Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Το ΥΠΕΞ διαψεύδει τα περί μεταβολής των ορίων του FIR Aθηνών

Σχετικό δημοσίευμα: Αλλάζει τα όρια του FIR η κυβέρνηση!
Απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση σχετικά με σημερινό δημοσίευμα περί μεταβολής των ορίων του FIR Αθηνών, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Γ. Κουμουτσάκος, χαρακτήρισε τις σχετικές εκτιμήσεις και τους ισχυρισμούς «απολύτως αβάσιμους», τονίζοντας ότι «ουδόλως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».
Αναλυτικά, ο κ. Κουμουτσάκος διευκρίνισε τα εξής:
«Ως προς το έγγραφο - πρακτικό που δημοσιεύτηκε “αφορά σε...απεικόνιση του FIR Αθηνών και όχι σε επανακαθορισμό ή τροποποίησή του”.
Η διενέργεια συσκέψεων για την διευκρίνιση αυτών των διαδικαστικών θεμάτων γίνεται γιατί η αποτύπωση με σύγχρονο, ψηφιακό τρόπο συνεπάγεται εξειδικευμένη εργασία από αρμόδιους φορείς και έχει οικονομικό κόστος που θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Στο πρακτικό αναφέρεται ρητά ότι θα ακολουθηθεί η συμφωνηθείσα στο πλαίσιο του ICAO γραμμή και ότι θα ληφθεί ειδική μέριμνα προκειμένου να συμπέσει η ψηφιακή απεικόνιση με τα θαλάσσια ελληνοτουρκικά σύνορα. "Δεν μετακινείται τίποτα", τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.
Τέλος, υπενθύμισε ότι τα όρια του FIR Αθηνών έχουν καθοριστεί με περιφερειακή, άρα με διεθνή συμφωνία, στο πλαίσιο του ICAO (1950-1952-1958) και για οποιαδήποτε μεταβολή τους απαιτείται αντίστοιχη διεθνής συμφωνία».
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP