Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ GÜL ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Abdullah Gül ο οποίος βρίσκεται στην Αίγυπτο, είχε μια συνάντηση με τον αρχηγό της στρατιωτικής διοίκησης Μοχάμεντ Χουσεΐν Ταντάουι. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει συναντήσεις με κορυφαία ονόματα της χώρας. Ο Πρόεδρος Gül σε δηλώσεις του στο αεροσκάφος που τον μετέφερε στην Αίγυπτο, είπε τα εξής:

«Σήμερα θα μοιραστούμε τις εμπειρίες μας, θα πούμε πως πραγματοποιήσαμε τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε κάνει. Η μεταβατική διαδικασία θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο σαφής, διαυγής και ικανοποιητική, να ανταπεξέρχεται στις προσδοκίες του λαού και ο λαός να είναι συμμετοχικός». Υπογράμμισε ότι η Τουρκία ως κομμάτι αυτής της περιοχής, είναι ειλικρινής στο θέμα αυτό και ανέφερε το παρακάτω:

«Εμείς έχουμε ένα κύρος και τα λόγια μας εκτιμούνται. Αυτό είναι η ανάκτηση της προσωπικότητας ενός λαού εκπαιδευμένου και ανοιχτού στον κόσμο. Είναι μια λαϊκή επανάσταση. Αυτό που οφείλει να γίνει τώρα είναι η συνετή και αποφασιστική δράση. Θα πρέπει να διασφαλιστεί η δημοκρατία και η ανωτερότητα του δικαίου».

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκε με στρατιωτική τελετή ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης που ανέλαβε την αιγυπτιακή εξουσία μετά την επανάσταση δηλαδή ο πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου των Ενόπλων Δυνάμεων και υπουργός Άμυνας, στρατάρχης Μοχάμεντ Χουσεΐν Ταντάουι.

Οι δύο ανώτατοι αξιωματούχοι ακολούθως της τελετής υποδοχής, είχαν μια συνάντηση.

Ο Πρόεδρος Gül αναμένεται να συναντηθεί επίσης με τον αντιπολιτευόμενο ηγέτη Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, τον πρώην γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, Αμρ Μούσα και με τον ηγέτη των Αδελφών Μουσουλμάνων, Μοχάμεντ Μπαντίε.

Ακόμη θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους του Κινήματος Νέων της 6ης Απριλίου και του Κινήματος Κιφάγια, με ορισμένους αρχηγούς πολιτικών κομμάτων και με ηγέτες γνώμης.

http://www.trtgreek.com/trtworld/gr/newsDetail.aspx?HaberKodu=e0886ee8-01ad-4d73-8a38-903b8f7f7a28

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP