Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

ΣΤΟΝ ΙΑΣΜΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Θέλουν να ανατρέψουν τον απρόβλεπτο καθηγητή


Αγωνιά δικαιολογημένα και συμπαρατάσσεται με όλους τους συνδημότες του που έχουν ρόλο στα του οίκου τους ο Κυριάκος Αμούτζας στον Δήμο Ιάσμου, ο οποίος ήταν στο στόχαστρο του προξενείου και άλλων κύκλων γιατί κατάφερε με τη δυναμική του να συσσωρεύσει κονδύλια για τον τόπο του να κάνει μεγάλα έργα που αποδεικνύονται και να χαράξει μια στρατηγική ανάπτυξης που κανένας Καδή Ισμέτ δεν θα μπορούσε να δει ούτε στον ύπνο του. Στις εκλογές λοιπόν της επόμενης Κυριακής οι κάτοικοι του Ιάσμου θα πρέπει να δουν με ρεαλιστική ματιά τα πράγματα και να εμπιστευτούν τον καθηγητή του ΤΕΦΑΑ Κυριάκο Αμούτζα, για όσα επαγγέλλεται στο πρόγραμμά του που θα αλλάξουν το ρου των τοπικών πραγμάτων, δίνοντας αξία και προοπτική στην περιοχή του δήμου Ιάσμου που περιλαμβάνει και γεωγραφικά τον πρώην δήμο Σώστη. Οποιοδήποτε άλλο σκεπτικό θα είναι εκ του πονηρού. Εξ άλλου αρκετά εύγλωττα τα είπε ο κ. Αμούτζας και στο ραδιόφωνο του «Χρόνου». Πάντως αν συμβεί οτιδήποτε γιατί η κάλπη επιφυλάσσει εκπλήξεις θα έχει κάθε λόγο να σκέφτεται ο φίλτατος Κυριάκος γιατί δεν είπε το «ναι» κάνοντας την ανατροπή στα περιφερειακά ψηφοδέλτια όταν του προτάθηκε θέση αντιπεριφερειάρχη κάνοντας τους πάντες να τρέχουν. Στην ζωή δεν σου δίνονται πολλές ευκαιρίες και όταν υπάρχουν πρέπει να τις αδράξεις…

Κλασικό το δίλημμα που θέτει για την δεύτερη Κυριακή των επαναληπτικών αυτοδιοικητικών εκλογών ο υπ. δήμαρχος Ιάσμου Κυριάκος Αμούτζας λέγοντας απλά ότι «ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους πολίτες, συνεχίζουμε μαζί με μια επιλογή, την ελπίδα, την αισιοδοξία, και την προοπτική του νέου δήμου, στη βάση ενός συγκεκριμένου αναπτυξιακού προγραμματικού πλαισίου που έχουμε καταθέσει με στόχο την ευημερία όλων των πολιτών».
Παρ’ όλα αυτά συνεχίζει να υποστηρίζει ότι έθαψαν τον δήμο Ιάσμου οι αρχιτέκτονες του Καλλικράτη στην Ροδόπη. Μιλά για «όργια» που έγιναν στην προεκλογική περίοδο, αν και δεν τα κατονομάζει.
Πως αναλύετε τα αποτελέσματα που πήρατε και τι γίνεται από εδώ και πέρα;
-Νομίζω ότι όπως ήταν χαρτογραφημένη η ποσοστιαία κατανομή του πληθυσμού από τον Καλλικρατικό δήμο που κάποιοι για εμάς σχεδίασαν χωρίς να μας ρωτήσουν, αυτό το λέω εδώ και 8 μήνες, αν είχαμε την Καλλίστη για παράδειγμα με 1.000 ακόμη ψήφους, δεν θα ήταν έτσι τα πράγματα.
Δεν μπορώ να μιλήσω γιατί θα αρχίσω να ξύνω πληγές, βάζουν εμβόλιμα στα παιδιά μας, τον κόσμο μας, να έχουν προβλήματα αύριο έτσι πολύ πρόχειρα και πολύ ανεύθυνα και χωρίς καμία λογική, έτσι πιστεύω.
Για την δεύτερη Κυριακή τα πράγματα είναι απλά, εμείς θα πούμε αυτά που λέγαμε, δεν μας νοιάζει αν είναι δήμαρχος χριστιανός ή μουσουλμάνος. Εμένα μ’ αρέσει η ισοπολιτεία, η ισονομία και η αξία των ανθρώπων.

Είχατε πάρα πολλά άκυρα ψηφοδέλτια εκεί, τι γίνεται;
-Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω ούτε εγώ και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και λυπάμαι πάρα πολύ που το λέω, άπειροι σε ένα τόσο κρίσιμο και νευραλγικό σημείο όπως είναι ο δήμος Ιάσμου, άπειροι δικηγόροι, παρακαλέσαμε να στείλουν έμπειρους ανθρώπους και μας έστειλαν μαθητευόμενα κοριτσάκια.

Δεν καταθέσατε ενστάσεις;
-Δεν μπορεί να κάνει κάτι η ένσταση όταν μέσα στον περιφερειακό φάκελο υπάρχει δημοτικό ψηφοδέλτιο και το αντίθετο. Αν αυτό δεν εξηγεί ο δικαστικός εκπρόσωπος στον απλό κόσμο, στον αγράμματο, στον αγρότη, ότι αυτό είναι έτσι και το άλλο αλλιώς, αυτό που θα βγάλετε από την τσέπη σας να είναι το μικρό στον μικρό φάκελο και το μεγάλο στον μεγάλο φάκελο.
Στο δικό μου τμήμα όπου ήταν σωστός ο αντιπρόσωπος, δεν βγήκε κανένα άκυρο.

Τί περιμένει ο Κυριάκος Αμούτζας από την δεύτερη Κυριακή και πως θα εξελιχθεί ο αγώνας του;
-Ο Κυριάκος Αμούτζας ήταν πάντα παλικάρι, ήταν πάντα με ψηλά το κεφάλι, θα μπει μπροστά και θα κερδίσει. Θα πείσει τους δημότες του δήμου Σώστη ότι είναι λάθος να του δώσετε το 3% ή το 5% της επικράτειας τους, θα τους πείσει για τα έργα που έγιναν, θα ξαναβγεί στα χωριά, θα ξαναμιλήσει, θα παλέψει με τους ανθρώπους του και θα μπει μπροστά για να κερδίσει. Δεν φοβήθηκε ποτέ κανέναν. Δεν έχει πρόβλημα από κανέναν, δεν τον στήριξε κανένας και τους ευχαριστώ πάρα πολύ όλους. Σας λέω, έγιναν όργια. Δεν μπορώ να μιλήσω παραπάνω, εμείς δεν λειτουργήσαμε έτσι και αν ο λαός αποφασίσει ότι ο Κυριάκος Αμούτζας δεν θα πρέπει να διοικήσει, θα είναι τέσσερα χρόνια στο πόστο του και θα δουλέψει όπως αυτός ξέρει να δουλεύει και ας φοβάται αυτός που θα είναι επικεφαλής ότι εκεί που πρέπει θα είμαι κριτικός και επικριτικός και εκεί που πρέπει να τον βοηθήσω τον δήμαρχο που θα εκλέξει ο κόσμος, θα είμαι αγκαλιά μαζί του για το κοινό καλό και τον κόσμο.

Για τους δύο πολιτικούς σας αντιπάλους τι έχετε να πείτε;
-Τα καλύτερα. Έκαναν έναν αγώνα πάρα πολύ καλό. Ο κ. Ισμέτ είχε περισσότερη βοήθεια που φαίνεται. Δηλαδή δεν μπορώ να βλέπω εγώ ότι στην Ελλάδα απαγορεύεται από την Παρασκευή το βράδυ οποιαδήποτε διαφήμιση και η τουρκική τηλεόραση να δείχνει τα εγκαίνια του και την παρουσίαση του συνδυασμού του. Αυτό δεν είναι σωστό, ήταν άνισο για τον δικό μου υποψήφιο μουσουλμάνο που παλεύει επί ίσοις όροις με τον μουσουλμάνο υποψήφιο του κ. Ισμέτ, να βομβαρδίζει η τουρκική τηλεόραση τα δικά του πεπραγμένα και να μην δείχνει τον δικό μου υποψήφιο. Είναι λάθος πιστεύω, γιατί μας έστησαν εδώ να τους δώσουμε συνέντευξη και δώσαμε έτσι όπως προστάσει η ισονομία και το διεθνές δίκαιο, αλλά δυστυχώς οι δικές μας συνεντεύξεις κουκουλώθηκαν και προγραμματίστηκαν για την Παρασκευή και όχι για το Σάββατο και των άλλων σε ένα ελεύθερο κράτος μεταδόθηκε το Σάββατο. Χίλια συγχαρητήρια στο υπουργείο Εξωτερικών και χίλια συγχαρητήρια στον κ. Ντόλιο, τον υπουργό μας.
Νομίζω ότι μπορείτε να καταθέσετε και κάποια ένσταση.
-Όχι, δεν είναι θέμα ένστασης, είναι θέμα ηθικό.

Εφ. Ο ΧΡΟΝΟΣ


Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP