Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

ΠΕΡΙ Ε.Π.Α.Θ. Ο ΛΟΓΟΣ


Τον Σεπτέμβριο η ¨μικτή¨ σχολή !!!

Μετά το περσινό σταμάτημα εισαγωγής νέων φοιτητών στην Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης (ΕΠΑΘ), και ενώ διαρκούσαν οι συζητήσεις για το πώς θα διαμορφωθεί η νέα σχολή, έρχονται ειδήσεις πως η μικτή σχολή θα αρχίσει την λειτουργία της από τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα στην νέα σχολή θα γίνονται δεκτοί οι Έλληνες πολίτες. Αν και οι μειονοτικοί εδώ είχαν ζητήσει να μπαίνουν μόνο μειονοτικοί φοιτητές. Και για αυτό είχαν επανειλημμένα ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές. Με αυτή τη κατάσταση τώρα, οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης θα μπορεί να αναλαμβάνει υπηρεσία στα μειονοτικά σχολεία !

Η ΕΠΑΘ που ιδρύθηκε ενάντια στους αποφοίτων των σχολών δασκάλων της Τουρκίας, πλέον μετά την κατάργηση της λειτουργίας της, περνά πλέον στο τρίτο και τελευταίο στάδιο. Από τώρα και πέρα όλοι οι απόφοιτοι αυτής της σχολής θα μπορούνε να διδάξουν στα σχολεία της Τουρκικής μειονότητας! Οι παιδαγωγικοί κανόνες θυμίζουν πως ένας άνθρωπος δεν θα μπορέσει να πετύχει στη διδασκαλία μιας γλώσσας που δεν είναι η μητρική του. Η πρακτική αυτή για μια ακόμη φορά παραβιάζει την συνθήκη της Λοζάννης, ενώ αποτελεί και την τελευταία κραυγή των τουρκικών στην Δυτική Θράκη. Το χειρότερο αυτής της ιστορίας είναι πως θα αρχίσουν να φαίνονται τα αποτελέσματα της κυρίαρχης κουλτούρας.

Οι βουλευτές μας τι κάνουν για ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά την μειονότητα μας ; Υπέβαλαν κάποια επερώτηση στη βουλή ;

Σχόλιο : Ακόμα και αν δεχτούμε την λογική του αρθρογράφου, τότε πως τόσα χρόνια διδάσκουνε την τουρκική πολλοί δάσκαλοι που έχουν ως μητρική γλώσσα την πομακική ; Και με ποιά λογική ζητάνε κάτι ολοφάνερα αντισυνταγματικό ;

http://tourkikanea.wordpress.com/

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP