Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Ευχαριστήριο της Σιμπέλ καίει τον Χατζηοσμάν


Το αλιεύουμε από την εφημερίδα «Μπιρλίκ» δίχως σχόλια. «Αξιότιμε βουλευτή μας Αχμέτ Χατζηοσμάν εκ μέρους του πρώτου ανεξάρτητου μειονοτικού συνδυασμού «Πρώτο βήμα για την ισότητα» που συμμετείχε στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου θέλω να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον, την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη. Αξιότιμε βουλευτή μας ευχόμαστε στον μέλλον επιτυχίες, οι οποίες θα είναι επωφελείς προς τη μειονότητα». Μήπως έτσι δεν είναι λίγο περίεργος ο ρόλος του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που ωστόσο ξέρουμε ότι έσπευσε να φωτογραφηθεί για τα μάτια, μια βραδιά μεσάνυκτα και με τον Γιώργο Πετρίδη στο εκλογικό του.

Εφ.Ο ΧΡΟΝΟΣ

Read more...

Έλληνες δήμαρχοι στο Τουρκικό Προξενείο..


Ιστοσελίδα του περιοδικού Ρόντοπ Ρουζγκαρί 17-11-2010

"Ενθουσιασμός Κουρμπάν Μπαϊραμιού στην Κομοτηνή

Το Κουρμπάν Μπαϊράμι όπως σε όλο τον Τουρκο-Ισλαμικό κόσμο, έτσι και ανάμεσα στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης εορτάζεται με ενθουσιασμό. Την πρώτη μέρα της γιορτής, μετά την προσευχή, σφάχτηκαν τα κουρμπάνια και έγιναν επισκέψεις σε συγγενείς. Την δεύτερη μέρα το έθιμο συνεχίστηκε και οργανώθηκαν εορταστικές τελετές στο προξενείο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή και στην Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής.

Ο πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς και οι εργαζόμενοι του προξενείου, γιόρτασαν με τους καλεσμένους στον κήπο. Στον εορτασμό μετείχαν οι δήμαρχοι Ισμέτ Καντί, Χαλίτ Μεχμέτ, Γιώργος Πιλιλίτσης και Κοτσάκης, οι βουλευτές Αχμέτ Χατζηοσμάν και Τσετίν Μάντατζη, ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης και Μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, πρόεδροι μειονοτικών συλλόγων, ο νέος δήμαρχος Αριανών Ιμπραίμ Σερίφ, ο νέος δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, ο νέος δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ και πολλοί ομογενείς. Μια πιο ενθουσιώδης κατάσταση διαμορφώθηκε με τον ερχομό στον κήπο του προξενείου της ομάδας με νταούλια και ζουρνάδες. Η τελετή εορτασμού συνεχίστηκε στην Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής. "

http://tourkikanea.wordpress.com/

Read more...

Μέτε, Ξυνίδης και προξενοφυλλάδες…


Δείτε πώς επιχαίρουν τα «δημοσιογραφικά» ενεργούμενα του Τουρκικού Προξενείου για την προεκλογική συνάντηση (και φυσικά de facto αναγνώριση) του Σωκράτη Ξυνίδη με τον ψευτομουφτή της Ξάνθης

“Μπιρλίκ”, 14-11-2010

ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΜΟΥΦΤΗ ΞΑΝΘΗΣ ΑΧΜΕΤ ΜΕΤΕ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΞΥΝΙΔΗΣ

Λέγεται πως ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και ταυτόχρονα βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Σωκράτης Ξυνίδης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της συμβουλευτικής επιτροπής της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης και εκλεγμένο μουφτής Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ. Στην συνάντηση που έγινε στο ξενοδοχείο Νατάσσα της Ξάνθης φέρεται να ήταν παρών και ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη.

Σύμφωνα με την είδηση η οποία εμφανίστηκε σήμερα στο περιοδικό Αζινλίκτσα και σε πολλές ελληνικές ιστοσελίδες, στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν από τον δεύτερο γύρο των εκλογών στις 14 Νοεμβρίου ο βουλευτής Τσετήν Μανταντζή και ο πρόεδρος της συμβουλευτικής και εκλεγμένος μουφτής Αχμέτ Μετέ πήγαν μαζί. Αναφέρεται πως η συνομιλία την οποία είχαν ο Υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης και οι Αχμέτ Μετέ και Τσετήν Μανταντζή τελείωσε στις 17:12 και πως μετά από αυτήν δεν έγινε καμία δήλωση από τα μέλη της. Παρά ταύτα, σύμφωνα με ειδήσεις που έχουν παρθεί από διαφορετικές πηγές υπάρχει ο ισχυρισμός πως συζητήθηκε στην ειδική αυτή συνάντηση το θέμα μουφτείας. Μεταξύ των επικρίσεων που περιλαμβάνονται στα ελληνικά σάιτ σχετικά με την συνάντηση για την οποία δόθηκε μεγάλη δημοσιότητα αναφέρονται οι εξής σκληρές απόψεις και θέσεις: ¨Πρόκειται για ανεπανάληπτο ολίσθημα, πρόκειται για ίντριγκες βρώμικων και άσχημων σχεδίων της Άγκυρας. Αυτά που έγιναν μετά τον απαράδεκτο σχεδιασμό των συνόρων των δήμων, δυναμιτίζουν την ειρηνική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων στην περιοχή. Τον λόγο πλέον έχει ο κυρίαρχος λαός. Με την ψήφο του καλείται να ακυρώσει τα άθλια παζαρέματα των σκοτεινών δυνάμεων. Αυτές οι πλευρές, σαν ένα πατριωτικό κόμμα, άρχισαν έναν αμοιβαίο διάλογο με τους φασιστικούς Ισλαμοκεμαλικούς κύκλους του τουρκισμού της Άγκυρας. Όλα αυτά προωθήστε τα, από σπίτι σε σπίτι, από στόμα σε στόμα σε όλη την Θράκη και σε όλη την Ελλάδα. Αντισταθείτε στον εκτουρκισμό της Θράκης¨.

Ας έρθουμε τώρα στα γεμάτα αγάπη και σεβασμό σχόλια του Ιλχάν Ταχσίν. Τι να κάνω, αφού εσείς ξύνεστε, η αμαρτία δεν είναι δικιά μου.

Θέλω προκαταβολικά να ρωτήσω αυτούς που τα έγραψαν.

Η μειονότητα αυτή υπάρχει ή όχι ;

Υπάρχει !

Μήπως είναι εκτουρκισμός της Θράκης το να μιλάνε οι διοικούντες της χώρας με τους εκλεγμένους μουφτήδες της μειονότητας;

Όχι !

Το κράτος και οι κυβερνώντες δεν καθυστέρησαν για χρόνια να συνομιλήσουν με την μειονότητα; Καθυστέρησαν !

Γιατί τότε αυτή η συνάντηση ανησυχεί εσάς τους ¨καθυστερημένους¨ και όσους σκέφτονται σαν και εσάς;

Να μην σας ανησυχεί ! Καλά να πάθετε !

Ας γράψω κι αυτό. Ξέρουμε ότι ο περιβόητος νόμος περί μουφτήδων που έκανε φτερά από το συρτάρι του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν είναι ένας νόμος που έχει σχεδιαστεί στην Ελληνική βουλή. Προσεχώς θα επικυρωθεί, μπορεί ήδη να έχει επικυρωθεί και θα τεθεί ενώπιον της μειονότητας. Αυτό θα γίνει και ο καθένας θα το δεί. Δηλαδή, το ελληνικό κράτος συνεχίζει να κάνει λάθη επί λαθών, αλλά η μειονότητα αυτό δεν το δέχεται.

Ας δούμε όμως τι γίνεται υπέρ της ελληνικής μειονότητας στην άλλη όχθη.

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν δέχτηκε τον Βαρθολομαίο; Ναι και μάλιστα πολλές φορές.

Μα γιατί η ΥΠΕΠΘ, Νιμέτ Τσουμπουκτσού, πήγε στα σχολεία όπου σπουδάζουν οι Ρωμιοί μαθητές και έζησε συγκινητικές στιγμές, την ώρα που η ελληνίδα υπουργός προσπαθεί να μας εξαφανίσει; Γιατί η απέναντι πλευρά προσεγγίζει θετικά την μειονότητα των Ρωμιών;

Γιατί έτσι πρέπει !

Γιατί ο κύριος Παπανδρέου δεν αποδέχεται τους μουφτήδες που επιλέξαμε εμείς;

Δεν μπορεί διότι η Ελλάδα θα σειστεί συνθέμελα, θα πέσει η κυβέρνηση και θα διαλυθεί το κράτος. Δεν μπορεί διότι ο ελληνικός λαός δεν είναι έτοιμος για κάτι τέτοιο. Και όσο εσείς γράφετε τέτοια ούτε η μειονότητα ούτε το κράτος θα δει άσπρη μέρα. Εμείς το δίκιο μας θα το αναζητήσουμε παντού και δεν θα εγκαταλείψουμε τον αγώνα μας.

Οπότε ένα πράμα μένει.

Αφήστε αυτήν τη κυβέρνηση να κάνει τουλάχιστον μια αρχή. Να κάνει ώστε να πάμε μπροστά.

Ο κενός ελληνικός εθνικισμός προκαλεί ζημιά στη χώρα, αλλά εσάς δεν σας νοιάζει. Κοιτάξτε, ο κύριος Ξυνίδης συναντήθηκε με τον μουφτή της μειονότητας, ε και τι με αυτό; Μήπως ανακηρύχτηκε η ¨Ανεξάρτητη Τουρκική Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης¨; Ντροπή ντροπή !

Αφήστε λίγο να προχωρήσει αυτή η χώρα. Ισχυρίζεστε πως είναι ¨Εξ ανατολών ο κίνδυνος¨ αλλά από την ανατολή έρχονται η ειρήνη, η ειλικρίνεια, η καλή γειτονία, η ανοχή, ο σεβασμός στα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα. Θέλετε παράδειγμα; Πάρτε το κορυφαίο. Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά μετά από έναν αιώνα. Σχεδόν κάθε Κυριακή λειτουργία στην εκκλησία της Παναγίας στην Έφεσο. Η συνεχής άνοδος του θρησκευτικού τουρισμού και η λειτουργία στην Καππαδοκία.

Εδώ; Στην Ελλάδα τι γίνεται; Μπορεί κάποιος να επισκεφτεί ένα τζαμί;

Απαντήστε !

Μη φοβάστε !

Εσείς μόνο αυτά μπορείτε να γράφετε !

Read more...

Μυστικές επαφές Μπαγίς στην Αθήνα


Εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού αρμόδιου για την ένταξη στην Ε.Ε κ Εγκεμέν Μπαγίς, για τις Μειονότητες που ζουν στην Τουρκία. Σε ερώτηση που ετέθη στις Βρυξέλλες αν θα αυξηθεί ο πληθυσμός των Μειονοτήτων που συρρικνώθηκε, απάντησε ανερυθρίαστα ότι αυτό οφείλεται στην υπογεννητικότητα.

Ξέχασε να αναφέρει τους διωγμούς, τους εκτοπισμούς, τις σφαγές που έκαναν οι πρόγονοι του για να εξοντώνουν τους Έλληνες και τους Αρμένιους από τα εδάφη τους. Ο αριθμός τους μειώθηκε λοιπόν λόγω υπογεννητικότητας. …Τι άλλο θα μας πουν άραγε;

Ο κ. Μπαγίς ισχυρίστηκε επίσης ότι ο κ Ερντογάν κάλεσε τα μέλη των Μειονοτήτων να επιστρέψουν στην Τουρκία για να αυξηθεί ο πληθυσμός τους. Συνέστησε επίσης στα νέα ζευγάρια να ακολουθήσουν την προτροπή του κ. Ερντογάν και να κάνουν τρία παιδιά για να αυξηθεί ο αριθμός των μελών των Μειονοτήτων.

Ο κ. Μπαγίς μετά τις Βρυξέλλες έφθασε στην Αθήνα , όπου μετείχε σε συνέδριο νέων επιχειρηματιών. Την Κυριακή διανυκτέρευσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και συναντήθηκε με τον πρώην υφυπουργό εξωτερικών κ. Γιάννη Βαλληνάκη. Τη Δευτέρα το πρωί συναντήθηκε με την υφυπουργό εξωτερικών κ. Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου, την κ. Ντόρα Μπακογιάννη και τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Η μυστικότητα γύρω από την παραμονή του Τούρκου υπουργού γεννά εύλογα ερωτηματικά. Ενδέχεται η παρουσία του και οι επαφές του να κινήθηκαν σε επίπεδο φιλικών σχέσεων που αναπτύχθηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Πιθανότατα , όμως, να αφορά και τις μυστικές συνομιλίες που διεξάγονται για το Αιγαίο, γιατί δεν μπορεί συμπτωματικά να απέκτησε φίλους μόνο στο υπουργείο των Εξωτερικών….

Read more...

“Ενεργειακή” συνομιλία Πούτιν – Ερντογάν


Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησε τηλεφωνικώς με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέμπ Ερντογάν τα θέματα της εφαρμογής των σχεδίων του πετρελαιαγωγού «Σαμσούντα-Τζεϊχάν», του αεριαγωγού «Νότιο Ρεύμα» και της κατασκευής ΑΗΣ.
Τη σχετική είδηση ανακοίνωσε η υπηρεσία τύπου της ρωσικής κυβέρνησης. Η Τουρκία σχεδιάζει να αρχίσει την κατασκευή του αγωγού «Σαμσούντα-Τζεϊχάν» το δεύτερο εξάμηνο του ερχόμενου έτους. Το «Νότιο Ρεύμα» προβλέπει την κατασκευή αεριαγωγού, που θα συνδέει τη Ρωσία με τις χώρες της Νότιας και της Κ. Ευρώπης περνώντας κάτω από τη Μαύρη θάλασσα.

Read more...

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP