Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΙΛΙΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΥ ΧΙΛΙΑ

Ως σύλλογος Χίλια ζήσαμε από κοντά τα γεγονότα με τη Χ. Νικοπούλου και τα παρακολουθήσαμε. Τα άσχημα ίχνη που έχει αφήσει η Χ. Νικοπούλου στους χωρικούς του Μεγάλου Δερείου και στα παιδιά του δημοτικού είναι ορατά και σήμερα.

Το μόνο έγκλημα του μειονοτικού τύπου ήταν ότι ανακοίνωσε σε όλη τους τη γύμνια τα προβλήματα των μειονοτικών ανθρώπων και τις αδικίες που υπέστησαν. Είτε στο περιστατικό της Χ. Νικοπούλου, είτε σε άλλα περιστατικά ο στόχος είναι σαφής. Επιδιώκεται ο μειονοτικός τύπος και οι άλλοι φορείς της μειονότητας, είτε με δικαστήρια είτε με φυσικές επιθέσεις (ξυλοδαρμός) να φιμωθούνε.

Η χώρα μας η Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια είναι μια ευρωπαϊκή χώρα, όμως δεν είναι καθόλου εύκολο να καλύψει και να κάνει να ξεχαστούνε τα άσχημα παιχνίδια που για χρόνια παίζονται σε βάρος της μειονότητας.

Το ότι ο σύλλογος μας για μια βρύση εδώ και ένα χρόνο δικάστηκε δύο φορές και επιδιώκεται να δικαστεί και τρίτη φορά, και παράλληλα με αυτό, το ότι κατασκευάστηκε εκκλησία πάνω σε βακουφική περιοχή χωρίς να σταματάει με τίποτε, αποτελούν παραδείγματα των αδικιών που αντιμετωπίζουμε.

Εμείς λοιπόν ως άνθρωποι της μειονότητας, είτε στο διάστημα που δικάζονται οι μειονοτικές εφημερίδες, είτε για τα άλλα προβλήματα της μειονότητας, πόσο μπορούμε να στηρίζουμε. Να μην ξεχνάμε την παροιμία ¨Φίδι που δεν με ακουμπά, χίλια χρόνια να ζήσει¨, καθώς δεν υπάρχει όφελος από το φόβο του θανάτου !

Εξ ονόματος του Πολιτιστικού και εκπαιδευτικού συλλόγου Χίλια

Ο πρόεδρος

Αλή ΠΕΝΤΖΑΛ

Ιστοσελίδα του περιοδικού Ρόντοπ Ρουζγκαρί 8-1-2011

Σχόλιο : Το τι έργο παρήγαγε η Χαρά πάνω στο Δέρειο φαίνεται καθαρά από τις αντιδράσεις των τουρκόψυχων. Αυτό είναι το πλεόν ασφαλές κριτήριο.

http://tourkikanea.wordpress.com/

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP