Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Η οικονομική εξέγερση των Τουρκοκυπρίων


Με τον Σάββα Πέτρου

Πάρα πολλοί Ελληνοκύπριοι, κυρίως αυτοί που υποστήριξαν το ρατσιστικό σχέδιο Ανάν, το οποίο ο ελληνοκυπριακός λαός το απέριψε στις 24 Απριλίου το 2004, αγωνίζονται για την επαναφορά αυτού το κατάπτυστου σχεδίου με τη μορφή της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, που όπως υποστηρίζουν θα φέρει τη λεγόμενη επανένωση, που δεν θα είναι τίποτε άλλο από τη διχοτόμηση, όπως ακριβώς ήταν o στόχος της Τουρκίας και της Αγγλίας από το 1959.

Οι ίδιοι αυτοί κύκλοι, οι οποίοι κρύβονται πίσω από χρηματοδοτημένες επαναπροσεγγιστικές οργανώσεις, πανηγυρίζουν για τη δήθεν εξέγερση των αδελφών τους Τουρκοκυπρίων εναντίον της Τουρκίας. Η λεγόμενη επανάσταση των Τουρκοκυπρίων είναι για οικονομικούς λόγους και όσο για τα αντιτουρκικά συνθήματα και πανό, τα έχουν καταδικάσει όλα τα τουρκοκυπριακά πολιτικά κόμματα.

Από αυτήν όλη την ιστορία και την προσωρινή ρήξη Τουρκοκυπρίων και Τουρκίας αποκαλύφθηκε μέσα από τις δηλώσεις του Eρντογάν ότι το ψευδοκράτος είναι ο 83ος νόμος της Τουρκίας με τον οποίο θα επανενωθούμε με λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας και την οποία λύση, δυστυχώς, υποστηρίζουν τα πλείστα ε/κ κόμματα και την έκαναν σημαία τους, εξυπηρετώντας τους στρατηγικούς στόχους της Τουρκίας.

Οι δήθεν κινητοποιήσεις των Τουρκοκυπρίων, που στην πραγματικότητα είναι για τη βελτίωση των οικονομικών τους, έδωσαν τροφή στην προπαγάνδα των επαναπροσεγγιστών και οπαδών της λύσης της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, ότι δήθεν οι Τουρκοκύπριοι, που από το 1974 λυμαίνονται τις ελληνοκυπριακές περιουσίες, αγωνίζονται για αποτίναξη της τουρκικής κατοχής και μάλιστα η εφημερίδα «Πολίτης» έγραψε ότι οι κινητοποιήσεις των Τ/κ είναι ο μόνος αντικατοχικός αγώνας που διεξάγεται στην Κύπρο σήμερα.

Πρέπει να τονισθεί ότι οι Τ/κύπριοι που αντιτίθενται στην Τουρκία δεν υπερβαίνουν το 1% του πληθυσμού των κατεχομένων και όπως δήλωσε ο Έρογλου στην τελευταία διαδήλωση έξω από την ψευδοβουλή, αυτό το 1% δεν αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία των Τ/κυπρίων.

Κανένας Τουρκοκύπριος δεν ζήτησε, άμεσα ή έμμεσα, την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελληνοκυπρίων, που παραβιάζονται για 36 χρόνια.

Αυτό που ζητούν, είναι διχοτόμηση υπό μορφή Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

ΣΑΒΒΑΣ ΠΕΤΡΟΥ

Ταγματάρχης εν αποστρατεία
http://www.sigmalive.com

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP