Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Μυστικές επαφές Μπαγίς στην Αθήνα


Εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού αρμόδιου για την ένταξη στην Ε.Ε κ Εγκεμέν Μπαγίς, για τις Μειονότητες που ζουν στην Τουρκία. Σε ερώτηση που ετέθη στις Βρυξέλλες αν θα αυξηθεί ο πληθυσμός των Μειονοτήτων που συρρικνώθηκε, απάντησε ανερυθρίαστα ότι αυτό οφείλεται στην υπογεννητικότητα.

Ξέχασε να αναφέρει τους διωγμούς, τους εκτοπισμούς, τις σφαγές που έκαναν οι πρόγονοι του για να εξοντώνουν τους Έλληνες και τους Αρμένιους από τα εδάφη τους. Ο αριθμός τους μειώθηκε λοιπόν λόγω υπογεννητικότητας. …Τι άλλο θα μας πουν άραγε;

Ο κ. Μπαγίς ισχυρίστηκε επίσης ότι ο κ Ερντογάν κάλεσε τα μέλη των Μειονοτήτων να επιστρέψουν στην Τουρκία για να αυξηθεί ο πληθυσμός τους. Συνέστησε επίσης στα νέα ζευγάρια να ακολουθήσουν την προτροπή του κ. Ερντογάν και να κάνουν τρία παιδιά για να αυξηθεί ο αριθμός των μελών των Μειονοτήτων.

Ο κ. Μπαγίς μετά τις Βρυξέλλες έφθασε στην Αθήνα , όπου μετείχε σε συνέδριο νέων επιχειρηματιών. Την Κυριακή διανυκτέρευσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και συναντήθηκε με τον πρώην υφυπουργό εξωτερικών κ. Γιάννη Βαλληνάκη. Τη Δευτέρα το πρωί συναντήθηκε με την υφυπουργό εξωτερικών κ. Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου, την κ. Ντόρα Μπακογιάννη και τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Η μυστικότητα γύρω από την παραμονή του Τούρκου υπουργού γεννά εύλογα ερωτηματικά. Ενδέχεται η παρουσία του και οι επαφές του να κινήθηκαν σε επίπεδο φιλικών σχέσεων που αναπτύχθηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Πιθανότατα , όμως, να αφορά και τις μυστικές συνομιλίες που διεξάγονται για το Αιγαίο, γιατί δεν μπορεί συμπτωματικά να απέκτησε φίλους μόνο στο υπουργείο των Εξωτερικών….

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP