Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΝΕΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ


Η αστυνομία στα πλαίσια της υπόθεσης Εργκενέκον κάνει έρευνες σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα, σε διευθύνσεις των δημοσιογράφων Νεντίμ Σενέρ και Αχμέτ Σικ, του συγγραφέα Γιαλτσίν Κιουτσούκ, και του τέως ΜΙΤσή Κασίφ Κοζίνογλου. Η κατηγορία που βαραίνει τα άτομα που συνελήφθησαν και γίνονται έρευνες στα γραφεία και στα σπίτια τους είναι πως αποτελούνε ¨μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Εργκενέκον. Η έρευνα που άρχισε τις προηγούμενες μέρες με την σύλληψη του δημοσιογράφου Σονέρ Γιαλτσίν και 2 εργαζομένων του Odatv, συνεχίστηκε με τις ταυτόχρονες έρευνες σε πολλά σπίτια ατόμων -μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφοι- σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα.

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΡΧΙΣΕ ΣΤΙΣ 07.00

Οι αστυνομικές δυνάμεις, άρχισαν τις ταυτόχρονες έρευνες στις 07.00 και πήγαν πρώτα στο σπίτι του δημοσιογράφου Αχμέτ Σικ στο Καμπατάς. Την ίδια στιγμή η αστυνομία έκανε έφοδο και στο γραφείο του Αχέτ Σικ στο πανεπιστήμιο, καθώς παραδίδει μαθήματα στην σχολή ΜΜΕ και επικοινωνιών του πανεπιστημίου Μπιλγκί. Κατά την επέμβαση στο Odatv φέρεται να βρέθηκε σχέδιο για αδημοσίευτο βιβλίο του Αχμέτ Σικ, σχετικά με τις θρησκευτικές κοινότητες.

Μετά την 6 ωρών έρευνα στο σπίτι του, συνελήφθη.

ΚΛΗΘΗΚΕ ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑΛΤΣΙΝ ΚΙΟΥΤΣΟΥΚ

Τις πρωινές ώρες άρτχισαν οι έρευνες στο γραφείο και στο σπίτι του καθηγητή και συγγραφέα Γιαλτσίν Κιουτσούκ.

Έγινε γνωστό πως καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας δεν μπορούσαν να μπούνε στο σπίτι του Γιαλτσίν Κιουτσούκ λόγω του συναγερμού, κλήθηκε κλειδαράς και έτσι αφού εξουδετερώθηκε ο συναγερμός, άνοιξαν την πόρτα και ερεύνησαν

Στο γραφείο του έψαχναν διάφορα έγγραφα σχετικά με την υπόθεση ¨Εργκενέκον¨.

Ο ίδιος είναι στην Κωνσταντινούπολη, ενώ οι έρευνες στο σπίτι και στο γραφείο του συνεχίζονται.

Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΑΙΤ ΤΣΑΚΙΡ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ

Περατώθηκε η έρευνα στο σπίτι του Ερέν Σαίτ Τσακίρ. Πρώτα βγήκαν οι αστυνομικοί από το σπίτι του με έγγραφα. Αργότερα βγήκε και ο ίδιος και τον επιβίβασαν σε περιπολικό.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΕ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ

Όταν η αστυνομία άρχισε στην έρευνα στο σπίτι του Νεντίμ Σενέρ που βρίσκεται στο Μπακίρκιοι, κάποιοι γείτονες κρέμασαν στις σημαίες τους τουρκικές σημαίες. Στο μεταξύ έρευνα γίνεται και στο αυτοκίνητο του Νεντίμ Σενέρ.

Η σύζηγος του Νεντίμ Σενέρ που έκανε εγχείρηση καρδιάς μια εβδομάδα νωρίτερα, όταν ήρθε η αστυνομία και μετά, μεταφέρθηκε σε σπίτι συγγενούς.

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ¨ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ¨

Οι έρευνες γίνονται με την αιτιολογία ¨μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης Εργκενέκον¨και της ¨πρόκλησης μίσους και εχθρότητας στον λαό¨.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥΣ

Μετά από αίτημα του εισαγγελέα Ζεκεριά Οζ που τρέχει την υπόθεση Εργκενέκον, το 10 Κακουργοδικείο Κωνσταντινούπολης αποφάσισε την σύλληψη 11 ατόμων μεταξύ των οποίων ο καθηγητής Γιαλτσίν Κιουσούκ, και οι δημοσιογράφοι Νεντίμ Σενέρ και Αχμέτ Σικ.

Ο ΚΑΣΙΦ ΚΟΖΙΝΟΓΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Ο Γιαλτσίν Κιουτσούκ ήταν στην Κωνσταντινούπολη, ο Κασίφ Κοζίνογλου στο εξωτερικό, ενώ οι υπόλοιποι βρέθηκαν στις διευθύνσεις τους.

ΝΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΡΕΥΝΑ

Έρευνα γίνεται σε μερικές διευθύνσεις σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη

Τα ονόματα αυτών που γίνονται έρευνες στα σπίτια τους είναι :

Δημοσιογράφος Νεντίμ Σενέρ

Συγγραφέας Γιαλτσίν Κιουτσούκ



Δημοσιογράφος Αχμέτ Σικ

Ανταποκρίτρια του Odatv Ικλίμ Μπαϊρακτάρ

Συτντονιστής του Odatv Ντογάν Γιουρντακούλ



Ανταποκριτής του Odatv στην Άγκυρα Μουμτάζ Ιντίλ

Αρθρογράφος του Odatv Ερέν Σαίτ Τσακίρ

Τέως στέλεχος της ΜΙΤ Κασίφ Κοζίνογλου

Δημοσιογράφος Μουγιεσέρ Γιλντίζ

Αιντίν Μπιγικλί

Ανταποκριτής του Odatv Τζοσκούν Μουσλούκ

Σχόλιο : ΟΙ δημοσιογράφοι τελικά σε αυτήν την τόσο βρώμικη υπόθεση έχουν …προβεβλημένη θέση. Περισσότερες φωτογραφίες από τις συλλήψεις στην διεύθυνση http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay.aspx?cid=44993&rid=2

tourkikanea.gr.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP