Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Το χριστιανικό χτες της Λαοδίκειας αναδεικνύει η αρχαιολογική σκαπάνη


Μια από τις σημαντικότερες εφτά εκκλησίες του Χριστιανισμού, οι οποίες αναφέρονται και στο Ευαγγέλιο, ανακαλύφθηκε στην παλιά πόλη της Λαοδίκειας στην περιοχή Ντενιζλί στην Τουρκία, σύμφωνα με την εφημερίδα «Μιλιέτ».

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, που συνόδευσε τον Τούρκο Πρωθυπουργό στο ταξίδι του στο Ντενιζλί, νωρίς χθες το πρωί επισκέφθηκε την παλαιά πόλη της Λαοδίκειας και την ομάδα αρχαιολόγων που πραγματοποιούν ανασκαφές στην ιστορική πόλη.



Ο κ. Γκιουνάι πληροφορήθηκε από τον επικεφαλής των ανασκαφών για την ανακάλυψη, λέγοντας πως τα ευρήματα αποδίδουν έναν ιδιαίτερο πλούτο σε αυτή την ιστορική περιοχή. Στις 9 Φεβρουαρίου, πρόσθεσε, θα πραγματοποιήσουν τελετή, στην οποία θα λάβουν μέρος οι επικεφαλής των αρχαιολογικών ομάδων.

Στο μεταξύ, ληστείες σε δύο ορθόδοξες εκκλησίες στο Τακσίμ και στο Φερίκιοϊ, στην Κωνσταντινούπολη, σημειώθηκαν σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Βατάν».

Την ίδια ώρα σε ξενοδοχείο σκοπεύει να μετατρέψει το ορφανοτροφείο της Πριγκήπου η ελληνική κοινότητα της Κωνσταντινούπολης, μετά που η έκταση επανήλθε στην κυριότητά της.

www.sigmalive.com/

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP