Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Γ. Ανατολάκης: «Να μην γίνει Κόσοβο η Θράκη!»


Για προμελετημένο πρόγραμμα επέκτασης της Τουρκίας στην Θράκη έκανε λόγο, με δηλώσεις του στo Onsports, ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Ανατολάκης. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού κατέθεσε, για όσους δεν γνωρίζουν, ερώτημα στη Βουλή προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμό και στον αντίστοιχο Εξωτερικών με θέμα: «Σε Τούρκους επιχειρηματίες πωλείται ο Πανθρακικός, σύμφωνα με φημολογίες». Για τα όσα γράφθηκαν και ακούστηκαν περί εμπλοκής Τούρκων επιχειρηματιών στην ακριτική ΠΑΕ, ζητήσαμε από τον βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργο Ανατολάκη, να μας καταθέσει τις απόψεις του για το θέμα.

-Ποιες θα είναι, κατά τη γνώμη σας, οι επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης, αν τελικά το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Πανθρακικός πουληθεί σε εταιρίες τουρκικών συμφερόντων;
«Κατ’ αρχάς χαίρομαι που η Διοίκηση της ΠΑΕ Πανθρακικός διαψεύδει την προσέγγιση της από Τούρκους επιχειρηματίες.
Όλοι γνωρίζουμε πως η Θράκη είναι μία ευαίσθητη περιοχή, όπου η Τουρκία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τους Έλληνες Μουσουλμάνους για δικό της όφελος. Νομίζω πως το τυχόν ενδιαφέρον Τούρκων επιχειρηματιών δεν θα αποσκοπούσε στο ποδόσφαιρο μόνο, αλλά στην βαθύτερη εδραίωση τους στην περιοχή.
Δεν μπορούμε όμως να αφήσουμε την Θράκη να γίνει Κόσοβο και να χωριστούμε σε ελληνικές και δήθεν «τουρκικές» ομάδες… Αυτό θα ήταν καταστροφικό…»
-Γιατί πιστεύετε ότι οι Τούρκοι επιχειρηματίες ενδιαφέρθηκαν μόνο για τις μετοχές της ομάδας της Κομοτηνής και όχι κάποιας άλλης, ενδεχομένως ακόμα πιο κοντά στα σύνορα, ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία;
«Εάν υπήρξε τουρκικό ενδιαφέρον, τότε σκόπιμα θα επέλεγαν την Κομοτηνή. Δεν τους ενδιαφέρει η απόσταση από τα σύνορα… Στον Έβρο άλλωστε είναι ελάχιστοι οι μουσουλμάνοι. Στην Κομοτηνή είναι και η έδρα του Τουρκικού Προξενείου, που συνεχώς ανακατεύει την κατάσταση».
-Ενδέχεται ν΄ αποβλέπουν σε κάποια άλλα σχέδια οι Τούρκοι επιχειρηματίες με την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Πανθρακικός;
«Θεωρώ ότι η Τουρκία έχει ένα μελετημένο πρόγραμμα επέκτασης στην Θράκη. Ακούσαμε ότι θέλουν να φτιάξουν σχολεία, πανεπιστήμια , κλινικές… Προσπαθούν να εξαπατήσουν τους Έλληνες μουσουλμάνους και να τους έχουν εξαρτημένους από την Αγκυρα. Σίγουρα μια μεγάλη ποδοσφαιρική ομάδα της περιοχής, θα ήταν ένα εύκολο «όχημα» για να πετύχουν τα σχέδια τους..
Και πάλι δηλώνω πως χαίρομαι που οι άνθρωποι του Πανθρακικού αποκλείουν τέτοιο ενδεχόμενο.. Εγώ έκανα την Ερώτηση για να προλάβουμε. Πρέπει να ενισχύσουμε με κάθε τρόπο τις ομάδες της Θράκης, γιατί αν δεν το κάνουμε εμείς, κινδυνεύουμε να το κάνει η Τουρκία».

onsports.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Βλέπουμε το έργο να έχει συνέχειες.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP