Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Ερζερούμ


Με τίτλο «Η Τουρκία και η Ελλάδα λιώνουν τους πάγους στην Ανατολία», η εφ. «ΤΡΟΥΝΤ» (08.01.2011) αναφέρεται στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, στο Ερζερούμ, επικαλούμενη σχετική ανακοίνωση Τύπου του Τ/ΥΠΕΞ, σημειώνοντας ότι «η συνάντηση αυτή εντάσσεται στη διαδικασία αναθέρμανσης των σχέσεων μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών που το 1996 ήταν στα πρόθυρα πολέμου λόγω επίμαχου νησιού στο Αιγαίο. Η αναθέρμανση των σχέσεων ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 90. Η Αθήνα τάχθηκε υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, ενώ τον Απρίλιο του 2010 ο Τ/πρωθυπουργός Ρ.Τ. Ερντογάν πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ελλάδα».

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται σε σύντομο δημοσίευμά της και η εφ. «24 ΩΡΕΣ» (08.01.2011), με τίτλο «Ο Ερντογάν προγευμάτισε με τον Παπανδρέου», τονίζοντας ότι «οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Τουρκίας επέδειξαν στα ΜΜΕ φιλία και καλή διάθεση, αλλά αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα θέματα των συνομιλιών τους».


Η εφ. «ΣΕΓΚΑ» (08.01.2011) καταχωρεί φωτογραφία από τη συνάντηση Παπανδρέου – Ερντογάν, σημειώνοντας στη λεζάντα ότι «μετά από σιωπή μερικών ημερών, η τουρκική κυβέρνηση επέκρινε τα ελληνικά σχέδια κατασκευής τείχους στα κοινά σύνορα. Σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές, αυτά τα σχέδια είναι “ανώφελα και αντιευρωπαϊκά“.
Το πρόβλημα εξετάστηκε από τους πρωθυπουργούς των δύο χωρών, Γ. Παπανδρέου και Ρ. Ερντογάν στην τουρκική πόλη Ερζερούμ, όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός προσκλήθηκε για συμμετοχή στην ετήσια τουρκική διπλωματική διάσκεψη.
Το Παρίσι υποστήριξε τα σχέδια της Αθήνας να προστατευτεί από το παράνομο μεταναστευτικό κύμα κατασκευάζοντας τείχος στα σύνορα με την Τουρκία».


Βουλγαρικός τύπος

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP