Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Οι προεκλογικές υποσχέσεις βαφτίζουν δρόμους…


Όσο η ηγεσία των Σκοπίων καλλιεργεί ατμόσφαιρα προκλήσεων, εθνικισμού και μισαλλοδοξίας, η ελληνική πλευρά δεν πρόκειται να εκταμιεύσει ούτε ένα ευρώ για την κατασκευή του οδικού άξονα 10, τον οποίο οι σκοπιανοί έχουν ήδη μετονομάσει σε “Μ.Αλέξανδρος”.

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής,

«οι ευρωπαϊκές και ευρωατλαντικές φιλοδοξίες της ΠΓΔΜ δεν θα ικανοποιηθούν, όσο συνεχίζουν σκόπιμα, την εμμονή τους σε ένα γκρίζο παρελθόν και η ηγεσία τους, με την ανερμάτιστη πολιτική της, δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον αλλά μόνο για μικροκομματικά οφέλη, ενόψει εκλογών».

Σε απάντηση των δηλώσεων του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις, παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις των Σκοπίων, δεν μπλόκαραν εκροές προς τα Σκόπια, οι οποίες ξεπέρασαν το 1,11 δις ευρώ.

Πρόσθεσε επίσης πως αυτό σημαίνει ότι χρηματοδοτούμε την αλαζονεία, την αυθάδεια και το “καουμποϊλίκι” των γειτόνων μας. Νωρίτερα, κατά την ειδική συζήτηση με τον Αυστριακό ομόλογό της Μίχαελ Σπίντελεγκερ, η υπουργός εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη έθιξε το θέμα της προκλητικότητας των Σκοπίων απέναντι στην Ελλάδα.

www.apodikseis.blogspot.com

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP