Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

ΤΟΥΡΚΙΑ-ERGENEKON

Ανταπόκριση από την Κων/πολη δημοσιεύεται στη σημερινή Suddeutsche Zeitung με τον τίτλο Κατάλογοι δολοφονιών και τον υπότιτλο Έρευνες κατ’ οίκον φέρνουν στο φώς σχέδια δολοφονίας τού π/θ και πολλά όπλα.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι τα ευρήματα που ήρθαν στο φώς μετά από έρευνες τής Αστυνομίας είναι συγκλονιστικά.
Η ένταση μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο ανάμεσα στα πολιτικά μέτωπα. Προς το παρόν δεν είναι σαφές για πόσο ακόμη ο στρατός θα παραμείνει αμέτοχος.
Τη μία φορά ο εχθρός είναι ο κομμουνισμός, την άλλη φορά οι ξένοι ιμπεριαλιστές και την Τρίτη η Σαρία. Στην Τουρκία γίνεται εδώ και καιρό λόγος για «το βαθύ κράτος».
Απόστρατοι στρατηγοί κρατούνται εδώ και καιρό, η Αστυνομία μάλιστα συνέλαβε και εν ενεργεία αξιωματικούς. Κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει.
Μέχρι στιγμής έχουν γίνει περισσότερες από 100 συλλήψεις. Και βέβαια θα γίνουν κι άλλες. Χθες η Αστυνομία συνέλαβε τον απόστρατο στρατηγό Levent Ersiz που βρίσκονταν σε νοσοκομείο τής Κων/πολης με πλαστή ταυτότητα.
Η κατηγορία που απευθύνει σε όλα αυτά τα άτομα ο Εισαγγελέας Zekeriya έχει να κάνει με την ίδρυση μίας τρομοκρατικής οργάνωσης, η οποία με επιθέσεις ήθελε να προετοιμάσει το έδαφος για πραξικόπημα τού στρατού με σκοπό την ανατροπή τής κυβέρνησης Ερντογάν.
Το όνομα τού Ερντογάν βρέθηκε μαζί με το όνομα τού συγγραφέα Ορχάν Παμούκ όπως επίσης και το όνομα τού επικεφαλής τού Στρατού Buyukanit σε λίστα ανθρώπων που έπρεπε να δολοφονηθούν: απόδειξη ότι και εντός τού στρατού υπάρχουν πολλά και διαφορετικά στρατόπεδα.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP