Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Τουρκικός τύπος 21.05.2010


Ξεκινάμε με δημοσίευμα της εφημερίδας Zaman για την είδηση με τίτλο "Επιστολή περί ουρανίου στον ΟΗΕ από Τουρκία και Βραζιλία". Με την επιστολή αυτή ζητήθηκε από τα πέντε μόνιμα μέλη και τη Γερμανία να εξετάσουν τη συμφωνία που επετεύχθη. Άλλωστε ο Πρωθυπουργός Erdoğan εντατικοποίησε τις διπλωματικές επαφές και επικοινώνησε με τους προέδρους των ΗΠΑ, Αζερμπαϊτζάν, Συρίας, Κατάρ και της Ελλάδας.

Περνάμε στην Haber Türk. Έπειτα από την πληροφορία που έδωσαν αμερικανικές πηγές πως μια ομάδα τρομοκρατών πλησιάζει τα σύνορα, 20 αεροσκάφη της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας χθες το μεσημέρι έπληξαν 50 στόχους της ΡΚΚ στις περιοχές Hakurk και Zap. Σε δεύτερη επιχείρηση που εξαπολύθηκε το βράδυ, η τρομοκρατική οργάνωση υπέστη μεγάλες απώλειες.

Η Star μας πληροφορεί ότι εντοπίστηκαν τα 28 πτώματα μετά την έκρηξη που σημειώθηκε πριν από 4 μέρες σε ορυχείο στο Zonguldak. Στην είδηση διαβάζουμε ότι οι εργάτες δηλητηριάστηκαν από το μονοξείδιο του άνθρακα.

Περνάμε στη Milliyet η οποία δημοσιεύει ότι βρήκε απόηχο οι απαγορεύσεις της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στον οικονομικό τομέα και οι απώλειες που σημειώθηκαν σε αγορές της Ευρώπης επηρέασαν και την Αμερική. Η εφημερίδα γράφει ότι η πρωθυπουργός της Γερμανίας επιμένει στη στάση που τηρεί απέναντι στον οικονομικό τομέα που προβλέπει την απαγόρευση της μείωσης της αξίας των μετοχών.

Η Cumhuriyet μας πληροφορεί ότι φέτος για 55η φορά θα διοργανωθεί ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision στο Όσλο της Νορβηγίας. Την Τουρκία θα εκπροσωπήσει το συγκρότημα Manga με το τραγούδι "We could be the Same".

Η τελευταία εφημερίδα είναι Hürriyet η οποία δημοσιεύει ότι ένας κλέφτης στη Γαλλία αφαίρεσε πέντε αριστουργήματα ζωγραφικής από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στο Παρίσι. Ο κλέφτης πήρε τα έργα των Πικάσο, Ματίς, Μπρακ, Λεζέ και Μοντιλιάνι, αξίας μισού δισεκατομμυρίου ευρώ. Στην είδηση αναφέρεται ότι ο μασκοφόρος όπως κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης ήταν μόνος του.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP