Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Δημιουργία σώματος Οθωμανών Πραιτορειανών!.....Αυτό μας έλειπε τώρα


Εκτός του Στρατού, της Στρατοχωροφυλακής, της Αστυνομίας και της Ακτοφυλακής η Άγκυρα ανακοίνωσε πως θα δημιουργήσει Συνοριοφυλακή συνολικού μεγέθους 50.000 αντρών!
Η δικαιολογία για τη συγκεκριμένη εξέλιξη είναι η ανάγκη της Τουρκίας να… προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της Ε.Ε. έως το 2014, αυτό τουλάχιστον δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπεσίρ Αταλάι. Η δύναμη, συνολικού μεγέθους 50.000 αντρών, πρόκειται να αναλάβει την αποκλειστική φύλαξη της μεθορίου της χώρας.

Ο Μ. Αταλάι, υπογράμμισε πως για να ανοίξει το 24ο Κεφάλαιο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας, η Άγκυρα θα πρέπει να δημιουργήσει μία ενιαία δύναμη φύλαξης των συνόρων.

Από την πλευρά μας θα πρέπει να παρατηρήσουμε πως, η πιθανότητα «συγχώνευσης» μονάδων από τις υπάρχουσες υπηρεσίες είναι από μικρή έως μηδαμινή, αφού η κάθε υπηρεσία ισχυρίζεται πως οι δυνάμεις που διαθέτει είναι προσανατολισμένη για άλλους ρόλους.

Άρα, το πιθανότερο είναι 50.000 ακόμα άτομα να προστεθούν στους εκατοντάδες χιλιάδες ένοπλους της γειτονικής χώρας, με ότι αυτό συνεπάγεται σε μία δυνητική κρίση με την χώρα μας. Αξίζει να σημειωθεί πως το μέγεθος της δύναμης που πρόκειται να δημιουργηθεί μέσα στα επόμενα τρία χρόνια θα ισούται με το μισό σχεδόν ολοκλήρου του Στρατού Ξηράς της χώρας μας!

Το defence-point.gr θα πρέπει να σημειώσει και μία δεύτερη παράμετρο η οποία δεν είναι… ανησυχητική για εμάς αλλά για τους Κεμαλιστές της Άγκυρας. Είναι σαφές πως η νέα μονάδα που θα σχηματιστεί θα ελέγχεται από το υπουργείο Εσωτερικών και όχι από το επιτελείο. Με άλλα λόγια, η μονάδα θα ελέγχεται και θα επανδρώνεται από τους Πανισλαμιστές-Νεοθωμανούς και όχι από τους Κεμαλιστές.

Όπως έχουμε αναφέρει επανειλημμένως στην Τουρκία σοβεί μία μεγάλη σύγκρουση μεταξύ των δύο στρατοπέδων και καθώς βαίνουμε προς ένα τελικό ξεκαθάρισμα το οποίο αναμένεται λάβει χώρα μετά τις εκλογές του Ιουνίου όπου και θα προχωρήσουν οι Συνταγματικές αλλαγές που εγκρίθηκαν με το δημοψήφισμα του Σεπτεμβρίου, οι δύο πλευρές έχουν αρχίσει να εξοπλίζουν τους πραιτοριανούς τους… διά παν ενδεχόμενο.

Defence-point.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP