Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΥΡΟΥΔΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ....ακόμα και αυτό τους ενόχλησε


Στο στρατόπεδο ειδικών δυνάμεων στην Νέα Σάντα δόηκε η ονομασία ¨Στρατόπεδο Ταγματάρχη Νικόλαου Κυρούδη¨

Με τελετή στην οποία μετείχε ο αρχηγός Στρατού Ξηράς Φραγγούλης Φράγγου αποδόθηκε η ονομασία του στρατοπέδου ειδικών δυνάμεων που βρίσκεται στην Νέα Σάντα της περιοχής Αρριανών. Η ονοματοδοσία του στρατοπέδου ως ¨Στρατόπεδο Ταγματάρχη Νικόλαου Κυρούδη¨ έγινε με τελετή. Στην τελετή μετείχαν ο αρχηγός του ΓΕΣ Φραγγούλης Φράγγος, όλοι οι επιτελείς του Δ.ΣΣ , ο σωματάρχης διοικητής Δημήτριος Αγγελούδης και ο υποδιοικητής Γεώργιος Σοφιανίδης, ο επίτιμος διοικητής του 2 Σ.Σ. αντιστράτηγος Αθανάσιος Γαληνός, ο διευθυντής του 2ου Σώματος αντιστράτηγος Θεόκλητος Ρουσάκης, οι ταξίαρχοι Κομοτηνής 21ης ΤΕΘ Δημήτριος Χασάπης, της 29ης ΤΑΞΕΑ Αθανάσιος Ζάχος, αξιωματικοί μονάδων, ο αντιδήμαρχος Δήμου Σαπών Γ. Σταυρίδης,το προεδρείο της Λέσχης ειδικών δυνάμεων Κομοτηνής, καθώς και η οικογένεια και συγγενείς του τιμωμένου αξιωματικού που χάθηκε κατά την διάρκεια ατυχήματος.

Στην τελετή έγινε προσευχή καθώς και τα εγκαίνια προτομής του αξιωματικού που ήταν σκεπασμένη με την Ελληνική σημαία. Στις ομιλίες που έγιναν υπήρξαν συγκινητικές στιγμές καθώς ειπώθηκαν επαινετικά λόγια για τον Διοικητή που δεν υπολόγισε την ζωή του για να σώσει τους συναδέλφους του σε ένα σοβαρό ατύχημα.

Εφ. Μπιρλίκ 3-12-2010

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Και ενώ κάποιοι προσπαθούν να μειώσουν και να υποβαθμίσουν την περιοχή της Θράκης, το ΓΕΣ έρχεται και την αναβαθμίζει....μάλλον τους έχει κάτσει στραβά το όλο θέμα του συγκεκριμένου στρατοπέδου εκεί στη μειονότητα....

Read more...

Απύθμενη πικρία χριστιανών της Θράκης για το ατόπημα του Οικουμενικού πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου


Έκρηξη πιστών για την αποκάλυψη του «Χ» όπου ο Οικουμενικός Πατριάρχης φωτογραφήθηκε και συνομίλησε με τους ψευτομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης. Η επιστολή που κοινοποιείται στον «Χ» και δημοσιεύεται στο μεγαλύτερο μέρος της απεστάλη από τον Κων. Δώδο στον μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Δαμασκηνό.

«Σεβασμιώτατε,
Μας πούλησε και ο θρησκευτικός ηγέτης των απανταχού ορθοδόξων χριστιανών κ.κ. Βαρθολομαίος! Και το ξεπούλημα αποτυπώνεται ανάγλυφα στην συνημμένη φωτογραφία με τα «ιοβόλα φίδια» της πατρίδας μας, τους κακεντρεχείς, τους πανούργους, τους κάλπικους και παράνομους ψευτομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης Ιμπράμ Σερήφ και Αχμέτ Μετέ κατά τη διάρκεια διαθρησκευτικής ημερίδας, που οργανώθηκε πρόσφατα στην Κωνσταντινούπολη στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την ανακήρυξη της βασιλεύουσας ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2010!


Η απαράδεκτη φωτογραφία έκανε τον γύρο του κόσμου, μέσω των τουρκικών ιστοσελίδων, για να «σαλπίσει» τις επερχόμενες δύσκολες μέρες για την Θράκη μας! Ενδεικτικό της παρανομίας των είναι ο έρανος που ενήργησαν πρόσφατα μεταξύ των μουσουλμάνων – Ελλήνων υπηκόων της Θράκης το προϊόν του οποίου εκ 400.000 ευρώ κατέθεσαν, συνοδεία του Τούρκου προξένου Μουσταφά Σαρντίτς, στο κατάστημα της Ziraat Bankasi Κομοτηνής έναντι ισόποσης επιταγής που εστάλη στην τουρκική κυβέρνηση με προορισμό το Πακιστάν για τις καταστροφές από θεομηνίες. Και κανένας εισαγγελέας δεν άσκησε ποινική δίωξη εναντίον των ούτε για τον παράνομο έρανο ούτε για την αντιποίηση αρχής!

Παρακαλώ την αγιότητά Σας όπως μεταφέρει στον αρχιεπίσκοπο Νέας Ρώμης κ.κ. Βαρθολομαίο την απύθμενη πικρία μας, τον αποτροπιασμό μας και την βδελυγμία μας για το ασυγχώρητο ατόπημά του που μας προκάλεσε βαρύ θρησκευτικό τραυματισμό! Και απαιτούμε την έντονη διαμαρτυρία σας, ως ποιμενόμενα τέκνα ποιμένουσας Εκκλησίας που πνευματικά ανήκει στο Πατριαρχείο! Ο πατριάρχης μπορεί κατά υπηκοότητα να είναι Τούρκος δεν είναι όμως Τούρκος κατά συνείδηση ούτε η λευκή στολή των ιερωμένων της Τουρκίας, με την οποία φωτογραφίζονται οι ψευτομουφτήδες, συμπορεύθηκε ποτέ με την ιστορικά αιμάσσουσα πορφυρή πατριαρχική χλαμύδα.

Κομοτηνή, 30 Νοεμβρίου 2010
Με πολύ σεβασμό
Κώστας Γ. Δώδος»

Εφ. Ο ΧΡΟΝΟΣ

Read more...

Το σχέδιο δολοφονίας του Ερντογάν από την Εργκένεκον


Καταγράφηκε πως η επίθεση από την ΤΙΤΒ θα γινόταν στη διαδρομή του Ερντογάν προς το γραφείο του στο μέγαρο του Ντολμάμπαχτσέ. Αποκαλύφθηκε μέσα από την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής της Άγκυρας ενάντια στην παράνομη τρομοκρατική οργάνωση Ένωση Οργανώσεων Τουρκικής Εκδίκησης (ΤΙΤΒ), πως το πιο μεγάλο σχέδιο ήταν να δολοφονηθεί ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν.
Στο φάκελο σχετικά με την φερόμενη ως ένοπλη πτέρυγα της Εργκενέκον ΤΙΤΒ, περιλαμβάνονται προετοιμασίες για μια σειρά από προβοκάτσιες. Η οργάνωση φέρεται να έχει ιδρυθεί το 1999, και στα αποδεικτικά στοιχεία βρίσκονται διάφορες προετοιμασίες για δράσεις που θα προκαλούσαν εθνικούς διαχωρισμούς, που ωθούσαν τους στρατιωτικούς σε ανυπακοή, και σε ένοπλη εξέγερση ενάντια στην κυβέρνηση.

"ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ"
Η συνομιλία σχετικά με το σχέδιο δολοφονίας έγινε ανάμεσα στον ύποπτο Η.Υ. και σε ένα άτομο που δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί.
Στην συνομιλία τους αυτή που έγινε στις 28 Αυγούστου 2009, οι Η.Υ. και ο Χ (γίνεται αντιληπτό πως είναι στρατιωτικοί) αναφέρουν πως πρέπει να πάρουν άδεια από τον διοικητή και συνεχίζουν ως εξής:
"ΝΑ ΑΝΑΤΙΝΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ"
Η.Υ.: Βλέπω τώρα το κανάλι Α. Τον Ταγίπ έχει, μίλησε για δημοκρατικό άνοιγμα. Μίλησε για τις ειδικές δυνάμεις…Άλλωστε είναι προϋπόθεση να πάρω άδεια. Φίλε ο Ερντογάν άρχισε να γίνεται πολύ πουτάνας γιός…
Χ, άντρας: Δίκιο έχεις.
Η.Υ.: Πρέπει να τον ανατινάξουμε στο δρόμο για το μέγαρο. Ακουνε, ακούνε…
Χ, άντρας : Μη μιλάς μαλάκα, τρία χρόνια το σχεδιάζουμε και εσύ σε μια στιγμή το αποκάλυψες. Πολύ κακό, πολύ κακό, σου ξέφυγε από το στόμα ρε..
"Ο ΙΛΚΕΡ ΜΠΑΣΜΠΟΥΓ ΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ"
Σε συνομιλία του ύποπτου Η.Κ με τον Ταλχά στις 18 Δεκεμβρίου του 2009, γίνεται λόγος για τον πετροβολισμό λεωφορείου που είχε έρθει από το Ντιαρμπακίρ.
Ταλχά: Χαιρόμασταν επειδή έκλεισε το DTP. Σε τρεις μέρες πάλι ίδρυσαν…
Η. Κ.: Να έρθει αυτήν η άνοιξη, ο Ιλκέρ Μπασμπούγ θα δώσει τότε το σύνθημα. Τότε με την εντολή του, θα τα πούμε...

Εφημερίδα Star (τουρκική)

Read more...

Απειλεί με απώλεια της Θράκης ο Κακλαμάνης;


Σε διεθνή ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στις 1/12/10 στον οργανισμό OSCE (Organization for Security and Co-operation in Europe) στην πόλη Astana του Καζακστάν, όλοι μας γίναμε μάρτυρες αυτού του οποίου ο πρωθυπουργός της Ελλάδας προσπαθεί επί ματαίω να αποκρύψει. Όλοι μας είδαμε τον πρωθυπουργό της χώρας να παραβρίσκεται στη διεθνή αυτή διάσκεψη υπό την ιδιότητα του πρωθυπουργού της Τροϊκανής Ελλάδας!

Ναι, η αναφορά γίνεται στην επαίσχυντη εμφάνιση του κυρίου Παπανδρέου, στην οποία η ταμπελίτσα που βρισκόταν μπροστά του πρόδιδε το γεγονός, την σκληρή πραγματικότητα που με νύχια και δόντια προσπαθεί ο βραβευμένος σκεπτόμενος Παπανδρέου να μας αποκρύψει. Το όνομα της χώρας μας είναι πλέον Troika – Greece και θα πρέπει να είμαστε (επί του παρόντος χρόνου) και ευχαριστημένοι.

Γιατί; Επειδή ίσως θα έπρεπε να αναλογισθούμε πως θα μας φαινόταν στο ίδιο ταμπελάκι ανέγραφε Turkey – Greece! Δεδομένης και της επίσκεψης του Γιώργου Παπανδρέου τον επερχόμενο Ιανουάριο στην Τουρκία, για να παρευρεθεί σε ενημέρωση των Τούρκων πρέσβεων…, μάλλον όλα τα σενάρια γίνονται πιθανά. Αφού η χώρα έχει αλλάξει όνομα γιατί να μην αλλάξει (στο όνομα της αλληλοκατανόησης) και… πολίτευμα, γιατί να μην διοικείται από μία διαρχία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας…; Στο πνεύμα του κοσμοπολιτισμού και της παγκοσμιοποίησης, πρέσβης των οποίων είναι ο κύριος Παπανδρέου, γιατί να μην συμβεί και αυτό;

Σας φαίνεται απίθανο; Ίσως και να μην είναι τόσο απίθανο εάν γνωρίσετε και τις απόψεις του κυρίου Απόστολου Κακλαμάνη (ο οποίος γλίτωσε για δεύτερη φορά το λιντσάρισμα πριν 3 ημέρες) τις οποίες εξέθεσε σε εκδήλωση του περιοδικού «Άρδην». Ο τέως πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, λοιπόν, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Νεοθωμανισμός και Ελληνική Θράκη» που οργάνωσαν η εφημερίδα "Άρδην-Ρήξη", προκάλεσε αλγεινή εντύπωση και δέχτηκε άμεσα τις αντιδράσεις των παρευρισκομένων Ελλήνων με την απάντηση που έδωσε σε ερώτημα που του απεύθυναν . Ο κύριος Κακλαμάνης αναφέρεται πως είπε πως «Για να μην χαθεί η Θράκη θα πρέπει να αλλάξουν συμπεριφορά οι Έλληνες χριστιανοί»!!!

Τι εννοούσε όμως, με αυτή του την απάντηση – δήλωση ο κύριος Κακλαμάνης; Πώς συμπεριφέρονται οι Έλληνες χριστιανοί κύριε Κακλαμάνη; Μπορείτε να μας το εξηγήσετε ή θα πρέπει να σας εγκαλέσει κάποιος έγκριτος νομικός, κάποιος δημοσιογράφος ή κάποιος αρχηγός κόμματος για να τοποθετηθείτε πληρέστερα και να εξηγήσετε επακριβώς αυτό το οποίο δηλώσατε; Τι στάση πρέπει να έχουν οι Έλληνες χριστιανοί, κύριε Κακλαμάνη; Ή μήπως σας έχει επηρεάσει η γεροντική άνοια; Εκτός και αν λειτουργείτε υπό το καθεστώς της πολιτικής ατιμωρησίας που έχετε επιβάλει στην χώρα… Οφείλετε κύριε Κακλαμάνη να προσδιορίσετε επακριβώς ποια στάση υπονοείτε ότι έχουν οι Έλληνες χριστιανοί της Θράκης και ποια στάση (σύμφωνα με την εγκεφαλική σας δραστηριότητα) θα πρέπει να αποκτήσουν, για να… μην χαθεί η Θράκη!!!

Σαφέστατα, ο κύριος Κακλαμάνης τελεί υπό σοβαρή εγκεφαλική δυσλειτουργία ή γνωρίζει κάτι που έχει συμφωνηθεί και έχει προγραμματισθεί (ή έχει δρομολογηθεί) και θέτει όρους προς τους Έλληνες πολίτες, προκειμένου να μην χαθεί η Θράκη!!!

Κατά τον κύριο Κακλαμάνη, λοιπόν, η Θράκη κινδυνεύει να χαθεί από τους Θρακιώτες. Και αν χαθεί, ποιος θα την πάρει κύριε πρώην αντιπρόεδρε της Βουλής; Και γιατί να χαθεί; Μπορείτε να φωτίσετε τα δικά μας νοητικά σκοτάδια και να μας κάνετε γνώστες ή συνοδοιπόρους του πολιτικού σας οράματος (ή έργου);

Με την δήλωσή του αυτή ο κύριος Κακλαμάνης πρέπει να θεωρεί εαυτόν πολύ τυχερό που μπόρεσε και διέφυγε ζωντανός από την εκδήλωση του περιοδικού «Άρδην». Θα πρέπει να θυμάται πως «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού». Και το γνωμικό έχει διπλή μετάφραση. Πρώτον αφορά τον ίδιο, που γλίτωσε για δεύτερη φορά το λιντσάρισμα (αυτή τη φορά δεν διέφυγε σε τουαλέτα για να γλιτώσει) και δεύτερον, δε νομίζω πως με αυτού του είδους τις πολιτικές του τοποθετήσεις – απόψεις, θα μπορέσει να διαφύγει την τρίτη φορά που θα βρεθεί ενώπιον των ευθυνών εκείνων που ο ίδιος λέει ή πράττει…

Κωνσταντίνος

Read more...

Γραφεία στις Βρυξέλλες απέκτησαν οι τουρκόφρονες της Θράκης


Ενώ στην Ελλάδα οι πολιτικές εξελίξεις και οι τοποθετήσεις των πολιτικών γύρω από εθνικά ζητήματα είναι μηδενικές ή επικίνδυνες, η Τουρκία μέσω των γνωστών της διαύλων που έχει αναπτύξει στην Θράκη, περνάει σε "επίθεση" και τοποθετεί στο κέντρο των αποφάσεων της Ευρώπης τον εκλεκτό της Χαμπίμπογλου, προκειμένου να προωθήσει την "ιδιαιτερότητα" της Ελληνικής Θράκης...
Έτσι, σύμφωνα με δημοσίευση της ιστοσελίδα του περιοδικού Ρόντοπ Ρουζγκαρί 2-12-2010, στις 1 Δεκεμβρίου 2010 άνοιξε στις Βρυξέλλες το γραφείο εκπροσώπησης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF). Έτσι πλέον η "Τουρκική" Μειονότητα της Δυτικής Θράκης θα έχει τη δυνατότητα να ακούγεται ανεμπόδιστα η φωνή της στις Βρυξέλλες. Υπ΄αυτήν την έννοια η 1η Δεκεμβρίου αποτελεί την αρχή μιας νέας περιόδου για την "Τουρκική" Μειονότητα της Δυτικής Θράκης.

Το Δ.Σ. της ABTTF είχε αποφασίσει στις 19 Ιουνίου να ανοίξει στις Βρυξέλλες ένα γραφείο εκπροσώπησης, με στόχο την ενδυνάμωση του αγώνα που δίνει η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Στις 10 Ιουλίου το θέμα είχε τεθεί στο Συμβούλιο Εκπροσώπων. Μετά τις συζητήσεις που έγιναν το Συμβούλιο των Εκπροσώπων είχε ανακοινώσει την στήριξη του στο σχέδιο εκπροσώπησης στις Βρυξέλλες, με στόχο την δημιουργία ενός ισχυρού λόμπι που θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης σε επίπεδο Ε.Ε. και στην κοινή γνώμη της Ευρώπης. Μετά την έγκριση από το Συμβούλιο των Εκπροσώπων, το Δ.Σ της ABTTF έδωσε αγγελία για τον διοικητικό που θα ασκούσε καθήκοντα εκπροσώπου και άρχισε να αναζητεί γραφείο κατάλληλο. Μετά την ολοκλήρωση των ετοιμασιών, στις 1 Δεκεμβρίου το γραφείο εκπροσώπησης της ABTTF στις Βρυξέλλες τέθηκε σε λειτουργία.

Το γραφείο εκπροσώπησης της ABTTF βρίσκεται μόνο 400 μέτρα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Υπ΄αυτήν την έννοια η ABTTF με την πιστοποίηση που έχει πάρει για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την χρονική περίοδο Μάιου 2010-Μαίου 2011, έχει υπογράψει ακόμα μια επιτυχία στον τομέα του λόμπι. Με την εκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η ABTTF θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθεί τις εργασίες του, καθώς και των επιτροπών που υπάγονται σε αυτό. Με το γραφείο να βρίσκεται στα 400 μέτρα μόνο απόσταση κέρδισε ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Έτσι η ABTTF θα έχει την δυνατότητα άνετα να συναντάται με ευρωβουλευτές και αρμόδιους του Ευρωκοινοβουλίου και να παρέχει λεπτομερείς ενημερώσεις στο επίπεδο δραστηριοτήτων λόμπι.

Αυτός ο οποίος θα εργαστεί στην εκπροσώπηση της ABTTF στις Βρυξέλλες είναι ο πολύ γνωστός στους διαδρόμους του ευρωκοινοβουλίου και των Βρυξελλών Τζαν Ιζμπούλ… Από το 2001 και εντεύθεν έχει εργαστεί ως ανταποκριτής του TRT και αργότερα του Habertürk στις Βρυξέλλες, και πλέον θα εργαστεί ως διευθυντής του γραφείου εκπροσώπησης της ABTTF στις Βρυξέλλες.

Χαμπίμπογλου: Μια νέα εποχή άρχισε για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης
Σχετικά με το θέμα ο πρόεδρος της ABTTF Χαλίτ Χαμπιμπογλου δήλωσε : Μια νέα σελίδα άνοιξε για την ιστορία της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης στις 1 Δεκεμβρίου 2010. 22 χρόνια μετά την ίδρυση της ABTTF, τα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης θα μεταφερθούνε μέσω του γραφείου εκπροσώπησης, πάλι από την ABTTF, στις Βρυξέλλες. Έτσι η φωνή της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης θα αρχίσει να ακούγεται απευθείας στις Βρυξέλλες. Αισθάνομαι μεγάλη υπερηφάνεια να ανακοινώνω αυτήν την είδηση σε όλη την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης. Από τώρα και πέρα θα είμαστε πιο ισχυροί, και η φωνή μας θα ακούγεται πιο δυνατά¨.

Οι πληροφορίες σχετικά με το γραφείο εκπροσώπησης της ABTTF στις Βρυξέλλες είναι οι εξής:

ABTTF Brussels
Square de Meeus 38/40
Bte:42
B- 1000 Bruxelles
Tel:0032 (0)2 401 61 98

Fax:0032 (0)2 401 68 68

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ABTTF, 2-12-2010

Read more...

Οι παραβιάσεις της τουρκικής Αεροπορίας


Δύο σχηματισμοί από 14 μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής2 Αεροπορίας εκ των οποίων τα 6 έφεραν οπλισμό, καθώς και 3 ελικόπτερα σε ανεξάρτητες περιπτώσεις πραγματοποίησαν σήμερα 5 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 3 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου χώρου (ΕΕΧ). Η όλη δραστηριότητα εκδηλώθηκε στο βόρειο, κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more...

Ελληνικό “δάκτυλο” στις αποκαλύψεις του WikiLeaks βλέπει η Τουρκία


Στις γνωστές τακτικές ψυχολογικού πολέμου κατά της Ελλάδας καταφεύγει και πάλι η Άγκυρα διατυπώνοντας ισχυρισμούς περί ”ανάμιξης” Ελλήνων φοιτητών στις αποκαλύψεις του Wikileaks που αφορούν τη γείτονα. Συγκεκριμένα σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Vatan με τίτλο: «Ελληνική τρικλοποδιά στο Wikileaks» αναγράφεται ότι «η φωτογραφία του Atatürk σε poster του Wikileaks σχεδιάστηκε από το ελληνικό φοιτητικό κίνημα ‘”Πράκτορες του Χάους”». Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι το (δήθεν) ελληνικής έμπνευσης poster εκφράζει την εχθρότητά του ενάντια στον Τούρκο ηγέτη και ότι επιπλέον αναγράφεται η φράση «ήρθε η ώρα να ανοίξουμε τα αρχεία». Σε δεύτερη αναφορά επί του θέματος στην ίδια εφημερίδα, ο αρθρογράφος Güngör Μengi θέτει το ερώτημα αν απλά το «ελληνικό κίνημα» άδραξε την ευκαιρία να τοποθετήσει στο poster τη φωτογραφία ή αν το WikiLeaks σχεδιάζει να προχωρήσει σε αποκαλύψεις για τον Αtatürk. Τρίτη αναφορά της Vatan στο θέμα, υπάρχει σε άρθρο του Mustafa Mutlu, με τίτλο «Γιατί ο (τούρκος) Πρωθυπουργος συναντήθηκε με τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ελλάδας;» με αρνητικές αναφορές στους Έλληνες.

Το θέμα, παρατίθεται μεταξύ άλλων σε άρθρο του Reha Μuhtar στην ίδια εφημερίδα. Στην ίδια υπόθεση αναφέρεται και το πρωτοσέλιδο της Posta με τίτλο «Η φωτογραφία του Atatürk χρησιμοποιείται στο φόντο του WıkıLeaks. Ποιο είναι το μυστικό της φωτογραφίας».

strategyreport

Read more...

WikiLeaks: Aπό την Κύπρο οι ΗΠΑ κατασκόπευαν την Τουρκία!


Tην βάση του Ακρωτηρίου χρησιμοιούσαν παράνομα οι ΗΠΑ για κατασκοπικές πτήσεις των αναγνωστικών αεροσκαφών U-2 σε Λίβανο, Ιράκ και Τουρκία.
Το θέμα ανακαλύφθηκε επίσης από τα έγγραφα του WikiLeaks και αναδεικνύει ακόμα και τώρα στην εποχή των δορυφόρων την στρατηγική αξία του νησιού, αλλά και την αξία των αναγνωριστικών πτήσεων από αεροσκάφη όπως το U-2 το οποίο 60 χρόνια μετά την είσοδό του σε υπηρεσία παραμένει πολύτιμο εργαλείο για τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ.
Η Βρετανία αντέδρασε στις συνεχιζόμενες πτήσεις δεδομένου ότι παραβιαζόταν η συνθήκη παραμονής των βάσεων στην Κύπρο και αντέδρασε έντονα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο αυτών των πτήσεων είναι οι αποστολές στην Τουρκία. Γιατί οι ΗΠΑ έπρεπε να κατασκοπεύουν την Τουρκία και μάλιστα με U-2; Το Βόρειο Ιράκ και τον Λίβανο είναι κατανοητό, αλλά την Τουρκία γιατί; Εκτός και αν υπήρχε συμφωνία με την τουρκική κυβέρνηση για παρακολούθηση των κινήσεων του ΡΚΚ από Βόρειο Ιράκ προς Τουρκία, ένα σενάριο το οποίο είναι και το πιθανότερο.
Σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που αποκάλυψε το WkiLeaks οι βρετανοί αξιωματούχοι είχαν ζητήσει λεπτομέρειες για τις μυστικές αμερικανικές αποστολές από τη βάση του Ακρωτηρίου και ζήτησαν να πληροφορηθούν εάν σε αυτές εμπλέκονται και άλλες κυβερνήσεις, για να προσδιορίσουν εάν οι επιχειρήσεις εμπεριείχαν κινδύνους, κυρίως σε νομικό επίπεδο.
Βρετανική επιστολή που απευθύνεται στην Ουάσινγκτον με ημερομηνία 18 Απριλίου 2008 επισημαίνει ότι “από τις πρόσφατες πτήσεις των U2 επάνω από την Τουρκία και το βόρειο Ιράκ, καθώς και επάνω από τον Λίβανο, ανακύπτουν σημαντικά πολιτικά και νομικά ζητήματα, τα οποία χρήζουν προσεκτικής εξέτασης από την κυβέρνηση” της Βρετανίας.
“Είναι σημαντικό για εμάς η (βρετανική) κυβέρνηση …να μην συμμετέχει εμμέσως στη διάπραξη παράνομων πράξεων”, αναφέρεται στη διπλωματική νότα, στην οποία εκφράζονται επίσης ανησυχίες για ενδεχόμενη αντίδραση της Κύπρου και την πιθανή απώλεια της πρόσβασης στη βάση.
Οι βρετανικές αντιρρήσεις εξόργισαν τους Αμερικανούς, οι οποίοι τις θεώρησαν τροχοπέδη στις προσπάθειές τους στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Από πλευράς κυπριακής κυβέρνησης δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής αντίδραση.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more...

Γιατί δεν λύνονται τα ελληνοτουρκικά;


Η ελληνοτουρκική αντιπαλότητα αποτελεί κλασική περίπτωση αντίπαλης δυάδας, όπως οι περιπτώσεις Γάλλων-Γερμανών (1800-1945), Σέρβων-Αλβανών, Ισραηλινών-Αράβων ή Ινδών-Πακιστανών. Μάλιστα ίσως η ελληνοτουρκική αντιπαλότητα να είναι η μακροβιότερη, ακόμη και αν τοποθετηθεί η έναρξη της, με αυστηρά κριτήρια, το 1912 αντί του 1821 ή πιο πριν. Χαρακτηριστικό είναι ότι παρά τη δεκαετή ύφεση (1999-σήμερα), και με δεδομένη τη βούληση για σχέσεις καλής γειτονίες και από τις δύο κυβερνήσεις, η ύφεση έχει από το 2005 γίνει επισφαλής και δεν έχει οδηγήσει στο ζητούμενο, στην οριστική προσέγγιση και καλή γειτονία.

Ούτε καν ένα θέμα από την ευρεία γκάμα των ελληνοτουρκικών διαφορών δεν έχει επιλυθεί, είτε πρόκειται για τις διαφορές στο Αιγαίο, είτε πρόκειται για τα μειονοτικά ζητήματα και το Πατριαρχείο. Η καχυποψία, η επιλεκτική κάλυψη των ΜΜΕ, τα εμπρηστικά άρθρα στις εφημερίδες και τώρα στο διαδίκτυο έχουν μάλιστα πολλαπλασιαστεί τον τελευταίο καιρό και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου.

Τι άραγε φταίει και οι δύο πλευρές δεν μπορούν επιτέλους να τα βρουν; Φταίει το άλυτο Κυπριακό που συνεχίζει και δηλητηριάζει τις σχέσεις τους; Φταίνε τα εκατέρωθεν εθνικιστικά ακροδεξιά κόμματα (ΛΑΟΣ, Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης, αντιστοίχως); Φταίνε οι υπερπατριώτες που βρίσκονται σχεδόν σε όλα τα κόμματα, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης;
Χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι στην Τουρκία οι ιέρακες και ανθέλληνες τέως πρέσβεις Οϊμέν και Ελεγκντάγ στο Ρεπουμπλικανικό Λαικό Κόμμα ή ο τέως πρέσβης Μπουλούκμπασι στο Κόμμα Εθνικής Δράσης, ή οι ιέρακες «τουρκοφάγοι» στενοί σύμβουλοι και συνομιλητές που έχει επιλέξει ο Αντώνης Σαμαράς στη Νέα Δημοκρατία (Χρύσανθος Λαζαρίδης, Φ. Κρανιδιώτης και άλλοι που πρόσκεινται ή ανήκουν στο εθνικιστικό λόμπυ που λέγεται «Δίκτυο 21»);

Όλα αυτά συλλήβδην μπορεί να θεωρηθούν σοβαροί ανασταλτικοί παράγοντες υπό τη μορφή του πολιτικού κόστους που δεν επιτρέπει στις δύο κυβερνήσεις από κοινού να επιλύσουν τις διαφορές τους και να περάσουν τον Ρουβίκωνα. Όμως οι παραπάνω ανασταλτικοί παράγοντες και το πολιτικό κόστος δεν αρκούν για να εξηγήσουν τη συνεχιζόμενη αντιπαλότητα που ειδικά στην Ελλάδα, είναι νομίζω πιο ευρέως διαδεδομένη απ΄ότι στην Τουρκία. Ας δούμε γιατί δεν αρκούν.

Η ελληνοτουρκική αντιπαλότητα αποτελεί αναχρονισμό και παράδοξο. Πρώτον, γιατί τα χερσαία και νησιωτικά σύνορα μεταξύ των δύο κρατών έχουν οριστεί, με επάρκεια, στις συνθήκες ειρήνης της Λωζάννης (1923) και των Παρισίων (1947).

Δεύτερον, οι διαφορές του Αιγαίου δεν αποτελούν διαφορές για εδάφη και κατοίκους, κάτι που θα τις καθιστούσε πολύ δύσκολες στην επίλυση τους και όλες υπόκεινται σε λογικές λύσεις, με το συνολικό αποτέλεσμα μια αμοιβαια επωφελη λυση.

Τρίτον οι δύο πλευρές έχουν δηλώσει, κατ΄επανάληψη σε επίσημο επίπεδο, ότι δεν τρέφουν καμία απολύτως επεκτατική βλέψη σε βάρος της άλλης πλευράς.

Είναι κράτη ταγμένα στο εδαφικό status quo, το οποίο και θεωρούν ακρογωνιαίο λίθο της εξωτερικής τους πολιτικής στην προαγωγή του εθνικού τους συμφέροντος.

Τέταρτον η μη επίλυση των διαφορών του Αιγαίου έχει μεγάλο κόστος. Βλάπτει υπέρμετρα και τις δύο χώρες (τεράστιο κόστος εξοπλισμών με μεγάλη ζημία σε άλλους τομείς, εθνικιστική αναδίπλωση και ξενοφοβία). Μήπως η πραγματική αιτία της αντιπαράθεση βρίσκεται αλλού, σε κάτι βαθύτερο;

Στην Ελλάδα ο «εξ ανατολών κίνδυνος» θεωρείται δεδομένος. Η Τουρκία θεωρείται εγγενώς επεκτατική σε βάρος της Ελλάδας, αναθεωρητική των συνόρων στη βάση ενός εκκολαπτόμενου «νέο-Οθωμανισμού».

Ευρεία απήχηση έχει η θέση ότι η Τουρκία επιδιώκει να οικειοποιηθεί το μισό Αιγαίο, σε σχέση με την υφαλοκρηπίδα και την εναέρια κυκλοφορία, και έτσι να εγκλωβίσει τα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου προκειμένου μελλοντικά να αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία σ’ αυτά. Επίσης ότι πάγια επιδίωξη της είναι να κατέχει σχεδόν τη μισό Κύπρο και ίσως στο μέλλον να προσαρτήσει ακόμη και την ελληνική Θράκη.

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι Τούρκοι έχουν αντίστοιχα στερεότυπα για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Επικρατεί η πεποίθηση ότι μεταπολεμικά έχει αναζωπυρωθεί η Μεγάλη Ιδέα, με πρώτο στόχο την Κύπρο (προσάρτηση της Κύπρου στην Ελλάδα ή έμμεσα μέσω Ευρωπαϊκής Ένωσης).

Δεύτερος ελληνικός στόχος είναι το Αιγαίο να γίνει ελληνικό στη βάση της εξής επιτήδειας σταδιακής στρατηγικής: (α)το 1931, επέκταση εθνικού εναερίου χώρου στα 10 μίλια,(β) το 1936, επέκταση από τα τρία μίλια στα έξι στην αιγιαλίτιδα ζώνη, (γ)σταδιακή επέκταση μέσω βραχονησίδων προς ανατολάς (τοποθέτηση φάρων και προσπάθειες κατοίκησης ακατοίκητων βραχονησίδων) και (δ) μελλοντική επέκταση στα 12 μίλια, ώστε το να καταστεί το Αιγαίο «ελληνική λίμνη», φιμώνοντας τελείως την Τουρκία δια θαλάσσης, σαν να ήταν περίκλειστη χώρα και να μην είχε εκτεταμένα παράλια στο Αιγαίο.

Κοντολογίς, «φοβάται ο Γιάννης/ο Μεχμέτ το θεριό και το θεριό τον Γιάννη/τον Μεχμέτ» και υπάρχει περίσσευμα καχυποψίας, κακής διάθεσης και εχθρότητας και από τις δύο πλευρές ακόμη και σήμερα.

Οι αμοιβαίες αυτές θέσεις στηρίζονται στις εκατέρωθεν ιστορικές μνήμες (διογκωμένες και διαστρεβλωμένες) που βλέπουν Έλληνες και Τούρκους αντιστοίχως πάντοτε ως ήρωα, θύμα ή αδικημένο. Οι πλειονότητα των Ελλήνων και των Τούρκων αδυνατούν για λόγους εθνικής ταυτότητας να δουν το δικό τους ρόλο ως θύτη.

Οι Έλληνες θυμούνται την Ελληνική Επανάσταση ως ηρωική απελευθέρωση, τις σφαγές του Ιμπραήμ, την «απελευθέρωση» της Μακεδονίας και της Ηπείρου στους Βαλκανικούς Πολέμους, την «απελευθέρωση της Σμύρνης» από τον «τουρκικό ζυγό», τη Μικρασιατική Καταστροφή, τις «χαμένες πατρίδες», «το πογκρόμ» στην Κωνσταντινούπολη τον Σεπτέμβριο του 1955, την «τουρκική εισβολή και κατοχή» της βόρειας Κύπρου τον Ιούλιο-Αύγουστο του 1974. Ξεχνούν το δικό τους ρόλο ως θύτη και καταπιεστή.

Από την πλευρά του οι Τούρκοι θυμούνται τον Τουρκικό Αγώνα Ανεξαρτησίας (1919-1921), ως ηρωικό αγώνα «Απελευθέρωσης» (Kurtulus) από τους Έλληνες εισβολείς στη μητέρα-πατρίδα (την Ανατολία), τη σφαγή στη Τριπολιτσά το 1821 και τις σφαγές του Υψηλάντη στη Μολδαβία, την «κατοχή και εισβολή» στη Σμύρνη το 1919, τις πυρπολήσεις και ωμότητες του ελληνικού στρατού το 1912 και κυρίως το 1919-22 στη Μικρά Ασία, τις δολοφονικές επιθέσεις της ΕΟΚΑ εναντίον Τουρκοκυπρίων το 1956-58,την καταπίεση των Τουρκοκυπρίων από το ελληνοκυπριακό κράτος το 1964-74 και την καταπίεση των Τούρκων της Θράκης ειδικά επί Ανδρέα Παπανδρέου και ου το καθεξής, ξεχνώντας τις δικές τους ωμότητες, καταπιέσεις, στυγνές απελάσεις.

Με άλλα λόγια βολεύει ψυχολογικά και υπαρξιακά τους Έλληνες και τους Τούρκους – και ειδικά θα έλεγα τους Έλληνες – να βλέπουν τον «Άλλο» ως στυγνό, φρικτό και βάρβαρο ενισχύονται έτσι της δικής τους επισφαλή αυτό-ταυτότητα. Άραγε τι θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους;

Read more...

Εκρηξη Ερντογάν ∆ιεθνής συνωµοσία κατά της Τουρκίας βλέπει η Αγκυρα


Σενάρια συνωµοσίας εις βάρος της βλέπει η Αγκυρα έπειτα από τηδιαρροή των τηλεγραφηµάτων από το Wikileaks. Ο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν είναι πυρ και µανία, ο τούρκος πρόεδρος Αµπντουλάχ Γκιουλ υποψιάζεται ότι κάτι κρύβεται πίσω από όλα αυτά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Τζεµίλ Τσιτσέκ κάνει λόγο για ενδεχόµενο δικαστικής προσφυγής. «Στα έγγραφα υπάρχουν ψεύδη και οι ΗΠΑ πρέπει να ζητήσουν τον λόγο από τουςαµερικανούς διπλωµάτες (οι οποίοι τα υπογράφουν)», δήλωσε φανερά εκνευρισµένος χθες ο Ερντογάν, παρόλο που την προηγούµενη µέρα είχε ζητήσει από όλους ψυχραιµία.

Χαρακτήρισε µάλιστα συκοφαντίες και κουτσοµπολιά τα στοιχεία που αποκαλύπτονται στα απόρρητα αµερικανικά έγγραφα, ενώ περισσότερο έδειξε να είναι εκνευρισµένος για τις αναφορές σε βάρος του ότι διατηρεί οκτώ λογαριασµούς σε ελβετικέςτράπεζες.
«∆εν έχω ούτε µια δεκάρα στηνΕλβετία», είπε δηλώνοντας έτοιµοςακόµη και να παραιτηθεί, αναποδειχθεί κάτι τέτοιο.


«Αυτοί που µας κατηγορούν θα συντριβούν κάτω από τους ισχυρισµούς τους και θα εξαφανιστούν!», διακήρυξε ο τούρκος πρωθυπουργός, ο οποίος περιγράφεται σε ένα τηλεγράφηµα του 2004ως ένας πολιτικός «µε αχαλίνωτη φιλοδοξία, η οποία πηγάζει από την πεποίθηση πως έχει χριστεί ηγέτης της Τουρκίας από τον Θεό».

ΠιοσαφήςήτανοΤζεµίλ Τσιτσέκ, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόµενο η Αγκυρα να ακολουθήσει τη δικαστική οδό. «Για τα σηµεία στα οποία χρειάζεται προσφυγή στη ∆ικαιοσύνη, θα γίνει», είπε ο τούρκος αξιωµατούχος.

Ο Οµπάµα
Τουρκικέςπηγές ανέφεραν χθες ότι ο Μπαράκ Οµπάµα επικοινώνησε τόσο µε τον τούρκο οµόλογό του Αµπντουλάχ Γκιουλ όσο και µε τον τούρκο πρωθυπουργό στην προσπάθειά του να προστατεύσει τιςαµερικανοτουρκικέςσχέσεις.
«Η Τουρκία είναι σηµαντικός σύµµαχος των ΗΠΑ»,φέρεται να είπε ο αµερικανός πρόεδρος. Επεισε όµως τηνΑγκυρα ο Οµπάµα;Πολιτικοί αναλυτές σχολιάζουν ότι υπάρχουν αµφιβολίες στην Τουρκία για τα κίνητρα αυτών που άφησαν να διαρρεύσουν τα έγγραφα.

«Μερικά πράγµατα γίνονται σαν να έχουν περάσει από σουρωτήρι, σαν να υπάρχει ένας σκοπός», είπε ο τούρκος πρόεδρος σε τούρκους δηµοσιογράφους, σύµφωνα µε τον Μουράτ Γετκίν της «Ραντικάλ».
Θεωρούν ύποπτο το γεγονός ότι τα έγγραφα µέχρις στιγµής δεν περιέχουν καµιά αναφορά που να φέρνει σε δύσκολη θέση το Ισραήλ, ενώ παράλληλαπαρουσιάζουν την Τουρκία ως µόνο υποστηρικτή του Ιράν στη ∆ύση και τη Μέση Ανατολή.
Οι περισσότεροι,πάντως, αναλυτές αναµένουν µε ανυποµονησία να δουν τιθα υπάρχει στα υπόλοιπα έγγραφαγια τις σχέσεις ΗΠΑ και PKK. Αν αποκαλυφθεί ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν το PKK, τότε οι αµερικανοτουρκικές σχέσεις αναµένεται να περάσουν µεγάλη δοκιµασία.

Ο «Βρούτος»
Στο µεταξύ, η Αγκυρα αναζητεί τον «Βρούτο», όπως τον αποκαλούν τα τουρκικά µέσα ενηµέρωσης, ο οποίος φέρεται να λέει στους Αµερικανούς πωςαυτή η τουρκική κυβέρνησηδεν έχει µέλλον.
Στα έγγραφα αναφέρεται ως XXX – είναι ήσύµβουλος του τούρκου πρωθυπουργού ή βρίσκεται κοντά στο κυβερνών κόµµα και δίνει στοιχεία στους Αµερικανούς.
«Οι δικοί µας πήγαν και κελάηδησαν. Αυτό σηµαίνει ότι δεν ξέρουµε πώς να µιλάµε στους ξένους διπλωµάτες», σχολιάζειστέλεχος του κυβερνώντος κόµµατος.


Οι Γάλλοι στήριξαν το βέτο για να µην πέσει ο Καραµανλής

ΤΗ ΣΤΑΣΗ των Γάλλων,οι οποίοι υποστήριξαν το βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ στη Σύνοδο Κορυφής της Συµµαχίας το 2008 στο Βουκουρέστι,αποκαλύπτει τηλεγράφηµα από την αµερικανική πρεσβεία στο Παρίσι, σύµφωνα µετο οποίο η κυβέρνηση Σαρκοζί δεν επιθυµούσε να πιέσειτην κυβέρνηση Καραµανλή για το ζήτηµα της ονοµασίας.
Οπως εκτιµούσαν ο σύµβουλος του γάλλου υπουργούΕξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ και ένας από τους συµβούλους του Νικολά Σαρκοζί, «αν η Αθήνα φανεί ότι ενδίδει στο ζήτηµα της ονοµασίας, η κυβέρνηση θα πέσει». Μάλιστα, οι Γάλλοι πίστευαν πως η νέα κυβέρνηση πουθα προέκυπτε από την πτώσητης κυβέρνησης Καραµανλή θα ήτανπιθανόν εχθρική απέναντι στη διαδικασία επικύρωσης της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ.

Ηάποψηαυτήδενσυνάδει µεεκείνηπουεκφράστηκετον Σεπτέµβριο του 2009από τον Ζαν Νταβίντ Λεβίτ, διπλωµατικό σύµβουλο του Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος σε συνάντηση µε τον αµερικανόυφυπουργό Εξωτερικών Φίλιπ Γκόρντον εξέφρασε την αισιοδοξία τουότι η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα θα είναι πιο σταθερή και πιο ευέλικτη στο ζήτηµα της ονοµασίας.

Η οικονοµική κρίση
Αναφορές και στην ελληνική οικονοµική κρίση υπάρχουν σε έγγραφα από τις αµερικανικές πρεσβείες στο Βερολίνο και το Λονδίνο.
Στο πρώτο, µε ηµεροµηνία τον Φεβρουάριο του 2010, αναδεικνύεται η συζήτηση στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την οικονοµική διάσωση της Ελλάδας. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του βαυαρούπρωθυπουργού Χορστ Ζεεχόφερ, ο οποίος αναφέρει στον αµερικανό πρεσβευτή στο Βερολίνο ότι δεν είναι σίγουρος «αν η Ε.Ε.µπορεί να διασώσει την Ελλάδα».
Την ίδια περίοδο, η κατάσταση στην Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο και της συζήτησης του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας µε τον αµερικανό πρεσβευτήστη Βρετανία στις 17 Φεβρουαρίου 2010.
Μεταξύ άλλων, και αφού έχει αναφερθεί στις αµφιβολίες τουγια τις ικανότητες του Ντέιβιντ Κάµερον να αντιµετωπίσει την οικονοµική κρίση, ο διοικητής της τράπεζαςπροβλέπει ότι το ελληνικό πρόβληµα θα προκαλέσει περαιτέρω εδραίωση της γαλλογερµανικής ισχύος στην ευρωζώνη.

«Αµερικανάκι» ο Σαρκοζί

Ο ΝΙΚΟΛΑ Σαρκοζί θαύµαζε τον Τζορτζ Μπους, θεωρούσε τον χαρακτηρισµό «Σαρκοζί, ο Αµερικανός» όπως τον αποκαλούσαν πολλοί συµπατριώτες του «κοµπλιµέντο», είχε ενηµερώσει τους Αµερικανούς για την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2007 από την 1η Αυγούστου του 2005, δηλαδή 16 µήνες προτού το ανακοινώσει στους Γάλλους, και είχε αφήσει, το 2006, ανοιχτό το ενδεχόµενο να στείλει, εφόσον κέρδιζε τις εκλογές, γαλλικές στρατιωτικές δυνάµεις στο Ιράκ, στο πλαίσιο µιας «διεθνούς δύναµης»…
Είναι µερικές από τις «αποκαλύψεις» αναφορικά µε τον πρόεδρο της Γαλλίας που περιλαµβάνουν τα αµερικανικά διπλωµατικά τηλεγραφήµατα. Σε αυτά οι Αµερικανοί εγκωµιάζουν «τον φιλελευθερισµό, τον ατλαντισµό και τον ευρωπαϊσµό» αυτού τον οποίο αποκαλούν «τον πλέον φιλοαµερικανό πρόεδρο µετά τον Β΄ Παγκόσµιο Πόλεµο».
Παράλληλα, όµως, περιγράφουν τον Σαρκοζί ως έναν εγωπαθή, ευερέθιστο άνθρωπο, που τυραννάει υπουργούς και συνεργάτες του.
Σύµφωνα µε τηλεγράφηµα του ∆εκεµβρίου 2009, οι σύµβουλοί του φοβούνται τόσο πολύ τον οξύθυµο χαρακτήρα του, που έφτασαν σε σηµείο να αλλάξουν την πορεία του προεδρικού αεροσκάφους, ώστε να µη δει ο Σαρκό τον Πύργο του Αϊφελ φωτισµένο µε τα χρώµατα της τουρκικής σηµαίας – µια απόφαση που είχε λάβει ο σοσιαλιστής δήµαρχος του Παρισιού προς τιµήν του τούρκου πρωθυπουργού που είχε επισκεφθεί τότε τη γαλλική πρωτεύουσα.

Read more...

Ερώτηση στην τουρκική ΕθνοσυνέλευσηΣυνάντηση Ερντογάν –Μπίκα;


Ερώτηση με «ελληνικό» περιεχόμενο κατέθεσε στην τουρκική Εθνοσυνέλευση Τούρκος βουλευτής. Ο βουλευτής Αδάνων κ. Τατζιντάρ Σεϊχούν περιέλαβε στην ερώτησή του τα ακόλουθα υποερωτήματα: Πού εξαφανίστηκε ο κ. Ερντογάν μεταξύ 18 και 22 Οκτωβρίου;
Μήπως πήγε στην Κεσάνη της Αδριανούπολης; Μήπως εκεί συναντήθηκε με τον Έλληνα επικεφαλής της ΕΥΠ κ. Μπίκα; Μήπως αντάλλαξε έγγραφα για τον Οτζαλάν;

Στα ερωτήματα του βουλευτή απάντησε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης κ. Χουσεϊν Τσιτσέκ. Και είπε ότι βάσει του Νόμου 2937 όλες οι δραστηριότητες που αφορούν θέματα Εθνικής Ασφάλειας διεξάγονται μυστικά! Αργότερα, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Gazeteport, ο κ. Σεϊχούν επεσήμανε ότι ο κ. Τσιτσέκ δεν διέψευσε τη συνάντηση του Τούρκου πρωθυπουργού με τον επικεφαλής των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών. ..

Read more...

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP