Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Αποστρατικοποίηση της Κύπρου – Να φύγει και ο ελληνικός στρατός και να μη μείνει στο νησί κανένας ξένος στρατιώτης


Του Οζτζάν Οζτζανχάν / STAR

Έχω πάρει συνεντεύξεις από όλους τους ε/κ πολιτικούς συμπεριλαμβανομένου και του Χριστόφια. Όλοι ανεξαιρέτως δήλωσαν: «Ο τουρκικός στρατός κατέλαβε το νησί και πρέπει να το εγκαταλείψει. Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε τη διχοτόμηση και τα χωριστά κράτη. Δεν θα αποδεχτούμε την όποια συμφωνία αν αυτή δεν προνοεί την επιστροφή στους τόπους μας, στις περιουσίες μας. Θέλουμε μια αποστρατιωτικοποιημένη, ανεξάρτητη κυρίαρχη , ενιαία Κύπρο;».

Τους υπέβαλα την ερώτηση: «Γιατί θέλετε την αποχώρηση μόνο του τουρκικού στρατού από τη στιγμή που στο νησί υπάρχουν οι αγγλικές βάσεις, ο αγγλικός στρατός και οι πύραυλοι, ο ελληνικός στρατός ακόμη και ο αμερικανικός; Με τόσο στρατό πώς ονειρεύεστε την αποστρατιωτικοποίηση;».

Η απάντησή τους ήταν: «Να φύγει και ο ελληνικός στρατός και να μη μείνει στο νησί κανένας ξένος στρατιώτης. Ας εξευρεθεί μια λύση στο Κυπριακό και τότε θα πάρουν σειρά και οι αγγλικές βάσεις και ο στρατός». Απέφυγαν να απαντήσουν για τους Αμερικανούς και για τα κέντρα ακροάσεώς τους. Προσποιήθηκαν ότι δεν γνωρίζουν ότι για χρόνια τώρα τα κυπριακά λιμάνια και αεροδρόμια, οι βάσεις Δεκέλειας και Ακροατηρίου χρησιμοποιούνται από τη CIA και το Πεντάγωνο. Τώρα πληροφορούμαστε από τον ε/κ Τύπο ότι καταφθάνουν στην Κύπρο Καναδοί στρατιώτες, οι οποίοι αποχωρούν από το Αφγανιστάν. Προς τον σκοπό αυτό υπογράφηκε συμφωνία Κύπρου – Καναδά. Μήπως δεν υπήρχε άλλη χώρα για να φιλοξενήσει τους Καναδούς στρατιώτες; Οι Ε/κ ονειρεύονται μια αποστρατιωτικοποιημένη και αφοπλισμένη Κύπρο. Δεν τους ενδιαφέρουν οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, οι προστριβές Ισραήλ – Αράβων, το θέμα των πηγών φυσικού αερίου και πετρελαίου, η πυρηνική απειλή του Ιράν, τα όσα συμβαίνουν στο Λίβανο, Ιράκ, Ιράν, Συρία, Τυνησία, Αλβανία. Ο μόνος τους καημός είναι η παρουσία του τουρκικού στρατού στην Κύπρο. Λόγω της γεωγραφικής της θέσης στη Μέση Ανατολή ουδέποτε η Κύπρος θα αποστρατιωτικοποιηθεί επειδή αυτό επιβάλλουν τα συμφέροντα της Αμερικής και των συμμάχων της. Στο νησί υπήρχε αγγλικός στρατός όταν ήταν αγγλική αποικία, στην κρίση στο Σουέζ εδώ στρατοπέδευσαν γαλλικές δυνάμεις, κατά τον πόλεμο στο Ιράκ οι συμμαχικές δυνάμεις που πολεμούσαν τον Σαντάμ πέρασαν από εδώ, ενώ το 1964 υπηρετούν στο νησί αποσπάσματα από διάφορες χώρες; Οι ε/κ γείτονές μας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Κύπρος είναι ένα αεροπλανοφόρο και πάντοτε θα υπάρχουν στο νησί στρατεύματα, αφού αυτό επιβάλλουν τα σχέδια των υπερδυνάμεων. Αφού υπάρχουν στρατοί από Ελλάδα, Τουρκία, Αγγλία, ας έλθουν και οι Καναδοί, και οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ Δεν υπάρχει δύναμη ικανή να τους απομακρύνει από το νησί. Θα παραμείνουν σε αυτό όσο χρόνο εκείνοι επιθυμούν. Ούτε η δική μας γενεά ούτε η επόμενη θα δει αποστρατιωτικοποιημένη την Κύπρο.

Canadian Troops, Welcome to Cyprus.

Άρθρο του Οζτζάν Οζτζανχάν στη Σταρ – Μετάφραση: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP