Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Δήλωση Λαβρόφ για τα Κατεχόμενα


Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ αποκλείει το ενδεχόμενο να αναγνωρίσει η Ρωσία κρατική υπόσταση στα Κατεχόμενα με αντάλλαγμα την αναγνώριση της αποσχισθείσας από τη Γεωργία Δημοκρατίας της Αμπχαζίας εκ μέρους της Τουρκίας.

«Η Ρωσία δεν παζαρεύει την αναγνώριση της "Βόρειας Κύπρου" από τη Μόσχα, με αντάλλαγμα την αναγνώριση της Αμπχαζίας από την Άγκυρα», είπε ο κ. Λαβρόφ, απαντώντας σε ερώτηση φοιτητή, κατά την πρόσφατη διάλεξή του στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αμπχαζίας στο Σοχούμι.

«Δεν είμαστε επιρρεπείς σε οποιαδήποτε συναλλαγή με τη λογική του εσύ σε μένα κι εγώ σε σένα. Πρόκειται για τελείως διαφορετικές υποθέσεις. Από ιστορικής, ηθικής και ανθρώπινης άποψης είναι διαφορετικές καταστάσεις και κάθε είδους παζάρεμα είναι άτοπο εδώ», δήλωσε ο Σ. Λαβρόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ.

«Κάθε κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί λαμβάνοντας υπ' όψη τα ιστορικά δεδομένα», κατέληξε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, οι σχετικές δηλώσεις του οποίου αναπαράγονται σήμερα από αρκετά ρωσικά ΜΜΕ και την επίσημη ιστοσελίδα του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία», όπου το γεγονός επισημαίνεται ως αντικατοπτρίζον την «υπεύθυνη διεθνή πολιτική της Ρωσίας».
ΑΤΗΙΝΑ9984

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP