Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Ο οικονομικός στρατός της Τουρκίας κατακτά την Θράκη – Αγοράζουν και τον Πανθρακικό εν μέσω έντονων αντιδράσεων


Οργιάζουν οι φήμες στην Ροδόπη ότι «ψήνεται» η πώληση του Πανθρακικού σε τουρκικό επενδυτικό όμιλο. Τι απ’ όλα είναι αλήθεια; Τι απαντάει η ΠΑΕ; Πως αντιδρούν οι κάτοικοι και οι οπαδοί της ομάδας; Τι ζητάει ο Πρόεδρος της ομάδας; Πόσα δίνουν οι Τούρκοι; Πότε θα πέσουν οι υπογραφές για την παραχώρηση των μετοχών.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα γνωστά ο μεγαλομέτοχος του Πανθρακικού, Θεόδωρος Σαββάκης, εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ομάδα.
Φέρεται δε αρκετά προβληματισμένος για τον τρόπο που θα το ανακοινώσει περί τα τέλη Μαΐου, όπου και θα έχει ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Όπως ήταν φυσικό να συμβεί η κοινωνία της Ροδόπης έχει αναστατωθεί καθώς είναι θέμα τιμής ο Πανθρακικός, η μεγαλύτερη ομάδα της Ροδόπης να μην πέσει στα χέρια των Τούρκων.

Συγκεκριμένα, για την εξαγορά του Πανθρακικού, προσφέροντας πολύ δελεαστικά σχεδόν τα διπλάσια απ’ όσο θα αποτιμηθεί η ΠΑΕ, φέρονται ότι προσφέρουν από κοινού η γνωστή για την διείσδυση της στην Θράκη, Ziraat Bank και η μεγαλοσπόνσορας της Φενρεμπαχτσέ, τουρκική εταιρία Ulker. Υπενθυμίζεται ότι η Ulker δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη Ροδόπη, έχοντας αγοράσει σημαντικές εκτάσεις και ακίνητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη των δύο εταιρειών βρέθηκαν προ ημερών στην πόλη της Θράκης για να επιθεωρήσουν το καινούργιο προπονητικό κέντρο της ομάδας αλλά και το Δημοτικό Στάδιο, όπου και αγωνίζεται ο Πανθρακικός.
Για την ουσία της υπόθεσης, αν και η ΠΑΕ Πανθρακικός δεν έχει απαντήσει ακόμα [και αυτό γεννά εύλογα ερωτήματα...] έδωσε εχθές μόλις μια ανακοίνωση στην δημοσιότητα.
Με την οποία διαψεύδει τα σενάρια πώλησης της ομάδας και τις συναντήσεις παραγόντων της ομάδας με στελέχη του τουρκικού επενδυτικού ομίλου, αποδίδοντας τα σε θεωρίες συνομωσίας που κατασκευάζονται στα καφενεία της περιοχής.
Εδώ αξίζει ίσως να σημειωθεί ότι τα καφενεία της Ροδόπης ήξεραν πολύ καιρό πριν ότι η Zirrat Bank ετοιμάζεται να ιδρύσει υποκαταστήματα της στην περιοχή της Θράκης…
Όπως γνώριζαν και για την πώληση της ΣΕΚΑΠ. Για σήμερα μάλιστα Πέμπτη (14/4) έχει προγραμματισθεί και η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΣΕΚΑΠ και αναμένεται να εμφανισθούν και οι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι σύμφωνα με τις «θεωρίες συνομωσίας» των καφενείων της περιοχής είναι μια τουρκική τράπεζα (ποια να είναι άραγε;…) καθώς και φορείς μουσουλμανικών οργανώσεων μέσω εκπροσώπων τους.
Αντιδράσεις και το μεγάλο… παζάρι
Οι αντιδράσεις από πλευράς των κατοίκων έχουν καταγραφεί από έντονες μέχρι πολύ έντονες από την πρώτη στιγμή που έσκασε η είδηση – βόμβα. Ενώ αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ανάλογα έντονες να είναι και οι αντιδράσεις των οργανωμένων (και συνήθως πολύ καλά ενημερωμένων…) φιλάθλων της ομάδας.
Ότι η ΠΑΕ Πανθρακικός αντιμετωπίζει ποικίλα προβλήματα, όπως σημειώνεται και στην ανακοίνωση της, είναι δεδομένο. Μια ΠΑΕ όμως δεν μπορεί να παίζει με τα εθνικά θέματα προκειμένου να εξασφαλίσει την στήριξη του επίσημου κράτους.
Αν ο πρόεδρος του ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΥ δεν μπορεί ή δεν επιθυμεί πλέον να συμμετάσχει στο διοικητικό σχήμα της ομάδας να το δηλώσει εγκαίρως πριν η ομάδα πέσει σε ξένα χέρια… Στο ενδεχόμενο πώλησης της ομάδας ασφαλώς και αντιδρούν κυρίως οι ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Μάνος Μεϊμαράκης

http://nationalpride.wordpress.com

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP