Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Αμερικανική απαγόρευση πώλησης μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Τουρκία λόγω προσέγγισης με Ιράν


Η Haberturk (9.1) αναφερόμενη σε ανάρτηση άρθρου στην ιστοσελίδα Worldtr?bune.com υπογραμμίζει ότι οι ΗΠΑ έχουν προχωρήσει σε απαγόρευση πώλησης εξελιγμένου οπλισμού στην Τουρκία όπως τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μάχης καθώς και εξελιγμένων πυρομαχικών. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο τούρκος πρέσβης στην Ουάσιγκτον Nam?k Tan δήλωσε ότι δεν είναι ενημερωμένος για τέτοιου είδους απαγόρευση.

Στην ιστοσελίδα Worldtr?bune.com αναφέρεται επίσης ότι η παραπάνω απαγόρευση είναι προϊόν κλιμακούμενης υποψίας στις ΗΠΑ ιδιαίτερα στο αμερικανικό Κογκρέσο όπου επικρατεί ανησυχία για την αυξανόμενη προσέγγιση της Τουρκίας με το Ιράν και ότι η σχετική απόφαση της κυβέρνησης Ομπάμα έγινε έπειτα από διαβουλεύσεις με το Κογκρέσο. Αναφέρεται επίσης ότι η Γερουσία έχει μπλοκάρει την ικανοποίηση σχετικού τουρκικού αιτήματος του 2008 για πώληση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους MQ-9 Reaper.

Στην ιστοσελίδα παρατίθεται επίσης δηλώσεις ανώνυμου τούρκου διπλωμάτη ότι υπάρχει εμπάργκο στις πωλήσεις ορισμένων οπλικών συστημάτων και ότι η Τουρκία δεν αναμένει σημαντική αλλαγή στάσης από το νέο Κογκρέσο.

Περισσότερες πληροφορίες για το θέμα στο παρακάτω:

http://www.worldtribune.com/worldtribune/WTARC/2011/me_turkey1329_01_06.asp

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP