Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Σιμπέλ Μουσταφάογλου : Η πλέον ευνοούμενη γυναίκα της μειονότητας και οι δικαιολογίες της


Η, κατά δήλωση της, Τουρκάλα κ. Σιμπέλ Μουσταφάογλου ήταν κατά γενική ομολογία η πλέον ευνοούμενη γυναίκα από το χώρο της μειονότητας. Εκλεγμένη στο νομαρχιακό συμβούλιο Ροδόπης είχε την απόλυτη στήριξη των στελεχών του συμβουλίου την οποία επέλεγαν για την θέση της αντινομάρχου για θέματα προβολής και επικοινωνίας και φυσικά κατά καιρούς κατείχε και άλλες θέσεις σε κοινωνικούς φορείς.

Την υπέρτατη τιμή βέβαια έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου όταν την επέλεξε για μια θέση στο ψηφοδέλτιο των τελευταίων Ευρωεκλογών. Η αξιόλογη συμπολίτισσα κ. Σιμπέλ ξαφνικά θεώρησε ότι δεν μπορούσε να είναι εκτός πολιτικού παιχνιδιού μετά την κατάργηση των νομαρχιών και έβαλε πλώρη για την διεκδίκηση του Δήμου Ιάσμου οπότε ξεκίνησε αρκετά νωρίς την προσπάθεια για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου της.

Όμως πολύ γρήγορα κάποιοι της έδωσαν να καταλάβει ότι την θέση του Δημάρχου Ιάσμου προόριζαν για άλλον εκλεκτό τους τον οποίο προετοίμαζαν με αρκετές πιέσεις προς τους άλλους φιλόδοξους. Τα ίδια κέντρα εξουσίας επέβαλαν την κ. Μουσταφάογλου για μια θέση στις δημοτικές εκλογές. Έτσι δημιουργήθηκε η δημοτική παράταξη της και άρχισε η έντονη προεκλογική δραστηριότητα, μόνο που η εκστρατεία αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από το περιεχόμενο των ομιλιών.

Ξέχασε την προηγούμενη πολιτική της συμπεριφορά και ανακάλυψε την… αδικία και την καταπίεση των ομοθρήσκων της και με πύρινους λόγους καταγγέλλοντας την ελληνική πολιτεία υπόσχονταν στους συγκεντρωμένους και καταπιεσμένους οπαδούς της… ψωμί, παιδεία, ελευθερία τα οποία θα έδινε απλόχερα η μητέρα πατρίδα.

Έτσι προσπαθούσε να παρασύρει τους οπαδούς της ώστε να υπερψηφίσουν τον εκλογικό της συνδυασμό. Χωρίς να μας εξηγήσει πότε κατάλαβε την καταπίεση και την απαξίωση των μουσουλμάνων και τη διαφορετική μεταχείριση που αυτοί υφίστανται σε αντίθεση με τους έχοντες και κατέχοντες χριστιανούς άνεργους και επίσης αδικημένους από την οικονομική κρίση. Δυο πράγματα επομένως μπορεί να συνέβησαν.

Όντας αντινομάρχης επί τόσα χρόνια δεν καταλάβαινε την κατάσταση που υπήρχε ή τα γνώριζε και δεν μιλούσε ικανοποιημένη από την εκμετάλλευση της εξουσίας. Σε πρόσφατη συνέντευξη της στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η αγαπητή μας Σιμπέλ φυσικά δηλώνει ότι είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ και ότι αγωνίστηκε για τις αρχές και τις θέσεις του κινήματος όμως δεν μπαίνει στο κόπο να δικαιολογήσει γιατί αυτές οι αρχές και οι αξίες δεν ήταν αρκετές ώστε να φανεί συνεπής στις αποφάσεις του αρχηγού της Γιώργου Παπανδρέου που πολλές φορές κατηγορήθηκε από την αντιπολίτευση για θέσεις που πήρε προκειμένου να βοηθηθούν παιδιά της μειονότητας.

Ισχυρίζεται στη συνέντευξη της ότι ζει σε μια δημοκρατική χωρά κι όμως την ίδια στιγμή αφήνει αιχμές για παρεμβάσεις που αφαίρεσαν ψήφους από τον συνδυασμό της αφού δηλώνει χωρίς να σκεφτεί ότι το πρωί ο συνδυασμός της είχε ποσοστό εκλογιμότητας 15% και το βράδυ συρρικνώθηκε στο 8%, ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι θα ζητηθεί και η παρουσία ευρωπαίων παρατηρητών για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την αντιδημοκρατική λειτουργία των θεσμών τους κράτους.

Η κ. Σιμπέλ δεν απαντάει με σαφήνεια αν θα μετεξελιχθεί ο δημοτικός συνδυασμός σε πολιτική κίνηση ενόψει κάποιων εθνικών εκλογών αφήνοντας όμως έντεχνα να εννοηθεί ότι ενδεχομένως να υπάρξει στο άμεσο μέλλον σχετική απόφαση.

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP