Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

14 τουρκικά μαχητικά "υποδέχθηκαν" τον ΑΝΥΕΘΑ Πάνο Μπεγλίτη στην Λήμνο


Δεκατέσσερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη μπήκαν σήμερα το πρωί στο Αιγαίο μεταξύ Χίου και Σάμου λίγο πριν από τις 11 το πρωί και οκτώ από αυτά κατευθύνθηκαν στην Λήμνο, όπου εκείνη την ώρα πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στην 130 Σμηναρχία Μάχης ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης! Οι δύο σχηματισμοί ήταν κλασικά πακέτα COMAO με 4+4 F-16 και F-4 2020 Terminator.

Τα οκτώ τουρκικά μαχητικά που κατευθύνθηκαν βόρεια προς Λήμνο και Λέσβο τέθηκαν αμέσως υπό την στενή παρακολούθηση ελληνικών μαχητικών που φοβήθηκαν για τα χειρότερα, δηλαδή υπέρπτηση επάνω από την Λήμνο σε επανάληψη του σκηνικού του Μαρτίου του 1999.

Τα τουρκικά μαχητικά αυτή την φορά «ένιωσαν» την ανάσα των ελληνικών και δεν προχώρησαν βαθύτερα. Μόνο μία παραβίαση του EEX έγινε από ένα τουρκικό μαχητικό που κατάφερε προσωρινά να ξεφύγει από την επιτήρηση των ελληνικών.

Το δεύτερο πακέτο των τουρκικών μαχητικών κινήθηκε νότια προς Σάμο-Ικαρία παρακολουθούμενο και αυτό στενά από ελληνικά μαχητικά και προχώρησε σε μία ακόμα παραβίαση.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP