Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Δύο ώρες όρθιος ο Α.Νταβούτογλου περίμενε να του επιτρέψουν την είσοδο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα!


Kάποιες χώρες είναι σοβαρές, ακόμα και όταν πρόκειται για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που εν πάση περιπτώσει δεν έχουν καμιά μεγάλη παράδοση ώς κρατική οντότητα.
Δύο ώρες άφησαν τον περιβόητο Σχμέτ Νταβούτογλου να περιμένει στο αεροδρόμιο οι αρχές των ΗΑΕ, αφού δεν επέτρεπαν στους άνδρες της ασφάλειάς του να οπλοφορούν στο έδαφος τους και κατ’ατό τον τόπο δεν του επέτρεπαν την είσοδο στο Αμπού Ντάμπι. Στην Ελλάδα δεν υπήρξε καμιά παρόμοια ενόχληση στους άνδρες του Α.Νταβούτογλου.

Το όλο θέμα, δεδομένου και του λουδοβικισμού πουθ κατέχει τους Τούρκους αξιωματούχους οδήγησε σε ένα πρώτης τάξεως διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στις δύο χώρες και την έντονη οργή του επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή», ο Νταβούτογλου έφτασε χτες το πρωί στο Αμπού Ντάμπι για επίσημη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Αναγκάστηκε όμως να περάσει τουλάχιστον δύο ώρες στο αεροδρόμιο καθώς προέκυψε πρόβλημα με τα όπλα που μετέφεραν οι άνδρες της ασφάλειάς του στις αποσκευές τους.

Τον Τούρκο υπουργό υποδέχθηκε αντιπροσωπεία του ομολόγου του των Εμιράτων και αφού κάθισαν στην αίθουσα πρωτοκόλλου για λίγη ώρα, ο Τούρκος πρέσβης Βουράλ Αλτάι μαζί με τον Αχμέτ Νταβούτογλου ξεκίνησαν για το κέντρο της πόλης.

Η αποστολή, ωστόσο, που συνόδευε τον κ. Νταβούτογλου παρέμεινε στο αεροδρόμιο, καθώς οι αρχές ζήτησαν να ελεγχθούν οι αποσκευές τους και να περάσουν από τις ακτίνες-Χ του αεροδρομίου.
Στις αποσκευές των ανδρών ασφαλείας του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών βρέθηκαν ασύρματοι και όπλα και οι αρχές ασφαλείας του αεροδρομίου ζήτησαν να δουν τις σχετικές άδειες.
Η τουρκική πρεσβεία, στο Αμπού Ντάμπι, απάντησε ότι είχε ενημερώσει τις αρχές και είχαν προβεί στις απαραίτητες τυπικές διαδικασίες για την εισαγωγή των όπλων.

Όμως, το υπουργείο Εξωτερικών των Αραβικών Εμιράτων δεν είχε ενημερώσει σχετικά το υπουργείο Εσωτερικών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί θέμα μεταξύ των δύο υπουργείων, που διήρκεσε δύο ώρες.

Μόλις ενημερώθηκε για το πρόβλημα, ο Αχμέτ Νταβούτογλου επέστρεψε αμέσως στο αεροδρόμιο και απείλησε ότι δεν θα φύγει αν δεν έρθει μαζί του όλη η αποστολή και αν οι αρμόδιοι του αεροδρομίου δεν του ζητήσουν συγνώμη.

Βέβαια ο υπουργός Εξωτερικών των Εμιράτων εξέφρασε την λύπη του – διπλωματική ή όχι.
«Ήταν ένα λυπηρό γεγονός. Σε κανέναν δεν πρέπει να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά.
Ειδικά απέναντι στην Τουρκία και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, είναι λυπηρό να υπάρχει τέτοια λανθασμένη συμπεριφορά. Αυτό που έγινε ήταν μεγάλο λάθος. Τώρα θα μείνω σε άλλη πόλη από εκείνη που θα έμενα” δήλωσε εμφανώς θυμωμένος ο Αχμέτ Νταβούτογλου, προς τους Τούρκους δημοσιογράφους.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP