Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

ΝΕΑ ΕΕ/Π COBRA ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΔ


Η σημερινή αγγλόγλωσση Τοday’s Zaman δημοσιεύει στην πρώτη της σελίδα άρθρο της Λαλέ Σαριιμπραχίμογλου που συνεχίζεται στις εσωτερικές σελίδες, με τίτλο «US finds formula to sell Cobras to Turkey», στο οποίο η δημοσιογράφος αναφέρεται στη φόρμουλα του αμερικανικού Πενταγώνου, που θα του επιτρέψει να προχωρήσει στην πώληση πέντε ελικοπτέρων Cobra στην Τουρκία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ανάγκες της στο μέτωπο της πάταξης του ΡΚΚ.
Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες τουρκικές πηγές της αμυντικής βιομηχανίας στην Άγκυρα, η εταιρεία Bell, που κατασκευάζει στις ΗΠΑ τα ελικόπτερα τύπου Cobra, πρόκειται να διακόψει την παραγωγή του ιδίου τύπου ελικοπτέρων, που προορίζονταν για τους πεζοναύτες, και να χρησιμοποιήσει τη γραμμή παραγωγής για να κατασκευάσει τα ελικόπτερα, που προορίζονται να καλύψουν τις τουρκικές ανάγκες. Το σχέδιο αυτό θα υποβληθεί προς έγκριση στον Πρόεδρο Ομπάμα.
Μόνο 6 από τα 12 επιθετικά ελικόπτερα τύπου Super Cobra AH - 1W, που βρίσκονταν στη διάθεση των ΤΕΔ, είναι αξιόμαχα, ενώ τα υπόλοιπα, είτε έχουν συντριβεί, είτε βρίσκονται εκτός υπηρεσίας, καταλήγει το άρθρο.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP