Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Εκπαιδεύουμε τους Τούρκους στο Αιγαίο; Να τους στείλουμε τιμολόγιο πληρωμής...


Δυο ημέρες πριν από την επέτειο το θανάτου του ήρωα Σμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Ηλιάκη στην Κάρπαθο και αφού ο κ. Ερντογάν μας είπε να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν γράφουμε για την τουρκική Πολεμική Αεροπορία, ο αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Ιλκέρ Μπασμπούγ υποστήριξε ότι «ερμηνεύονται λανθασμένα» οι πτήσεις της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Αιγαίο οι οποίες, όπως είπε, απλώς εντάσσονται στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας των πιλότων της.
«Πετάμε στο διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου, διότι είμαστε υποχρεωμένοι να παρέχουμε πτητική εκπαίδευση και πάνω από τη θάλασσα», είπε ο στρατηγός Μπασμπούγ στην Αγκυρα, στο περιθώριο εκδήλωσης για την 129η επέτειο από τη γέννηση του Κεμάλ Ατατούρκ.

Όπως ακόμη διευκρίνισε, «εάν οι χειριστές δεν πετούν, τότε δεν έχει λόγο ύπαρξης η Πολεμική Αεροπορία. Όσοι λένε να μειώσουμε τις πτήσεις διότι έχουν κόστος, δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι θα μειωθεί και το επίπεδο της ετοιμότητας των χειριστών». Και πρόσθεσε: «πραγματοποιούμε τον μικρότερο αριθμό πτήσεων», είπε.
Ο αρχηγός του τουρκικού Επιτελείου επανέλαβε και τη πρόταση που διατύπωσε ό Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του στην Αθήνα. «Να καταργήσουμε τα όπλα. Έτσι θα μειώσουμε και το βαθμό απειλής», είπε.
Είναι να απορεί, όμως, ο οποιοσδήποτε με τις αιτιάσεις που προβάλλουν οι Τούρκοι, που προφανώς περνάνε όλους τους έλληνες για... "Παπανδρέου". Αφού θέλουν να εκπαιδευτούν για πτήσεις πάνω από την θάλασσα, γιατί δεν το κάνουν στην Μαύρη Θάλασσα; Επίσης αφού δεν έχουν εχθρικές διαθέσεις, γιατί αγόρασαν αυτοκινούμενες γέφυρες (πάνω σε Leopard) για τον Έβρο; Γιατί διατηρούν τόσο μεγάλο αριθμό αρμάτων στην Ανατολική Θράκη και γιατί διατηρούν την Στρατιά του Αιγαίου (που πρόσφατα αναβαθμίστηκε σε «ειδική») απέναντι από τα ελληνικά νησιά; Αυτές τις ερωτήσεις ξέχασε να τις κάνει ο κύριος Παπανδρέου στον τούρκο ομόλογό του, όπως ξέχασε να τον ρωτήσει και τι γίνεται με την περίπτωση των Ιμίων...!!!
Βέβαια, θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να ρωτήσει τον κύριο Μπασμπούγ, γιατί τα τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα δεν πετάνε προς την μεριά του Λιβάνο μεριά ή και προς το Ισραήλ!!! Κι εκεί θάλασσα έχει και μάλιστα άφθονη, όπως επίσης και εξαιρετικές δυνατότητες εκπαίδευσης (με την Ισραηλινή αεροπορία)... Αλλά εκεί δεν θα έχουν τη δυνατότητα οι γείτονές μας να κάνουν εικονικούς βομβαρδισμούς πάνω από κατοικημένα νησιά, (τα ελληνικά ενδείκνυνται φαίνεται για πάρα πολλούς "εκπαιδευτικούς" λόγους) μέσα στα πλαίσια της ρεαλιστικής εκπαίδευσης!!!
Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Μπασπούγ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος απάντησε στο περιθώριο εκδήλωσης για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των πεσόντων αεροπόρων: «Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις, που φέρεται να έκανε ο Τούρκος ομόλογός μου, κατ΄αρχάς εγώ δεν έχω να σκεφθώ τίποτα. Η θέση της χώρας μας είναι ξεκάθαρη και πάγια. Αν τώρα επιθυμεί, αυτό που λέει να γίνει πραγματικότητα, είναι πολύ απλό. Αρκεί τα τουρκικά αεροσκάφη να καταθέτουν το προβλεπόμενο σχέδιο πτήσης, όταν πρόκειται να πετάξουν μέσα στο FIR Αθηνών».
Πλάκα θα είχε όμως να έστελνε στην Άγκυρα το Υπουργείο Οικονομικών ένα τιμολόγιο με τίτλο “HAF training fees” και τα έξοδα συντήρησης πτήσης, καθώς και την αμοιβή του εκπαιδευτή. Έτσι και λεφτά θα βγάλουμε και διπλωματικά θα τους στριμώξουμε. Αλλά ξέχασα, εδώ απαλλοτριώσανε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ακίνητο του ΠΝ, για να χτίσουν τζαμί... τιμολόγια πληρωμής θα στέλνουν στην Άγκυρα;
Και για να μην ξεχνιόμαστε, πρέπει να υπενθυμίσουμε πως οι Έλληνες πιλότοι είναι οι καλύτεροι πιλότοι στο ΝΑΤΟ! Και είναι οι καλύτεροι, γιατί κάθε ημέρα και κάθε νύχτα, πετάνε σε συνθήκες πολέμου, απέναντι σε οπλισμένο και απρόβλεπτο αντίπαλο (που ξύνεται στην γκλίτσα του τσομπάνη")! Δεν πετάνε σε πεδίο που δεν έχει αντίσταση, όπως π.χ. στο Αφγανιστάν και το Ιράκ. Στην άσκηση RED FLAG (18/10/2008 – 1/11/2008), η 343 Μοίρα, την πρώτη ημέρα είχε σκορ 11-0 και την τέταρτη ημέρα 6-3.
Που να βρουν καλύτερους εκπαιδευτές…

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP