Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

«Το κυπριακό μπορεί να επιλυθεί εντός του 2010»


Την εκτίμηση ότι το κυπριακό μπορεί να επιλυθεί εντός του 2010 εξέφρασε ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Χαρακτήρισε μάλιστα τον Ιανουάριο, οπότε και θα αρχίσει το στάδιο των εντατικών συνομιλιών, ως πολύ καθοριστικό χρονικό σημείο στη διαπραγματευτική διαδικασία.

Σε δηλώσεις, πριν από την αναχώρησή του για την Αυστραλία, ο κ. Ντάουνερ είπε ότι στα Ηνωμένα Έθνη επικρατεί ικανοποίηση από την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής. Εξέφρασε επίσης αισιοδοξία ότι τον Ιανουάριο θα σημειωθεί ακόμη μεγαλύτερη πρόοδος.

Ο κ. Ντάουνερ ανέφερε επίσης πως ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν επιθυμεί να έρθει στην Κύπρο και πως τελική απόφαση για το χώρο διεξαγωγής των εντατικών συνομιλιών του Ιανουαρίου θα ληφθεί τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που θα έχουν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων, σημειώνοντας πως τα ΗΕ έχουν ήδη διαθέσει για το σκοπό αυτό την κατοικία του ειδικού αντιπροσώπου του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο.

Ο κ. Ντάουνερ είπε πως θα επιστρέψει στην Κύπρο στις 4 Ιανουαρίου για τη συνάντηση που θα έχουν οι δύο ηγέτες και ανέφερε ότι προσβλέπει στις εντατικές διαπραγματεύσεις που θα αρχίσουν εντός του Ιανουαρίου.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP