Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Πόσοι ψήφισαν τούρκους στην Θράκη


Μία από τις πλέον σημαντικές παραμέτρους των εκλογών της Κυριακής, ήταν η επιλογή του προξενείου την Κομοτηνής να συγκροτήσει συνδυασμούς αμιγώς μειονοτικούς, που απαρτίζονταν από τουρκόφρονες. Όπως αυτός της κυρίας Σιμπέλ Μουσταφάογλου στην Θράκη.
Επρόκειτο για μια προδιαγεγραμμένη απόφαση, καθώς ο ίδιος ο σχηματισμός του Καλλικράτη, έδειχνε ξεκάθαρα τον δρόμο αυτό. Το κλίμα στο οποίο πορεύτηκε η κ. Μουσταφάογλου;
“Για πρώτη φορά στην ιστορία η τουρκική μειονότητα λαμβάνει μέρος στις εκλογές με δικό της συνδυασμό για τη δημαρχία της Κομοτηνής», δηλώνει στη Son Dakika και προσθέτει ότι δημιουργήθηκε ανεξάρτητο μειονοτικό ψηφοδέλτιο καθώς «διαπιστώσαμε ότι δεν εφαρμόσθηκε μέσα στα όρια του δήμου Κομοτηνής πραγματική ισότητα».

«Οι διαφορές μεταξύ των ελληνικών και τουρκικών χωριών μεγαλώνουν και ακόμη ότι οι τουρκικές γειτονιές έχουν μείνει πενήντα χρόνια πίσω σε σχέση με τις γειτονικές ελληνικές γειτονιές», τόνισε επίσης η κυρία αυτή και σημειώνει πως “οι αδικίες σε βάρος των Τούρκων αυξάνονται”.

Και ενώ αρχικά ως στόχο θέτει «τη συσπείρωση της δυναμικής του 38% σε ένα ψηφοδέλτιο και όλοι οι Τούρκοι να δώσουν την ψήφο τους στο συνδυασμό», τα αποτελέσματα θα πρέπει να την απογοητεύουν καθώς παίρνει περίπου 7%. Αυτό όμως σε καμμία περίπτωση δεν θα πρέπει να είναι αφορμή πανηγυρισμών.
Όπως δηλώνει και η ίδια η Μουσταφάογλου: «Θέλαμε αυτή τη φορά να συμμετάσχουν όλοι οι Τούρκοι υποψήφιοι σε αυτή τη λίστα, επιθυμούσαμε να μην υπάρχει κανείς τούρκος υποψήφιος σε άλλο ελληνικό ψηφοδέλτιο. Αν δεν μπορέσαμε να το επιτύχουμε σε αυτές τις εκλογές, σημειώσαμε όμως ένα πρώτο βήμα».
Με δεδομένη μάλιστα την μικρή διαφορά των υποψηφίων της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μπροστά στον δευτέρο γύρο των εκλογών, δημιουργούνται ερωτηματικά ως προς το τι είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν στην Σιμπέλ για αυτό το 7%! Αλλά όπως και να έχει, είναι δεδομένο ότι το πρώτο βήμα (όπως ήταν και το όνομα του συνδυασμού της) πραγματικά έγινε. Θα προλάβουμε άραγε τα επόμενα;

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP