Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Υπέρπτηση του Αγαθονησίου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη


Σε νέα προκλητική ενέργεια προχώρησε η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία στο Αιγαίο πραγματοποιώντας τη τέταρτη υπέρπτηση ελληνικού εδάφους για το μήνα Ιούλιο, καθιστώντας ουσιαστικά “νεκρό” το θερινό μοραρότιουμ.
Η σημερινή τουρκική αεροπορική δραστηριότητα περιελάμβανε δύο σχηματισμούς αποτελούμενους από 16 μαχητικά αεροσκάφη εκ των οποίων τα 8 ήταν οπλισμένα.

Τα τουρκικά μαχητικά πρoχώρησαν σε δύο παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) του FIR Αθηνών και οκτώ παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ). Όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, από 4 ζεύγη ελληνικών μαχητικών επιφυλακής. Κατά την επιστροφή τους, 4 τουρκικά αεροσκάφη F-16 πραγματοποίησαν υπέρπτηση στο Αγαθονήσι σε ύψος 9.600 ποδών.
Πρόκειται για την τρίτη φορά από την αρχή του Ιουλίου που τα τουρκικά μαχητικά πετούν πάνω από το Αγαθονήσι σε μια αποστολή που θυμίζει εικονική προσβολή του ελληνικού νησιού. Σημειώνεται ότι στις 5 Ιουλίου τουρκικό ελικόπτερο Έρευνας & Διάσωσης τύπου Cougar πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω από τις νησίδες Καλόγεροι σε ύψος 900 ποδών.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP