Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Αποστολή της ΜΙΤ στη Δαμασκό για προώθηση των ... συριακών μεταρρυθμίσεων!


Ο διευθυντής της ΜΙΤ συναντήθηκε χθες με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ στην Δαμασκό καθώς η Τουρκία έχει αναλάβει διαμεσολάβηση μεταξύ του καθεστώτος και των εξεγερμένων ώστε το καθεστώς να υιοθετήσει μεταρρυθμίσεις που θα βοηθήσουν να τερματισθεί η εξέγερση κατά του καθεστώτος.

Οι σχέσεις των δύο γειτόνων, είναι ιδιαίτερα θερμές τα τελευταία χρόνια και ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε το κύμα της λαϊκής δυσαρέσκειας κατά του καθεστώτος που ηγεμονεύει επί 11 χρόνια, σε στενή επαφή με τον πρόεδρο Άσαντ συστήνοντάς του να επιδεικνύει αυτοσυγκράτηση.

Ο επικεφαλής της τουρκικής ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, και ο επικεφαλής του Κρατικού Ιδρύματος Στρατηγικού Σχεδιασμού, ηγούνται της αντιπροσωπείας που επισκέπτεται τη Δαμασκό, αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, Ανατόλια.

Ο Χακάν Φιντάν είχε επισκεφθεί και στο ξεκίνημα της κρίσης τη Συρία ως ειδικός απεσταλμένος του Ερντογάν.

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι συναντήθηκαν και με τον πρωθυπουργό της χώρας Άντελ Σαφάρ, ενώ το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας στην Άγκυρα εξέφρασε την ανησυχία του για τη διαμορφούμενη κατάσταση στη Συρία και κάλεσε τις δυνάμεις ασφαλείας του καθεστώτος να επιδείξουν τη μεγαλύτερη δυνατή ευαισθησία κατά τις επαφές τους με τους πολίτες.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP