Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Δεν γνωρίζουν τα ελληνικά οι διορισμένοι μουσουλμάνοι καθηγητές!!!


* Οι ανεκπαίδευτοι μουσουλμάνοι δάσκαλοι εκπαιδεύονται!!!
* Δεν γνωρίζουν τα ελληνικά οι διορισμένοι μουσουλμάνοι καθηγητές!!!

Πολλές φορές μέσα από τον χώρο αυτό αναφερθήκαμε στην πολυποίκιλη τουρκοποίηση που επιχειρείται στην Θράκη και άλλες τόσες καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως οι ευθύνες του ελληνικού (ανύπαρκτου) κράτους, είναι τεράστιες, αν όχι εγκληματικές.
Το ισχυρότερο αλλά και περισσότερο μεθοδευμένο χτύπημα της τουρκικής προπαγάνδας απευθύνεται στην μουσουλμανική νεολαία, στους έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης, οι οποίοι γίνονται στόχοι -επί σειράς ετών- της κάθε λογής διαστρέβλωσης της πραγματικότητας που επιχειρείται από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και από τα καλομισθωμένα όργανά του (διαθέτει περί του 3000 έμμισθους υπαλλήλους στην Θράκη).

Η χωρίς στρατηγική προσέγγιση και οι κάθε λογής πειραματισμοί της ελληνικής πολιτείας (επί σειράς κυβερνήσεων) στην παιδεία των ελλήνων μουσουλμάνων, έχει επιφέρει μία δίχως προηγούμενο σύγχυση στους νέους της περιοχής, οι οποίοι άγονται και φέρονται από “δασκάλους” και “καθηγητές” τουρκόρφωνους, οι οποίοι επιδίδονται στην συστηματική φιλοτουρκική προπαγάνδα εντός και εκτός των αιθουσών διδασκαλίας. Η εντύπωση που σχηματίζουν οι μουσουλμάνοι μαθητές για τους “δασκάλους” αυτούς, είναι η χείριστη και πολλές φορές δεν διστάζουν να χαρακτηρίσουν αυτούς τους απαίδευτους εκπαιδευτικούς ως “στρατηγούς” που με ύφος χιλίων καρδιναλίων διδάσκουν οτιδήποτε άλλο εκτός των μαθημάτων για τα οποία έχουν ορισθεί ως υπεύθυνοι από την πολιτεία (η οποία τους καλοπληρώνει για μία υπηρεσία που δεν παρέχουν).
Στις θέσεις του ιστολογίου μας, που αρκετές φορές “πέρασαν” μέσα από την αθηναϊκή εφημερίδα “Ελεύθερη Ώρα”, απάντησε το υπουργείο Παιδείας, με μία απάντηση που μόνο σύγχυση πνεύματος προδίδει, αλλά και που ταυτόχρονα φέρνει στην “επιφάνεια” την μηδενική κατανόηση ευθύνης που έχουν οι πολιτικοί υπεύθυνοι-προϊστάμενοι του υπουργείου αυτού.
Διαβάστε την απάντηση των “υπευθύνων”:
Απαντώντας στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα» περί «τουρκοποίησης της Παιδείας στη Θράκη» χωρίς σχόλια επί του περιεχομένου και των προθέσεων, κάνουμε τις παρακάτω διευκρινήσεις: 1. Η εισαγωγή της τουρκικής γλώσσας ως γλώσσας επιλογής (όπως και οι άλλες ξένες γλώσσες) στα δημόσια σχολεία της Θράκης είναι ήδη θεσμοθετημένη από το 2005. 2. Οι μαθητές-μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας, πρέπει με σωστή μέθοδο να διδάσκονται, ώστε να μαθαίνουν την Ελληνική. Οι μαθητές αυτοί φοιτούν είτε στα μειονοτικά είτε στα δημόσια σχολεία. Οι εκπαιδευτικοί τους (μειονοτικών και δημόσιων σχολείων) χρειάζεται να κατέχουν τις μεθόδους διδασκαλίας της ελληνικής, ως γλώσσας που δεν είναι η μητρική των παιδιών. 3. Με την εν λόγω, λοιπόν, προκήρυξη διασφαλίζουμε την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, που διδάσκουν σε παιδιά της μειονότητας, ώστε να αποκτήσουν τα αναγκαία γλωσσολογικά και παιδαγωγικά εργαλεία για την καλύτερη εμπέδωση της ελληνομάθειας των μαθητών τους, την καλύτερη επίδοση τους και την ένταξη τους στην ελληνική κοινωνία ως ισότιμων πολιτών. Η άριστη γνώση της Ελληνικής είναι προϋπόθεση ένταξης και επιτυχίας. 4. Η εν λόγω πρόσκληση, αποτελεί τη συνέχεια μίας επιτυχημένης πολιτικής που ξεκίνησε όταν ο σημερινός Πρωθυπουργός ήταν Υπουργός Παιδείας και ακολούθησαν έκτοτε όλοι οι Υπουργοί Παιδείας όλων των μέχρι σήμερα Κυβερνήσεων.
Μετά από αυτή την στυγνή ομολογία, πως όντως η τουρκική γλώσσα έχει μπει ως γλώσσα επιλογής στα ελληνικά σχολεία, το υπουργείο δεν διστάζει να ομολογήσει την ανυπαρξία του, αφού ουσιαστικά ομολογεί πως οι εκπαιδευτικοί των μειονοτικών και δημόσιων σχολείων δεν έχουν τις κατάλληλες γνώσεις για να εκπαιδεύσουν τους μουσουλμάνους μαθητές. Και η αισχρή (γιατί περί αισχρότητας πρόκειται) δικαιολογία γι αυτό, είναι πως η ελληνική γλώσσα δεν είναι η μητρική γλώσσα των μαθητών!!! Μάλιστα, η τραγωδία εκ μέρους του υπουργείου συνεχίζεται με την αποδοχή πως υπάρχουν εκπαιδευτικοί που δεν γνωρίζουν καλά την ελληνική γλώσσα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι μαθητές να ενσωματωθούν στην κοινωνία αργότερα…!!!
Το αποκορύφωμα της ομολογίας αποτυχίας στην εκπαίδευση… είναι η συγκεκριμένη δήλωση, αφού μέσα από αυτήν, η κυβέρνηση ομολογεί:
- Πως διορίζει εκπαιδευτικούς που δεν γνωρίζουν επαρκώς την ελληνική γλώσσα! Μάλιστα, οι διορισμοί αυτοί γινόντουσαν όλα αυτά τα χρόνια έως σήμερα, με τραγικά αποτελέσματα για τους ίδιους τους μαθητές. Και η ερώτηση στο σημείο αυτό, είναι απλή: Και γιατί τους διορίζατε αφού δεν γνώριζαν την ελληνική γλώσσα; Σκοπός ήταν ο διορισμός; Δεν υπήρχε κανένα κριτήριο επάρκειας για την είσοδο αυτών των ανθρώπων στην εκπαίδευση; Δεν γνωρίζουν στο υπουργείο πως όταν κάποιος δεν γνωρίζει επαρκώς μία γλώσσα, είναι φυσικό να μην μπορεί να διδάξει σε αυτή τη γλώσσα; Ή σκοπός των κυβερνώντων ήταν να διορίζουν για να μην διαμαρτύρεται το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και η Άγκυρα, ενώ ταυτόχρονα οι εκάστοτε κυβερνώντες μέσω της συγκεκριμένης μεθόδου (ουσιαστικά λοβοτομής των μαθητών) “έπαιζε” με ψήφους στις εκλογές;
- Το υπουργείο Παιδείας ομολογεί χωρίς ντροπή πως οι εκπαιδευτικοί δεν γνωρίζουν επαρκώς εκπαιδευτικές μεθόδους, άρα δεν είναι εκπαιδευτικοί και για τον λόγο αυτό δημιουργεί σεμινάρια επιμόρφωσης (πόσο χρόνο θα διαρκέσουν αυτά τα επιμορφωτικά σεμινάρια, τη στιγμή που η παιδαγωγική ακαδημία χρειάζεται 4 χρόνια για να προσφέρει τα άκρως απαραίτητα στους φοιτητές;). Ποιός θα κρίνει, αλήθεια, την επάρκεια όλων όσων παρακολουθήσουν αυτά τα σεμινάρια, μετά την ολοκλήρωσή τους; Ή η κυβέρνηση (βλ. Δραγώνα) δεν θεωρεί απαραίτητο τον έλεγχο εμπέδωσης και ικανότητας των εκπαιδευμένων στην εκπαίδευση εκπαιδευτών;
- Τέλος, ανερυθρίαστα, το υπουργείο Παιδείας αναφέρει πως η ελληνική γλώσσα δεν είναι η “μητρική γλώσσα” των μουσουλμάνων μαθητών…! Από που συνάγει αυτό το συμπέρασμα το υπουργείο; Και γιατί θεωρεί την τουρκική γλώσσα ως μητρική γλώσσα των μουσουλμάνων μαθητών; Μήπως οι υπεύθυνοι του υπουργείου (βλ. Δραγώνα) δεν γνωρίζουν πως στην Θράκη κατοικούν χριστιανοί και μουσουλμάνοι και πως οι μουσουλμάνοι δεν είναι απαραίτητα τουρκογενείς; Ή μήπως η θρησκεία καταδεικνύει και την καταγωγή; Από πού και ως που εξάγεται το συμπέρασμα από τους “φωστήρες” του υπουργείου πως οι Πομάκοι πρέπει να διδάσκονται την τουρκική γλώσσα ως μητρική; Η Πομακική γλώσσα είναι υπαρκτή γλώσσα, σλαβόφωνο ιδίωμα, που απλά δεν έχει γραφή (μην ξεχνάμε πως μέχρι τις αρχές του 19ου αιώνα ούτε η τουρκική γλώσσα ήταν γραπτή γλώσσα…)
Και με βάση την λογική της μητρικής γλώσσας, και της ανάλογης εκπαίδευσης, τότε μήπως το υπουργείο Παιδείας θα έπρεπε να μην διαχωρίζει τους έλληνες σε “τουρκογενείς” και “άλλους”; Μήπως θα έπρεπε να αρχίσει ένας διαχωρισμός με βάση το γλωσσικό ιδίωμα της καταγωγής ή του τόπου διαμονής του κάθε έλληνα, δημιουργώντας “ομάδες” εκπαιδευτών (δασκάλων και καθηγητών) που θα μιλούν την Ποντιακή, τα Κρητικά, τα Ηπειρώτικα, τα Μακεδονικά, τα Θρακιώτικα, τα Σαρακατσάνικα, τα Επτανήσια κ.α.;
Γιατί το υπουργείο Παιδείας δημιουργεί την αίσθηση πως όλοι μιλούν ελληνικά και είναι έλληνες, αλλά όσοι είναι μουσουλμάνοι μιλούν τουρκικά;
Γιατί αφήνει κάποιους έλληνες, επειδή είναι μουσουλμάνοι, εκτός της ελληνικής παιδείας και της καλής γνώσης της ελληνικής γλώσσας;
Αυτή είναι η Παιδεία της κυρίας Διαμαντοπούλου και της κυρίας Δραγώνα; Ο διαχωρισμός των ελλήνων αναλόγως με το θρήσκευμα; Και στην περίπτωση, δε, που κάποιος έλληνας είναι μουσουλμάνος, αυτόματα να κατατάσσεται από το υπουργείο Παιδείας ως “τουρκογενής” και να απομακρύνεται από την ελληνική Παιδεία;
Μπράβο σας, κυρίες και κύριοι του υπουργείου Παιδείας…! Όχι μόνο καταφέρνετε να λειτουργείτε ως καθαρόαιμοι ρατσιστές, αλλά καταφέρνετε να κάνετε ακριβώς αυτό το οποίο -υποτίθεται πως- θέλετε να αποφύγετε… Απομονώνετε τους έλληνες μουσουλμάνους, τους στερείτε της ελληνικής Παιδείας, της καλής κατανόησης και χρήσης της ελληνικής γλώσσας, ενώ ταυτόχρονα γίνεστε και νεκροθάφτες της Πομακικής γλώσσας, την οποία πετάτε στα σκουπίδια, ελέω πολυπολιτισμού και φυσικά καλών σχέσεων με την Άγκυρα και τα όργανά της που εργάζονται στο Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής.
Η τουρκική γλώσσα, κύριοι, είναι ξένη γλώσσα για τους έλληνες μουσουλμάνους (πλην των ελαχίστων τουρκογενών) και για όσο διάστημα δεν θα μπορείτε να κατανοήσετε την πραγματικότητα, θα φέρεστε άδικα και κυρίως αντιδημοκρατικά απέναντι στους έλληνες Πομάκους των οποίων τα δικαιώματα καταπατάτε στην άρτια εκπαίδευση από ολοκληρωμένους και ικανούς εκπαιδευτές (δασκάλους και καθηγητές), στην άριστη γνώση της γλώσσας, αλλά και στην ενσωμάτωση στην κοινωνία.
Και το χειρότερο, από όλα -με βάση την ομολογία σας- είναι πως μέχρι τώρα όλα αυτά τα κάνατε με ακατάλληλους εκπαιδευτικούς, αλλά από τούδε και στο εξής θα εκπαιδεύσετε τους ακατάλληλους εκπαιδευτικούς προκειμένου να τους κάνετε σωστούς και ολοκληρωμένους προπαγανδιστές του εκτουρκισμού της Θράκης!!!

Read more...

Τουρκία: Μεγάλη περιφερειακή δύναμη με σοβαρούς, πολλαπλούς ρόλους


Το γεωπολιτικό βάρος της Τουρκίας αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, ενώ τείνει να γίνει βασικός περιφερειακός παράγων που θα γέρνει την πλάστιγγα ανάλογα με τις παρεμβάσεις του στην ευρύτερη περιοχή. Ο αεικίνητος, ως αποδεικνύεται Ερντογάν, βρέθηκε, μετά την Ελλάδα, στο Ιράν. Εκεί, ήταν και ο βραζιλιάνος πρόεδρος, Λούλα, ο οποίος έφτασε στην Τεχεράνη αμέσως μετά την επίσκεψη του στη Μόσχα. Η συμφωνία που υπογράφτηκε είναι σημαντικότατη. Κι ας επιχειρεί να την υποβαθμίσει η Δύση. Με τη συμφωνία αυτή, το Ιράν δέχεται να στείλει ελαφρώς εμπλουτισμένο ουράνιο, προκειμένου στη συνέχεια να πάρει πίσω υψηλά εμπλουτισμένο πυρηνικό καύσιμο για χρήση σε ερευνητικό πυρηνικό αντιδραστήρα, στην Τουρκία και όχι στη Γαλλία ή τη Ρωσία.

Ανεξαρτήτως αν μπορεί να κάνει η Τουρκία κάτι τέτοιο τεχνικά ή όχι, ένα είναι βέβαιον. Η Άγκυρα διασφαλίζει τον ρόλο της στο «μέγα» -για τη Δύση- ζήτημα των πυρηνικών του Ιράν, ως διαμεσολαβητής. Αντίστοιχο ρόλο, ίσως πολύ πιο προωθημένο, έχει η Ρωσία, η οποία εξάλλου πουλάει πυρηνική τεχνολογία στο Ιράν. Αυτός ακριβώς, είναι ο λόγος που εδώ και πολλούς μήνες οι σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία βρίσκονται στο ιστορικό ναδίρ τους. Να σημειωθεί πως το Τέλ Αβίβ, είναι το μόνο που ανοικτά ζητάει τον βομβαρδισμό του Ιράν. Που κολλάει σε όλα αυτά ο Λούλα; Να θυμίσουμε το εξής: Βραζιλία, Κίνα, Ρωσία, Ινδία, βρίσκονται σε διαρκή θεσμική συνεννόηση και οι ηγέτες τους σε τακτικότατες επαφές. Είναι ο πόλος των αναπτυσσόμενων μεγάλων ή μεσαίων παγκόσμιων δυνάμεων. Είναι ουσιαστικά ένα νέο διεθνές κλάμπ που σχηματίζεται και, με κάθε ευκαιρία, δείχνει να λειτουργεί ως ο αντίποδας του Πρώτου –Δυτικού- Κόσμου. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, ότι ο Λούλα, προτού πάει στο Ιράν, πέρασε από το Κρεμλίνο. Και, ως όλα δείχνουν, η Τουρκία, η οποία κατανοεί ότι πολλά αλλάζουν ταχύτατα στον κόσμο, κάνει σοβαρά ανοίγματα σε αυτόν τον πόλο και σπεύδει να ανεβεί σε αυτό το τραίνο.
Η Τουρκία λοιπόν, φαίνεται πεντακάθαρα ότι έχει επιλέξει να κάνει ανοίγματα προς πολλές κατευθύνσεις. Αναμφισβήτητα, ο Ερντογάν δεν θέλει να τα’χει καλά με τη Δ.Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Όμως, η Τουρκία έχει πάψει να είναι ο «Yes man» των ΗΠΑ, του Ψυχρού Πολέμου, και πλέον χαράσσει, σε μεγάλο βαθμό, τη δική της αυτόνομη πολιτική. Θέλει να έχει εξέχουσα θέση στο κλάμπ των αναπτυσσομένων, και των χωρών της Μέσης Ανατολής. Κοιτάζει Δυτικά, αλλά αλληθωρίζει, πολύ περισσότερο, Ανατολικά. Εάν ο κ.Γ.Παπανδρέου ήθελε να κάνει αβάντα στο αυξανόμενο διεθνές κύρος του κ.Ερντογάν, το πέτυχε. Διότι στα ελληνικά εθνικά ζητήματα, δεν πήρε τίποτε. Η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα έγινε στο πλαίσιο της υπερκινητικότητας της τουρκικής διπλωματίας σε όλα τα επίπεδα και το μόνο που εξυπηρετούσε ήταν τον Ερντογάν προσωπικά και τη διεθνή εικόνα της Τουρκίας.
Να σημειωθεί ότι αρχιτέκτονας του τουρκικού διπλωματικού σχεδίου, είναι ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Νταβούτογλου. Ο «Τούρκος Κίσσιγκερ», όπως τον χαρακτηρίζει η Le Monde σε πρόσφατο άρθρο της. Ιδού, όμως, τι αναφέρει η γαλλική εφημερίδα για την πορεία της γείτονος. Η Αγκυρα ολοένα περισσότερο μετατρέπεται σε «φάρο όλης της περιοχής». Ενας «φάρος» μάλιστα, ο οποίος όλο και πιο πολύ εμπλέκεται στα σοβαρότερα προβλήματα της περιοχής. Με τη μείωση της επιρροής της Σαουδικής Αραβίας και της Αιγύπτου, και καλυτερεύοντας τις σχέσεις της με τη Συρία, το Ιράκ, την Ελλάδα και την Αρμενία, η Τουρκία μετατρέπεται σε «κυρίαρχο παίκτη» στη Μ.Ανατολή. Ταυτόχρονα, συσφίγγει τις σχέσεις της με τη Ρωσία και όλη την Ανατολή Ευρώπη και κάνει «πραγματική επέλαση προς την κατεύθυνση της Αφρικής». Αξιοσημείωτη για όλα αυτά, είναι η πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν διεξοδικά οι τουρκο-αρμενικές σχέσεις, το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, ενώ πραγματοποιήθηκε και συνάντηση Ερντογάν με τον αρμένιο πρόεδρο Σαργκσιάν.
Να προσθέσουμε, εμείς, σε όλα αυτά, τις ενεργειακές και οικονομικές συμφωνίες με τη Ρωσία. Να θυμίσουμε επίσης, το εξής: Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Μπεντβέντεφ, προτού επισκεφθεί την Τουρκία, ήταν στη Συρία. Εκεί, μάλιστα, συναντήθηκε με τον ηγέτη της «Χαμάς». Είναι η πρώτη φορά που, ακόμα και Ρώσος ηγέτης, κάνει κάτι τέτοιο. Εως τώρα, μόνον αντιπροσωπείες της «Χαμάς» είχαν επισκεφθεί τη Μόσχα. Εξίσου ενδιαφέρουσα «σύμπτωση» (;) είναι ότι ο Ερντογάν κάνει πολλά ανοίγματα για την επίλυση του Παλαιστινιακού. Κάτι που έχει ξεσηκώσει την αντίδραση των Ισραηλινών.
Ας ρίξουμε όμως, μια ματιά στις σχέσεις Τουρκίας-Ιράν, οι οποίες τα τελευταία χρόνια διάγουν έναν παρατεταμένο μήνα του μέλιτος. Αφότου η Τεχεράνη, ήδη από την προηγούμενη δεκαετία, κατανόησε το αδιέξοδο της εξαγωγής της ισλαμικής επανάστασης (και στην Τουρκία), και την ανάγκη να κάνει βήματα ώστε να βγεί από τη διεθνή απομόνωσή της, οι δύο πλευρές άρχισαν την προσέγγιση. Το απόγειο της σύσφιγξης των σχέσεων ήταν το 11μηνο Ερμπακάν (1996-1997), τον οποίο άλλωστε, το Ιράν βοήθησε με κάθε τρόπο. Μεταξύ των άλλων, τότε υπογράφτηκε και συμφωνία για παροχή στην Τουρκία πολύ μεγάλων ποσοτήτων φυσικού αερίου από το Ιράν. Να σημειωθεί πως και πρίν, η Τουρκία είχε συμφωνήσει να πουλάει στο Ιράν οπλικά συστήματα που δεν του έδινε η Δύση. Γενικότερα, οι κάθε λογ΄ςη συμφωνίες που διαχρονικά έχουν υπογράψει και υλοποιούν οι δύο χώρες, έχουν συμβάλλει καθοριστικά στην απεξάρτηση της Τουρκίας από τη Δ.Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Και μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια. Ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας, Λίμπερμαν (σκληρός Δεξιός), είναι κατά των ανοιγμάτων προς την Τουρκία. Αντίθετη θέση έχει ο υπουργός Αμύνης, «Εργατικός», Μπάρακ.
Επίσης, μπορεί η Αγκυρα να μην εξαπολύει ανοιχτές επιθέσεις κατά της πολιτικής των ΗΠΑ, αλλά είναι εμφανής στην πράξη η διαφοροποίησή της. Ενδεικτικό είναι ότι πέρυσι η Τουρκία αρνήθηκε να στείλει επιπλέον στρατεύματα στο Αφγανιστάν, αν και της το ζήτησε η Ουάσιγκτων, ενώ δήλωσε ότι τα 1750 άτομα που είναι εκεί, δεν θα παίρνουν μέρος σε πολεμικές επιχειρήσεις. Ενας άλλος στόχος της Αγκυρας είναι να οικοδομήσει έναν «εννιαίο χώρο τουρκόγλωσσων» υπό την αιγίδα της. Εφόσον επιτευχθεί κάτι τέτοιο, αυτός ο χώρος, σε βάθος χρόνου θα μπορεί να ανταγωνιστεί στην ευρύτερη περιοχή, αν όχι στον οικονομικό τομέα, τουλάχιστον σε επίπεδο πολιτικής επιρροής, τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Ταυτόχρονα, νευραλγικός στόχος είναι η καλλιέργεια της εικόνας της Τουρκίας, ως ενός «φάρου του κοσμικού ισλάμ» για όλους τους μουσουλμάνους. Και για εκείνους που ζούν ως μετανάστες στη Δ.Ευρώπη. Πολύ περισσότερο, για τους Ελληνες μουσουλμάνους. Στην πραγματικότητα, λοιπόν, στην Τουρκία, η αύξηση της δύναμης Ερντογάν, δεν σημαίνει άνοδο του ισλαμισμού στην εξουσία, αλλά ενίσχυση εκείνης της εικόνας που βοηθά στην αύξηση της επιρροής της στο μουσουλμανικό κόσμο. Το αν θα το πετύχει τελικά το στόχο της, παραμένει αδιευκρίνιστο. Πόσο μάλλον, όταν είναι γνωστές οι ιστορικές διαφορές Αράβων-Τουρκίας και η πρόθεση του Ιράν να ηγηθεί των μουσουλμάνων. Να σημειωθεί πως, εκτός των σχέσεων που φροντίζει να διατηρεί με την Χεζμπολάχ (Λίβανος) και Χαμάς (Γάζα), η Αγκυρα έχει δώσει καταφύγιο σε σειρά ισλαμικών οργανώσεων, όπως, μεταξύ άλλων, Τσετσενικών.

Read more...

Βγάζουν ψέμα την δήλωση του Ερντογάν για Αιγαίο και εναέριο χώρο


* Πόλεμος προπαγάνδας και παραπληροφόρησης από τους γνωστούς-αγνώστους διαμορφωτές της κοινής γνώμης
* Τρέμουν την οργή των πολιτών, οι οποίοι καθημερινά διαπιστώνουν την τραγικότητα των πολιτικών κινήσεων του Παπανδρέου, σε οικονομικά και εθνικά ζητήματα

Προσπαθούν να σταματήσουν την οργή των ελλήνων πολιτών, βγάζοντας την "είδηση" πως ο Ταγίπ Ερντογάν ποτέ δεν έκανε δήλωση για Χάγη και για μοίρασμα του Αιγαίου και του εναέριου χώρου ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Είναι τόση η σπουδή των προπαγανδιστών, που τρέχουν να βγάλουν ψεύτη τον ανταποκριτή του ΑΠΕ, προκειμένου να στηρίξουν την προπαγάνδα.

Ο φόβος των κυβερνώντων είναι τεράστιος, μετά τις δηλώσεις του Ερντογάν, πως οι έλληνες πολίτες θα εξοργιστούν (μαζί με όλα τα άλλα γύρω από τα οικονομικά θέματα) και θα ξεσπάσουν στις αυριανές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης. Έτσι, επιστράτευσαν για μία ακόμη φορά τα "παπαγαλάκια" και τους "διαμορφωτές κοινής γνώμης", προκειμένου να κάνουν το άσπρο-μαύρο. Φυσικά, τα παπαγαλάκια ξεχνούν πως ενώ η είδηση "βγήκε" τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Τουρκία, ο τούρκος πρωθυπουργός ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΙΕΨΕΥΣΕ και ως εκ τούτου η είδηση περί Χάγης, Αιγαίου και εναέριου χώρου, ισχύει.
Τι λένε οι προπαγανδιστές του Παπανδρέου
"Καθώς ο ανταποκριτής του ΑΠΕ δεν είχε προσκληθεί να συνοδεύσει στο ταξίδι της επιστροφής τον κ. Ερντογάν (αλλιώς θα γνώριζε ότι πέταξε για τη Σμύρνη και όχι για την Κωνσταντινούπολη) ώστε να είναι αυτήκοος μάρτυρας, αναζητήσαμε την πηγή και την εγκυρότητα της «είδησης».
Διαπιστώσαμε ότι οι δεκάδες Τούρκοι δημοσιογράφοι που συνόδευαν τον κ. Ερντογάν... είχαν χάσει την είδηση, με την εξαίρεση μιας μικρής εφημερίδας, της «Βugun», το δημοσίευμα της οποίας αναπαρήγαγε το ΑΠΕ χωρίς καν να αναφέρει την πηγή, ώστε να αξιολογηθεί η εγκυρότητα και η σοβαρότητα της «είδησης» και να μην εκτεθούν ούτε η χώρα ούτε οι υπουργοί που κλήθηκαν να τη σχολιάσουν..."
Τα συμπεράσματα, δικά σας...

Read more...

Εκρηκτικό μίγμα στα ελληνοτουρκικά


Του Ανδρέα Κούτρα
Η κόντρα της κυβέρνησης Ερντογάν με το βαθύ κράτος, που εκπροσωπείται κυρίως από τους στρατιωτικούς, και η κατάσταση στην Ελλάδα λόγω των δημοσιονομικών προβλημάτων αποτελεί περίεργο μείγμα που γεννά φόβους κλιμάκωσης της έντασης στο Αιγαίο, ίσως και θερμό «επεισόδιο».
Η τουρκικές στρατιωτικές προκλήσεις έχουν ενταθεί σε μία περίοδο μάλιστα που με πρωτοβουλία του Ταγίπ Ερντογάν και τη σύμφωνη γνώμη του Γιώργου Παπανδρέου φαίνεται να υπάρχει μια δραστηριοποίηση στη κατεύθυνση ενός διμερούς διαλόγου.
Οι υποστηρικτές της συγκεκριμένης θεωρίας επισημαίνουν ότι οι εσωτερικές πιέσεις που δέχονται οι στρατηγοί της Άγκυρας, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εξωτερίκευση της κρίσης με την πρόκληση τεχνητής έντασης στο Αρχιπέλαγος. Εξάλλου, όπως έχει αποκαλυφθεί πρόσφατα τέτοιου είδους σχέδια έχουν συνταχθεί από την τουρκική στρατιωτική ηγεσία.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει στραμμένο το ενδιαφέρον της στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που έχει «χτυπήσει» ή, μάλλον γκρεμίσει τις πόρτες των ελληνικών νοικοκυριών. Ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου έχει μιλήσει άλλωστε για «εθνική απειλή». Το γεγονός αυτό εκτιμάται πώς ενδεχομένως επιχειρήσουν να το εκμεταλλευτούν οι Τούρκοι, ενεργοποιώντας κάποια από τα σχέδια που έχουν συντάξει. Οι συχνές «κρουαζιέρες» πολεμικών πλοίων στο Αιγαίο, που έφτασαν μέχρι το Σούνιο και διήλθαν από τη Μύκονο και τις κεντρικές Κυκλάδες, οι συνεχείς παρενοχλήσεις αεροσκαφών της Ευρωπαϊκής επιχείρησης Frontex με εκτόξευση απειλών αναχαίτισης, κάτι που γίνεται και σε βάρος ελληνικών ελικοπτέρων και η έκδοση ΝΟΤΑΜ για την απαγόρευση στρατιωτικών ασκήσεων στο Ανατολικό Αιγαίο χαρακτηρίζονται ως ανησυχητικές ενέργειες. Για το λόγο αυτό μάλιστα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν τεθεί σε ετοιμότητα και παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή τις τουρκικές κινήσεις. Το Πολεμικό Ναυτικό δε, έχει συντάξει μελέτη στην οποία αποτυπώνει τις επιδιώξεις των Τούρκων με τις «βόλτες» πολεμικών τους πλοίων. Αυτή η μελέτη έχει σταλεί στο υπουργείο Εξωτερικών για ενημέρωση και σχεδιασμό πολιτικής αντίδρασης.
Εκτιμάται ότι πρόκειται για στοχευμένες στρατιωτικές τακτικές προκειμένου να ενισχυθούν οι τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο και να επιβληθεί η ατζέντα της Άγκυρας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ιδίως, σε μία περίοδο που με πρωτοβουλία του Ταγίπ Ερντογάν και τη σύμφωνη γνώμη του Γιώργου Παπανδρέου φαίνεται να υπάρξει μια δραστηριοποίηση στη κατεύθυνση ενός διμερούς διαλόγου. Ποιες είναι αυτές οι στοχευμένες κινήσεις; Καταρχήν οι πλόες των πλοίων της Τουρκίας μέχρι τις ακτές της Αττικής. Από τον περασμένο Οκτώβριο έξι συνολικά σκάφη της Άγκυρας πραγματοποίησαν δρομολόγια από το Ακσάζ στον Ελλήσποντο ή το αντίστροφο μέσω… Σουνίου, Κάβο Ντόρου, Μυκόνου και γενικώς κεντρικών Κυκλάδων.
Θα ήταν αφελής ο οποιοσδήποτε να πιστεύει πώς πρόκειται για τυχαία περιστατικά. Επιτελείς του Πενταγώνου θεωρούν ότι πέραν από την εκδήλωση ενός «τσαμπουκά», αυτές οι πλόες διαθέτουν και χαρακτηριστικά επιθετικών ενεργειών. Συγκεκριμένα, τα σκάφη της Τουρκίας να διερευνούν το σχέδιο αντίδρασης της Ελλάδας σε μία κρίση, προβαίνοντας σε «αποκωδικοποίηση» των λειτουργιών των ραντάρ, των χρόνων ενεργοποίησης του συστήματος αποτροπής και γενικά την ελληνική παρουσία στο Αιγαίο. Ταυτόχρονα μπορεί να ανιχνεύουν ή πιστοποιούν πιθανούς στόχους στη νησιωτική, αλλά και ηπειρωτική Ελλάδα. Σημειώνεται επίσης το επεισόδιο παραβίασης του ενεργοποιημένου βολής της Άνδρου από τουρκικά μαχητικά την ώρα που ελληνικό πολεμικό πλοίο εκτελούσε αντιαεροπορικά πυρά κατά ανεμουρίου. Τα αεροσκάφη της Άγκυρας πέταξαν σε πολύ χαμηλό ύψος και σε απόσταση μικρότερη των δύο μιλίων από τη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.
Μία άλλη στρατηγική των Τούρκων είναι οι παρενοχλήσεις της Ευρωπαϊκής επιχείρησης αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης Frontex με «εκτόξευση», τελευταίως, απειλών αναχαίτισης. Ξέφυγαν δηλαδή από το «παραβιάζεται τουρκικό εναέριο χώρο», ενώ πετούν τα αεροσκάφη εντός FIR Αθηνών και πρόσθεσαν, «αν δεν φύγετε θα κάνουμε τακτική επιχείρηση». Την απειλή αυτή εκτόξευσαν και σε βάρος ελληνικού ελικοπτέρου «Σούπερ Πούμα» στις Οινούσσες. Επίσης, διεύρυναν την περιοχή των παρενοχλήσεων και από το Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι τα ραντάρ της Ντάτσα και της Σμύρνης καλούν μέσω ασυρμάτου τα αεροσκάφη της Frontex να απομακρυνθούν ακόμη και όταν αυτά πετούν μεταξύ Σάμου και Χίου. Η δε έκδοση ΝΟΤΑΜ, με την οποία η Άγκυρα ζήτησε την ακύρωση στρατιωτικής άσκησης στη Σαμοθράκη, αποτελεί μία νέα πρακτική αμφισβήτησης των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Οι τακτικές αυτές, προστίθενται στις αξιώσεις που προβάλει η Άγκυρα με σκοπό τη συνδιαχείριση του ανατολικού Αιγαίου (από τον 25ο Μεσημβρινό) μέσω των καθημερινών παραβιάσεων του εθνικού εναερίου χώρου, των παραβάσεων του FIR Αθηνών, τις υπερπτήσεις άνωθεν νησιών και νησίδων και την επαναφορά της πολιτικής των «γκρίζων ζωνών» και της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Ελληνικές στρατιωτικές και διπλωματικές πηγές σημειώνουν πώς η Άγκυρα ενδεχομένως να αναπτύσσει μία ιδιαίτερη στρατιωτική παρουσία στο Αιγαίο την τελευταία περίοδο, με την είσοδο σχετικά νέων χαρακτηριστικών (αν και η πολιτική της είναι η ίδια από το 1974), προκειμένου να εμπλουτίσει την ατζέντα των ελληνοτουρκικών και να στείλει μηνύματα ενόψει και της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα.
Ποια μπορεί να είναι αυτή η επιδίωξη; Η προώθηση με τη μορφή μέτρου οικοδόμησης εμπιστοσύνης μιας πολιτικής συμφωνίας για τη μετατροπή της περιοχής ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού σε «αποφυγής έντασης» με την απαγόρευση πτήσεων ελληνικών και τουρκικών μαχητικών. Θα επιτρέπονται μόνο οι πτήσεις αεροσκαφών του ΝΑΤΟ ή τρίτων χωρών και οι στρατιωτικές ασκήσεις. Με λίγα λόγια θα αποστρατιωτικοποιηθεί το ανατολικό Αιγαίο, οι Τούρκοι θα «βαφτίζουν» Νατοικά τα μαχητικά τους και θα αποκτήσουν σταδιακά τον έλεγχο του μισού Αιγαίου. Αν και από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επιχειρήθηκε διάψευση σχετικών δημοσιευμάτων, δεν φάνηκε να αποκλείεται ωστόσο κατηγορηματικά πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται τέτοιου είδους σχέδια. Την ίδια στιγμή πάντως, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μιλούσαν για συμφωνία Ελλάδας και Τουρκίας, με σκοπό «τον περιορισμό των ελληνοτουρκικών εναέριων και θαλάσσιων αψιμαχιών στο Αιγαίο» και εξοικονόμηση για την Ελλάδα 2 δισ. ευρώ από τον περιορισμό των ναυτικών και αεροπορικών δραστηριοτήτων για την αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής.

Read more...

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP