Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ [3]

Όπως αναφέρεται στις ιστοσελίδες των τηλεοπτικών δικτύων CNN Turk και NTV και όπως μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, το Αρχηγείο το Γενικού Επιτελείου, το οποίο είχε ακυρώσει την καθιερωμένη εβδομαδιαία ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου την περασμένη εβδομάδα μετά το τελευταίο κύμα συλλήψεων για την υπόθεση Εργκενεκόν, σήμερα κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου προέβη σε αξιολογήσεις, μέσω του ταξίαρχου Μετίν Γκιουράκ, σχετικά με την ανάκριση που διεξάγεται για την ανωτέρω υπόθεση.
Ο ταξίαρχος Γκιουράκ σχετικά με τον αντισυνταγματάρχη Μουσταφά Ντονμέζ, στο σπίτι του οποίου, στη Σαπάντζα, βρέθηκαν όπλα και πολεμοφόδια και ο οποίος είχε εξαφανιστεί για να παραδόθηκε αργότερα στο Επιτελείο, είπε ότι εστάλη από τις στρατιωτικές φυλακές του Μαμάκ, που βρίσκονται στην Άγκυρα, στην Κων/πολη για να ανακριθεί από τον επιφορτισμένο με την υπόθεση Εργενεκόν εισαγγελέα. Ο Γκιουράκ τόνισε ότι ο χειρισμός αυτός είναι νομιμότατος, διότι ο Ντονμέζ συμπεριελήφθη στην υπόθεση Εργκενεκόν και οι στρατιωτικές και πολιτικές δικαστικές Αρχές σε πλήρη συντονισμό μεταξύ τους αποφάσισαν η κατάθεση του ανωτέρω να ληφθεί στην Κων/πολη από τον αρμόδιο εισαγγελέα της υπόθεσης.
Ακόμη, είπε ότι, μετά από συνεργασία της στρατιωτικής εισαγγελίας του Γενικού Επιτελείου και της εισαγγελίας της Κων/πολης, ανατέθηκαν καθήκοντα σε 5μελη επιτροπή εμπειρογνωμόνων όσον αφορά την εξέταση του υλικού που βρέθηκε.
Ο Γκιουράκ επεσήμανε ότι οι ανακρίσεις πρέπει να γίνονται μυστικά, διότι λόγω της ευαισθησίας του θέματος και της διαρροής των καταθέσεων συνεχώς, μπορεί να υπάρξει προσπάθεια επηρεασμού της δικαιοσύνης και αμαύρωσης των στοιχείων. Γι αυτό το λόγο επιβλήθηκαν περιορισμοί ακόμη και στην εξέταση των φακέλων από νομικούς, καθώς και στη λήψη αντιγράφων.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP