Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Η τουρκική φρεγάτα, ο εναέριος χώρος μας και το τζαμί στην Αθήνα – Ας κάνουν έρανο οι Μουσουλμάνοι μετανάστες.


1. Προσφάτως τουρκική φρεγάτα έφτασε στο Σούνιο, κάνοντας «άβλαβη διέλευση», κατά την ψοφοδεή ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ πρό ήμερων άλλο τουρκικό πολεμικό σκάφος έφτασε στην Εύβοια, παραβιάζοντας μάλιστα τα ελληνικά χωρικά ύδατα, κατά την καθιερωμένη βόλτα στο Αιγαίο, πλησίον κατοικημένων νησιών, ανάμεσα σε νησιά και με ολίγη παραβίαση των χωρικών μας υδάτων.

Οι «αβλαβείς διελεύσεις» ήταν πολλές κατά τη διάρκεια του 2010 και αποτελούν νέα τουρκική εφεύρεση για την έμπρακτη αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Αυτό το τελευταίο μόνο ή κυβέρνηση μας δεν το αντιλαμβάνεται, καθώς και το γεγονός ότι με τις συνεχείς υποχωρήσεις μας κινδυνεύουμε να καταστούμε προτεκτοράτο της γείτονος. Η «αβλαβής διέλευση» επιτρέπεται όταν δεν υπάρχει άλλο δρομολόγιο για ένα πολεμικό σκάφος τρίτης χώρας.

Στην προκειμένη όμως περίπτωση πρόκειται για πρόκληση, γιατί ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο πού ξεκινώντας από τα παράλια τής Μ. Ασίας φτάνει στο Σούνιο, στο Λαύριο ή στην Εύβοια, κάνοντας άσκοπες βόλτες στο Αιγαίο και μετά επιστρέφει πάλι στα παράλια της Μ. Ασίας, προφανώς δεν πραγματοποιεί «άβλαβη διέλευση», αλλά ηθελημένα προκαλεί και κατά πάσα πιθανότητα διενεργεί και κατασκοπεία.

Προ πολλών ετών, όταν το τουρκικό σκάφος ερευνών «Χόρα» είχε βγει στο Αιγαίο για έρευνες, ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ανδρέας Παπανδρέου, είχε κραυγάσει από τη Θράκη προς την κυβέρνηση, το γνωστό «Βυθίσατε το Χόρα”.

Εμείς δεν συνιστούμε στην κυβέρνηση να βυθίσει ένα ασκόπως περιπλανώμενο στο Αιγαίο τουρκικό πολεμικό σκάφος, ούτε να το συλλάβει για κατασκοπεία, άλλα κάτι άλλο πιο απλό, βάσει του γνωμικού «πάσσαλος πασσάλω εκκρούεται»:

Να στείλει ένα ελληνικό πολεμικό σκάφος να κάνει «άβλαβη διέλευση» μπροστά και ανάμεσα στην 'Ίμβρο και στην Τένεδο και στα τουρκικά παράλια της Μ. Ασίας, για να δούμε πως θα αντιδράσει ο φίλος του κ. Γ. Παπανδρέου και κουμπάρος του κ. Κ. Καραμανλή, κ. Τ. Ερντογάν.

2. Οι παραβιάσεις από τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα του εναέριου χώρου μας και οι χαμηλές υπερπτήσεις τους πάνω από ελληνικά κατοικημένα νησιά, είναι καθημερινό φαινόμενο επί πολλά χρόνια, σε σημείο που να μην αποτελούν πλέον είδηση.

Μάλιστα το υπερήφανο ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τηρεί λεπτομερή στατιστική και όταν μειωθούν αριθμητικά οι παραπάνω αμφισβητήσεις των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων μας, σπεύδει όλο χαρά να μας ενημερώσει για το γεγονός, ότι το «θηρίο ηρέμησε κάπως», οπότε οι εντός και έκτος κυβερνήσεως χαχόλοι πανηγυρίζουν.

Για να μη νομίζετε ότι οι κυβερνήσεις μας αδρανούν και στις «αβλαβείς διελεύσεις» και στις παραβιάσεις, σημειώνουμε ότι όπως η τέως, έτσι και η νυν κυβέρνηση υποβάλλει αμέσως έγγραφη διαμαρτυρία προς την τουρκική κυβέρνηση για τις παραπάνω ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεών της, οι οποίες βεβαίως απορρίπτονται βάσει των γνωστών τουρκικών θεωριών για το νομικό καθεστώς του Αιγαίου και της νεοοθωμανικής αλαζονείας πού εκδηλώνεται μόνον όταν βρίσκει πρόσφορο έδαφος, πιο άπλα ενδοτικές και φοβισμένες κυβερνήσεις.

Και σε αυτή την περίπτωση, δεν θα συστήσουμε στην κυβέρνηση να καταρρίψει ένα τουρκικό πολεμικό αεροπλάνο, άλλα να στείλει 5-6 ελληνικά Ρ16 να κάνουν φιλικές υπερπτήσεις πάνω από την Ίμβρο και την Τένεδο, για να μετρήσουμε αντιδράσεις και να αμφισβητήσουμε και εμείς εμπράκτως τα τουρκικά κυριαρχικά δικαιώματα.

3. Διαβάζουμε στις εφημερίδες, ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα, για τις θρησκευτικές ανάγκες των Μουσουλμάνων, με δικές της δαπάνες.

Αν δεν μας απαντά η μνήμη μας θα διενεργηθεί διεθνής διαγωνισμός και το έργο θα κοστίσει 15 εκατομμύρια ευρώ.

Η διαβεβαίωση επαναλαμβάνει κάθε τόσο και εγράφει ότι ενδιαφέρεται σχετικά και η Τουρκία. Προφανώς αν ενδιαφέρεται και πολύ περισσότερο αν πιέζει ή Τουρκία, το τζαμί δεν πρέπει να ανεγερθεί γι' αυτόν τον λόγο και για άλλους πολλούς.

Γιατί το ελληνικό δημόσιο να ανεγείρει τζαμί με δαπάνες του, όταν δεν δίνει χρήματα για την οικοδόμηση των ναών της επικρατούσας θρησκείας; Ας κάνουν εράνους μεταξύ τους οι ενδιαφερόμενοι, όπως πράττουν και οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

Εξ άλλου σε μία περίοδο επιταχυνόμενης οικονομικής κρίσης, με τους άνεργους να ξεπερνούν τις 600.000 άτομα, δεν επιτρέπεται στην κυβέρνηση να διασπαθίζει το δημόσιο χρήμα, που παίρνει από τους φτωχούς και όχι από τους πλούσιους και τους φοροφυγάδες.

Άλλωστε ο λαός δεν θέλει να βλέπει τζαμιά και μιναρέδες -όπως αποφάνθηκαν οι ανεκτικοί Ελβετοί σε πρόσφατο δημοψήφισμα.

Αν έχει αντίθετη άποψη ο πρωθυπουργός, ας διενεργήσει δημοψήφισμα, αφού είναι οπαδός της συμμετοχικής δημοκρατίας.

Σε τελευταία ανάλυση το ζητούμενο δεν είναι να κρατήσουμε στη χώρα μας 2 εκατομμύρια περίπου Μουσουλμάνους λαθρομετανάστες, εν μέσω οικονομικής κρίσης που θα διαρκέσει περί τα 10 χρόνια, αλλά να τους στείλουμε πίσω στις πατρίδες τους.

Εκεί θα βρουν πολλά τζαμιά και μιναρέδες.

ΕΦ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP