Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Ερντογάν προς Μουμπάρακ: "άκου τη φωνή του λαού σου".


ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Mήνυμα στον πρόεδρο της Αιγύπτου Χοχνι Μουμπάρακ έστειλε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του ο Ερντογάν με έμμεσο τρόπο ζήτησε την αποχώρηση του Μουμπάρακ από την εξουσία.
« Θέλω να στείλω ένα ειλικρινές μήνυμα στον κύριο Μουμπάρακ. Είμαστε άνθρωποι. Όλοι μας είμαστε θνητοί, δεν είμαστε μόνιμοι εδώ. Ολοι μας θα πεθάνουμε και θα δικαστούμε για όσα έχουμε κάνει. Σημασία έχει να αφήσουμε κάτι καλό. Να μας θυμηθούν με σεβασμό. Εμείς είμαστε για τον λαό. Όταν πεθάνουμε ο ιμάμης δεν θα πει κάτι «για τον πρόεδρο, για τον πρωθυπουργό, για τον υπουργό.» Θα πει « για τον καλό άνθρωπﻨ.
Αρα ας δώσουμε αξία σε όσα ζητά ο λαός, να ακούσουμε τη φωνή του, να είμαστε έτοιμοι για την προσευχή που θα κάνουν για το καλό και το κακό μας. Ακούστε, ας ακούσουμε τη φωνή του λαού».

Ο τούρκος πρωθυπουργός συνέχισε την ομιλία του και τόνισε « ακούστε τα ανθρώπινα αιτήματα του λαού. Κάντε εσείς τα βήματα, για την ειρήνη και σταθερότητα της Αιγύπτου. Κάντε βήματα που θα ικανοποιήσουν το λαό».

Τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι το μήνυμα Ερντογάν δόθηκε πριν τη μεγάλη συγκέντρωση που διοργανώνεται στην Αίγυπτο και έτσι όπως φαίνεται ο τούρκος πρωθυπουργός ζητώντας την αποχώρηση του Μουμπάρακ προσπαθεί να κερδίσει τη συμπάθεια του Αιγυπτιακού λαού.

http://www.onalert.gr/

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP