Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ [6]

Στην πρώτη σελίδα της Milliyet και με τον τίτλο «Ο Καράνταγι μίλησε για πρώτη φορά» αναφέρεται ότι ο πρώην αρχηγός των ΤΕΔ, στρατηγός ε.α. Ισμάηλ Χακκί Καράνταγι, μετά τις δηλώσεις του Γκιουνέι, που ήρθαν προχθές στο φως της δημοσιότητας, και τους ισχυρισμούς του ότι ο ίδιος είναι το υπ’ αριθμόν ένα όνομα της Εργκενεκόν, μίλησε στον επικεφαλής της Milliyet στην Άγκυρα Φικρέτ Μπιλά και το πρώτο που είπε ήταν: «Σε όλη τη διάρκεια της 50χρονης επαγγελματικής μου ζωής, δεν άκουσα ποτέ τέτοια ανοησία και ασυναρτησία».

Ο Τουντζάι Γκιουνέι είχε κατηγορήσει τον Καράνταγι, λέγοντας ότι είναι το πρώτο όνομα του πυρήνα της Εργκενεκόν. Ο Καράνταγι είπε ότι η πρώτη εντύπωση, που του έκανε ο Τουντζάι, παρακολουθώντας χθες την τηλεοπτική μετάδοση της κατάθεσής του, ήταν ότι πρόκειται για φρενοβλαβές άτομο, χαρακτηρίζοντας τα όσα είπε «ασυναρτησίες».

Στο ερώτημα πώς αντιμετώπισε τους ισχυρισμούς του Τουντζάι για το άτομό του, απάντησε: «Τι να πω, άρχισα να γελάω. Σε τι κατάσταση έφτασε η Τουρκία! Λυπάται κανείς, όταν βλέπει τέτοια πράγματα».

Ο Καράνταγι είπε ότι δεν γνώρισε ποτέ τον ταξίαρχο ε.α. Κιουτσούκ και ότι για πρώτη φορά άκουσε γι’ αυτόν, όταν ήρθε στην επικαιρότητα η υπόθεση Εργκενεκόν.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του δικτύου internethaber, σκάνδαλο χαρακτηρίζεται η ιατρική γνωμάτευση περί απώλειας μνήμης, που είχε δοθεί από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία στον πρώην επικεφαλής της Δ/νσης Ειδικών Επιχειρήσεων Ιμπραχήμ Σαχίν, μετά από τροχαίο ατύχημα που υπέστη, η οποία οδήγησε στην αμνήστευση του ανωτέρω από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Σεζέρ.

Στη γνωμάτευση αναφέρεται ότι ο ασθενής πάσχει ανεπιστρεπτί από απώλεια μνήμης. Όμως, αν παρατηρήσει κανείς τις νέες καταθέσεις του Σαχίν, αντιλαμβάνεται ότι δεν πρόκειται για άτομο που έχει απολέσει τη μνήμη του. Και αυτό οδηγεί στην ερώτηση αν πράγματι ποτέ την είχε απολέσει, διότι προκύπτει το άλλο ερώτημα, πώς είναι δυνατόν ο ανωτέρω με την ελλιπή μνήμη που διαθέτει, να έχει προβεί σε όλες αυτές τις ενέργειες, για τις οποίες κατηγορείται.

Λέγεται ότι ενδέχεται να ασκηθεί μήνυση εναντίον των ιατρών, που είχαν υπογράψει τη συγκεκριμένη ιατρική γνωμάτευση.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP