Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Τουρκία: Εκπαιδευτικές οι πτήσεις στο Αιγαίο


«Πετάμε στο διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου, διότι είμαστε υποχρεωμένοι να παρέχουμε πτητική εκπαίδευση και πάνω από τη θάλασσα», επανέλαβε ο αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Ιλκέρ Μπασμπούγ στην Αγκυρα, στο περιθώριο εκδήλωσης για την 129η επέτειο από τη γέννηση του Κεμάλ Ατατούρκ και προσέθεσε ότι «σκοπός μας δεν είναι να δημιουργήσουμε κρίση στο Αιγαίο».
Ο στρατηγός Μπασμπούγ εμμένει στις δηλώσεις που είχε κάνει πριν από δύο ημέρες και προσθέτει επίσης ότι «ερμηνεύονται λανθασμένα» οι πτήσεις της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Αιγαίο οι οποίες, όπως είπε, απλώς εντάσσονται στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας των πιλότων της…

Εντούτοις, στις σημερινές δηλώσεις του ο κ. Μπασμπούγ δεν ανέφερε, σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα, τον ισχυρισμό ότι ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Γ. Γιάγκος είχε δήθεν πει ότι ”θα το σκεφθούμε” όσον αφορά τις άοπλες πτήσεις στο Αιγαίο.
Ένα τμήμα της εκπαίδευσης βεβαίως την πραγματοποιούμε στη Μεσόγειο. Σκοπός μας δεν είναι να δημιουργήσουμε κρίση στο Αιγαίο, αλλά να κρατούμε σε υψηλό επίπεδο την εκπαίδευση των αεροπορικών μας δυνάμεων», υπογράμμισε κ . Μπασμπούγ.
Όπως ακόμη διευκρίνισε, «εάν οι χειριστές δεν πετούν, τότε δεν έχει λόγο ύπαρξης η Πολεμική Αεροπορία. Όσοι λένε να μειώσουμε τις πτήσεις διότι έχουν κόστος, δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι θα μειωθεί και το επίπεδο της ετοιμότητας των χειριστών». Και πρόσθεσε: «πραγματοποιούμε τον μικρότερο αριθμό πτήσεων», είπε.
Ο αρχηγός του τουρκικού Επιτελείου επανέλαβε και τη πρόταση που διατύπωσε ό Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του στην Αθήνα. «Να καταργήσουμε τα όπλα. Έτσι θα μειώσουμε και το βαθμό απειλής», είπε.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP