Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΠΕΧΕΙΡΗΣΑΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ


Με την συνάντηση τους στο Ερζερούμ – γράφει ο Horst Bacia στην Frankfurter Allgemeine Zeitung του Σαββατοκύριακου –οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Τουρκίας επιχειρούν μια νέα προσπάθεια να βελτιώσουν τις μεταξύ τους σχέσεις. Ο συντάκτης υπενθυμίζει ότι οι σχέσεις Ελλάδας-Τοιυρκίας ήσαν επί μακρόν τεταμένες, με κορύφωμα την κρίση στα Ίμια το 1996 και ότι ο Παπανδρέου έχει εργαστεί ήδη από την περίοδο που ήταν Υπουργός Εξωτερικών υπό τον Κώστα Σημίτη για την βελτίωσή τους. « Από τότε είναι που η Ελλάδα στηρίζει την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» επισημαίνει ο Horst Bacia.

«Παρόλο που οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας εξελίσσονται θετικά, ο στόχος των δύο πρωθυπουργών να φέρουν την «ειρήνη στο Αιγαίο» δεν προχωράει, γράφει στην Die Tageszeitung του Βερολίνου ο ανταποκριτής της στην Άγκυρα Jürgen Gottschlich, αναφερόμενος στην επίσκεψη Παπανδρέου στο Ερζερούμ.

Κατά τον Γερμανό ανταποκριτή ο Παπανδρέου φέρεται να επέμεινε στην κατ΄ιδίαν συνομιλία του με τον Ερντογκάν να δέχεται πίσω η Τουρκία περισσότερους πρόσφυγες ή να λάβει δραστικότερα μέτρα κατά των λαθρομεταναστών που επιχειρούν να διαφύγουν προς την Ελλάδα, κάτι – που όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα – «ζητά από την Τουρκία εδώ και καιρό η ίδια η ΕΕ».

FRANKFURTER ALLGEMEINE

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP