Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΥΠΟ ΤΟΝ Α. ΓΚΙΟΥΛ

Όπως μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα και όπως καταχωρήθηκε στις ιστοσελίδες τους, έληξε η σημερινή «συνάντηση κορυφής», που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο μετά από πρόσκληση του Προέδρου Γκιούλ. Η συνάντηση αυτή, που πραγματοποιήθηκε υπό μορφή γεύματος, διήρκεσε μιάμιση ώρα.
Σε γραπτή ανακοίνωση, που εξεδόθη στη συνέχεια, τονίσθηκε ότι «συζητήθηκε η αρχή της υπακοής στην υπεροχή του νόμου».
Η ανακοίνωση που εξεδόθη έχει ως εξής: «Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε, συζητήθηκαν αμοιβαία απόψεις, σε μια ειλικρινή ατμόσφαιρα, που ενδιαφέρουν τη Νομοθετική, την Εκτελεστική και τη Δικαστική εξουσία, ξεκινώντας από τις σημαντικές εξελίξεις στον κόσμο και στην περιοχή
Συζητήθηκε ότι ειδικά η εμβάθυνση της δημοκρατίας στη χώρα μας, η υπακοή στο δίκαιο, στην υπεροχή του νόμου και στις θεμελιώδεις αρχές, καθώς και η επιμέλεια που θα επιδειχθεί στο ανώτατο επίπεδο όσον αφορά την εφαρμογή του δικαίου και τις ακολουθητέες νομικές μεθόδους, θα καταστήσουν την Τουρκία ισχυρότερη, θα γίνει ευκολότερη η επίλυση των προβλημάτων και θα αυξηθεί το κλίμα εμπιστοσύνης στην κοινωνία.
Ο αξιότιμος Πρόεδρός μας προβλέπει την πραγματοποίηση τακτικά των συσκέψεων αυτού του τύπου, οι οποίες θεωρήθηκαν άκρως ωφέλιμες και από τους συμμετέχοντες στη σημερινή σύσκεψη».
Στο γεύμα, που παρέθεσε ο Πρόεδρος Γκιούλ, παρέστησαν: Ο Πρόεδρος της Βουλής Τοπτάν, ο Π/Θ Ερντογάν, ο Πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου Κιλίτς, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γκερτσέκερ, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας Μπιρντέν, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Επικρατείας Τσιστσέκ, ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νταμάρ, ο Πρόεδρος του Ειρηνοδικείου Ακγιαλτσίν, ο Πρόεδρος του Στρατοδικείου, ταξίαρχος Αλκίς, και ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Στρατιωτικού Διοικητικού Δικαστηρίου Αριβάλ.
Ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γκερτσέκερ μετά το γεύμα ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους είπε ότι το γεύμα αυτό ήταν προγραμματισμένο νωρίτερα και ότι σε γενικές γραμμές συζήτησαν για τα προβλήματα της δικαιοσύνης και της χώρας και τόνισαν ότι τα πάντα θα πρέπει να γίνονται εντός των νομίμων πλαισίων.
Ο Πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου Κιλίτς αρνήθηκε να προβεί σε δηλώσεις, λέγοντας ότι σχετική ανακοίνωση θα προέλθει από την Προεδρία της Δημοκρατίας.

****
Όπως εκ των υστέρων μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα, στο ανωτέρω γεύμα είχαν κληθεί και οι Αντιπρόεδροι της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, μεταξύ των οποίων και η προερχόμενη από το CHP βουλευτής Γκιουρντάλ Μουμτζού, η οποία ωστόσο δεν αποδέχθηκε την πρόσκλησή της, με αποτέλεσμα να μη συμμετάσχουν στο γεύμα, καίτοι προσκληθέντες, και οι Αντιπρόεδροι της Βουλής οι προερχόμενοι από το ΑΚΡ και το ΜΗΡ.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP