Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Τρέχουν να μαζέψουν τα ασυμάζευτα....."Σενάριο άσκησης" λέει το τουρκικό Γενικό Επιτελείο ότι ήταν το σχέδιο προβοκάτσιας του 2003


Για "σενάριο άσκησης" μιλά το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, αναφερόμενο στις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Ταράφ», ότι στρατιωτικοί κύκλοι στην Τουρκία σχεδίαζαν να προκαλέσουν θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα, με κατάρριψη τουρκικού αεροσκάφους από ελληνικό, με σκοπό την πτώση της κυβέρνησης Ερντογάν.

Στην ανακοίνωση του τουρκικού Επιτελείου αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: "Παρουσιάστηκαν διάφοροι ισχυρισμοί και σχόλια των ΜΜΕ σχετικά με το Σεμινάριο Σχεδιασμού που πραγματοποιήθηκε στις 5-7 Μαρτίου 2003 εκ μέρους της 1ης τουρκικής Στρατιάς και περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα Ασκήσεων της περιόδου 2003-2006 του Γενικού Επιτελείου. Σκοπός του Σεμιναρίου Σχεδιασμού είναι η ανάπτυξη των Επιχειρησιακών Σχεδίων που ετοιμάζονται σχετικά με την εξωτερική απειλή και η διασφάλιση της εκπαίδευσης του σχετικού προσωπικού. Το Σεμινάριο εφαρμόστηκε στο πλαίσιο σεναρίου το οποίο περιλάμβανε περίοδο συνεχώς αυξανόμενης έντασης».

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι το Σεμινάριο «ασχολήθηκε και με θέματα στρατιωτικού νόμου, ο οποίος εφαρμόζεται και σε περιπτώσεις πολέμου ή σε περιπτώσεις εμφάνισης καταστάσεων όπου ο πόλεμος καθίσταται αναγκαίος».

Το Επιτελείο αναφέρει ότι «δεν είναι δυνατόν να δεχθεί κάποιος που διαθέτει νου και συνείδηση, τους ισχυρισμούς που προβάλλονται σχετικά με το Σχέδιο αυτό».

Η εφημερίδα «Ταράφ», σήμερα επανέρχεται και αποκαλύπτει τα ονόματα των 36 δημοσιογράφων που σύμφωνα με τα σχέδια αυτά θα συλλαμβάνονταν μετά την επιβολή του στρατιωτικού νόμου. Μεταξύ τους υπάρχουν γνωστά ονόματα, όπως του αρμενικής καταγωγής δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ που δολοφονήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2007.

Η Taraf, ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή της 5.000 σελίδες εγγράφων και κασέτες και ανέφερε ότι το επονομαζόμενο σχέδιο Sledgehammer είχε στόχο να εμφανίσει το κόμμα ΑΚ ως ανίκανο να προστατεύσει το λαό και να δικαιολογήσει την ανάληψη της εξουσίας από το στρατό το 2003.

Περιέργως η κυβέρνηση Ερντογάν δεν έχει προχωρήσει σε κανένα σχολιασμό, ούτε του δημοσιεύματος, ούτε της απάντησης του Επιτελείου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα σενάρια προέβλεπαν τη σύλληψη συνολικά 200.000 ατόμων. Όλα αυτά, για την αντιμετώπιση της «εσωτερικής απειλής» που σύμφωνα με τα σχέδια ήταν ο ισλαμικός αναχρονισμός.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP