνο οικονομικοαθλητική επένδυση, από την στιγμή που ζούμε σε μια ευαίσθητη περιοχή, από τη στιγμή που υπάρχει τουρκικό προξενείο στην πόλη μας.

Είναι λογικό λοιπόν να είμαστε καχύποπτοι, γι’ αυτό απαιτούμε από την ΠΑΕ Πανθρακικός μια επίσημη τοποθέτηση για το όλο θέμα. Επίσης, ευχαριστούμε και πάλι τον κ. Σαββάκη για όλες τις χαρές που μας προσέφερε, που ανέδειξε την ομάδα μας, αλλά και την πόλη μας, όμως σε περίπτωση που σκέφτεται να αποχωρήσει, θεωρούμε πως είναι ηθικό χρέος του να αφήσει την τύχη της στα κατάλληλα χέρια.

Σε καμία περίπτωση δεν το παίζουμε εθνοπατέρες και δε θέλουμε να δώσουμε στο ζήτημα πολιτικό τόνο. Όμως δε θα αφήσουμε κανέναν βουλευτή του ΛΑ.ΟΣ να καπηλευτεί το θέμα με την ομάδα μας για κομματικό του όφελος. Γιατί στο τέλος θα ξεχάσουμε και τα αυτονόητα....Ο ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΠΡΟΣΩΠΟ. Σε περίπτωση που πουληθεί σε Τούρκους, θα πρέπει να υπογραφούν ρήτρες, για ελληνικό στοιχείο παιχτών, απαράμιλλο το όνομα Πανθρακικός, χωρίς κάποια λεζάντα δίπλα, απείραχτα τα χρώματα και το σήμα της ομάδας μας.

Όποιος δοκιμάσει να “παίξει” με την ομάδα μας, έχουμε τη δύναμη να “παίξουμε” μαζί του».


http://www.xronos.gr/detail.php?ID=67271

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αν εξαιρέσουμε την πρόθεση τουρκικών εταιρειών για περαιτέρω οικονομική εισβολή στην Θράκη, δεν θα πρέπει να μας ξενίζει το γεγονός ότι ελκύονται ξένα επενδυτικά κεφάλαια στην περιοχή. Αλήθεια αν αντί των Τούρκων της ULKER ερχόταν Ρώσοι ή Άραβες (καλή ώρα όπως στον ΠΑΟΚ), θα αντιδρούσαμε το ίδιο και θα μιλάγαμε για ξεπούλημα???

Και οι ανακοινώσεις των οργανωμένων θα έλεγαν πάλι για ξεπούλημα κλπ κλπ????.....όπως πολύ σωστά έχει επισημανθεί, το χρήμα χώρες δεν κοιτάζει.....σκεφτήτε αυτά που γράψαμε με την πιο βαθειά τους έννοια και όχι επιφανειακά.

Τα παραπάνω αποτελούν την άλλη άποψη για την πώληση της ομάδας της Κομοτηνής, την οποία δεν συμμεριζόμαστε, όσο κι αν αυτή ευσταθεί στους κανόνες της αγοράς.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP