Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Ο Σουηδός ΥΠΕΞ είναι από τους μεγαλύτερους επενδυτές στην Τουρκία


Καθόλου τυχαία δεν είναι η εχθρική στάση του Σουηδού υπουργού των Εξωτερικών Carl Bildt έναντι της Κύπρου. Και είναι αφελείς όσοι πιστεύουν ότι μπορεί να αλλάξει και μάλιστα εν μιά νυκτί. Ο Σουηδός ΥπΕξ έχει δεθεί με την Τουρκία μέσω επενδύσεων εκατομμυρίων. Σε τέτοια έκταση που ο σουηδικός Τύπος ζητούσε, λίαν προσφάτως, ακόμη και αυτή την παραίτησή του.

Σύμφωνα με το σουηδικό Τύπο, και πιο συγκεκριμένα την εφημερίδα «Dagens Nyheter», ο κ. Bildt προωθούσε επενδύσεις στην Τουρκία, μέσω σουηδικού ταμείου. Πρόκειται για το Ταμείο East Capital, στο οποίο ο Σουηδός ΥπΕξ έχει, κατά άμεσο ή έμμεσο τρόπο, προσωπικά κεφάλαια.

Σύμφωνα με έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών της Σουηδίας, ημερομηνίας 27 Οκτωβρίου του 2006, ο κ. Bildt είχε διανείμει το μετοχικό κεφάλαιο του East Capital, που φθάνει το 1.818.219 δισεκατομμύριο σουηδικές κορόνες (αντιστοιχούν σε 192.565.578 εκατομμύρια ευρώ) σε τρία επίπεδα:
Πρώτο, East Capital Explorer 1.526.003 SEK (Κορόνες Σουηδίας).
Δεύτερο, Επενδυτικό Ταμείο «East Capital» για τα Βαλκάνια 275.791 εκ. SEK.
Τρίτο, East Capital για την Τουρκία 16.425 εκ. SEK.

Τα σουηδικά κεφάλαια του Επενδυτικού Ταμείου για την Τουρκία απορροφήθηκαν και από εταιρεία του τουρκικού στρατού! Όμως, η Τουρκία δεν απορροφά χρήματα για επενδύσεις μόνο από το ταμείο που την αφορά ονομαστικά, αλλά και από τα υπόλοιπα ταμειακά επίπεδα... Τουλάχιστον το 25% του ταμείου για τα Βαλκάνια επενδύεται στην Τουρκία και συνολικά οι επενδύσεις στη χώρα αυτή, λόγω της δράσης του Bildt, φθάνουν το 1 δις SEK, που αναλογούν σε 105.898.329 εκ. ευρώ.
Ο κ. Bildt είχε αναλάβει τη διαφημιστική προβολή της σημασίας των επενδύσεων στην Τουρκία. Και το έπραξε επιτυχώς. Μεταξύ των συμφωνιών τις οποίες προώθησε, περιλαμβάνεται και αυτή με εταιρεία του τουρκικού στρατού.

Η εν λόγω επένδυση φθάνει το 11,4% του συνολικού Επενδυτικού Ταμείου του East Capital για την Τουρκία και αφορά στην τουρκική εταιρεία Adana Cimento. Η εταιρεία αυτή είναι ιδιοκτησία του ΟΥΕΚ. Δηλαδή του τουρκικού «Armed Forces Pension Fund» (Ταμείο Συντάξεων των Ενόπλων Δυνάμεων). Το ΟΥΕΚ έχει υπό τον έλεγχό του περί τις 40 εταιρείες και συνιστά μέρος του τουρκικού οικονομικού κατεστημένου. Η Adana Cimento είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής τσιμέντου στη Μεσόγειο.
Ο κ. Billdt παραιτήθηκε από το Ταμείο East Capital στις 21 Οκτωβρίου του 2006, 15 μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως υπουργού των Εξωτερικών. Όμως, οι επενδύσεις του Ταμείου East Capital με την εταιρεία του τουρκικού στρατού θεωρούνται «κόκκινη κηλίδα» για τη σουηδική πολιτική ζωή.

Σε σχετικό με το θέμα άρθρο, που δημοσιεύτηκε στο σουηδικό Τύπο, και πιο συγκεκριμένα στην εφημερίδα «Expressen», οι επενδύσεις προς την εταιρεία του τουρκικού στρατού χαρακτηρίζονται ως «ματωμένες μετοχές». Και δόθηκε αυτός ο χαρακτηρισμός, διότι προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι εκείνοι οι οποίοι διοικούν την τουρκική εταιρεία Adana Cimento, χρηματοδοτούσαν 12 μέλη της τουρκικής μυστικής αστυνομίας, που κατηγορούνταν για βασανιστήρια και δολοφονίες οκτώ αντικαθεστωτικών Κούρδων, μεταξύ των οποίων και ο συγγραφέας Musa Anter.

Το μοντέλο της Δ. Παπούα...

Βεβαίως, οι μετοχές, που ο Σουηδός ΥπΕξ διαχειρίστηκε, δεν είναι «ματωμένες» μόνο λόγω των εγκλημάτων του τουρκικού παρακράτους, αλλά και ένεκα των σχέσεων του κ. Bildt με την πολεμική περιοχή του Νταρφούρ. Ο δημοσιογράφος Goran Greider έγραψε στην εφημερίδα «Dagens Nyheter» ότι δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι ο κ. Bildt απέφυγε να αναφερθεί σε γενοκτονία στο Νταρφούρ. Και ο λόγος, σύμφωνα με τον κ. Dagens Nyheter, ήταν η προηγούμενη σχέση του κ. Bildt με την εταιρεία Lundin Oil, που δραστηριοποιείται στην περιοχή.

Πέραν τούτου, οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Bildt απλώνονται και αλλού, καθότι διέθετε μεγάλης αξίας μετοχές στη ρωσική εταιρεία Gazpon. Από αυτές πώλησε, μόλις εξελέγη ως υπουργός των Εξωτερικών, 1 εκ. SEK. Διατηρεί, όμως, μετοχές αξίες 5 εκ. SEK. Αυτό θεωρήθηκε ως ασυμβίβαστο με τη θέση που κατέχει ως υπουργός των Εξωτερικών. Πολλοί, μάλιστα, στη Σουηδία παρομοίασαν τον κ. Bildt με τον Χένρι Κίσινγκερ, λόγω της αμφιλεγόμενης στάσης του στη Δυτική Παπούα, δηλαδή τη δυτική Νέα Γουινέα, η οποία προσαρτήθηκε στην Ινδονησία με αμερικανική στήριξη.

Συνεπώς, και η θετική στάση του έναντι της αποσχιστικής πολιτικής του ψευδοκράτους και της Τουρκίας έχει... προηγούμενο και είναι ποτισμένη και θεμελιωμένη με συμφέροντα.

Ο σουηδικός Τύπος (βλέπε εφημερίδα Svenska Dagbadet) ισχυρίζεται σε δημοσίευμά του ότι η πολιτική που τήρησε ο ΥπΕξ της χώρας, στην περίπτωση της Δυτικής Παπούα, ήταν αμφιλεγόμενη. Και, ταυτοχρόνως, προσθέτει ότι ο κ. Bildt εξακολουθεί να διατηρεί μετοχές στη Lundin Petroleum, η οποία δραστηριοποιείται στη Δυτική Παπούα...

Τα αυτονόητα, το άλλοθι και η αγαθότητα της Ε.Ε.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ στάση του κ. Bildt έναντι της Τουρκίας δύσκολα μπορεί να αλλάξει, γιατί στηρίζεται σε προσωπικά και άλλα συμφέροντα. Σε αρκετές περιπτώσεις οι αντιδράσεις του στο Συμβούλιο χαρακτηρίζονται από επιθετικότητα και ειρωνεία σε ό,τι αφορά την Κύπρο και δεν συνάδουν με αυτό το οποίο γνωρίζουμε ως σουηδικό πολιτικό πολιτισμό. Όμως, μέσα στο διπλωματικό παιχνίδι, είναι πάντοτε ενταγμένα τα οικονομικά και άλλα συμφέροντα. Ανέκαθεν η διεθνής πολιτική σκακιέρα στηριζόταν πρώτα στα συμφέροντα και μετά στην ηθική.

Οι κανόνες της ηθικής ήταν και παραμένουν μεθοδολογικό εργαλείο κάλυψης νόμιμων και παράνομων ενεργειών. Στην περίπτωση του Σουηδού ΥπΕξ έχουμε ένα απροκάλυπτο φαινόμενο. Και εχθρικό, που έχει σχέση περισσότερο με τις δικές του προθέσεις επί των πολιτικών και οικονομικών του επιλογών και πολύ λιγότερο με τη δική μας πολιτική και στάση απέναντί του. Άλλωστε, όπως γράφει ο σουηδικός Τύπος, ο κ. Bildt ήταν ο κεντρικός διαφημιστής των επενδύσεων του East Capital. Και η διαφήμιση αυτή είχε στηριχθεί στον ισχυρισμό περί της σταθερότητας της τουρκικής οικονομίας και της ανάπτυξης, καθώς και του εκδημοκρατισμού της Τουρκίας. Τώρα πώς μπορεί να κάνει πίσω;

Λογικό είναι, ασχέτως εάν ηθικώς είναι ασυμβίβαστο με τη θέση του, να προωθήσει πολιτικά τις τουρκικές θέσεις, δηλαδή τις πολιτικές θέσεις μιας χώρας με την οποία επέλεξε να συνδεθεί παντοιοτρόπως.

Εξ αφορμής, μάλιστα, του φαινομένου Bildt απομυθοποιείται και η «ιερότητα» και «αγαθότητα», ακόμη και η δικαιότητα, που μπορεί να έχουν πολλοί στο μυαλό τους για το χαρακτήρα της Ε.Ε., η οποία αποτελεί ένα χώρο συνεχών διεκδικήσεων. Γίνεται, επίσης, κατανοητό πόση προσπάθεια πρέπει να καταβάλλεται και εντός Ε.Ε., προκειμένου η Κύπρος να μπορεί να πετύχει στην πολιτική της και να πείσει -ακόμη και για τα αυτονόητα- πολιτικούς όπως ο κ. Bildt. Όμως, ο κ. Billdt δεν μπορεί να συνιστά άλλοθι για τα δικά μας ελλείμματα ή αδυναμίες.

Από την άλλη, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, η Κυπριακή Δημοκρατία έχει καταφέρει να καθοριστεί εντός της Ε.Ε. ένα νομικό πλαίσιο λύσης του Κυπριακού επί των αρχών και των αξιών, στις οποίες είναι θεμελιωμένη η Ε.Ε. Τώρα, εάν αυτές τις αρχές και αξίες τις ακρωτηριάσουμε μέσα από διχοτομικά και αντιδημοκρατικά σχέδια λύσης, δεν θα ευθύνεται καμιά Ε.Ε. και κανένας κ. Bildt, παρα μόνο οι δικές μας μειωμένες αντιστάσεις, λανθασμένες επιλογές, που αδυνατούν να δουν το Κυπριακό μέσα στο σύγχρονο γεωστρατηγικό περιβάλλον, επειδή η πολιτική ηγεσία παραμένει προσκολλημένη σε μεθοδολογίες και στόχους λύσης του παρελθόντος, που δεν οδηγούν σε επανένωση, αλλά σε εναλλακτικές μορφές διχοτόμησης.

Read more...

Ο Ερντογάν υπερασπίζεται τον τουρκικό στρατό


Την άδικη κριτική που ασκείται μερικές φορές στον στρατό κατήγγειλε ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας ένα σχόλιο που προφανώς αποσκοπεί στην άμβλυνση των εντάσεων μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας και του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

"Δυστυχώς, βλέπουμε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας μας επικρίνονται άδικα μερικές φορές και ότι μερικές φορές τις εκμεταλλεύονται ορισμένοι πολιτικοί", δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

"Εμείς τασσόμαστε ρητά εναντίον αυτών των κινήσεων, οι οποίες αποσκοπούν στην αποθάρρυνση των δυνάμεων ασφαλείας μας στον αγώνα κατά του εγκλήματος", πρόσθεσε.

Το κυβερνών κόμμα AKP, το οποίο έχει ισλαμικές καταβολές, βρίσκεται σε ασυμφωνία με τον στρατό σχετικά με πιθανολογούμενη συνωμοσία για την υπονόμευση της κυβέρνησης. Οι ένοπλες δυνάμεις δηλώνουν ότι οι κατηγορίες αυτές εντάσσονται στα πλαίσια εκστρατείας δυσφήμισής τους, η οποία αποσκοπεί στη διαίρεση του στρατού.
NOOZ.GR

Read more...

Κρίσιμη ανασκόπηση σχεδίασης για το τουρκικό UAV μέσου υψόμετρου, μακράς διάρκειας πτήσης ΤΙΗΑ


Ανταποκρίσεις του διεθνούς αμυντικού Τύπου από την 9η Διεθνή Έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας (IDEF)- η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ 27 και 30 Απριλίου 2009- αναφέρουν πως τον Μάιο η Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία (ΤΑΙ) επρόκειτο να αρχίσει την κρίσιμη ανασκόπηση σχεδίασης του ΤΙΗΑ, ή Τουρκικού Εγχώριου Μη-επανδρωμένου Εναέριου Οχήματος (UAV) Μέσου Υψόμετρου, Μακράς Διάρκειας πτήσης (MALE).
Ο Μπαρίς Ατακάν, επικεφαλής μηχανικός Συστημάτων UAV της ΤΑΙ, ανέφερε πως άρχισε ήδη η παραγωγή συστημάτων όπως τα αεροπορικά ηλεκτρονικά και κυρίως τα τερματικά δεδομένων αέρος και εδάφους, ενώ δοκιμές των ζεύξεων δεδομένων πραγματοποιήθηκαν με πολιτικά αεροσκάφη. Σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης οι δοκιμές του κινητήρα, της δομής, του συστήματος προσγείωσης και πέδησης. Το πρόγραμμα ΤΙΗΑ υλοποιείται υπό την αιγίδα της τουρκικής Γραμματείας Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) και αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενός εγχώριου MALE UAV, αρχικά για την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία και κατόπιν για τους υπόλοιπους κλάδους.

Η αρχική σύμβαση μεταξύ SSM και ΤΑΙ ύψους $65 εκατ. ενεργοποιήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2004. Αντικείμενο της σύμβασης ήταν η σχεδίαση, ανάπτυξη, κατασκευή και δοκιμή τριών πρωτότυπων και συστημάτων εδάφους μέχρι το τέλος του 2010. Ωστόσο το πρόγραμμα αναθεωρήθηκε τον Οκτώβριο του 2007, καθώς η SSM ζήτησε να ενσωματωθούν πρόσθετες λειτουργικότητες, κυρίως συμβατότητας με πρότυπα του ΝΑΤΟ, περιλαμβανόμενης της συμφωνίας τυποποίησης STANAG 4586 με αντικείμενο τον έλεγχο λειτουργίας των UAV από επανδρωμένα αεροσκάφη. Ο εξοπλισμός εδάφους θα περιλαμβάνει Επίγειο Σταθμό Ελέγχου (GCS), Επίγειο Τερματικό Δεδομένων (GDT), Σύστημα Αυτόματης Απογείωσης και Προσγείωσης (ATOLS), Μεταφερόμενο Σύστημα Εκμετάλλευσης Εικόνας (TIES), Απομακρυσμένο Τερματικό Βίντεο (RVT) και διάφορα στοιχεία Επίγειου Εξοπλισμού Υποστήριξης (GSE). Στο στάδιο αυτό δεν απαιτείται ο έλεγχος πολλαπλών ΤΙΗΑ από τον GCS, αλλά η ΤΑΙ διαθέτει την εμπειρία να καλύψει σχετικό αίτημα. Σχεδιασμένο για συλλογή Πληροφοριών, Επιτήρηση, Πρόσκτηση Στόχων και Αναγνώριση (ISTAR) το ΤΙΗΑ δεν θα μπορεί να μεταφέρει όπλα. Το φορτίο μέγιστου βάρους 250kg θα περιλαμβάνει το ηλεκτροπτικό σύστημα ASELFLIR 300T και Ραντάρ Συνθετικού Διαφράγματος/ Ένδειξης Επίγειου Κινούμενου Στόχου (SAR/GMTI). Για την επιλογή ραντάρ απεστάλη Αίτημα Προσφορών (RfP) από την ΤΑΙ σε 5 δυνητικούς προμηθευτές. Το ASELFLIR 300T περιλαμβάνει μονάδα θερμικής απεικόνισης, έγχρωμη τηλεοπτική μονάδα ημέρας και μονάδες λέιζερ μέτρησης απόστασης, σήμανσης στόχων και ιχνηλάτησης κηλίδας. Δύο μονάδες θα παραδοθούν από την ASELSAN στην ΤΑΙ προ του τέλους του 2009.

Το ΤΙΗΑ είναι ενιαία κατασκευή από συνθετικό υλικό με αφαιρούμενη πτέρυγα και ουραία πτερύγια σχήματος V, κινητήρα βαρέος καυσίμου με έλικα ώθησης, ανασυρόμενο σύστημα προσγείωσης, εφεδρικές επιφάνειες ελέγχου και ψηφιακό σύστημα ελέγχου πτήσης. Η υπηρεσιακή οροφή του UAV θα είναι 30.000ft, η διάρκεια πτήσης 24 ώρες, η ταχύτητα περιφοράς μεγαλύτερη των 75 κόμβων και η εμβέλεια επικοινωνίας Οπτικής Γραμμής (LOS) 200km. Η έναρξη πτητικών δοκιμών τοποθετείται τον Ιανουάριο του 2010. Τα διάφορα υποσυστήματα και φορτία θα εισάγονται στην υπόλοιπη διάρκεια του έτους, με συνακόλουθες δοκιμές ενδεικτικά του αυτόματου πιλότου και του ATOLS καθώς θα ολοκληρώνονται στα πρωτότυπα. Η ΤΑΙ αναμένει την αρχική σύμβαση παραγωγής χαμηλού ρυθμού το 2011, ελπίζοντας πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα αποκτήσουν τελικά περισσότερα από 10 πλήρη συστήματα, καθένα με πολλαπλά UAV και επίγειο εξοπλισμό.

hellenicdefense.gr

Read more...

Τουρκία: Αποσύρονται οι ασφαλιστικές εταιρείες από το φράγμα Ιλισού


Υπό αμφισβήτηση τίθεται η κατασκευή του υδροηλεκτρικού φράγματος Ιλισού στον ποταμό Τίγρη στη νοτιοανατολική Τουρκία, μετά την ανακοίνωση τριών ευρωπαϊκών ασφαλιστικών εταιρειών ότι αποσύρονται από το έργο λόγω ανησυχιών για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
Οι τρεις εταιρείες ασφάλισης εξαγωγικών πιστώσεων από τη Γερμανία, την Ελβετία και την Αυστρία ακύρωσαν τη συμμετοχή τους, μετά την αποτυχία της Τουρκίας να εκπληρώσει τα περιβαλλοντικά κριτήρια που θέτει η Παγκόσμια Τράπεζα για το αξίας 1,2 δισ. ευρώ υδροηλεκτρικό φράγμα.

Τον προηγούμενο χρόνο, οι εν λόγω εταιρείες - η γερμανική Euler Hermes Kreditversicherung AG, η αυστριακή Oestereichische Kontollbank AG και η ελβετική Schweizerische Exportrisikoversicherung - είχαν αναστείλει τη χρηματοδότηση του προγράμματος λόγω του ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν είχε εκπληρώσει τα περιβαλλοντικά κριτήρια μέχρι το Δεκέμβριο του 2008. Στη γείτονα δόθηκε διορία 180 ημερών, η οποία έληξε στις 6 Ιουλίου.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι αν και συντελέσθηκε πρόοδος ως προς τη συμμόρφωση σε ορισμένα κριτήρια, η συμμόρφωση δεν ήταν πλήρης ως προς το σύνολο των περιβαλλοντικών κριτηρίων.
Το πρόγραμμα Ιλισού περιλαμβάνει την κατασκευή φράγματος στον ποταμό Τίγρη και υδροηλεκτρικού σταθμού ισχύος 1.200 μεγαβάτ, στο πλαίσιο δικτύου άρδευσης των νοτιοανατολικών περιοχών της Τουρκίας, αξίας 32 δισ. δολαρίων.
Το εμβαδόν της τεχνητής λίμνης θα υπερβεί τα 300 τετραγωνικά χιλιόμετρα και η λίμνη θα καλύψει το υψηλής αρχαιολογικής σημασίας Χασάνκεϊφ και θα οδηγήσει σε μετεγκατάσταση των 10.000 κατοίκων του.
Σύμφωνα με την τουρκική κατασκευαστική εταιρία Yuksel Insaat, η οποία συμμετέχει στο πρόγραμμα, οι προτεινόμενες πιστώσεις για το πρόγραμμα Ιλισού είναι 450 εκατ. ευρώ σε εγγυήσεις εξαγωγικών δανείων και 750 εκατ. ευρώ σε εμπορικά δάνεια.
Την 1η Ιουλίου, ο Τούρκος υπουργός Περιβάλλοντος είχε πει σε δημοσιογράφους στην Αγκυρα ότι στην περίπτωση διακοπής της δανειοδότησης από το εξωτερικό η Τουρκία θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα με ίδιους πόρους.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Ναυτεμπορική

Read more...

Ο νέος ατζέντης της Τουρκίας


Ο κ. Φίλιπ Γκόρντον είναι ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. Αντικατέστησε τον Ντάνιελ Φριντ, αυτόν που επιχείρησε να χαρίσει την Κύπρο στην Τουρκία με το αντιδημοκρατικό Σχέδιο Ανάν, αυτόν που προσπάθησε να εκβιάσει την Ελλάδα στο Βουκουρέστι για το Σκοπιανό...

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου
mignatiou@aol.com

Ο κ. Φίλιπ Γκόρντον είναι ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. Αντικατέστησε τον Ντάνιελ Φριντ, αυτόν που επιχείρησε να χαρίσει την Κύπρο στην Τουρκία με το αντιδημοκρατικό Σχέδιο Ανάν, αυτόν που προσπάθησε να εκβιάσει την Ελλάδα στο Βουκουρέστι για το Σκοπιανό...

Οταν ανακοινώθηκε η πρόθεση του Λευκού Οίκου για τον διορισμό του κ. Γκόρντον, οι Ελληνες και οι Κύπριοι διπλωμάτες στην Ουάσιγκτον άρχισαν να ακούνε συνέχεια τη φράση ότι «θα παρακαλάτε να επιστρέψει ο Φριντ»!

Στην συνεδρίαση της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, ο σημερινός υφυπουργός Εξωτερικών ήταν θλιβερός. Εχοντας απέναντί του τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, αποκάλυψε τον πραγματικό του εαυτό.

Οσοι βρέθηκαν εκεί ή είδαν το βίντεο της συζήτησης των δύο ανδρών, αντιλήφθηκαν πως ο κ. Γκόρντον θα ήταν ένας ατζέντης -ανάμεσα στους πολλούς βέβαια- της Τουρκίας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ακόμα και οι πιο φανατικοί υποστηρικτές του, του άσκησαν κριτική διότι στην Επιτροπή της Γερουσίας όπου τα είχε χαμένα, προσπάθησε να ακυρώσει τις υποσχέσεις του προέδρου Ομπάμα και του αντιπροέδρου Μπάιντεν.

Για να είμαστε απόλυτοι, απαντώντας στις ερωτήσεις του Αμερικανού γερουσιαστή, ο κ. Γκόρντον έδειξε ότι δεν γνώριζε καν τις δηλώσεις του προέδρου και του αντιπροέδρου για την Κύπρο, την Ελλάδα και την Αρμενία.

Αντιλαμβανόμενος το λάθος του, ο νέος υφυπουργός έσπευσε με επιστολή του στον κ. Μενέντεζ να διορθώσει τις τραγικές γκάφες που έκανε. Ο γερουσιαστής δέχθηκε τηλεφωνήματα από τον Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να «ξεπαγώσει» τον διορισμό του κ. Γκόρντον. Το έπραξε αφού ο τελευταίος έδειξε... μεταμέλεια! Και αφού υποσχέθηκε πως ήταν παρελθόν οι θέσεις που εξέφραζε ως μέλος του Ινστιτούτου Μπρούκιγκς -το οποίο ενισχύει οικονομικά η Τουρκία.

Η συνέντευξή του στην «Καθημερινή» απέδειξε πόσο δίκιο είχαν όσοι δεν πείστηκαν από τις μεταλλάξεις του. Επανέλαβε ότι η κατοχή της Κύπρου από τις δυνάμεις του Αττίλα είναι απλά μία «παρουσία» της Τουρκίας στο νησί. Εχουν δίκιο όσοι λένε πως ο ισχυρισμός του αποτελεί προσβολή για τους νεκρούς της εισβολής.

Η τότε κυβέρνηση των ΗΠΑ φέρει απόλυτη την ευθύνη για το πραξικόπημα του Ιωαννίδη και την τουρκική εισβολή και ο κ. Γκόρντον δεν έχει παρά να διαβάσει τα έγγραφα του υπουργείου στο οποίο διορίστηκε υφυπουργός. Αν δεν τα έχει, μπορούμε να του τα προμηθεύσουμε.

Πολλοί διπλωμάτες υποστηρίζουν ότι ο κ. Γκόρντον δεν έχει αγαθές προθέσεις για την Ελλάδα και την Κύπρο. Και λένε πως είναι λάθος όσων πιστεύουν στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και στο περιβάλλον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ότι μπορούν να συνεννοηθούν μαζί του.

Είχε εκφρασμένες θέσεις ως αναλυτής, έχει τις ίδιες θέσεις και ως υφυπουργός. Η περιπέτειά του πριν και μετά την κατάθεσή του στην αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας απέδειξε πως όχι μόνο δεν έχει αλλάξει, αλλά δείχνει και τάσεις εκδίκησης. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους σκληρούς της κυβέρνησης Μπους-Τσέινι, του διδύμου που αύξησε το μίσος για την Αμερική σε όλο τον κόσμο.

Οι απόψεις του κ. Γκόρντον, που είναι αντίθετες με τις θέσεις του προέδρου Ομπάμα, κρύβουν μεγάλους κινδύνους για την Ελλάδα και την Κύπρο. Η Αθήνα, η Λευκωσία και η Ομογένεια πρέπει νά 'ναι σε εγρήγορση. Και ελπίζω να διαψευστούν όσοι υποστηρίζουν πως ο Αμερικανός υφυπουργός δεν παίζει μόνο με τις λέξεις, αλλά παίζει και παιγνίδια με τα ζωτικά εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου...
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Read more...

Έτοιμο τελικό πλαίσιο λύσεως στην Κύπρο


ΚΑΙ ολοκληρωμένο σχέδιο λύσεως του Κυπριακού υπάρχει και συγκεκριμένη διαδικασία προαγωγής του θα ενεργοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες, με στόχο την «κατά φάσεις» επιβολή του.
Όπως το «ΠΑΡΟΝ» είναι σε θέση να γνωρίζει: Το σχέδιο δεν απέχει πολύ από εκείνο που ο Κυπριακός Ελληνισμός απέρριψε με το δημοψήφισμα του 2004. Αλλά κάποιες παράμετροί του έχουν πράγματι βελτιωθεί, ενώ έχουν επίσης αφεθεί κάποια κενά προκειμένου να διαμορφωθούν τελικά, ανάλογα με το αποτέλεσμα του «πάρε δώσε» που θ' αρχίσει τον Σεπτέμβρη.

Άριστα ενημερωμένες πηγές αποκαλύπτουν στο «ΠΑΡΟΝ» ότι: Σε διάφορες επαφές του το τελευταίο δεκαπενθήμερο ο σουηδός υπουργός Εξωτερικών έχει αναφερθεί με βεβαιότητα σε «τελικό διαπραγματευτικό στάδιο» και σε «πλαίσιο μέσα στο οποίο ήδη ολοκληρώνεται το εκμαγείο λύσεως». Ταυτόχρονα και ο ίδιος -του οποίου ο ρόλος είναι «σιωπηλά πρωταγωνιστικός»- αλλά και άλλοι διπλωμάτες, εκτιμούν ότι μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα τεθεί επί τάπητος «κατ' αρχήν διευθέτηση» (εν είδει ενδιαμέσων ρυθμίσεων) ώστε να υπάρξει υπέρβαση των περιπλοκών που απειλούνται στις τουρκοκοινοτικές σχέσεις. Με τελικό βεβαίως στόχο, νέα χωριστά δημοψηφίσματα τον ερχόμενο Απρίλιο το αργότερο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Τα κενά που αφέθησαν αφορούν κυρίως: α) Το εδαφικό, που θ' αποβεί αντικείμενο σκληρού παζαρέματος, πάνω στη βάση του Σχεδίου Ανάν, με τους Τούρκους να διεκδικούν ευρύτερη περιοχή της Μόρφου, μεγάλο μέρος της οποίας και θα επιστραφεί στους νόμιμους κατοίκους της. β) Το σχήμα και τη νομή της κεντρικής (εκτελεστικής) εξουσίας, με την ελληνική πλευρά να επιμένει σε Προεδρικό σύστημα (εκ περιτροπής φυσικά) και η τουρκική σε σύστημα Προεδρικού Συμβουλίου (α λα Ελβετία) όπως προνοούσε το Σχέδιο Ανάν.
Το πού θα καταλήξουν θα εξαρτηθεί από τη διαμόρφωση της εκ περιτροπής νομής της Προεδρίας, είτε του ενός συστήματος, είτε του άλλου. Με την ελληνική να έχει αποδεχθεί ήδη την αναλογική άσκηση του υπάτου αξιώματος. Και την αρχή ότι: Όταν ο Πρόεδρος θα είναι Έλληνας, ο υπουργός Εξωτερικών θα είναι πάντοτε Τούρκος. Και το αντίστροφο. Όπως βεβαίως και ο Αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας.
Το θέμα των εγγυήσεων
Όπως ακριβώς γίνεται αντιληπτό, ενώ το γενικό πλαίσιο λύσεως έχει προδιαγραφεί, απομένουν οι λεπτομέρειες του παζαρέματος. Που δεν αφορά το πλαίσιο, αλλά τις λεπτομέρειες των ρυθμίσεων οι οποίες απαιτούνται. Με τελευταίο και κρίσιμο ζήτημα εκείνο των Εγγυήσεων. Στις οποίες και η Άγκυρα και το Λονδίνο (ιδιαίτερα το δεύτερο) εμμένουν και θεωρούν ως εκτός συζητήσεως. Η Άγκυρα όμως αφήνει να νοηθεί ότι: Εφόσον η ίδια καταστεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, τότε μπορεί να συζητήσει διαφοροποίηση των Συνθηκών ή και αναίρεσή τους.
Οι Συνθήκες Συμμαχίας και Εγγυήσεως θεωρούνται διεθνείς και δεν μπορούν μονομερώς να τροποποιηθούν, υποτίθεται. Αλλά εκείνο που κυρίως τις στηρίζει είναι το «βρετανικό κεκτημένο» και τα στρατηγικά συμφέροντα που αυτό διαλαμβάνει. Καλύπτοντας ουσιαστικά και διασφαλίζοντας τα «κυρίαρχα εδάφη των βάσεων», τα οποία συμποσούνται στα κάπου 99 τετραγωνικά μίλια. Δηλαδή πέραν των 150 τ. χλμ. Με τη Βρετανία να ελέγχει μεγάλο μέρος της ακτογραμμής και να διεκδικεί τόσο χωρικά ύδατα όσο κι εναέριο χώρο! Γι' αυτό και η συμπαράταξή της με την Άγκυρα σε ό,τι αφορά τις Συνθήκες Εγγυήσεως. Γιατί πέραν των δύο μεγάλων βάσεων, η Αγγλία κέκτηται δικαιώματα σε άλλες είκοσι περίπου περιοχές της Μεγαλονήσου.
Η Αθήνα «κάτι γνωρίζει»
Ενώ η Λευκωσία σε κάποιο τουλάχιστον βαθμό αντιδρά σ' αυτά που προάγονται και κυρίως στη βιασύνη κάποιων (όπως των Σουηδών, που ακολουθούν σαφώς εκβιαστική πολιτική), η Αθήνα προτιμά ρόλο παρατηρητή. Ενώ γνωρίζει τα τεκταινόμενα. Όπως και κάποιοι κύκλοι της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως (του λεγόμενου εκσυγχρονιστικού πυρήνα), που ακολουθούν την ίδια τακτική όπως και με το Σχέδιο Ανάν. Υπό το φως δε αυτών των δεδομένων, αναμένεται η εκδήλωση σκληρών πιέσεων στη Λευκωσία, προκειμένου να κινηθεί ταχύτερα και κυρίως συναινετικά.

Read more...

Τι πραγματικά κρύβεται πίσω από τις δηλώσεις του Ερντογάν περί "Τούρκων" της Θράκης;


Αυτά τα οποία συμβαίνουν σήμερα από την πλευρά της Τουρκίας στο θέμα της Θράκης είναι μυστήρια και ξεφεύγουν από κάθε λογική, που συνδέεται με την έννοια της συμβατικής στρατηγικής. Η Τουρκία, η οποία ήταν η μεγάλη κερδισμένη της συνθήκης της Λοζάνης, είναι η ίδια που εμφανίζεται να αμφισβητεί τα θεμέλιά της. Από το στόμα του Πρωθυπουργού της μάθαμε ότι υπάρχουν "Τούρκοι" στη Θράκη.
Αυτό είναι το παράλογο. Η Τουρκία, η οποία σήμερα αναφέρεται σε Τούρκους της Θράκης, είναι η τελευταία που την συμφέρει να υπάρχει έστω και ένας "Τούρκος" σ' αυτήν. Γιατί; Γιατί αυτό σημαίνει ότι πράγματα, τα οποία μέχρι τώρα —εξαιτίας της συνθήκης της Λοζάνης— θεωρούνταν "τακτοποιημένα", δεν είναι "τακτοποιημένα".

Γι' αυτόν τον λόγο μιλάμε για περίεργα πράγματα. Κάποιοι, είτε έχουν αποφασίσει να μας κάνουν "πλάκα" είτε απλά μεθοδεύουν σοβαρότατες καταστάσεις, οι οποίες εκ πρώτης όψεως δεν φαίνονται. Αν μας κάνουν "πλάκα", θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτή εύκολα "γυρίζει" εις βάρος αυτού που την κάνει. Όποιος κάνει πλάκες, θα πρέπει να είναι έτοιμος να δεχθεί και ο ίδιος πλάκες. Σε διαφορετική περίπτωση μιλάμε για άλλα πράγματα. Πράγματα πολύ σοβαρά και τα οποία αφορούν το μέλλον της ίδιας της Τουρκίας. Όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας τα ισχυρίζεται αυτά, ευνόητο είναι ότι γνωρίζει τα όσα αυτά συνεπάγονται. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας απειλεί τα συμφέροντα της Τουρκίας, νομίζοντας ότι τα εξυπηρετεί. Γνωρίζει κάποιος τι μπορεί να σημαίνει το να υπάρχει έστω και ένας Τούρκος στη Θράκη; Τι σημαίνει αυτό για την ίδια την Τουρκία;
Ένας Τούρκος στη Θράκη σημαίνει ότι δεν εφαρμόστηκε η Συνθήκη της Λοζάνης στο σύνολό της και άρα αυτή τίθεται υπό αμφισβήτηση. Σημαίνει ότι δεν έγινε ομαλή ανταλλαγή πληθυσμών και άρα κεφαλαίου. Σημαίνει ότι υπάρχουν "υπόλοιπα", τα οποία πρέπει να διευθετηθούν. Σημαίνει ότι τα εμπλεκόμενα σ' αυτήν κράτη θα πρέπει να κάνουν συμπληρωματικές "κινήσεις" με αντικείμενο τις αποζημιώσεις. Τις όποιες αποζημιώσεις, είτε αυτές είναι ηθικές είτε οικονομικές.
Ένας Τούρκος στη Θράκη σημαίνει ότι η Τουρκία έκανε εθνοκάθαρση Ελλήνων στη Μικρά Ασία, εφόσον δεν έγινε η από κοινού συμφωνημένη και ειρηνική διακρατική ανταλλαγή πληθυσμών, όπως "συνυπέγραψε" με την Ελλάδα στη Συνθήκη της Λοζάνης. Σημαίνει ότι το κάθε κράτος, το οποίο εμπλέκεται στη συμφωνία, έδιωξε αυθαίρετα και άρα εγκληματικά όσους πιο πολλούς αλλοεθνείς μπορούσε από την επικράτειά του και τους άρπαξε τις περιουσίες τους.
Ένας Τούρκος στη Θράκη σημαίνει ότι η Ελλάδα απλά δεν έκανε "τέλεια" τη δουλειά της. Την ίδια "δουλειά" που έκανε "τέλεια" η Τουρκία και δεν άφησε ούτε έναν Έλληνα στη Μικρά Ασία. Σημαίνει ότι έγινε "αγώνας" εγκλημάτων και με βάση τα αποτελέσματα η Τουρκία σ' αυτόν τον αγώνα ήταν σαφώς "νικήτρια". Σημαίνει ότι κακώς υπέγραψαν τα δύο κράτη για μια συμφωνία πάνω σε δεδομένα, τα οποία ήταν ψευδή και άρα δεν ίσχυαν. Σημαίνει με λίγα λόγια ότι η Τουρκία έχει το νομικό δικαίωμα να "σέρνει" την Ελλάδα στα διεθνή δικαστήρια για παραβίαση δικαιωμάτων υπαρκτών εθνικών μειονοτήτων στην επικράτειά της, αλλά ταυτόχρονα δίνει το δικαίωμα και στην Ελλάδα να κάνει το ίδιο για κατεστραμμένες εθνικές μειονότητες, οι οποίες ζητάνε "δικαίωση" και όχι μόνον ηθική.
Ένας Τούρκος στην Θράκη σημαίνει ότι υπάρχουν ελληνικές περιουσίες στη Μικρά Ασία. Περιουσίες, οι οποίες βρίσκονται σε "εκκρεμότητα". Οι περιουσίες αυτών, που υπέστησαν τον εθνικό διωγμό. Μιλάμε για εκατομμύρια σπιτιών και εκατομμύρια στρεμμάτων γης εκατομμυρίων ανθρώπων, οι οποίοι υπέστησαν τις συνέπειες των διωγμών αυτών. Μιλάμε για εκατομμύρια ανθρώπων, οι οποίοι ξεριζώθηκαν παρά τη θέλησή τους από τις εστίες τους. Μιλάμε για διωγμούς, που διέπραξε το ίδιο το τουρκικό κράτος.
Αντίθετα η Ελλάδα δεν έκανε διωγμούς στον υπό ανταλλαγή χώρο. Δεν της ανήκε εκείνος ο χώρος ως κράτος και άρα δεν είχε τον αντίστοιχο μηχανισμό, που να της επιτρέπει να πραγματοποιεί οργανωμένους διωγμούς τη δεδομένη στιγμή. Εκείνος ο χώρος της παραδόθηκε για τη δρομολόγηση της ανταλλαγής. Της παραδόθηκε, για να "αποζημιώσει" τους Έλληνες της Μικράς Ασίας. Της παραδόθηκε… και άρα αυτοβούλως οι πληθυσμοί των Τούρκων των Βαλκανίων πήγαν στην Τουρκία, εφόσον διαπίστωσαν ότι τους συνέφερε η "ανταλλαγή".
Δεν υπάρχουν ιστορικά στοιχεία, τα οποία να επιβεβαιώνουν μαζική αντίδραση των βαλκανικών τουρκικών πληθυσμών στο τότε ενδεχόμενο της μετακίνησής τους. Δεν υπάρχουν μαζικά εγκλήματα, μαζικοί εκβιασμοί και αναγκαστικές μετακινήσεις. Οι Τούρκοι των Βαλκανίων αποχώρησαν ειρηνικά από τη βαλκανική επαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και κατέληξαν στη Μικρά Ασία, εφόσον είχαν λάβει τις "διαβεβαιώσεις" που απαιτούσαν για το εγχείρημά τους. Δεν "συνωστίσθηκαν" σε καμία Καβάλα ή καμία Θεσσαλονίκη κατά τα "πρότυπα" της Σμύρνης. Τους συνέφερε να πάνε στη Μικρά Ασία και αυτό έκαναν.
Γιατί τους συνέφερε; Γιατί άλλαζαν οι καιροί και οι ίδιοι, είτε έπρεπε να συμμορφωθούν με τα νέα δεδομένα είτε να μετακινηθούν σε νέους χώρους, όπου θα διατηρούσαν τα παλαιά δεδομένα. Οι μπέηδες και οι αγάδες των Βαλκανίων ήταν θέμα χρόνου να χάσουν τα τσιφλίκια τους. Να τα χάσουν όχι εξαιτίας κάποιας εθνικής έξαρσης των τοπικών πληθυσμών, αλλά εξαιτίας των γενικότερων κοινωνικών συνθηκών, οι οποίες τροφοδοτούσαν τις ταξικές συγκρούσεις. Σε έναν κόσμο, ο οποίος ταλανιζόταν από προλεταριακές και άλλες επαναστάσεις, ήταν θέμα χρόνου να εξαλειφθούν τα φεουδαρχικά κατάλοιπα σ' έναν χώρο της Ευρώπης, όπως ήταν τα Βαλκάνια …Τα ως επί τω πλείστω χριστιανικά Βαλκάνια.
Εν μέσω μιας τρομερής οικονομικής κρίσης εκείνη την εποχή όλοι αυτοί έπρεπε ν' αποφασίσουν για την επιβίωσή τους. Σκέφτηκαν με βάση τα συμφέροντά τους και έκριναν ότι τους συνέφεραν οι ισλαμικές συνθήκες μιας ομοιογενούς ισλαμικής Μικράς Ασίας, προκειμένου να ζήσουν όπως πριν και άρα χωρίς να τους αγγίζουν οι γενικότερες κοινωνικές και ιδεολογικές εξελίξεις, οι οποίες αναγκαστικά μετάλλασσαν τον χριστιανικό χώρο. Ήθελαν να ζουν σαν μπέηδες και αυτό μόνον στην ισλαμική Μικρά Ασία μπορούσαν να το καταφέρουν. Μια προ πολλού χαμένη "παρτίδα" επεδίωξαν και κατάφεραν να την κερδίσουν εις βάρος κάποιων άλλων. Κάποιοι προφανώς τους διαβεβαίωσαν ότι θα τους επέτρεπαν να επιβάλλουν τον αγαπημένο τους Μεσαίωνα στον χώρο που τους ενδιέφερε.
Μαζί μ' αυτούς έσπευσαν να επωφεληθούν και οι Νεότουρκοι. Οι Νεότουρκοι, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους ήταν αστοί των Βαλκανίων και οι οποίοι ήταν τα κύρια θύματα της τεράστιας οικονομικής κρίσης. Αστοί μικρέμποροι, επιτηδευματίες και "επιστήμονες". Αστοί και άρα χωρίς πραγματικές περιουσίες. Αυτοί πήγαν στη Μικρά Ασία, για ν' αποκτήσουν περιουσία. Περιουσία, η οποία ανήκε σε άλλους. Αυτοί, οι "μη έχοντες" των Βαλκανίων, έγιναν μέσα σε μια νύκτα οι "έχοντες" της Μικράς Ασίας. Αυτοί, οι ξυπόλητοι "οραματιστές" και συνοδοιπόροι του Κεμάλ, έγιναν μέσα σε μια νύχτα φεουδάρχες στη Μικρά Ασία.
Ένας Τούρκος στη Θράκη σημαίνει ότι το ελληνικό κράτος έχει "υποχρέωση" να αποζημιώσει τους Τούρκους στη Θράκη, αλλά αυτό γεννάει και ανάλογη υποχρέωση της Τουρκίας απέναντι στους Έλληνες της Μικράς Ασίας. Η "υποχρέωση" της Ελλάδας μπαίνει σε εισαγωγικά, γιατί αφορά μόνον το τυπικό μέρος, εφόσον οι περιουσίες των μειονοτικών δεν αγγίχτηκαν κατά την περίοδο της ανταλλαγής των πληθυσμών και άρα αυτοί δεν θίχθηκαν οικονομικά, ώστε να τίθεται θέμα οικονομικής αποζημίωσης. Για την Ελλάδα η "αποζημίωση" έχει σχέση μόνον με την αναγνώριση των δικαιωμάτων τους ως εθνική μειονότητα και τίποτε παραπάνω. Αναγνώριση των δικαιωμάτων τους, τα οποία περιορίζονται στα γνωστά εθνικού τύπου δικαιώματα των μειονοτήτων. Μειονοτικά σχολεία, δικαίωμα γλώσσας και κάποιο βαθμό αυτοδιοίκησης της κοινότητας.
Αναγνώριση και μάλιστα με οικονομικό όφελος για την Ελλάδα. Γιατί; Γιατί πρέπει να μας επιστρέψουν πίσω τα χωράφια, τα οποία πήραν στην προηγούμενη άσκηση του δικαιώματος του εθνικού τους προσδιορισμού. Τα χωράφια τους τα κράτησαν, επειδή δήλωσαν Έλληνες μωαμεθανοί. Αν τότε δήλωναν Τούρκοι —όπως και τώρα, αν το δηλώσουν— δεν θα είχαν —και δεν θα έχουν— δικαίωμα πάνω σ' αυτές τις περιουσίες. Γίνονται Τούρκοι της Ελλάδας χωρίς περιουσία, όπως συμβαίνει και με πολλούς Έλληνες, οι οποίοι είναι πολίτες της πατρίδας τους χωρίς περιουσία. Οι περιουσίες των Τούρκων των Βαλκανίων μπήκαν ατόφιες στο "τραπέζι" της Συνθήκης και έγιναν αντικείμενο ανταλλαγής. Ο Τούρκος, ο οποίος ήθελε περιουσία, αναγκαστικά μετακινιόταν στη Μικρά Ασία, προκειμένου να αποζημιωθεί γι' αυτήν που έχανε στα Βαλκάνια. Ο Τούρκος, που ήθελε να παραμείνει στα Βαλκάνια ως Τούρκος, έμενε χωρίς περιουσία και τέτοιοι υπήρξαν ελάχιστοι.
Αντίθετα η υποχρέωση της Τουρκίας είναι ουσιαστική, εφόσον άρπαξε το σύνολο της ακίνητης περιουσίας μιας μεγάλης μερίδας του τότε μικρασιατικού πληθυσμού, ο οποίος είχε ελληνική καταγωγή. Η δυσαναλογία του όγκου της περιουσίας που πήρε στη Μικρά Ασία σε σχέση με αυτήν που παρέδωσε στα Βαλκάνια είναι αυτό το οποίο γεννά "δικαίωμα". Όταν δεν υπάρχει αναλογικότητα μεταξύ αυτού που παίρνεις σε σχέση με αυτό που δίνεις, πάντα υπάρχει "δικαίωμα", εφόσον υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν θιγεί οικονομικά. Αυτό το νομικό "δικαίωμα" των ιδιωτών κάλυπτε η Συνθήκη της Λοζάνης. Αν αυτή πάψει να ισχύει, επανεμφανίζεται το "δικαίωμα" και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν συμφέρει την Τουρκία.
Ένας Τούρκος στη Θράκη απειλεί τα "θεμέλια" όλου του κεμαλικού καθεστώτος, εφόσον το καθεστώς αυτό στηρίζεται αποκλειστικά πάνω στη συνθήκη της Λοζάνης. Η περιουσία —και άρα η ισχύς— όλων αυτών των κεμαλιστών στην πραγματικότητα είναι η "εγκαταλειφθείσα" —λόγω της επιλογής της ανταλλαγής— ελληνική περιουσία, εφόσον ισχύει η συνθήκη της Λοζάνης ή η αρπαχθείσα δια της βίας ελληνική περιουσία, εφόσον αυτή δεν ισχύει. Η νομιμοποίηση αυτής της υπερέχουσας κοινωνικής μειονότητας στην τουρκική κοινωνία είναι "προϊόν" αυτής της Συνθήκης.
Ένας Τούρκος στη Θράκη αλλάζει άρδην τα κοινωνικά δεδομένα μέσα στην ίδια την Τουρκία. Στην πραγματικότητα αφαιρεί τη νομιμότητα της παρουσίας των κεμαλιστών στη Μικρά Ασία. Μετατρέπει τους κεμαλιστές σε δυνάμεις κατοχής της Μικράς Ασίας. Σε βαλκανικές δυνάμεις κατοχής. Σκληρής κατοχής. Στην κυριολεξία —αν δεν ισχύει η Συνθήκη της Λοζάνης— δεν υπάρχει Τουρκία, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα. Υπάρχει μια κατακτημένη Μικρά Ασία, η οποία παριστάνει το εθνικό κράτος, ενώ δεν είναι. Στην πραγματικότητα είναι μια αυθεντική οθωμανική επαρχία, η οποία δέχθηκε εισβολή από τους Οθωμανούς κυρίαρχους μιας άλλης επαρχίας, η οποία χάθηκε. Για να μην καταστραφούν ολοκληρωτικά αυτοί οι οποίοι έχασαν τη μάχη στη δική τους επαρχία, εισέβαλαν στη διπλανή επαρχία και την κατάκτησαν, χρησιμοποιώντας το "άλλοθι" της ανταλλαγής πληθυσμών.
Αυτό είναι στην πραγματικότητα οι κεμαλιστές. Είναι οι Οθωμανοί, που έχασαν τα Βαλκάνια —και άρα και τις περιουσίες τους— και εισέβαλαν στη Μικρά Ασία, για να συνεχίσουν την "επιτυχία" τους εις βάρος άλλων. Εις βάρος νέων θυμάτων. Μέχρι τότε ζούσαν εις βάρος των βαλκανικών λαών και στη συνέχεια έκαναν αυτό το οποίο γνώριζαν να κάνουν εις βάρος των μικρασιατικών λαών. Οι κεμαλιστές στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι βαλκανικής καταγωγής Τούρκοι. Τούρκοι, οι οποίοι, αν δεν ισχύει η συνθήκη της Λοζάνης, έσπευσαν αυτοβούλως στη Μικρά Ασία και πραγματοποιώντας σφαγές εις βάρος γνήσιων Μικρασιατών —όπως ήταν οι Μικρασιάτες Έλληνες, οι Μικρασιάτες Τούρκοι, οι Κούρδοι, οι Αρμένιοι κλπ.—, τους λεηλάτησαν.
Αυτό δεν το λέμε εμείς αυθαίρετα. Αυτό το λέει η καθημερινή πραγματικότητα της Τουρκίας. Αυτοί δεν είναι και οι επίσημοι εχθροί του κεμαλικού κράτους; Οι εχθροί, οι οποίοι ποτέ δεν αποκρύφτηκαν από αυτό. Οι Έλληνες ήταν οι μόνοι από τους εχθρούς τους, οι οποίοι εκδιώχθηκαν από τη Μικρά Ασία και άρα έπαψαν να υπάρχουν ως τέτοιοι. Όλοι οι υπόλοιποι εχθροί των κεμαλιστών παρέμειναν στη Μικρά Ασία. Όλοι αυτοί, που ακόμα και σήμερα καταδιώκονται από το κεμαλικό κράτος σε μόνιμη βάση, είτε για τις μαντίλες τους είτε για τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, είναι στην πλειοψηφία τους Μικρασιάτες Τούρκοι, τους οποίους οι κεμαλιστές τους αντιλαμβάνονται ως εχθρούς.
Πραγματικούς εχθρούς… πολύ χειρότερους από τους Έλληνες, τους οποίους τους εμφανίζουν ως εθνικούς τους εχθρούς. Εχθρούς πραγματικούς, εφόσον οι Έλληνες μόνον τυπικά είναι εχθροί της Τουρκίας και μέσα στα πλαίσια των τεχνιτών εθνικών ανταγωνισμών. Οι Έλληνες στην πραγματικότητα όχι απλά δεν είναι καν εχθροί των κεμαλιστών, αλλά αντίθετα είναι οι ευεργέτες τους. Χάρη στις περιουσίες τους όλοι αυτοί έγιναν πλούσιοι στη Μικρά Ασία. Χάρη στο ελληνικό κράτος και τις "υπογραφές" του αυτοί μπορούν και υπάρχουν "νόμιμα" στη Μικρά Ασία. Χάρη στην ελληνική βοήθεια δεν κατέληξαν στα υπόγεια της Πόλης ως πρόσφυγες και πήγαν κατ’ ευθείαν στα Παλάτια της.
Οι Μικρασιάτες Τούρκοι είναι οι θανάσιμοι εχθροί των κεμαλιστών. Κανένας από τα εκατομμύρια των Τούρκων —οι περισσότεροι εκ των οποίων ψηφίζουν μάλιστα τον Ερνογάν— δεν είναι Βαλκάνιος. Αυτοί όλοι τους είναι φτωχοί Μικρασιάτες. Πλούσιοι είναι μόνον οι Βαλκάνιοι και αυτοί είναι οι κεμαλιστές. Αυτοί οι φτωχοί Μικρασιάτες Τούρκοι είναι εκείνοι που απειλούν σε καθημερινή βάση τα παρανόμως —εφόσον δεν ισχύει η Συνθήκη της Λοζάνης— "κεκτημένα" των κεμαλιστών. Για αυτούς τους Μικρασιάτες Τούρκους οι κεμαλιστές είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο. Είναι Βαλκανικές δυνάμεις κατοχής. Βαλκανικές ορδές εποίκων, που κατάσφαξαν "στιγμιαία" συγκεκριμένες "αδερφές" εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες της Μικράς Ασίας και από τότε μέχρι τώρα ζουν και εις βάρος όλων των υπολοίπων Μικρασιατών. Βαλκάνιοι "κονκισταδόρες", που βρήκαν το "Ελντοράντο" τους στη Μικρά Ασία. Με έναν σκληρό Κεμάλ στη θέση του Κορτέζ λεηλάτησαν τη Μικρά Ασία.
Οι Μικρασιάτες Τούρκοι δεν μπορούν να αμφισβητήσουν την παρουσία των κεμαλιστών, γιατί υπάρχει η Συνθήκη της Λοζάνης. Θεωρητικά οι κεμαλιστές δεν πήραν τίποτε από τους ίδιους, εφόσον η Συνθήκη της Λοζάνης "διαβεβαιώνει" ότι κατέχουν μόνον την ελληνική περιουσία και τίποτε παραπάνω. Η Συνθήκη της Λοζάνης "διαβεβαιώνει" ότι πήραν νόμιμα μόνον αυτά τα οποία "δικαιούνταν". Μια περιουσία, η οποία είναι προφανές ότι χωρίς αυτήν τη Συνθήκη θα ανήκε στους Μικρασιάτες Τούρκους και όχι στους "εκλεκτούς" του Θεσσαλονικιού Κεμάλ.
Απλά πράγματα. Γιατί να επωφεληθεί από τον "ξεριζωμό" των Ελλήνων ο κεμαλιστής από την Καβάλα και όχι ένας φτωχός Μικρασιάτης Τούρκος από το Αϊβαλί; Καλώς ή κακώς, δικαίως ή αδίκως, οι Έλληνες έφυγαν από τη Μικρά Ασία. Πώς έγινε η μοιρασιά μεταξύ των Τούρκων —οι οποίοι βρίσκονταν εκεί ως γηγενείς— και αυτών που ήρθαν από τα Βαλκάνια ως πρόσφυγες; Γιατί ο Μικρασιάτες Τούρκοι —και θεωρητικά "νικητές" των "εκμεταλλευτών" Ελλήνων— να παραμείνουν φτωχοί και να γίνουν πλούσιοι και προνομιούχοι οι "ξεριζωμένοι" Βαλκάνιοι Τούρκοι; Σε ποια άλλη περίπτωση στην ιστορία του κόσμου οι "κατατρεγμένοι" πρόσφυγες έγιναν αυτόματα επικυρίαρχοι αυτών που καλούνταν να τους "φιλοξενήσουν";
Εδώ μπορεί να καταλάβει κάποιος τον σημερινό φαινομενικό παραλογισμό του Ερντογάν και της Τουρκίας. Αν κάποιος έπρεπε να "φωνάζει" εκ του πονηρού ότι υπάρχουν Τούρκοι στη Θράκη, αυτός θα έπρεπε να είναι η Ελλάδα. Γιατί; Γιατί δεν της κοστίζει τίποτε να το κάνει και ταυτόχρονα της δίνει προοπτική μεγάλου "κέρδους". Γιατί; Γιατί με τον τρόπο αυτόν διατηρεί μόνιμα το δικαίωμα να ζητάει αποζημιώσεις για τους Έλληνες της Μικρασιατικής Καταστροφής. Για να μπορεί εύκολα να συντάσσεται με όλα τα θύματα της κεμαλικής θηριωδίας. Να συντάσσεται με τους Κούρδους και τους Αρμένιους, προκειμένου να διεκδικήσουν από κοινού στα διεθνή δικαστήρια αυτά τα οποία τους αφαιρέθηκαν δια της βίας από τους κεμαλιστές. Να συντάσσεται όχι μόνον με τους εθνικά διαφορετικούς των κεμαλιστών Μικρασιάτες, αλλά και με τους ίδιους τους Τούρκους Μικρασιάτες, οι οποίοι έπεσαν κι αυτοί θύματα του κεμαλισμού.
Του βαλκανικού κεμαλισμού, ο οποίος λεηλάτησε στην κυριολεξία ολόκληρη τη Μικρά Ασία εις βάρος του συνόλου των πληθυσμών της. Των πληθυσμών, που, άσχετα αν ήταν χριστιανοί ή μουσουλμάνοι, ήταν γηγενείς Μικρασιάτες. Των πληθυσμών, που, άσχετα αν ήταν Έλληνες, Κούρδοι, Αρμένιοι ή Τούρκοι, ήταν γηγενείς Μικρασιάτες. Των πληθυσμών, τους οποίους οι κεμαλιστές αδίκησαν στο σύνολό τους, συνωμοτώντας με τους ιμπεριαλιστές της Δύσης. Τους χριστιανούς ιμπεριαλιστές της Δύσης. Των πληθυσμών, που στην πραγματικότητα κατακτήθηκαν από τους Βαλκάνιους κατακτητές και εποίκους του Κεμάλ. Τους σκληρούς, απάνθρωπους και δηλωμένους άθεους Βαλκάνιους Τούρκους, που κατέκτησαν τη Μικρά Ασίας εις βάρος των Μικρασιατών. Των πιστών Μικρασιατών όλων των θρησκειών.
Απλή αριθμητική είναι όλα. Υπάρχουν τα στοιχεία, που επιτρέπουν σε κάποιους να κάνουν τις "πράξεις" που προβλέπει η "αριθμητική" αυτή. Όταν υπάρχει ανταλλαγή πληθυσμών και κεφαλαίου, πρέπει να υπάρχουν και "ισότητες" σ' ό,τι αφορά το τελικό αποτέλεσμα. Πόσοι Βαλκάνιοι Τούρκοι πήγαν στη Μικρά Ασία και τι όγκο κεφαλαίου μοιράστηκαν μεταξύ τους; Πόσοι Μικρασιάτες Έλληνες ήρθαν στην Ελλάδα και τι όγκο κεφαλαίου μοιράστηκαν μεταξύ τους; Αυτές οι αριθμητικές ποσότητες πρέπει να είναι ίσες —ή περίπου ίσες— για να μην υπάρχουν εκκρεμότητες. Ισχύει όμως αυτό;
Όχι βέβαια. Οι κεμαλιστές έκαναν "όργια" εις βάρος όλων των Μικρασιατών. Απέκτησαν περιουσίες, τις οποίες δεν δικαιούνταν. Απέκτησαν περιουσίες σαν "αποζημίωση" για περιουσίες, τις οποίες δεν διέθεταν στους χώρους που εγκατέλειψαν. Πόσοι από τους κακομοίρηδες δικηγόρους, λογιστές, κουρείς, μανάβηδες ή ψιλικατζήδες, που πλαισίωναν τον Κεμάλ, έγιναν μέσα σε μια στιγμή μεγαλογαιοκτήμονες στη Μικρά Ασία; Ποιος ξέρει πόσοι "Σαλονικιοί" άφησαν τα μπουγατσατζήδικά τους στη Θεσσαλονίκη και "αποζημιώθηκαν" με χιλιάδες στρέμματα μικρασιατικής γης. Ακόμα και ο ίδιος ο Κεμάλ για τι ακριβώς αποζημιώθηκε στη Μικρά Ασία; Για το ημιυπαίθριο της Αγίου Δημητρίου;
Και δεν ήταν μόνον αυτοί. Πολλοί από αυτούς τους φανατικούς κεμαλιστές δεν προέρχονταν καν από τον χώρο που έμπαινε στην ανταλλαγή των πληθυσμών. Απέκτησαν περιουσίες εις βάρος εθνικοτήτων, οι οποίες δεν είχαν υποχρέωση να τους αποζημιώσουν. Αν ένας κεμαλιστής Τούρκος εγκατέλειπε τη μετέπειτα Σερβία, τη μετέπειτα Βουλγαρία ή την Αλβανία, γιατί να αποζημιωθεί με ελληνικό ή κουρδικό ή αρμενικό κεφάλαιο; Τι είδους ανταλλαγή ήταν αυτή; Γιατί ο κεμαλιστής, που εγκατέλειπε το σπίτι του στα τότε σερβικά Μπίτολα, να αποζημιωθεί με σπίτι Έλληνα στην Πόλη; Είχαν οι Σέρβοι ή οι Βούλγαροι περιουσίες στη Μικρά Ασία; Με τι κεφάλαιο αποζημίωσαν αυτούς που "ξεφορτώθηκαν"; Με τι αποζημιώθηκαν οι κεμαλιστές, που εγκατέλειψαν τους χώρους, οι οποίοι δεν ανήκαν στον χώρο που "παρέλαβε" η Ελλάδα; Οι Σέρβοι δηλαδή και οι Βούλγαροι απελευθερώθηκαν με τη "μαγκιά" τους και μόνον οι Έλληνες "πλήρωσαν" για την ελευθερία τους;
Αυτές οι αποζημιώσεις όμως είχαν και γενικότερες κοινωνικές συνέπειες, οι οποίες κατέστρεψαν την κοινωνική "ισορροπία" και μέσα στην ίδια την τουρκική κοινωνία. Οι κεμαλιστές, λεηλατώντας τους πλουσιότερους Μικρασιάτες, απέκτησαν με αθέμιτο τρόπο κοινωνική υπεροχή έναντι των γηγενών ομοεθνών τους. Πώς και γιατί επωφελήθηκε ο γηγενής Τούρκος Μικρασιάτης από την αποχώρηση των πλούσιων πληθυσμών της Μικράς Ασίας; Φτωχός ήταν και φτωχός παρέμεινε, εφόσον δεν επωφελήθηκε από το "κενό", το οποίο άφησαν οι πλούσιοι φεύγοντας. Από το "κενό" επωφελήθηκαν οι εισβολείς. Αυτοί, χάρη στα κλεμμένα, μόρφωσαν τα παιδιά τους. Αυτοί έδωσαν στα παιδιά τους το πλεονέκτημα της περιουσίας. Πλεονέκτημα, το οποίο "μεταφράζεται" σε κοινωνική "άνοδο" και βόλεμα στις ανώτατες βαθμίδες του τουρκικού συστήματος.
Από τότε μέχρι σήμερα οι κεμαλιστές υπερέχουν σε όλους τους τομείς της μικρασιατικής τουρκικής κοινωνίας. Αυτοί ελέγχουν τα πάντα. Ελέγχοντας τον κρατικό μηχανισμό, ελέγχουν τα πάντα. Διατηρούν τους "εχθρούς" τους μόνιμα σε κατάσταση απόλυτης αδυναμίας. Τους διατηρούν μόνιμα φτωχούς κι αγράμματους. Από εκεί και πέρα μπορούν, ελέγχοντας τη δικαστική εξουσία, να ελέγχουν το σύνολο της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας. Διατηρούν μόνιμα την υπεροχή τους έναντι των γηγενών. Με συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού καταφέρνουν και υπερέχουν πάντα έναντι των Μικρασιατών Τούρκων. Μόνοι τους αποφασίζουν ποιος θα "διακριθεί" στην Τουρκία. Μόνοι τους αποφασίζουν ποιος θα παρανομήσει και θα γίνει μεγιστάνας και ποιος θα καταλήξει στη φυλακή. Για όποιον τους αμφισβητεί υπάρχει ο στρατός και η αστυνομία, για να τους "θυμίζει" πάντα ποιος κάνει το "κουμάντο".
Αυτοί είναι οι κεμαλιστές και η "νομιμότητα" της "ευγενούς" παρουσίας τους μέσα στη μικρασιατική κοινωνία των Τούρκων οφείλεται στη Συνθήκη της Λοζάνης. Το "δικαίωμά" τους να ζουν μέσα στην Τουρκία —όπως ζουν—, το εξασφαλίζει αυτή η Συνθήκη. Την ιδιοκτησία τους τη νομιμοποιεί το "δικαίωμα" τους πάνω στην ελληνική περιουσία, την οποία "κληρονόμησαν" εις βάρος των υπόλοιπων Μικρασιατών. Την περιουσία, που, λόγω της Συνθήκης, τη "δικαιούνταν".
Έχει παρατηρήσει ποτέ κάποιος τους κεμαλιστές; Θυμίζουν σε τίποτε τους υπόλοιπους Μικρασιάτες; Ούτε καν στα φυσικά τους χαρακτηριστικά. Γνήσιοι Βαλκάνιοι έποικοι είναι, που μοιάζουν περισσότερο με τους ελληνικούς, βουλγαρικούς ή σερβικούς πληθυσμούς των Βαλκανίων, παρά με τους γηγενείς. Ορατά διαφορετικοί μέσα στην "πατρίδα" τους όσο ήταν οι Ρώσοι στο Αζερμπαϊτζάν.
Μόνον με τη γνώση όλων αυτών μπορεί να καταλάβει ο αναγνώστης και μερικές άλλες "μυστηριώδεις" ιδιομορφίες της Τουρκίας. Ιδιομορφίες, που, χωρίς αυτήν τη γνώση, θα παραμείνουν για πάντα "ανεξήγητες". Γιατί, λόγου χάρη, ανήκει στην παράδοση των σύγχρονων Τούρκων να "γιορτάζουν" ακόμα την εισβολή τους στη Μικρά Ασία από την Ανατολή; Είναι σαν να γιορτάζουν οι ελλαδίτες Έλληνες τη νίκη τους επί των Πελασγών. Γιατί γιορτάζουν την Άλωση της Πόλης με τόσο φανατισμό; Είναι σαν να γιόρταζαν οι Έλληνες της Μικράς Ασίας τη νίκη τους επί των Τρώων. Πόσοι αιώνες ακόμα πρέπει να περάσουν, για να αισθάνονται οι Τούρκοι γηγενείς στη Μικρά Ασία; Πόσους αιώνες πρέπει να την κρατήσουν την Πόλη, για να την αισθάνονται δική τους; Γιατί, δηλαδή, μετά από τόσους αιώνες παρουσία στον χώρο, εξακολουθούν και έχουν ως παράδοσή τους κάτι το οποίο τους διατηρεί "ξένους" πάνω στα χώματα της πατρίδας τους. Άρα κάτι συμβαίνει. Κάτι περίεργο συμβαίνει και επειδή μεθοδεύεται από το ίδιο το κράτος, προφανώς βολεύει τους κεμαλιστές.
Γιατί το κάνουν αυτό; Για ν' αναπτύξουν οι Βαλκάνιοι τύραννοι μια κοινή παράδοση με τους γηγενείς Μικρασιάτες. Για ν' αναπτύξουν μια κοινή πλατφόρμα παράδοσης, πάνω στην οποία θα μπορούν ν' ανέβουν ταυτόχρονα τόσο οι θύτες όσο και τα θύματα. Για να πείσουν οι ξένοι τους γηγενείς ότι είναι και οι ίδιοι ξένοι και άρα όμοιοι μεταξύ τους. Για να έχουν έναν κοινό εχθρό, που δήθεν τους καθιστά "αυθεντικά" αδέρφια και λίγο συνενόχους.
Οι γηγενείς Μικρασιάτες επωφελήθηκαν εις βάρος των Ελλήνων, εισβάλλοντας από την Ανατολή και οι κεμαλιστές Βαλκάνιοι επωφελήθηκαν και πάλι εις βάρος των Ελλήνων, εισβάλλοντας από τη Δύση. Άρα; Άρα όλοι ξένοι στον χώρο και συνένοχοι στο ίδιο έγκλημα. Άρα αδέρφια. Κανένας δεν αδίκησε κανέναν στις μεταξύ τους σχέσεις. Ό,τι άφησαν οι πρώτοι στα χέρια των Ελλήνων, το πήραν οι δεύτεροι προς δόξα της Τουρκίας. Όλοι επωφελήθηκαν εις βάρος των Ελλήνων και αυτοί είναι ο μοναδικός εχθρός. Ο εθνικός εχθρός ενός κράτους, το οποίο δεν είναι καν εθνικό. Αν δεν υπήρχαν οι Έλληνες, στην κυριολεξία οι Βαλκάνιοι κεμαλιστές και οι Τούρκοι Μικρασιάτες δεν θα είχαν τίποτε απολύτως κοινό για να τους ενώνει.
Χωρίς τη Συνθήκη της Λοζάνης όλοι αυτοί απλά δεν θα μπορούσαν να συνυπάρξουν στη Μικρά Ασία. Χωρίς τη Συνθήκη είναι διακριτοί οι ρόλοι των πάντων στην Τουρκία. Είναι διακριτοί οι εισβολείς σε σχέση με τους γηγενείς. Είναι διακριτοί οι κατακτητές σε σχέση με τους κατακτημένους. Είναι διακριτοί οι θύτες σε σχέση με τα θύματα. Οι κεμαλιστές όλα αυτά τα γνωρίζουν. Είναι υποχρεωμένοι να τα γνωρίζουν, γιατί αυτά είναι που τους επιτρέπουν να επιβιώνουν. Η Συνθήκη της Λοζάνης είναι γι' αυτούς το "ευαγγέλιο" της ιδιόμορφης κεμαλικής τους θρησκείας. Αν δεν υπάρχει αυτή η Συνθήκη, είναι ξένοι ανάμεσα σε ξένους. Είναι εισβολείς ανάμεσα στα θύματά τους. Είναι άθεοι ανάμεσα σε μουσουλμάνους. Είναι Ευρωπαίοι ανάμεσα σε Ασιάτες.
Η Συνθήκη είναι αυτήν η οποία "αναγνωρίζει" τους Βαλκάνιους εισβολείς σαν Τούρκους "αδερφούς" των Τούρκων της Μικράς Ασίας. Η Συνθήκη αυτή είναι ο θεμέλιος λίθος του σύγχρονου τουρκικού έθνους. Του πιο παράδοξου έθνους στην ανθρώπινη ιστορία. Του έθνους, το οποίο έχει αλλοεθνή "πατέρα" και η πατρίδα του "ανήκει" σε άλλους και αυτό απλά την "παρακρατεί". "Πατέρας" του είναι ένας Εβραίος Ντονμέ από τη Θεσσαλονίκη και η παραδοξότητα αυτού του έθνους δεν σταματάει εκεί. Αυτό το έθνος δεν κατοικεί στη δική του "πατρίδα" …Αυτό κι αν είναι παράδοξο. Χάρη στην κεμαλική παράδοση, η οποία απεγνωσμένα αναζητούσε κοινά "σημεία" με τους γηγενείς, στην πραγματικότητα "ξεκόλλησαν" τον τουρκικό λαό από την πατρίδα του.
"Ξεκόλλησαν" τους γηγενείς από το χώμα που τους γέννησε. Χάλασαν καλές σχέσεις αιώνων με τους Έλληνες. Σχέσεις, οι οποίες χωρίς την εγκληματική παρέμβαση των ξένων δεν θα οδηγούσαν ποτέ σε μετωπική σύγκρουση, όπως αυτήν που είδαμε να συμβαίνει στη διάρκεια της Μικρασιατικής Καταστροφής. Της καταστροφής, η οποία ήταν πραγματικά μικρασιατική, εφόσον δεν αφορούσε μόνον τους Έλληνες, αλλά όλους τους Μικρασιάτες. Για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους οι Βαλκάνιοι κατακτητές της Μικράς Ασίας, πήγαν και —ως κοινοί εγκληματίες— έσπασαν "ρίζες" αιώνων φυσικής παρουσίας στον χώρο. Για να εμφανίζονται οι Βαλκάνιοι κεμαλιστές σαν όμοιοι με τους γηγενείς Τούρκους, "τοποθέτησαν" την κοινή παντουρκική πατρίδα σε κάποιον αφηρημένο και ασαφή "χώρο" της απώτατης Ανατολής και τη σημερινή τους πατρίδα την εμφάνισαν σαν ένα ενδιάμεσο "στάδιο" της ιστορικής τους πορείας. Ένα στάδιο μόνιμα "εφήμερο".
Χάρη στους κεμαλιστές οι Τούρκοι αισθάνονται ότι κατοικούν σε έναν χώρο, του οποίου η "ψιλή" κυριότητα εξακολουθεί να ανήκει σε άλλους. Χάρη στους κεμαλιστές η Μικρά Ασία παραμένει μόνιμα "ελληνική", έστω κι αν δεν υπάρχει εκεί ούτε ένας Έλληνας. Χάρη στους κεμαλιστές η Κωνσταντινούπολη παρέμεινε η "Πόλη" των Ελλήνων και δεν έγινε ποτέ το "Εργκένεκον" των Τούρκων. Χάρη στους κεμαλιστές η δυστυχία δεν εγκατέλειψε ποτέ τον τουρκικό λαό. Τον έθεταν υπό την "ομηρία" της ανασφάλειας του ξένου εισβολέα, για να του "πουλάνε" προστασία.
Ό,τι όμως κι αν "φαίνεται" προς τα έξω, όσο έξυπνα κι αν είναι στημένο από τους κεμαλιστές, αυτοί δεν παύουν να λαμβάνουν τα μέτρα τους. Εναντίον ποιων έχει χτιστεί το οπλισμένο κεμαλικό παρακράτος; Εναντίον των Ελλήνων; Οι Έλληνες βρίσκονται εκτός Μικράς Ασίας. Εναντίον των Ελλήνων αρκεί που υπάρχει το οπλισμένο τουρκικό κράτος. Το παρακράτος ποτέ δεν στήνεται εναντίον εξωτερικών εχθρών. Ένα επικίνδυνο και θανατηφόρο παρακράτος πάντα στήνεται εναντίον ενός πολύ επικίνδυνου εσωτερικού εχθρού. Το κεμαλικό παρακράτος έχει στηθεί με "εχθρούς" του τους Μικρασιάτες Τούρκους. Η υπόθεση της Εργκένεκον αυτό το παρακράτος αποκάλυψε. Το "όπλο" των ανοιχτόχρωμων Ευρωπαίων κεμαλιστών, που στοχεύει τους πιο σκουρόχρομους μουσουλμάνους. Ποιοι ήταν αυτοί που το στελέχωναν και ποιους είχαν ως εχθρούς; Πώς ήταν σ' αυτήν την υπόθεση μπλεγμένοι κεμαλικοί βαλκανικής καταγωγής —στρατιωτικοί και επιχειρηματίες— και Εβραίοι Ραβίνοι;
Με βάση λοιπόν τη λογική, η Τουρκία είναι η τελευταία που έχει συμφέρον να φαίνονται "εκκρεμότητες" στη συνθήκη της Λοζάνης. Θα έπρεπε να της "δείχνουν" Τούρκους στη Θράκη και αυτήν να τους αρνείται, λέγοντας ότι είναι απλά μουσουλμάνοι. Μουσουλμάνοι, οι οποίοι παρέμειναν στην Ελλάδα, "δηλώνοντας" ότι δεν είναι Τούρκοι. Το αντίθετο δηλαδή μ' αυτό που συμβαίνει σήμερα. Με το θέατρο του παραλόγου, που βλέπουμε να συμβαίνει σήμερα. Η κεμαλική —και άρα άθεη— Τουρκία εμφανίζεται να παριστάνει τον "μουλά" και προστάτη της θρησκευτικής ελευθερίας των μωαμεθανών συμπατριωτών μας.
Πήγαν και ίδρυσαν το Προξενείο στην Κομοτηνή, για να "διαιωνίσουν" τη σωτήρια "έχθρα" με τους Έλληνες, αγνοώντας ότι αρκεί ένας κακός χειρισμός, για να μετατραπεί αυτό το Προξενείο σε βόμβα στα θεμέλια της ίδιας της Τουρκίας. Χρηματοδοτούν κάτι γύφτους "Ντεντέδες", νομίζοντας ότι κάνουν "υψηλή" πολιτική, ενώ στην πραγματικότητα δημιουργούν "προηγούμενα", τα οποία μπορούν να τους κάνουν ζημιά. Ανεπανόρθωτη ζημιά.
Το δικαίωμα του εθνικού αυτοπροσδιορισμού
Αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα ενός λαού το δικαίωμα του εθνικού προσδιορισμού του. Όμως, το δικαίωμα αυτό είναι δικαίωμα ζωής και όχι "εργαλείο" για την εξυπηρέτηση εφήμερων συμφερόντων. Το δικαίωμα αυτό δίνεται μία φορά και η επιλογή ισχύει άπαξ. Δεν είναι μια επιλογή, η οποία "προσαρμόζεται" στα τρέχοντα συμφέροντα. Δεν ξυπνάς κάθε πρωί και ανάλογα με τα συμφέροντά σου δηλώνεις αυτό το οποίο σε συμφέρει. Δεν δηλώνεις σήμερα Έλληνας, επειδή μοιράζονται χωράφια και αύριο δηλώνεις Τούρκος, γιατί σου υποσχέθηκαν σπίτια. Μία φορά επιλέγεις την ταυτότητά σου και η επιλογή αυτή είναι μόνιμη.
Κάποιοι λαοί επέλεξαν την εθνική τους ταυτότητα πριν από αιώνες, κάποιοι άλλοι πριν από μερικές δεκαετίες και κάποιοι άλλοι αγωνίζονται ακόμα. Χύνουν το αίμα τους γι' αυτό το δικαίωμα. Οι μουσουλμάνοι της Θράκης ήταν από τους πιο τυχερούς λαούς στον κόσμο, γιατί τους δόθηκε αυτό το δικαίωμα, χωρίς να πληρώσουν το σύνηθες κόστος του, που είναι το αίμα. Τους δόθηκε το υπέρτατο δικαίωμα και το άσκησαν χωρίς καμία απολύτως πίεση. Τους δόθηκε το δικαίωμα του εθνικού προσδιορισμού και το άσκησαν κατά πώς τους βόλευε. Το άσκησαν όπως τους υπαγόρευαν οι προτεραιότητες των συμφερόντων τους.
Δεν ήταν το ελληνικό κράτος εκείνο, που τους εξανάγκασε να δηλώσουν Έλληνες. Ήταν οι συνθήκες της εποχής, οι οποίες τους εξανάγκασαν να πάρουν αποφάσεις. Ποιες ήταν αυτές οι αποφάσεις και γιατί πάρθηκαν; Οι μουσουλμάνοι της Θράκης ήταν πιστοί στη θρησκεία τους και αυτή η πίστη ήταν η άμεση προτεραιότητά τους. Μια προτεραιότητα, η οποία τους οδήγησε στις επιλογές τους. Επιλογές για άλλους μουσουλμάνους πολύ εύκολες και για άλλους δυσκολότερες, αλλά όχι τραγικές.
Τι σημαίνει αυτό το οποίο λέμε; Οι μουσουλμάνοι της Θράκης δεν ήταν ένας ομοιογενής φυλετικά και εθνικά πληθυσμός. Υπήρχαν Πομάκοι μουσουλμάνοι και βέβαια υπήρχαν και Τούρκοι μουσουλμάνοι. Για τους πρώτους η επιλογή ήταν πανεύκολη. Δεν είχαν λόγο να ξεβολευτούν από την πατρίδα τους. Ακόμα κι αν θεωρούσαν τους εαυτούς τους διαφορετικούς φυλετικά από τους υπόλοιπους Έλληνες, δεν αισθάνονταν κάτι διαφορετικό για τους επίσης διαφορετικούς Τούρκους, ώστε να τους "ακολουθήσουν" σε μια άγνωστη γι' αυτούς νέα πατρίδα. Πόσο μάλλον να τους ακολουθήσουν σε μια πατρίδα, η οποία είχε δείξει τις προθέσεις της εις βάρος του Ισλάμ και άρα εις βάρος της πίστης τους.
Λίγο δυσκολότερη ήταν η επιλογή γι' αυτούς που αισθάνονταν και ήταν Τούρκοι. Όπως και οι Πομάκοι έτσι κι αυτοί έβλεπαν με τρόμο την ακραία αντιμουσουλμανική συμπεριφορά των κεμαλιστών. Ακόμα κι αν τους έβλεπαν ως ομοεθνείς, δεν ήθελαν να τους "ακολουθήσουν" σε μια χώρα, η οποία σίγουρα θα ήταν εχθρική για την πίστη τους. Έδωσαν κι αυτοί προτεραιότητα στην πίστη τους και απλά "αντάλλαξαν" την εθνικότητά τους με θρησκευτικά δικαιώματα, αλλά και χωράφια. Τους δόθηκε το δικαίωμα να αυτοπροσδιοριστούν και το "αποτέλεσμα" αυτού του αυτοπροσδιορισμού στη συνέχεια το διαπραγματεύτηκαν. Είχαν δικαίωμα να ανταλλάξουν την εθνική τους ταυτότητα και αυτό έκαναν. Δεν ήταν ούτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι που το έκαναν. Ακόμα και οι Έλληνες της Αμερικής, που δηλώνουν Αμερικανοί, για ν' αποκτήσουν δικαιώματα πολιτών και ιδιοκτησία στις ΗΠΑ, το ίδιο ακριβώς κάνουν.
Δεν έγινε δηλαδή κάτι το παράνομο ή το πρωτοφανές στη Θράκη. Οι τουρκικής καταγωγής μουσουλμάνοι επέλεξαν υπηκοότητα, η οποία προσδιορίζει εθνικότητα με γνώμονα τα θρησκευτικά τους συμφέροντα. Η επιλογή τους μάλιστα ήταν ευκολότερη από αυτήν που κάνει ένας συμβατικός χριστιανός, γιατί για το Ισλάμ η εθνική ταυτότητα είναι ένα παντελώς δευτερεύον χαρακτηριστικό.
Μετά από αυτήν την καθ’ όλα νόμιμη και πολύ συνηθισμένη ανταλλαγή, όλοι αυτοί παρέμειναν στην Ελλάδα ως Έλληνες πολίτες, διατηρώντας ταυτόχρονα και τα προηγούμενα περιουσιακά τους στοιχεία. Η Ελλάδα, ως κράτος, από εκεί και πέρα τους εγγυήθηκε αυτό το οποίο δεν τους εγγυούνταν η Τουρκία και ήταν η θρησκευτική τους ελευθερία.
Στην πραγματικότητα δηλαδή έγινε μια απλή "δοσοληψία" από αυτές που έχουν συμβεί κατά χιλιάδες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Πλανήτη. Κανένας δεν έκανε τίποτε από μεγαλοψυχία. Οι πάντες κοίταξαν τα συμφέροντά τους και το αποτέλεσμα ήταν αυτό το οποίο είδαμε. Οι μουσουλμάνοι της Θράκης επέλεξαν αυτό το οποίο τους συνέφερε ως ανθρώπους, ως πολίτες και ως πιστούς. Η Ελλάδα επέλεξε να τους δώσει την επιλογή αυτήν, γιατί αυτό την συνέφερε, εφόσον έπαιρνε ως "αντάλλαγμα" την αντίστοιχη προστασία της ελληνοχριστιανικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης.
Όταν σήμερα κάποιοι μουσουλμάνοι της Θράκης δηλώνουν Τούρκοι, εκθέτουν το σύνολο της μουσουλμανικής κοινότητας. Απειλούν να την εμφανίσουν όχι απλά ασυνεπή στις διεθνείς συμφωνίες, στις οποίες έχει βάλει την υπογραφή της, αλλά στην κυριολεξία να θεωρηθεί άπιστη απέναντι στην ίδια τη θρησκεία της. Γιατί; Γιατί η αχαριστία και η απληστία είναι θεμελιώδη εγκλήματα για το όμορφο Ισλάμ. Θα έπρεπε όλοι αυτοί να αναγνωρίζουν συνέπεια στο ελληνικό κράτος, που τους διασφάλισε το δικαίωμα της πίστης τους σε μια εποχή που το κεμαλικό καθεστώς —όταν δεν βασάνιζε και δεν σκότωνε τους πιστούς μωαμεθανούς στην επικράτειά του— τους ταπείνωνε και τους εξευτέλιζε.
Θα έπρεπε να είναι μάλιστα και ευγνώμονες, που τους επιτρέπει η Ελλάδα ακόμα και σήμερα να παραμένουν ως θρησκευτική μειονότητα στη χώρα. Γιατί; Γιατί η Τουρκία φρόντισε στο μεταξύ να παραβιάσει τους όρους της αρχικής διακρατικής συμφωνίας. Γιατί η Τουρκία κατέστρεψε το νόμιμο "αντίβαρο" της παρουσίας τους μέσα στη χριστιανική Ελλάδα. Το νόμιμο "αντίβαρό" τους ήταν η χριστιανική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης και αυτό πλέον δεν υφίσταται. Αν η Ελλάδα ήταν μια "δημοκρατική" χώρα, όπως η κεμαλική Τουρκία, θα έπρεπε από το 1955 να έχουν ετοιμάσει τις "βαλίτσες" τους. Θα έπρεπε η Ελλάδα στα αίσχη των κεμαλιστών να ανταποδώσει με μια νέα μίνι ανταλλαγή πληθυσμών. Απέναντι στους πρόσφυγες της Πόλης να τοποθετήσει τους πρόσφυγες της Θράκης. Συμφόρηση στους Κήπους μέχρι να βρεθεί η νόμιμη λύση. Είτε θα "ανταλλάσσονταν" εκ νέου οι πληθυσμοί είτε ο καθένας θα γύριζε στην εστία του.
Αν δηλαδή κάποιος απειλεί την επιβίωση της θρακικής μουσουλμανικής κοινότητας με βάση τις αποφάσεις που πήραν οι ίδιοι, αυτή δεν είναι η Ελλάδα, αλλά η Τουρκία. Αν κάποιον πρέπει να μισούν, γιατί απειλεί τα θεμέλια της μακροημέρευσής τους στα πάτρια εδάφη τους, αυτή δεν είναι η Ελλάδα, αλλά η Τουρκία. Η Τουρκία απειλεί τα δικαιώματά τους στην Ελλάδα με "υποσχέσεις" νέων και πιο προχωρημένων δικαιωμάτων. Ψεύτικες υποσχέσεις, οι οποίες απλά θα τους βάλουν σε κίνδυνο. Εκ των δεδομένων ψεύτικες. Τι μπορεί να τους υποσχεθεί η Τουρκία, που δεν τους το δίνει η Ελλάδα; Η Ελλάδα τούς αναγνωρίζει όλα τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών. Αν η Ελλάδα είναι πιο δημοκρατική χώρα από την κεμαλική Τουρκία, δεν έχουν να "ελπίζουν" σε κάτι παραπάνω. Δεν στερούνται κάτι, που να τους το υπόσχεται η Τουρκία.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τον τίτλο του κειμένου; Συμβαίνουν ανεξήγητα πράγματα, που δεν μπορεί η λογική να τα παρακολουθήσει. Αυτοί, οι οποίοι έχουν συμφέρον από την "τακτοποίηση" της Συνθήκης της Λοζάνης, είναι εκείνοι που την αμφισβητούν. Αυτοί, οι οποίοι έχουν ελάχιστα συμφέροντα από μια μικρή μειονότητα, δημιουργούν συνθήκες, οι οποίες θα τους προκαλέσουν προβλήματα με τεράστιες μειονότητες μέσα στην ίδια τους τη χώρα. Η Ελλάδα δεν έχει να φοβάται τίποτε από την αμφισβήτηση της συνθήκης της Λοζάνης. Για ό,τι "πήρε" έχει αποδείξεις ότι "έδωσε" παραπάνω. Στη χειρότερη περίπτωση μπορεί ν' αναγκαστεί ν' αναγνωρίζει εθνικά δικαιώματα σε κάποιες λίγες χιλιάδες ανθρώπων, που δηλώνουν "Τούρκοι". Μόνον δικαιώματα όμως και όχι αποζημιώσεις.
Η Τουρκία τι θα κάνει σ' αυτήν την περίπτωση; Σε περίπτωση που αμφισβητηθεί η Συνθήκη της Λοζάνης, απειλείται με κατάρρευση όλο το κοινωνικό της "οικοδόμημα". Η Συνθήκη αυτή "νομιμοποιεί" όχι μόνον το κεμαλικό καθεστώς, αλλά και την ίδια τη φυσική περιουσία των κεμαλιστών καθεστωτικών στη Μικρά Ασία. Η Συνθήκη αυτή "πειθαρχεί" όχι μόνον τους Κούρδους ή τους Αρμένιους της Τουρκίας, αλλά και τα δεκάδες εκατομμύρια των Μικρασιατών Τούρκων. Των αδικημένων Μικρασιατών Τούρκων από τους ξανθούς Βαλκάνιους έποικους. Από τους κατακτητές της Μικράς Ασίας. Από αυτούς τους ξένους, που διατηρούν μια κοινή "εθνική" ιδιότητα με τους γηγενείς μουσουλμάνους, οι οποίοι από τη θρησκεία τους και μόνον δεν την έχουν και σε πολύ μεγάλη υπόληψη ως ιδιότητα.
Αν δηλαδή η μόνη σχέση των Βαλκάνιων κεμαλιστών με τους υπόλοιπους Μικρασιάτες Τούρκους είναι η εθνική τους ταυτότητα, τότε δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι και τόσο αισιόδοξα για τη μακροημέρευσή τους. Οι Μικρασιάτες Τούρκοι είναι μουσουλμάνοι και για τους μουσουλμάνους αυτό το οποίο χωρίζει τους ανθρώπους σε αδερφούς και σε ξένους είναι μόνον η θρησκεία. Οι κεμαλιστές δεν είναι αδερφοί τους, γιατί απλούστατα είναι άπιστοι. Οριακά άπιστοι. Τόσο άπιστοι, που φτάνουν στο σημείο να βασανίζουν και να φυλακίζουν τους πιστούς. Τόσο άπιστοι, που τους προσβάλουν και τους ταπεινώνουν καθημερινά σε όλους τους χώρους, είτε αυτοί είναι χώροι εργασίας είτε σχολεία είτε ακόμα και στο πεζοδρόμιο.
Τώρα μάλιστα, που η οικονομική κρίση χτυπάει την Τουρκία, δεν χρειάζεται να μαντέψουμε ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι βλέπουν ως μοναδική τους επιλογή για επιβίωση τη μετανάστευση. Σίγουρα δεν είναι οι Βαλκάνιοι κεμαλιστές. Αυτοί δεν έχουν ανάγκη. Έχουν περιουσίες. Τις πρώην ελληνικές περιουσίες. Ως γνήσιοι Ευρωπαίοι, ντύνονται ευρωπαϊκά και λικνίζονται στα κλαμπ με ευρωπαϊκά "άσματα". Δεν έχουν ανάγκη. Δεν τους αγγίζει η φτώχεια. Οι φτωχοί Μικρασιάτες είναι αυτοί οι οποίοι βλέπουν την Ευρώπη ως σωτηρία. Αυτοί, που αδικήθηκαν στην πατρίδα τους και σκέφτονται να την εγκαταλείψουν, για να σωθούν.
Γι' αυτόν τον λόγο δεν μπορούμε να εξηγήσουμε τι πραγματικά συμβαίνει. Δεν είμαστε σίγουροι για το αν κάποιοι μας κάνουν πλάκα —και λόγω άγνοιας κινδυνεύουν να πέσουν οι ίδιοι θύματά της— ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο πολύ πιο σοβαρό. Αν μας κάνει πλάκα ο κύριος Ερντογάν, θα πρέπει να γνωρίζει ότι τις πλάκες τις κάνουν αυτοί οι οποίοι αντέχουν τις "πλάκες" και άρα αυτοί οι οποίοι έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Τις "πλάκες" τις αντέχει μόνον ο ελληνισμός, ο οποίος αδικήθηκε κατάφορα τον τελευταίο αιώνα. Τις "πλάκες" δεν τις αντέχει σε καμία περίπτωση η κεμαλική Τουρκία.
Αν αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λοζάνης, θα πρέπει να μας το πει. Υπάρχουν Τούρκοι στη Θράκη; Να μας τους υποδείξει, για να τους "αποζημιώσουμε". Από εκεί και πέρα τα νόμιμα. Να ξεκινήσουμε κι εμείς όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Στοιχεία υπάρχουν άφθονα. Γνωρίζουμε πόσοι Έλληνες εγκατέλειψαν τη Μικρά Ασία και τι άφησαν πίσω τους. Να τα συγκρίνουμε και από εκεί και πέρα, αν υπάρχει διαφορά, να την "κανονίσουμε". Να την "κανονίσουμε" όχι μεταξύ μας με βάση υποκειμενικές εκτιμήσεις, αλλά στα διεθνή δικαστήρια με βάση τα αντικειμενικά στοιχεία.
Εφόσον δεν ισχύει η Συνθήκη της Λοζάνης, η οποία διευθετεί το θέμα συνολικά, ανοίγει ο "δρόμος" της ατομικής διεκδίκησης. Μπορούν οι Μικρασιάτες πρόσφυγες της Ελλάδας να πάνε ως άτομα και να διεκδικήσουν από το τουρκικό κράτος αυτά τα οποία έχασαν. Μπορούν οι Έλληνες με τους ίδιους νόμους και στα ίδια δικαστήρια, στα οποία οι Εβραίοι ζήτησαν και πήραν τα απολεσθέντα από τη ναζιστική θηριωδία, να απαιτήσουν αυτά τα οποία έχασαν και οι ίδιοι από την κεμαλική θηριωδία. Θηριωδία δεν υπάρχει μόνον όταν ισχύει η Συνθήκη της Λοζάνης και άρα όταν ισχύουν όλοι οι όροι της. Μέσα σ' αυτούς τους όρους είναι και το δεδομένο ότι δεν υπάρχει ούτε ένας "Τούρκος" στη Θράκη.
Από εκεί και πέρα, αν κάποιοι στην Τουρκία νομίζουν ότι η Ελλάδα είναι πολύ μικρή για να διεκδικήσει τις "διαφορές", θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι πολύ μεγάλη για να "χαρίζει" διαφορές. Στην Ελλάδα αρκεί να πάρει ένα "δικαίωμα" από ένα διεθνές δικαστήριο και να το χαρίσει στους γηγενείς της Μικράς Ασίας. Σ' αυτούς που ως γηγενείς δεν πήραν "κλήρο" από την ανταλλαγή του κεφαλαίου. Δικαίωμά της είναι να χαρίζει αυτά τα οποία της ανήκουν εκεί όπου επιθυμεί. Μπορεί η ίδια να μην είναι σε θέση να τα διεκδικήσει απ’ ευθείας για δικό της λογαριασμό, αλλά μπορούν να το κάνουν άλλοι για δικό τους λογαριασμό. Δεν έχει δικαίωμα ένας ιδιοκτήτης να κάνει "δώρα" με αυτά που του ανήκουν;
Αν θελήσουν οι Μικρασιάτες Έλληνες να κάνουν ένα δώρο στους αδερφούς Μικρασιάτες Τούρκους, ποιος θα τους σταματήσει; Γιατί να μην τους κάνουν ένα δώρο; Είναι γνωστό άλλωστε ότι δεν ήταν οι Μικρασιάτες Τούρκοι αυτοί οι οποίοι τους έδιωξαν από την Τουρκία. Οι Μικρασιάτες Τούρκοι έκλαιγαν στην κυριολεξία, όταν έφευγαν οι Έλληνες. Τους Έλληνες τους έδιωξαν από τη Μικρά Ασία οι Άγγλοι και οι Εβραίοι. Αυτοί χρησιμοποίησαν τους Βαλκάνιους κεμαλιστές και τους Εβραίους Ντονμέ, για να κάνουν τέλεια τη δουλειά τους. Αυτοί χρησιμοποίησαν τους βίαιους από την απελπισία Βαλκάνιους, για να σιγουρέψουν τον σχεδιασμό τους. Αυτοί οδήγησαν τους Έλληνες στη Μικρασιατική Καταστροφή. Άγγλοι και Εβραίοι.
Οι ίδιοι είναι που προκάλεσαν και τη δεύτερη μικρασιατική καταστροφή του 1955. Ας ψάξει κάποιος να βρει από ποια πρεσβεία έπαιρναν εντολές αυτοί οι οποίοι οδηγούσαν τα "εξοργισμένα" πλήθη των αγράμματων παρακρατικών εναντίον των Ελλήνων. Το BBC είχε ανακοινώσει τα επεισόδια πολύ πριν αυτά ξεκινήσουν. Ας ψάξει κάποιος να βρει ποιοι "κληρονόμησαν" τα εγκαταλειμμένα μαγαζιά των Ελλήνων της Πόλης. Αυτοί, που τα "κληρονόμησαν", ήταν αυτοί που πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια και ήταν όλοι τους Εβραίοι …Οι μόνιμοι υπεύθυνοι για τη φτώχεια που μαστίζει καί τις δύο πλευρές του Αιγαίου. Αυτοί που κυβερνούν την "τουρκική" Τουρκία. Αυτοί, που βασάνισαν τόσο τους βαλκανικούς όσο και τους μικρασιατικούς λαούς. Αυτοί, που κρύβονται πίσω από όλους τους εμφυλίους πολέμους και τις εθνικές καταστροφές. Ας ψάξει κάποιος πίσω από όλες τις σημαντικές θέσεις του κεμαλικού καθεστώτος και θα βρει μόνον Εβραίους Ντονμέδες. Ομοεθνείς και ομόθρησκους του "Τοg0063 `ύρκου" πατέρα της "άπιστης" Τουρκίας.
Γιατί λοιπόν οι Έλληνες μικρασιατικής καταγωγής να μην κάνουν ένα δώρο στους αδερφούς τους πιστούς Τούρκους Μικρασιάτες; Στους ομοιοπαθείς και καθ’ όλα συμπαθείς Τούρκους; Ένα μεγάλο δώρο, ακόμα κι αν δεν γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι το μέγεθος αυτού του δώρου. Απλά πράγματα. Η σύγχρονη Ελλάδα μπορεί να μην γνωρίζει πόσα και ποια ελληνικά χωράφια πήραν οι Βαλκάνιοι Τούρκοι, αλλά τα γνωρίζουν οι γηγενείς Μικρασιάτες Τούρκοι. Η σύγχρονη Ελλάδα μπορεί να μην γνωρίζει ποιοι Βαλκάνιοι "μπουγατσατζήδες" πήραν καταχρηστικά τα ελληνικά μαγαζιά, αλλά το γνωρίζουν οι γηγενείς Μικρασιάτες Τούρκοι. Η σύγχρονη Ελλάδα μπορεί να μην γνωρίζει πόσοι "Αλβανοί", "Βούλγαροι" ή "Σέρβοι" κεμαλιστές πήραν παράνομα ελληνική περιουσία, αλλά το γνωρίζουν οι Μικρασιάτες Τούρκοι. Αν το ελληνικό ιδιοκτησιακό "δικαίωμα" δοθεί σ' αυτούς τους Μικρασιάτες, ξέρουν αυτοί από πού να ζητήσουν αυτά τα οποία "δικαιούνται".
Αν μας κάνει "πλάκα" ο Ερντογάν, αυτή θα ήταν η καλύτερη "απάντησή" μας. Μας κάνει όμως "πλάκα"; Σ' αυτό το σημείο αναρωτιόμαστε. Ο Ερντογάν μόνος του πάει την υπόθεση ακόμα παραπέρα. Δεν αρκείται στο ν' "ανακαλύψει" Τούρκους στη Θράκη και να περιμένει από εμάς να φέρουμε το κεμαλικό καθεστώς σε δύσκολη θέση. Συνεχίζει ο ίδιος και επιβαρύνει ακόμα πιο πολύ τη θέση των κεμαλιστών. Ο ίδιος μιλάει για πράξεις εθνοκάθαρσης του ελληνικού στοιχείου από την πλευρά του τουρκικού κράτους. Του κεμαλικού κράτους. Μιλάμε δηλαδή για πλήρη αμφισβήτηση του συνόλου της Συνθήκης της Λοζάνης, η οποία συμφέρει τους κεμαλιστές και μόνον.
Ο Ερντογάν, ως πρόσωπο, τι είναι; Γηγενής Μικρασιάτης. Ανήκει δηλαδή στους αδικημένους από το βαλκανικό κεμαλικό καθεστώς. Ανήκει στο πολιτικό Ισλάμ, που βλέπει τους κεμαλιστές όχι μόνον ως ξένους Ευρωπαίους, αλλά και ως άπιστους. Από αυτό το σημείο ξεκινάνε οι προβληματισμοί μας. Μήπως σταδιακά αυτό το πολιτικό Ισλάμ αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να λύσει τις διαφορές του με τους τυράννους του; Μήπως στήνεται μια "μέγγενη" γύρω από τον "λαιμό" του κεμαλικού κράτους; Θα δούμε. Ότι είναι να γίνει πάντως εικάζουμε ότι θα γίνει σύντομα, γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια. Η παγκόσμια οικονομική κρίση επιταχύνει τις εξελίξεις και όποιος από τους δύο "μονομάχους" της Μικράς Ασίας επιλέξει να κινηθεί πρώτος, θα πρέπει να το κάνει σύντομα.
Εμείς οι Έλληνες
Εμάς τους Έλληνες μας ενδιαφέρουν άμεσα οι εξελίξεις στην Τουρκία, γιατί είναι βέβαιον ότι θα μας εμπλέξουν σε περίπτωση που υπάρξει "ανωμαλία" στα εσωτερικά της. Έχουμε τα ίδια αφεντικά και ευνόητο είναι ότι, αν συμβεί κάτι, το οποίο απειλεί τα συμφέροντά τους στην Τουρκία, θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα, προκειμένου να το αποτρέψουν. Ένα τέτοιο δικό τους μέσο είναι και η Ελλάδα. Από τη στιγμή που τα αφεντικά έχουν συμφέρον από την επιβίωση της κεμαλικής Τουρκίας, είναι βέβαιον ότι θα χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα, προκειμένου να της δώσουν αυτήν τη δυνατότητα. Αυτό σημαίνει πολεμική ένταση, εφόσον η αναβίωση της "εχθρότητας" με τους Έλληνες βολεύει το κεμαλικό κράτος. Μόνον αυτή η "εχθρότητα" μπορεί να του δώσει το άλλοθι να σφάξει και να ρημάξει εκ νέου τους απείθαρχους μικρασιατικούς πληθυσμούς. Η τεχνητά εδώ και έναν αιώνα καλλιεργημένη εχθρότητα-"επένδυση".
Το ερώτημα το οποίο τίθεται είναι κατά πόσο η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να τους εξυπηρετήσει. Κατά πόσο είναι διατεθειμένη να παραστήσει τον θανάσιμο "εχθρό" του τουρκικού λαού. Τον "εχθρό", ο οποίος νομιμοποιεί τα δικά τους εγκλήματα εις βάρος του δικού τους λαού. Η απάντηση είναι πολύ εύκολη. Η Ελλάδα είναι πάντα διατεθειμένη να τους εξυπηρετεί, γιατί απλούστατα δεν έχει άλλη επιλογή. Υπακούει στα ίδια αφεντικά και δεν μπορεί να τους αρνηθεί την εξυπηρέτηση. Η εξουσία της εκβιάζεται από τους Εγγλέζους και είναι απόλυτα υπάκουη. Η σύγχρονη Ελλάδα είναι το "δίδυμο" της Τουρκίας. Είναι το "είδωλό" της από την απέναντι πλευρά του Αιγαίου. Είναι ένα κράτος, το οποίο "κατασκευάστηκε" από τους ίδιους "κατασκευαστές" και λειτουργεί με πανομοιότυπο τρόπο. Είναι ένα προτεκτοράτο βρετανικής "κατασκευής", υπό τη διαχείριση κρυπτοεβραίων.
Έχει κι αυτό τον "Ατατούρκ" του, ο οποίος είναι ακριβώς της ίδιας ποιότητας και προέλευσης με τον Κεμάλ. Όσο "Τούρκος" ήταν ο Κεμάλ, άλλο τόσο "Έλληνας" ήταν και ο Βενιζέλος. Όσο "δούλεψε" τους Τούρκους ο Κεμάλ, άλλο τόσο "δούλεψε" τους Έλληνες και ο Βενιζέλος. Αυτός έκτισε το σύγχρονο "κράτος" της Αθήνας, το οποίο στην πραγματικότητα είναι το ελληνικό παρακράτος. Το παρακράτος του ανιψιού του Βενιζέλου …του Μητσοτάκη. Το παρακράτος των δοσίλογων και του Αμερικανικού Κολεγίου Αθηνών. Ένα γνήσιο "Εργκένεκον" στη σκιά της Ακρόπολης. Αυτό το "κράτος" λειτουργεί με πανομοιότυπο τρόπο με αυτόν της Τουρκίας, απλά με κάποιες ιδιομορφίες.
Όπως στην Τουρκία έτσι και στην Ελλάδα η εξουσία μονοπωλήθηκε από αυτούς, που διαχειρίστηκαν τη Μικρασιατική Καταστροφή και άρα από τους λακέδες αυτών που την προκάλεσαν. Απλά στην Τουρκία οι "εισαγόμενοι" πληθυσμοί πήραν την εξουσία για λογαριασμό τους εις βάρος όλων των Μικρασιατών, τελώντας υπό τη μόνιμη ομηρία των Άγγλων, ενώ στην Ελλάδα οι "εισαγόμενοι" πληθυσμοί χρησιμοποιήθηκαν ως "όπλο", για να μονοπωλεί η αδύναμη Αθήνα την εξουσία εις βάρος όλων των Ελλήνων, η οποία επίσης τελούσε υπό την ομηρία των Άγγλων. Αυτό το παρακράτος της Αθήνας στελεχώνεται από λακέδες των Άγγλων και εξυπηρετεί μόνιμα τα συμφέροντά τους. Ακόμα κι όταν αυτά τα συμφέροντα είναι εχθρικά με τα ελληνικά συμφέροντα.
Ελάχιστα να ψάξει κάποιος ανάμεσα στα ιστορικά γεγονότα εύκολα θα διαπιστώσει τον ολέθριο για τον ελληνισμό ρόλο του. Εύκολα θα διαπιστώσει ότι, όχι απλά είχε γνώση των αγγλικών σχεδιασμών, που οδήγησαν στα εγκλήματα κατά του παγκόσμιου ελληνισμού, αλλά συμμετείχε και σε αυτά. Το παρακράτος της Αθήνας συμμετείχε ενεργά σε όλα τα ανθελληνικά εγκλήματα με τον πιο καθοριστικό τρόπο. "Εισέβαλε" στη Μικρά Ασία, για να δώσει στους κεμαλιστές τη δυνατότητα να εισβάλουν κι αυτοί. Εισέβαλε ως "απειλή", για να νομιμοποιήσει "προστάτες". Δύο ξένοι βαλκανικοί "γάιδαροι" υπό αγγλική καθοδήγηση έστησαν "καυγά" στον μικρασιατικό "αχυρώνα" εις βάρος των Μικρασιατών.
Έπιασαν τον ελληνικό πληθυσμό της Μικράς Ασίας και ο ένας "τραβούσε" κι ο άλλος "έσπρωχνε". Όπως τα είχαν συμφωνήσει. Ο πρώτος, που "τραβούσε", εγκατέλειψε την περιοχή και ο δεύτερος, που "έσπρωχνε", απέκτησε το άλλοθι να μείνει. Μετά τη σύντομη και εξόχως αιματηρή "παράσταση" βιάστηκε ο "ηττημένος" να υπογράψει την ανταλλαγή των πληθυσμών, για να νομιμοποιήσει και να μονιμοποιήσει την παραμονή του "νικητή" εκεί, εις βάρος όλων των Μικρασιατών και ενός ελληνισμού αιώνων στην περιοχή. Αυτό ήταν το ζητούμενο. Γι' αυτό έβαλαν τον ελληνικό στρατό να εισβάλει στη Μικρά Ασία. Τον έβαλαν, για να ηττηθεί, ώστε να εκμεταλλευτούν τα αποτελέσματα της ήττας. Δημιούργησαν μια ελληνική "πλημμυρίδα", προκειμένου στην "άμπωτή" της να παρασύρει τον ελληνικό πληθυσμό της Μικράς Ασίας. Εισέβαλε ο ελληνικός στρατός στη Μικρά Ασία, ώστε κατά την αποχώρησή του να συμπαρασύρει το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού της Μικράς Ασίας.
Γιατί το έκαναν αυτό οι Εγγλέζοι; Για τον ίδιο λόγο που πάντα έφερνε τους Σταυροφόρους στη "γειτονιά" μας. Για να ελέγξουν την Ανατολική Αυτοκρατορία. Γιατί δεν ήθελαν μεταξύ της Βρετανίας και των πετρελαίων της Μέσης Ανατολής να παρεμβάλλονται τα συμφέροντα των λαών των Βαλκανίων και της Μικράς Ασίας. Στην εξάλειψη αυτής της απειλής συμφωνούσαν και οι υπόλοιπες δυτικές δυνάμεις και γι' αυτό τους βοήθησαν στην εφαρμογή του καταστροφικού σχεδιασμού. Όλοι οι Δυτικοί από κοινού στην τελευταία και πιο αποτελεσματική "Σταυροφορία" όλων των εποχών. Αυτό, το οποίο ξεκίνησαν το 1096, το ολοκλήρωσαν το 1922. Ό,τι δεν κατάφεραν με τα δικά τους όπλα, το κατάφεραν με μερικούς Έλληνες και Τούρκους προδότες και τη συνεργασία των Εβραίων. Ό,τι δεν κατάφερε ο Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος επικεφαλής όλων των Δυτικών, το κατάφεραν οι επίγονοί του, επικεφαλής και πάλι των ίδιων δυνάμεων.
Όλοι αυτοί οι "Νεοσταυροφόροι" από κοινού ανακάτεψαν τα "χαρτιά" της "τράπουλας" της αυτοκρατορίας και επέβαλαν τα δικά τους. Έβαλαν τους λακέδες τους να εμπλέξουν τους λαούς της σε πολεμικές συγκρούσεις και από τότε ελέγχουν τα πάντα. Αυτός ήταν ο σχεδιασμός. Εκμεταλλεύτηκαν την εξαιρετικά άσχημη παγκόσμια οικονομική κρίση εκείνης της εποχής και ενεργοποίησαν τα ένστικτα επιβίωσης όλων των ισχυρών παραγόντων της αυτοκρατορίας. Έστρεψαν δύο αυτοκρατορικές επαρχίες, τη μια εναντίον της άλλης και διέλυσαν την αυτοκρατορία. Έστρεψαν τους δύο ισχυρότερους λαούς της αυτοκρατορίας, τον έναν εναντίον του άλλου και αυτή η διάλυση έγινε μόνιμη. Έβαλαν από έναν Εβραίο επικεφαλής αυτών των λαών και τα εγκλήματα τα οποία προκάλεσαν δημιούργησαν άσβεστο μίσος μεταξύ τους.
Αυτό ήταν το κατόρθωμά τους. Προκάλεσαν τον μεγαλύτερο και πιο οδυνηρό εμφύλιο στην ιστορία της Ανατολικής Αυτοκρατορίας. Η σύγκρουση μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων, υπό τις συνθήκες τις οποίες διεξάχθηκε, ήταν ένας κανονικός εμφύλιος πόλεμος. Όταν ο τουρκικής καταγωγής Βαλκάνιος Οθωμανός στρέφεται εναντίον του ελληνικής καταγωγής Μικρασιάτη επίσης Οθωμανού, έχουμε εμφύλιο. Αυτοί οι δύο "τρώνε" από το ίδιο "πιάτο" και αυτό είναι που στην πραγματικότητα "σπάζουν", όταν στρέφονται ο ένας εναντίον του άλλου. Αυτό κατάφεραν οι "Σταυροφόροι". Έβαλαν δύο "συγκάτοικους" να κάψουν το ίδιο τους το "σπίτι". Έκαναν δύο λαούς, που επί αιώνες ζούσαν ως αδέρφια και συνέταιροι, μισητούς εχθρούς. Δύο αδέρφια με διαφορετικές θρησκείες σε μια κοινή πατρίδα.
Πόσο αδέρφια ήταν οι Τούρκοι με τους Έλληνες; Αρκεί να σκεφτεί κάποιος πως, όταν οι "φίλοι" Άγγλοι έδιωχναν τους Έλληνες από τη Μικρά Ασία, οι "εχθροί" Τούρκοι ήταν αυτοί οι οποίοι έκλαιγαν. Πόσο κοινή ήταν η πατρίδα των Ελλήνων και των Τούρκων; Όταν οι "πολιτισμένοι" Άγγλοι κατακρεουργούσαν τον Παρθενώνα, οι "βάρβαροι" Τούρκοι θρηνούσαν πάνω στα ερείπιά του, σαν να επρόκειτο για ζωντανό συγγενή τους, που ακρωτηριάστηκε. Πόσο συνέταιροι ήταν οι Τούρκοι με τους Έλληνες; Όταν ήταν μαζί, έλεγχαν ένα μεγάλο και ίσως το σημαντικότερο μέρος του Πλανήτη. Από τη στιγμή που χώρισαν, δεν ελέγχουν τίποτε. Ούτε καν τη δική τους μοίρα.
Ο ένας περιορίστηκε στην Αθήνα και ο άλλος στην Άγκυρα. Κανένας στην Κωνσταντινούπολη από φόβο μήπως και τα "ξαναβρούν" μεταξύ τους. Οι συμβολισμοί και οι μνήμες της Πόλης, σε συνδυασμό με την αστική νοοτροπία των πληθυσμών, πανικοβάλλανε τους "Σταυροφόρους". Γι' αυτόν τον λόγο δεν επέτρεψαν σε κανέναν από τους δύο να την εκμεταλλεύεται. Από τότε μέχρι σήμερα κάθεται ο καθένας στην "τρύπα" του μέσα στην απόλυτη φτώχεια και αδυναμία. Προκαλεί ο ένας τον άλλο με τα αεροπλανάκια στο Αιγαίο, για να γελάνε αυτοί που τους "δουλεύουν".
Αυτό ήταν το μέγα κατόρθωμα της τελευταίας Σταυροφορίας. Ελέγχουν το σύνολο του χώρου της πάλαι ποτέ Ανατολικής Αυτοκρατορίας, ελέγχοντας τα εθνικά κράτη των πρώην κυρίαρχων λαών της. Ελέγχουν τις εγκληματικές ηγεσίες των δύο αυτών κρατών και απειλούν τους λαούς με πολεμικές συγκρούσεις, κάθε φορά που αυτά τείνουν να ξεφύγουν από τον έλεγχό τους. Εκβιάζουν τις συνένοχες ηγεσίες τους και καθηλώνουν τους λαούς στην απόλυτη φτώχεια και αδυναμία …Όλους τους λαούς της ευρύτερης περιοχής …από τον Περσικό Κόλπο μέχρι τον Δούναβη.
Με ελάχιστες "χειρουργικές" κινήσεις έδωσαν σάρκα και οστά στο "όνειρο" του Ριχάρδου. Ευνόησαν τους κεμαλικούς της Άγκυρας και τους παρακρατικούς της Αθήνας και τους ελέγχουν απόλυτα, εφόσον αυτοί τους προστατεύουν από τα θύματά τους. Οι Αγγλοσάξονες προστατεύουν τους χαφιέδες της Αθήνας από τους Έλληνες και οι ίδιοι προστατεύουν τους χαφιέδες της Άγκυρας από τους Τούρκους. Από εκεί και πέρα μέσω της Άγκυρας ελέγχουν όλους τους Τούρκους και μέσω της Αθήνας όλους τους Έλληνες. Η Άγκυρα έχει μόνιμα συγκρουόμενα συμφέροντα με τους Τούρκους και η Αθήνα έχει επίσης μόνιμα συγκρουόμενα συμφέροντα με τους Έλληνες. Γι' αυτόν τον λόγο δεν έχει ποτέ ενδοιασμό το παρακράτος της Αθήνας να συμμετέχει σε εγκλήματα, ακόμα και κατά του ίδιου του ελληνισμού.
Ακόμα και στα πρόσφατα εγκλήματα κατά του ελληνισμού είχε ενεργή συμμετοχή. Συμμετείχε στην εβραϊκής εμπνεύσεως και αγγλικής εκτέλεσης καταστροφή του ελληνισμού της Πόλης. Γνώριζε εκ των προτέρων τι θα γινόταν εις βάρος του και δεν έκανε τίποτε για να το αποτρέψει. Ούτε καν τα νόμιμα, που ήταν να "εκβιάσει" με την παραμονή των μουσουλμανικών πληθυσμών της Θράκης στη χώρα. Την ίδια συμμετοχή είχε το ελληνικό παρακράτος και στην καταστροφή της Κύπρου. "Παρέδωσε" τη Βόρεια Κύπρο στους Τούρκους, απλά για να κρατήσουν οι Άγγλοι την Κύπρο ολόκληρη. Αυτό ήταν το κόλπο. Για να μην φύγουν οι Άγγλοι από την Κύπρο, τη δίχασαν με τη βοήθεια των "υπαλλήλων" τους και από τότε μένουν σαν "ειρηνοποιοί". Πιο μόνιμοι και ισχυροί από ποτέ. Δεν έχουν καν την ανάγκη να κυνηγιούνται με τους αντιστασιακούς Κυπρίους. Οι Κύπριοι πλέον κυνηγιούνται μεταξύ τους. Στο μεταξύ επωφελούνται και οι Εβραίοι, αγοράζοντας κυπριακή γη σε απίστευτες ποσότητες.
Αυτό το παρακράτος κυβερνάει την Ελλάδα σε αγαστή συνεργασία με τους κεμαλιστές της Τουρκίας. Το παρακράτος του χαφιέ Βενιζέλου και των επιγόνων του. Του Βενιζέλου, ο οποίος προκάλεσε την "εισβολή" και μετά την "έκανε", γιατί γνώριζε εκ των προτέρων το αποτέλεσμά της. Το παρακράτος, που μέσα από συνεχείς εξελικτικές μεταλλάξεις έφτασε στις μέρες μας με τη μορφή του δικομματισμού. Του δικομματισμού, ο οποίος επιβιώνει, εγκλωβίζοντας τους Έλληνες μέσα στις φοβίες του "απέναντι". Του δικομματισμού, ο οποίος "πουλάει" εθνική ασφάλεια και "παίρνει" την αμοιβή του σε διαφθορά. Αυτή είναι η φάμπρικα, που δίνει το μονοπώλιο της εξουσίας στους επίγονους του Βενιζέλου και συνέταιρου του Κεμάλ.
Αντιλαμβανόμαστε ότι οι "εντάσεις" στο Αιγαίο είναι μια "παράσταση", η οποία έχει στηθεί από τους ίδιους Άγγλους "παραγωγούς". Μια άθλια και πανάκριβη παράσταση, η οποία οδηγεί σε μίση τους "κομπάρσους" του Αιγαίου. Τους πρώην πρωταγωνιστές, οι οποίοι πληρώνουν οι ίδιοι —και μάλιστα πανάκριβα— το σημερινό "κομπαρσιλίκι" τους. Καί "κερατάδες" καί "δαρμένοι" δηλαδή. Με αυτήν την "παράσταση" οι χαφιέδες, που κυβερνάνε τις δύο "Μπανανίες", εγκλωβίζουν τους πληθυσμούς τους στον φόβο του πολέμου και στην ουσία τους εκβιάζουν, ελέγχοντας απόλυτα την εξουσία. Οι Άγγλοι με αυτήν την τεχνητή ένταση κατορθώνουν και έχουν μόνιμα την "πίτα" ολόκληρη και τον "σκύλο" χορτάτο. Μονιμοποιούν τους λακέδες τους στην εξουσία καί των δύο κρατών και ταυτόχρονα λεηλατούν τους λαούς, βάζοντάς τους σε μια αυτοκτονική "κούρσα" εξοπλισμών.
Αυτό το παρακράτος πρέπει εμείς οι Έλληνες να προσέξουμε, γιατί είναι βέβαιον ότι σύντομα θα κληθεί να προστατεύσει τους "πυλώνες" των συμφερόντων των αφεντικών του. Σύντομα θα κληθεί να βοηθήσει τους κεμαλιστές "συνεταίρους" του. Δεν πρέπει να μας πιάσει στον "ύπνο", γιατί αυτό θα μας κοστίσει και πάλι ακριβά. Επιχείρησε ανεπιτυχώς να μας αιφνιδιάσει με τα "Δεκεμβριανά" και είναι βέβαιον ότι θα ξαναδοκιμάσει να το κάνει. Έτσι γίνεται πάντα και έτσι θα επιδιωχθεί να γίνει και τώρα. Πρώτα επιχειρείται η δημιουργία συνθηκών εσωτερικής αποσταθεροποίησης, ώστε να υπάρχει η ανοχή και το άλλοθι να "εξαχθεί" το πρόβλημα εκεί όπου βολεύει. Παρακολουθώντας λοιπόν τα συμβαίνοντα στο τουρκικό "είδωλό" του, μπορούμε να γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει και πώς μεθοδεύονται τα πράγματα στην πατρίδα μας. Τώρα μάλιστα, που ο δικομματισμός παραπαίει, τα πράγματα γίνονται άκρως επικίνδυνα.
Οι παρακρατικοί της Αθήνας έχουν λόγους να στήσουν παιχνίδια έντασης όχι μόνον για να σώσουν τους κεμαλιστές "συνεταίρους" τους, αλλά για να σώσουν και τα δικά τους τα τομάρια. Η σημερινή παγκόσμια οικονομική κρίση έχει εξανεμίσει τα πλούτη τους και βρίσκονται στην ίδια άθλια οικονομική κατάσταση που βρίσκονται και οι κεμαλιστές. Η οικονομική τους αδυναμία γίνεται εύκολα πολιτική αδυναμία και αυτό είναι κάτι το οποίο τους τρομοκρατεί. Αν δεν "ξυπνήσουν" οι λαοί, για να βοηθήσουν μόνοι τους τούς εαυτούς τους, θα ξανακλάψουν. Οι φονιάδες των λαών αγωνιούν για την επιβίωσή τους και είναι έτοιμοι να πραγματοποιήσουν το οποιοδήποτε έγκλημα, προκειμένου να το καταφέρουν. Περιστατικά όπως αυτά των Ιμίων είναι βέβαιον ότι υπάρχουν στους σχεδιασμούς τους.
Οι Σταυροφόροι δεν θα εγκαταλείψουν εύκολα τις κατακτήσεις τους. Δεν θα φύγουν ειρηνικά και χωρίς μάχη από την περιοχή. Θα επιστρατεύσουν όλους τους παλιούς προδότες και θα δημιουργήσουν και νέους, προκειμένου να συνεχίσουν να ελέγχουν την περιοχή. Κοντά στους Βενιζέλους και τους Κεμάλ ετοιμάζονται πυρετωδώς οι διάφοροι νέοι Γκρουέφσκι. Μέσα στα πλαίσια αυτών των εγκληματικών πολιτικών εντάσσονται όλα αυτά, τα οποία βλέπουμε σήμερα να "αναθερμαίνονται" στην περιοχή. Το "Μακεδονικό" Ζήτημα, το "Κυπριακό" Ζήτημα και μελλοντικά το "Κρητικό" Ζήτημα είναι παράμετροι του ίδιου προβλήματος. Θα παίξουν όλα τους τα "χαρτιά", προκειμένου να διαιωνίσουν τα κέρδη τόσων και τόσων Σταυροφοριών του παρελθόντος.
Γι' αυτόν τον λόγο θεωρούμε ότι τα πράγματα σήμερα είναι πιο επικίνδυνα από ποτέ. Η σημερινή παγκόσμια οικονομική κρίση δεν είναι μια συνηθισμένη κρίση. Έχει απίστευτο "βάθος" και ένα "μήκος" απροσδιόριστο. Στην πραγματικότητα είναι το καρδιακό "έμφραγμα" των κυρίαρχων θηρίων του Πλανήτη. Ο αγγλοσαξονισμός "πεθαίνει" και μαζί του μοιραία παρασέρνει και τον σιωνισμό. Πεθαίνει το "θηρίο" της Δύσης και μαζί του παρασέρνει στον θάνατο και τα "παράσιτά" του. Αυτό το θηρίο δεν θα έχει πολλές ευκαιρίες να ανακτήσει τις δυνάμεις του. Αν σκεφτεί κάποιος ότι το κύριο μέρος των δυνάμεών του οφείλεται στη δυνατότητά του να ελέγχει την περιοχή των πετρελαίων, είναι βέβαιον ότι στη "γειτονιά" μας θα δώσει την ύστατη μάχη της επιβίωσής του.
Όμως, η τελευταία ευκαιρία για έναν θύτη είναι ταυτόχρονα και η τελευταία ευκαιρία για τα θύματά του. Οι Αγγλοσάξονες και οι Εβραίοι θα δώσουν τη μάχη της επιβίωσής τους, αλλά η έκβαση της μάχης αυτής θα εξαρτηθεί από την ταυτότητα εκείνων που θα στέκονται απέναντί τους. Μια έκβαση, η οποία θα επηρεάσει το σύνολο του Πλανήτη …από τη Γροιλανδία μέχρι τα νησιά Φίτζι. Γιατί; Γιατί από την έκβασή της εξαρτάται το μέλλον των σημερινών Πλανηταρχών. Αν χάσουν τη δυνατότητα να ελέγχουν την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, απλά "τελείωσαν". Από το "κέντρο" του κόσμου θα βρεθούν ξαφνικά στις απώτατες "άκρες" του. Οι Άγγλοι θα ασχολούνται με τους Κέλτες και οι Αμερικανοί με τους Μεξικάνους. Σ' αυτήν την έκβαση παίζουν ρόλο οι σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων.
Μετά από έναν σχεδόν αιώνα αποξένωσης και καχυποψίας θα μπορέσουν αυτοί οι λαοί να εμπιστευτούν ο ένας τον άλλο; Απλή εμπιστοσύνη και τίποτε άλλο. Να μην φαντάζεται ο αναγνώστης κάτι περισσότερο. Απλά να μην βγάλουν μεταξύ τους τα "μάτια" τους, όταν θα τους το επιβάλουν οι δοτές ηγεσίες τους. Θα μπορέσουν να καταφέρουν αυτό το οποίο δεν κατάφεραν, όταν οι συνθήκες ήταν πολύ ευνοϊκότερες; Θα μπορέσουν οι Έλληνες με τους Τούρκους να συνθέσουν το νικητήριο "μέτωπο" εναντίον των Σταυροφόρων ή θα ξανασυγκρουστούν μεταξύ τους προς δόξα των θυτών; Θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, για να διώξουν το θηρίο από τη γειτονιά τους ή θα κατακρεουργηθούν μεταξύ τους, για να διευκολύνουν το ξεδοντιασμένο θηρίο; Αυτό είναι το όλο θέμα. Ένα θηρίο "πληγωμένο" δεν είναι ό,τι πιο εύκολο στην αντιμετώπισή του. Άλλωστε, ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα πιο επικίνδυνα θηρία είναι τα ετοιμοθάνατα θηρία.
Τραϊανού Παναγιώτης
Πρόεδρος του ΕΑΜ. Β’

Read more...

ΜΕ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗΝ ΧΑΛΚΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ


Η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης είναι θέμα που αφορά τις εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας, είναι "υποχρέωση απέναντι σε συμπολίτες μας, με τους οποίους μοιραζόμαστε την ίδια περιοχή για αιώνες", είπε ο επικεφαλής των διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ε.Ε., υπουργός Επικρατείας κ. Εγκεμέν Μπαγίς. "Κατά τον ίδιο τρόπο και η Ελλάδα θα έπρεπε να πάρει παράλληλα μέτρα για τη λύση των προβλημάτων των Τούρκων που είναι πολίτες στην Ελλάδα και ζουν στη Δυτική Θράκη", είπε ο Τούρκος υπουργός μιλώντας σε συνάντηση στελεχών ειδησεογραφικών πρακτορείων, τηλεοπτικών δικτύων και εφημερίδων. Ο Τούρκος υπουργός, αρνήθηκε ότι μπορεί να υπάρχει κάποια σύνδεση της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής με το Κυπριακό. Αρνήθηκε επίσης ότι η Τουρκία έχει κάποια "οφειλή" στο Κυπριακό. "Αν αρχίσουν απευθείας εμπορικές σχέσεις με την ΤΔΒΚ και αν υπάρχει καλή θέληση θα ανοίξουμε τα λιμάνια", είπε και εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι το Κυπριακό θα βρει τη λύσή του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Τελικά, 3,5 δις δολάρια τα 6 υποβρύχια Τype-214 για την Τουρκία!


Στην μεγαλύτερη παραγγελία της ιστορίας του προχώρησε χθες το τουρκικό Ναυτικό με την υπογραφή σύμβασης για απόκτηση έξι υποβρυχίων Type-214 από την γερμανική Thyssen Marine-HDW! Το οικονομικό ύψος της αγοράς, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε η γερμανική εταιρεία μετά το δημοσίευμα του www.defencenet.gr, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, αλλά γερμανικές πηγές υποστηρίζουν ότι θα ξεπεράσει τα 3 δισ. ευρώ (αντί των 2-2,3 δισ. ευρώ που υπολογιζόταν αρχικά), μεσούσης της οικονομικής κρίσης και της προσφυγής της γείτονος χώρας στον δανεισμό του ΔΝΤ! Την είδηση την μετέδωσε πρώτο, παγκοσμίως, το defencenet.gr .
Πιο συγκεκριμένα, η σύμβαση υπογράφτηκε την 1η Ιουλίου, αλλά ανακοινώθηκε από την κατασκευάστρια εταιρεία με δελτίο Τύπου της μόλις χθες το απόγευμα, αν και είχαν ήδη υπάρξει διαρροές σχετικά, από την γερμανική πρεσβεία στην Άγκυρα.


Το συμβόλαιο υπογράφτηκε στην Άγκυρα, παρουσία του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας Βεκντί Γκιονούλ, του πρόεδρου του διοικητικού συμβουλίου της ThyssenKrupp Technologies AG Δρ. Olaf Berlien, του μέλους του Δ.Σ. Δρ. Hans Christoph Atzpodien, του στελέχους του γερμανικού ΥΠΑΜ Thomas Kossendey και του αρχηγού του γερμανικού Ναυτικού Επιτελείου αντιναύαρχου Wolfgang E. Nolting.

Η προμήθεια αυτή, φυσικά ανατρέπει οποιαδήποτε ισορροπία δυνάμεων στο ναυτικό τομέα υπάρχει στο Αιγαίο, αυτή την στιγμή, δεδομένου ότι για πρώτη φορά εισάγεται σε υπηρεσία ένα τέτοιο οπλοσύστημα υψηλής επιχειρησιακής αξίας σε τέτοιο αριθμό.
Μην ξεχνάμε ότι από ελληνικής πλευράς, από τα τέσσερα Type-214 κλάσης "Παπανικολής" που έχουν κατασκευαστεί (το τελευταίο έχει ήδη ξεκινήσει να ναυπηγείται), το ομώνυμο της κλάσης σκάφος, βάσει των όσων έχουν αποφασιστεί μέχρι στιγμής από την ελληνική κυβέρνηση θα πουληθεί σε πελάτη του εξωτερικού.

Θεωρείται ότι χρησιμοποιήθηκε ως βιομηχανικό πρωτότυπο από τη ναυπηγό εταιρεία για να απαλειφθούν τα προβλήματα που παρουσίασε αρχικά η κλάση.

Το θέμα είναι ότι η Τουρκία αποκτά ακριβώς τον διπλάσιο υποβρυχιακό στόλο υψηλής τεχνολογίας σκαφών και επιχειρησιακής απόδοσης σε σχέση με την Ελλάδα.

Με την προμήθεια αυτή, παίρνει άλλη μορφή και η υποβρύχια απειλή στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο για τις μονάδες επιφανείας του Π.Ν.. Η αντιμετώπιση έξι Τ-214 γίνεται πλέον ένας δυσεπίλυτος επιχειρησιακός γρίφος.

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

Read more...

Το παραξήλωσαν.....15 παραβιάσεις σήμερα στο Αιγαίο


Σε ένα "θερμό" καλοκαίρι φαίνεται να στοχεύουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο, αφού και σήμερα προχώρησαν σε 15 παραβιάσεις.
Πιστοί στην τακτική του "κρύου-ζεστού" μετά από ένα διήμερο σχετικής ηρεμίας (λιγότερες από δέκα παραβιάσεις από την περασμένη Πέμπτη) επανήλθαν με 15 παραβιάσεις και 4 παραβάσεις.
Τρεις σχηματισμοί με 18 αεροσκάφη, από τα οποία τα 8 οπλισμένα έκαναν για άλλη μία φορά "σουρωτήρι¨" τον Ε.Ε.Χ στο Αιγαίο.
Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr



Read more...

Ο ΠΕΜΠΤΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ* Η Τουρκία στον 21ο αιώνα ΠΟΙΕΣ «ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ» ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ


του Σάββα Καλεντερίδη
Η ιστορική πορεία της ευρύτατης περιοχής που εκτείνεται περιμετρικά της Κωνσταντινούπολης (περιοχή όπου επεκτάθηκε η Βυζαντινή και η Οθωμανική Αυτοκρατορία), κατά τη διάρκεια της 2ης μ.Χ. χιλιετίας σημαδεύτηκε από πολλά ιστορικά γεγονότα.
Κατά τη δική μας ιεράρχηση, τα σημαντικότερα από αυτά τα γεγονότα ήταν τα εξής:
Το πρώτο ήταν η Μάχη του Ματζικέρτ, το 1071, από την οποία κρίθηκε το μέλλον της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και της Ανατολής, αφού μετά τη μάχη αυτή τα τουρκομανικά φύλα σταδιακά επικράτησαν και εδραίωσαν τη θέση τους στην Ανατολή.


Το δεύτερο σημαντικό ιστορικό γεγονός ήταν η άλωση της Πόλης από τους Λατίνους Σταυροφόρους, το 1204, που έπληξε καίρια τη βιωσιμότητα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
Το τρίτο ήταν η άλωση της Πόλης από τους Οθωμανούς Τούρκους, το 1453, που προκάλεσε την οριστική διάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και εξασφάλισε την εδραίωση των Οθωμανών Τούρκων ως ηγεμονικού παράγοντα σε μια ευρύτατη περιοχή γύρω από την Κωνσταντινούπολη.
Το τέταρτο γεγονός ήταν η Ελληνική Επανάσταση, το 1821, που οδήγησε στην ίδρυση του ελλαδικού κράτους, το 1828, λειτουργώντας στην ουσία ως οδηγός για τα υπόλοιπα έθνη της Βαλκανικής, που άρχισαν σταδιακά να διεκδικούν κι αυτά με τη σειρά τους τη δική τους εθνική ανεξαρτησία.

Το «μυστικό» της επιβίωσης και της επιτυχίας των Τούρκων
· Τα χαρακτηριστικά του λαού και του τρόπου άσκησης της εξουσίας
Όσο κι αν αναζητήσουμε τα αίτια της ήττας των Βυζαντινών στην εσωτερική κατάσταση και τις ενδογενείς αδυναμίες του Βυζαντίου, μένει να δώσουμε μια απάντηση στο εξής ερώτημα:
Ποια ήταν εκείνα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα άλλα στοιχεία που κατέστησαν τους Τούρκους κυρίαρχο στοιχείο στην περιοχή για περίπου χίλια χρόνια;

Read more...

ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ


Η τουρκική εφημερίδα Sabah δημοσίευσε το Σάββατο με τίτλο «Αυτοί που είναι στο όρος Καντίλ, φεύγουν για τη Νορβηγία», αποκλειστική είδηση όσον αφορά το σχέδιο διάλυσης του ΡΚΚ και τονίζει ότι θα εκκενωθεί το στρατόπεδο Μαχμούρ και όσοι είναι στα βουνά, θα τοποθετηθούν εκεί, ενώ τα ηγετικά στελέχη θα μεταβούν στη Νορβηγία, με ιρακινό διαβατήριο.

Στο δημοσίευμα γράφει ότι επιταχύνθηκε το σχέδιο διάλυσης του ΡΚΚ, μεταξύ ΗΠΑ, Τουρκίας και Ιράκ. Ο Πρόεδρος του Hak-Par Mπαϋράμ Μπόζγιελ μίλησε στη Sabah για την εν λόγω διαδικασία των τεσσάρων φάσεων, μετά τις επαφές που είχε στην περιοχή.

Βάσει του σχεδίου, το πρώτο βήμα θα είναι η εκκένωση του στρατοπέδου Μαχμούρ στο βόρειο Ιράκ. Εκείνοι οι οποίοι είχαν μεταβεί στο εν λόγω στρατόπεδο το 1990, θα μεταφερθούν και πάλι στην Τουρκία. Τα μέλη του ΡΚΚ που θα κατεβούν από τα βουνά, θα τοποθετηθούν στο εν λόγω στρατόπεδο και θα τους αφαιρεθούν τα όπλα. Στα ηγετικά στελέχη, με πρώτο τον Μουράτ Καράγιλαν, θα δοθούν ιρακινά διαβατήρια και θα σταλούν στη Νορβηγία.

Στο μεταξύ, στην Τουρκία θα ετοιμαστεί πακέτο που θα αποτελεί βάση για αμνηστία. Στη συνέχεια, αυτοί που θα τοποθετηθούν στο στρατόπεδο, θα αρχίσουν να μεταφέρονται στην Τουρκία. Ο Μπόζγιελ τόνισε ότι στο χρονοδιάγραμμα αυτό, οι Τζελάλ Ταλαμπανί και Μεσούτ Μπαρζανί, ανέλαβαν σημαντικό ρόλο.

Σημειώνεται πως, τελευταία στη Νορβηγία είχε μεταβεί στις 16 Ιουνίου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Εργκίν, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής Τοπτάν είχε μεταβεί στη Νορβηγία τον Απρίλιο.

Η Μilliyet στην πρώτη σελίδα και με τον τίτλο «Ενδιαφέρον παράπονο από το DTP στον Μπαρζανί», δημοσιεύει την αποκλειστική είδηση ότι το κουρδικό κόμμα DTP, με επιστολή του που απέστειλε στον Μπαρζανί, επέκρινε το γεγονός ότι δεν έγινε δεκτό να λάβει μέρος στις εκλογές, το κόμμα ΗΙWA (Ελπίδα), που είναι υπό τον έλεγχο του ΡΚΚ και τόνισε: «Ακόμα και στην Τουρκία λαμβάνουν μέρος στις εκλογές τα κόμματα που ασκούν πολιτική, εν ονόματι των Κούρδων».

Οι εκλογές στο βόρειο Ιράκ θα διεξαχθούν στις 25 Ιουλίου.

Read more...

Δηλώσεις Νταβούτογλου για τις ταραχές στη Σιντζάν


Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, προέβη στην κάτωθι ανακοίνωση.-

«Το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί από κοντά τις συγκρούσεις και τις επακόλουθες ταραχές που προκλήθηκαν στην Αυτόνομη Περιοχή Σιντζάν των Ουιγούρων στην Κίνα».

Ο υπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε:

"Επιθυμούμε να εντοπιστούν άμεσα οι υπαίτιοι των επεισοδίων και με μια δίκαιη λύση να επανέλθει η γαλήνη και η ηρεμία στην περιοχή".

Ο Νταβούτογλου απάντησε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον ομόλογό του των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που βρίσκεται στην Τουρκία.

Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι η Τουρκία έχει στενές σχέσεις και με την Κίνα και με τους Ουιγούρους και τόνισε ότι παρακολουθούν με βαθιά ανησυχία και ενδοιασμό τις εξελίξεις στο Ουρούμτσι.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νταβούτογλου ανέφερε ακόμα ότι είχε επίσης μια τηλεφωνική επικοινωνία με το γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης Εκμελεντίν Ιχσάνογλου προκειμένου να συντονίσουν αυτά που μπορούν να γίνουν για τη λήξη των επεισοδίων.

Η Τουρκία πολλές φορές στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί, για προσπάθειες χειραγώγησης των Ουιγούρων στην Κίνα, και η ΜΙΤ έχει κατηγορηθεί, για την δημιουργία «πυρήνων αντίστασης».

Στο παρελθόν υπήρξαν συχνές αντιπαραθέσεις μεταξύ των μυστικών υπηρσιών Κίνας και Τουρκίας, με επίμαχο θέμα την δράση της ΜΙΤ στους Ουιγούρους.

Το έντονο ενδιαφέρον της Τουρκίας καταδεικνύει τις βλέψεις της ΄Αγκυρας στην περιοχή.

Read more...

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP