Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

ΤΟΥΡΚΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ




Σύμφωνα με είδηση, η οποία καταχωρείται στην ιστοσελίδα της Hürriyet με υπογραφή Özgür Ekşi και με τίτλο «Έρευνα για τη λανθασμένη πορεία του πολεμικού πλοίου Turgutreis», η λανθασμένη πορεία την οποία ακολούθησε το τουρκικό πολεμικό πλοίο Turgutreis στο Αιγαίο έγινε αιτία δυσφορίας μεταξύ των δύο χωρών.
Το τουρκικό πολεμικό προχθές πραγματοποιούσε εκπαιδευτική εργασία ανοικτά της Κρήτης και στα διεθνή ύδατα. Όμως, τόσο κατά τη μετάβασή του, όσο και κατά την επιστροφή του, ακολούθησε λανθασμένη πορεία. Κατά τις μεσημβρινές ώρες, πέρασε τέσσερα μίλια δυτικά από το ελληνικό νησί Κέα και πέντε μίλια νότια από το Σούνιο και ανοίχθηκε στην ανοικτή θάλασσα. Στις 17:00, ακολουθώντας την ίδια πορεία, εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα.
Οι ελληνικές Αρχές για την πορεία, την οποία ακολούθησε το πλοίο αυτό, το οποίο έχει αγκυροβολήσει στη Σμύρνη, διευκρινίζοντας ότι έγινε σε ελληνικά χωρικά ύδατα, προειδοποίησαν την Τουρκία.
Ο Πρέσβυς της Ελλάδας στην Άγκυρα Φωτής Ξύδας κατά τις βραδινές ώρες μετέβη στο Τ/ΥΠΕΞ και επέδωσε ρηματική διακοίνωση, αναφορικά με τη λανθασμένη αυτή πορεία. Το Τ/ΥΠΕΞ ενημέρωσε τη Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων, η οποία άρχισε τη διερεύνηση του θέματος, προκειμένου να διευκρινισθεί γιατί το πολεμικό πλοίο βγήκε εκτός της πορείας του και παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP