Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ… Αφρίζουν οι ψευτομουφτήδες


Προσπάθεια να προβληθούν περισσότερο από τους μουσουλμάνους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου οι οποίοι αποτελούσαν γέφυρα στις συναντήσεις των πρωθυπουργών Ελλάδας και Τουρκίας, έκαναν οι ψευτομουφτήδες κι άλλα στελέχη της Συμβουλευτικής επιτροπής που πήγαν στην Αθήνα αλλά τελικά δεν μπόρεσαν να τρυπώσουν στην υψηλόβαθμη διμερή συνάντηση απλά να δουν στο ξενοδοχείο που κατέλυσε ο κ. Ερντογάν τον Τούρκο πρωθυπουργό χρησιμοποιώντας την γνωριμία τους μέσω του βουλευτή του κ. Μοεζίνογλου καταγόμενο από τα Αρριανά.

Με την επιστροφή τους εκδόθηκαν διαφορετικά δελτία Τύπου και διαφορετικό φωτογραφικό υλικό στην προσπάθεια της κάθε πλευράς να οικειοποιηθεί τις συναντήσεις, αλλά σίγουρα οι ψευτομουφτήδες έμειναν πίσω κι άφριζαν…
Περιορίστηκαν στο δελτίο Τύπου που στάλθηκε σε όλους τους δημοσιογράφους από την Άτυπη αυτοαποκαλούμενη Ανωτάτη συμβουλευτική επιτροπή καταδεικνύει το πνεύμα των ανθρώπων την έπαρση και την στόχευσή τους αναφέρει: «Οι εκπρόσωποι της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης συναντήθηκαν με τον Πρωθυπουργό της Τουρκικής Δημοκρατίας και τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας που τον συνόδευαν, στα πλαίσια της επίσκεψής τους στην Αθήνα στις 14-15 Μαΐου του 2010.

Στην συνάντηση στην οποία που συμμετείχαν ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και Μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, ο Μουφτής Κομοτηνής Ιμπραχήμ Σερήφ, ο βουλευτής Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη, ο Βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Αχμέτ Καρά και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης, οι εκπρόσωποι της Μειονότητας έδωσαν πληροφορίες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ευχόμαστε, το κλίμα της συνεργασίας που δημιουργείται ανάμεσα στην πατρίδα μας Ελλάδα και την μητέρα πατρίδα μας Τουρκία, καθώς και η φιλία που αναπτύσσεται μέρα με τη μέρα, να συμβάλουν στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων των Τούρκων Δυτικής Θράκης».

Βέβαια υπήρξε προσπάθεια να παίξει ρόλο και γνωστός μειονοτικός δημοσιογράφος που από την αφάνεια και την απραξία μηνών ενεργοποιήθηκε, έσπευσε σε διευθύνσεις του υπουργείου Εξωτερικών και …παλιά λημέρια να δώσει το παρόν και κινήθηκε ως διαμεσολαβητής και μεταφραστής και μεταξύ των Τούρκων δημοσιογράφων, θέλοντας και στην γραμματεία Τύπου να παίξει ρόλο αλλά όπως μάθαμε του κόπηκαν τα φτερά και από ελληνικής και από τουρκικής πλευράς γιατί τον έμαθαν πλέον.

Εφ. Ο ΧΡΟΝΟΣ

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP